En sak i taget


Jag tycker jag har bra koll på läget som tvåbarnsmamma. Alltid ligger jag ett steg före i tankarna. Kanske gör det att jag inte hinner njuta tillräckligt av nuet, fast det tvivlar jag iofs på, men jag känner att det är nödvändigt för att kunna ta mig genom dagarna.

Hela förmiddagen flöt på bra. Jag åt frukost medan Olof drack välling och Sixten sov vidare i sin säng. Olof kollade film medan jag morgontvättade Sixten. Jag ammade Sixten medan Olof byggde pussel. Sen gick vi ut i blåsten på en liten promenix, handlade några nödvändigheter som mjölk och ost. Olof gnällde och beklagade sig över vinden. "Mamma, jag tycker det är jobbigt med blåsten".  Sixten sov bara i tjugo minuter i vagnen, han vaknade nämligen av att Olof lekte racerbil med kundvagnen på Netto. "Ett två tjugo, KÖÖÖÖÖR", ropade han och sprang iväg. Som tur var, var vi nästintill själva i butiken!

Väl hemma, påbörjade jag middagen som Marcus och Olof ska intaga utan mig i eftermiddag. Satte Olof vid köksbordet med lera, Sixten i stolen med en bitleksak, och mig själv framför spisen. Jag lagade makaronilåda, som nu står färdig i ugnen, redo att ätas i eftermiddag. Kokte extra makaroner till Olofs lunch, värmde puré till Sixten och serverade pågarna sin lunch.

Under tiden jag diskade, la sig Olof i soffan med nappen för att vila inför vilan, Sixten låg på golvet och gurglade lite. Sen blev det amning och lite Blixten McQueen. La Sixten i vagnen, somnade. La Olof i sängen, somnade. Gick ut och gjorde gröt och två rostade mackor till mig själv. En stund framför Greys anatomy, ett blogginlägg, lugn och ro!

Ingen spilld mjölk, inga makaroner på golvet som fastnar under strumporna, inga illtjut vid pottsittning. FAN vad BRA jag har det!

Nu ska jag gå och prova min outfit till eftermiddagens träningspass. Gud, jag kommer se löjlig ut. Känna mig tjock. Få träningsvärk av cykelturen dit. Fast, jag måste tillägga en sak.. vägde mig i morse. Har gått ner 1,1kg sen förra måndagen! Hur gick det till???? Det gav en liten extrakick i rumpan. Faktiskt.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Du skriver så himla underhållande inlägg, en riktig naturbegåvning!

2011-08-29 @ 19:37:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0