Bakverk i bild
















Kastanjer
























Bakat var det ja

 

Jag har bakat. Två kakor blev det. Den ena var första gången. Och eftersom det var till brorsans 20-årskalas, ville jag ha en kaka i backup, ifall den första smakade illa. (smakade illa. fat chans liksom)

 

Det säkra kortet var en chokladfudge-kaka. Samma som jag gjorde till mammas kalas i somras. Så himmelskt god så det finns inte. Givetvis dokumenterade jag det! Men det verkar vara vajsing på blogg.se. Kan nämligen inte lägga upp bilder för tillfället. Ackja. Jag sparar de till senare tillfälle!

Recept är iallafall hämtat härifrån.

Denna kaka förblev inplastad på diskbänken, och åkte senare in i frysen för att ätas vid ett annat tillfälle. Den behövdes nämligen inte.

 

Istället mumsade vi på den här: Ooey gooey brownie. Och eftersom jag inte kan lägga upp mina egna bilder på detta underverk, så får ni klicka på länken. Den var exakt så god som den ser ut. Den var himmelsk i en helt annan betydelse än himmelsk brukar stå för. Jag lovar.

 

 


Ljus




Duktig elev




Bageribagera




Nyheter

Säljarna öser flingor och musli över mig :)




Ny mössa

Jag vann denna underbart söta mössa i en tävling på en fin blogg jag läser. Valde själv tyg :)






Bitsk

 

Sixten har bitit mig tre gånger idag! En gång i magen, gjorde så jääääkla ont asså. Det var mitt bland bus och lek, han gjorde det absolut inte med avsikt att det skulle göra ont. De andra två gångerna var han ledsen och arg för att jag inte tog upp honom i famnen när jag stod och lagade mat. Han hängde vid mina ben och högg till två.gånger när han borrade in ansiktet vid mina knä. Vet inte om man kan säga att "han har börjat bitas", men jag tänker berätta det på dagis. Olof bet mig också när han var mindre. Bara mig. Ingen annan. Och det var en väldigt kort period. Det blev ju folk av honom med!

 

Härlig promenad idag blev det. OCH hästarna var ute idag!

 

 
 
 
Löv my shoes. Tänk att jag skulle bli converse-ägare vid 29..
 
 
Mycket promenader hand-hand!
 
 
Och så blev det kramkalas i badkaret helt plötsligt :)
 
 
Toodels!
 
 

Maaat!

Pojkaar?




De fina

 
 
 
 
 

Har visst glömt

 
en mycket viktig detalj!!
 
Sixten, 17 månader, går äntligen. Bättre sent än aldrig, eller hur :) Tur att vi redan har en liten Olof, som även han valde att krypa sig genom 17 månader. (eller iallafall 7, han krystades inte ut och började krypa direkt precis..) Jag har inte varit orolig. Mer frustrerad över att "Sixten aldrig lär sig gå!!!". Men han kunde gå. Länge. Men han ville helt enkelt inte. För en dag reste han sig sonika och började promenera. Bara sådär. Den lille luringen!
 
 

Vi klarade det

 Då var den över. Veckan. Nästan iallafall. Givetvis blir det ett söndagsinlägg, som ju skrivs i denna skrivande stund. Och Marcus är fortfarande på flygande fot, eller sittandes i ett flygplan på väg till Kastrup. Killarna ligger i sina sängar och tumlar runt. Olof ligger med sin ritbräda hör jag, och Sixten ligger och leker med napparna mot gallret. (asså galler och galler.. men han ligger ju fortfarande i sin spälsäng)
 
Jag då? Jag har landat i soffan nu med Marcus jobbedator. (Är ruskigt sugen på att köpa en sån är goding själv.) Allas kläder ligger framme i små högar. Köket är skinande rent såklart. Två tvättställningar med nästan torra kläder och handdukar står och retas eftersom det inte kommer vara tillräckligt torrt att vikas undan ikväll, utan de kommer stå och räcka tunga åt oss imorgon när vi dundrar in genom dörren vid fem-tiden på eftermiddagen.
 
Veckan som gått, flög förbi ett ruskigt tempo. Jag tågade till Helsingborg i tisdags. Seminarie 1 av 5 drog igång vid 09.30. När klockan sen slog 09.50 var det fika. Ja asså, visste ni inte det? Ica-skolan = fika-skolan.. 21.00 på kvällen sen, var vi klara för dagen. Onsdagen såg likadan ut. 08.30-21.00. Galet många timmar att hålla sig fokuserad på. Men det var roliga dagar. Träffade massa trevliga människor. Väldigt inspirerande att vara i samma rum med så många unga, ambitiösa människor. Där var massor av unga killar i 20-25årsåldern som redan arbetade som butikschefer, färskvaruchefer, försäljningschefer. Inte bara i små Nära-butiker, utan även stora Kvantums och Maxis. De flesta hade Handlare-planer. Coolt, tyckte jag. Jag är inte direkt omringade av ungdomar som brinner för sitt arbete på min arbetsplats..
 
Vi blev indelade i hemstudiegrupper. Min grupp är kanon. Endast trevliga människor. Grabbar allihopa. (Av 25 deltagare, var vi 3 st tjejer.) Alla bor och arbetar vi Malmö-Lund-området, vilket betyder att vi har max 2 mil att transportera oss vid våra gruppträffar. Praktiskt. Vissa av de andra grupperna kunde det skilja 15-20 mil. Ooops.
 
Nu har jag några hemläxor att pyssla med tills nästa seminarie som inträffar om två månader. Innan dess ska vi ha en träff med hemstudiegruppen. Eller, vänta. Det lät ju alldeles för simpelt beskrivet. Pyssla med. Det är rätt mycket. Men vårt nyckelord är PLANERING. Jag satt 1,5 timme idag och kom igån med min första enskilda uppgift. Perfekt när Sixten sov, och Olof pysslade med vattenfärger och skoleboken.
 
 
Vi fick en hög med böcker och stenciler att läsa. Allt praktiskt packat i en praktisk ryggsäck. Fick även ett litet rött paket. Eller jag menar ett litet rött usb-minne där det står Ica-skolan på. Ingen reklam eller så.
 
 
 
Jag lyckades glömma min hårborste hemma. Och topz. Jag är typ sämst på att kladda på mascara. Mycket hamnar på ögonlocket och skitnära fransraden. Topz är då en livräddare på morgonen. Men det fick gå ändå. Jag var så försiktig så försiktig med mascaraborsten. Men det gick åt skogen ändå. Tvinnade toapapper och duttade bort så gott det gick :)
 
 
Att komma hem i torsdags var underbart. Sixten blev så lycklig när jag dök upp. Olof var lite mer svårflörtad och blev aningens rasande när jag och mamma pratade med varandra istället för att leka med honom.
 
I fredags blev det McDonalds för hela slanten. Vi satt jättelänge och åt. Jag slukade min burgare snabbt som vanligt. Olof och Sixten var mer finsmakare, och dippade varje pommes omsorgsfullt i sina små byttor med ketchup och åt i små tuggor. Men det gjorde inget. Vi hade all tid i världen.
 
 
Idag har vi haft en riktig söndag. Städat, handlat, lekt, myst och kollat på film. Det regnade mycket i förmiddags, men efter vi ätit middag såg det riktigt härligt ut så jag klädde på oss och gick ut. Det var riktigt höstigt och härligt ute. Skönt att rastas lite.
 
 
Vi skulle hälsa på hästarna, men de höll sig inne idag tyvärr.
 
 
Nu väntar en vecka full av vanlig vardag igen.
 
Toodels!
 

Veckomatsedel






På tiden


Nu har det alltså äntligen hänt. En blogg.se-app till alla oss som inte gått på Iphone-flugan. Trevligt trevligt. Återstår att se om blogginläggen kommer hagla in i framtiden :)




Toodels!

Kärlek


 
Vi lämnade Olof och Sixten hos mamma vid lunchtid. Åtta timmar senare hämtade vi dom igen. Sikka välbehövliga åtta timmar för mig och Marcus. Vi var inte mamma och pappa, föräldrar, utan Anna och Marcus som gick hand i hand längs gågatan i Malmö. Strosade i affärer, fikade på café, provade jackor i 40 minuter, kunde välja och vraka bland restauranger och satt länge länge och åt och njöt av maten.
 
Frosting med morotskaka. Varm choklad. Yuuuhuuummmm
 
 
 
 
Min hottie till man, i ny jacka
 
 
Senare blev det middag på Jospers, på Lilla torg
 
Förrätt:
 
Jätteräkor
 
Blåmusslor
 
 
Huvudrätt:
 
Regnbågsforell
 
 
 
 
 
 
Och så dessert, oh my dessert:
 
Creme brulée och Hallonmousse
 
 
 
Allt var underbart gott och dagen kunde inte varit bättre.
 
Puss älskling
 

Söndag igen

 
Hoppsansaja.. så var det söndag igen. Var det inte nyss jag satt och publicerade veckan som gått i bilder?? Nej, det var visst en hel vecka sen. Då är det väl bara att göra det samma denna afton. Med bildtexter såklart!
 
 
Syrran kom på besök i tisdags. Vi halade fram glitterlimmet och kände oss kreativa som sjutton!
 
 
 
Sixten ville också glitterlimma, men se den gubben gick inte!
 
 
Sen surprisade maken mig med dessa vackra blommor!
 
 
 
Och det var såklart tidigare mornar
 
 
Och trötta kvällar
 
 
Nämen HOPPSAN, where did that came from??
 
 
Lite shopping till Olof. Täckjacka och -byxor kom ej med på bild!
 
 
Och lite shopping till Sixten
 
 
Lite naglar till mig. Tio stycken närmare bestämt!
 
 
Och the very important business-woman, eller för all del, mamman som iväg på utbildning, köpte en väska idag. Bär-(drag) hjälp ingick.
 
 
Och så ett besök hos hästapollarna!
 
 
 
Pang bom, fast inte så våldsamt som det låter, ner i soffan och kolla lite film.
 
 
Så nu är den alltså här. Veckan som kommer bli intressant, splittrande och full av saknad. Vi har måndagen ihop. Tisdagmorgon åker jag till Helsingborg. Det har blivit dags att starta min BLU. Jag är varken nervös eller spänd. ÄN..... Torsdagmorgon flyger Marcus till Italien. Mormor hämtar killarna på dagis och lagar middag till mina små. Framåt beddibye (läggdags alltså..) kommer jag hem från Helsingborg och säger godnatt till Olof och Sixten. Fredagmorgon, dagislämning som vanligt. (det kommer nog bli värre än vanligt, eftersom jag varit borta några dagar...). MEN sen hämtar jag klockan halv fyra, och jag har hela helgen ihop med pågarna. Söndagkväll landar Marcus på Kastrup, kommer hem och säger godnatt. Sen är det bannemej måndagmorgon igen... TACK OCH LOV att det inte ser ut så här varje vecka..
 
Jag får återkomma med en utvärdering på hur allt gick. Men vi har bra logistiskt tänk här hemma, och det ska nog flyta på. Den stora förändringen är ju att vi aldrig varit ifrån varandra så här länge. Olof har ju många gånger sovit över hos mormor. Sixten har jag varit ifrån en enda natt tidigare. Aldrig att det gått så många dagar utan Marcus heller. Han är ju iväg varje år, men då är jag hemma och då känns det inte lika jobbigt. Men nu ska även jag åka iväg.
 
Inte tänka med på det nu!! Nu ska jag publicera bilder från min och mannen dejt igår. Wait for it..
 
 

Veckan i bilder


 
Sixtens hår blir, hrm, aningen flygigt när det är nytvättat.
 
 
Och så kom de kyliga morgnarna
 
 
 
Lördagsgodis till den store gossen
 
 
 
 
Sixten följde med mig och handlade idag
 
 
Willys i Staffanstorp.. Löv it. Jag må va Ica-anställd, men jag storhandlar helst på annat håll!
 
Och så blev det en tur till mormor!
 
 
Lärarinnan herself med sin bäste elev
 
 
Olof fick en skolebok av mormor som är riktad mot 4-6åringar. Olof är 3 år och gjorde sida efter sida i ett rasande tempo. Vår lille Einstein!
 
Veckan har gått smidigt förbi. Jag jobbade stängning både fredag och lördag, så det var ju trist! Men tycker ändå att höstens hämta-lämna-verklighet går oväntat smidigt. Påminn mig om det sen i mitten av november, tack! Nästa vecka blir även den mellow. Och till helgen ska jag och Marcus på dejt! Mer om det sen. Men det kommer väl lägligt med tanke på vad som händer ytterligare en vecka framöver. Då är först jag bortrest tis-tors på utbildning i Helsingborg, sen åker Marcus till Italien med sitt jobb tors-sön. Men som sagt, mer om det sen!
 
Marcus sitter bredvid mig i soffan och kollar Tintin. Det är tydligen nån frivisningsvecka på Viasat nu, så då visas det för en gångs skull lite nyare filmer på de kanalerna. Vi har ju alltid Viasat, men det är mest för fotbollens skull. Ja, jag måste ju bara kunna se Premiere League. Kan inte överleva utan det. Filmkanalerna ger jag inte mycket för!
 
Nu laddar vi inför en ny vecka! Toooodels!
 
 
 

Veckans middagar

 
 
 
Blir bra detta. Såklart veckohandling för att slippa handla mitt i veckan! Och ni är säkert många som undrar, köper hon aldrig blöjor?? Men jooo såklart att jag köper blöjor. Men asså, inte kan jag lägga upp ett paket blöjor på diskbänken och sen knäppa en bild på det. Jag menar, DET vore ju knäppt...
 
 

Tisdag

 
Ledig dag idag. Vi fick besök av syrran. Så det blev kusinlek för hela slanten. Stundtals väldigt stimmigt :)
 
Det blev lekplats, pannkakor, bilrace, film och fruktstund.
 
 
Lille kusin Oscar, minstingen i kusinskaran
 
 
 
 
 
 
 
Och mina barn, som i vanliga fall vägrar äta frukt som inte är klyftat och skalat, satt och smaskade i sig päron med glatt humör!
 
 
 
 
 
 
 

De finaste

 
 

Bildelibilder

 
Piska soffkuddar!
 
 
Sixten gillar sin säng och sin blomsterkrans!
 
Varma mackor
 
 
Sixten drack ur riktigt glas idag. Undrar om han kommer ta pipmuggen igen efter det!
 
Och fina fina Olof!
 
 

Perfekt

 
 
Hejsan!
Det är den perfekta mamman som sitter i den perfekta soffan bredvid den perfekta pappan och mannen. Jepp, det är vi det. Den perfekta familjen.
 
Oj förlåt. Lät det kaxigt?? Förlåt så mycket då. Men vi har verkligen haft den perfekta söndagen. (även om den började lite surt för två trötta småbarnsföräldrar. Puss älskling!) Men sen har den varit perfekt hela dagen. Mycket pussar och kramar. Glada barn. God mat. Härligt väder. Då blir man lite kaxig sådär.
 
Nu sitter jag och mannen redo och väntar på Solsidan. En hel vecka sen det var söndag sist. Denna vecka har gått förbi snabbt och förvånansvärt smidigt faktiskt. Vi fick ju en lugn start med bara tre dagar på dagis. Veckan som kommer kommer bli lite tuffare. Onsdagen är lång, och fredag jobbar jag kväll. Men det tar vi då! Måndagen är iallafall förberedd så långt det går. Frukost- och lunchlåda står redo i kylen. (Kan passa på att tipsa om en redigt god frukost som jag äter på jobb. Jag tar upp jordgubbar ur frysen på kvällen. Jordgubbar som jag för övrigt fått från svärmor, supergoda! Sen tinar de långsamt i kylen över natten och på morgonen badar de i sin egen saft. Det avnjuter jag med en skivad banan och lättyoggi med vaniljsmak. Det smakar grymt gott. Ett tips!) Till lunch blir det chili con carne och en liten sallad. Allas kläder ligger framme i små högar. Middagen är planerad och förberedd så långt det går. Riskokaren är t ex laddad redan. Allt för att spara dyrbara, hungriga minuter imorgoneftermiddag. Japp jag vet, manisk.
 
Det kommer ett inlägg om en stund med bilder. Håll ut!
 
Toodels!
 
 

RSS 2.0