Middag


i form av enchiladas med köttfärsfyllning:







Gapa stort!



Faktiskt första gången jag lagat enchiladas. Tacos, som man ju kan jämföra det med, äter vi nog ett par gånger i månaden, men detta var något nytt :) recept? Står på kryddpåsen! :)

Efter-maten-chillar!





Tre på rad:







Nu ligger Marcus och sjunger Lille katt inne hos Olof. Får se hur lång tid det tar för Olof att somna ikväll. Har varit svårt denna veckan. Han kommer upp från sängen gång på gång ända tills klockan närmar sig nio. Min gissning är att det är för ljust i rummet för honom, är ju bara persienner där inne. Men en rullgardin åker förhoppningsvis upp i helgen, och mörkret gör det nog lättare för honom att komma till ro. Men han är ju bara för söt när man ser hans ruffsiga kalufs kika fram bakom dörren :)

Imorgon är det som sagt kalas! Första gången vi alla är samlade sen Sixten kom till världen. Ska bli mysigt! Kalaset hålls hemma hos mamma och pappa, vilket bara höjer mysfaktorn ännu mer :)

Min lille


Sixten, klädd i brunt



Idag blev det lite shopping till Olof på Nova. En hoodie, två par långa och ett par korta mjukisbyxor, två par shorts och två sov-tröjor. Tänkte först köpa lite kortärmade/kortbenade pyjamaser, men Olof svettas enormt mycket när han sover, redan nu sover han i endast t-shirt och blöja. Så därför körde vi vidare på det temat och köpte ett par t-shirts på h&m till pågen.

Sixten fick en body där det står Panda-power på :) H&M har ju en enormt söt panda-serie, har nästan allt därifrån nu! Sjukt sött.

Maken är iväg och umgås lite med en pappaledi kollega, Sixten sover och Olof är på dagis. Jag har precis slösurfat lite, och har nu svårt att hålla ögonen öppna! Så tänker nu vila ögonen i en halvtimme innan det är dags för amning följt av hämta Olof på dagis!

Imorgon är det kalasdags för syrran! Christine fyller 25år om ett par dagar. Crazy :)

Sixten och pandorna


Låter som en disneyfilm, eller hur :)


Syskonkärlek


finns det massor av här hemma!







Jakten på


nya middagsrätter:

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika stod på dagens meny. Det var superenkelt att laga, tog inte alls lång tid och smakade rätt smarrigt. Även om jag inte nån större fan av varken dijon eller tomat, så var det ändå gott!

Skjuts in i ugnen!



Klart att äta, serverad med tagliatelle och broccoli.



Maten uppskattades av både make och son! Recept hittar ni här:
http://www.tasteline.com/Recept/LCHF__Kycklinggratang_med_dijonsenap_och_basilika

jag använde dock endast knappt 2 msk dijon istället för 3 msk. Och 2,5dl milda mat 4% istället för 2dl vispgrädde. Och 5dl creme fraiche istället för 2dl som det stod i receptet. Man vill ju ha mycket sås :) Dessutom fick jag inte tag på färsk basilika, så jag körde på fryst istället. Fungerade utmärkt!

Första "riktiga"


barnvagnspromenaden har jag precis kommit hem från. Ja, vi har ju gått till dagis och så, men ni vet de där "mamma-lediga-promenaderna".. nu när Sixten är så liten, så kommer det ju bli mycket barnvagns-promenader. Anledningarna är: motion, tidsfördriv och för att njuta av årstiden såklart :)

Jag började med ganska raskt tempo, tänkte att Äntligen kan man gå med lite fart igen! Men det höll inte i sig så länge :) Fick sakta ner ganska omgående. Blev ändå lite över en timme vi var ute. Sixten verkade njuta iallafall! Låg mest och tittade med stora ögon. Undrar om han ska ha en vakendag idag med, igår var han ju jättemycket vaken! Och tyst som en mus större delen av dagen :) Sen märker man av honom ungefär var tredje timme, då grymtar han till lite och vill ha mat.

Natten som gick bjöd på en hel del sömn! Jag ammade Sixten sista gången vid kanske tio-tiden, somnade runt elva. Hur förvånad tror ni jag var när jag vaknade av Sixten halv fem??? Helt otroligt :)

Det är bra mycket kyligare idag, så på åkte den söta jackan jag fick av mamma häromdagen. Och Olofs gamla hjälmmössa. Och se, lillebror är precis lika söt som storebror var i den när han var en liten plutt!

Sixten nio dagar:



Olof sex dagar:



Jag tycker minsann att mina pojkar är rätt lika på de här bilderna!




På jakt efter nya recept


Jag och Sixten har lagt ner en hel del tid idag på att hitta lite nya recept att laga på vardagar. Sixten har faktiskt varit lite aktiv idag, och inte bara sovit hela tiden :)



Jag återkommer med resultat ang recepten! Idag ska vi grilla kycklingspett som jag fyndade när jag var och handlade idag. Kort datum = halva priset = smaskens middag!

prova något gott och nyttigt


(och gratis!)

http://smartsontestpilot.se/findus-green-deli/bli-testpilot/

Kan vara värt ett försök.

Jag är alltid öppen för att prova de billigare alternativen på marknaden, och särskilt då det gäller frysta grönsaker så kan det skilja en hel del på priset! Men faktum är, att det går inte att komma ifrån att findus har de godaste..

Storebror och lillebror


Finast i världen!




Sommar sommar sommar


Det skulle ju kunna vara sommar.. helt otroligt.

Igår fick vi lite besök av pojkarnas farmor och faster Anna och kusin Nouva. Dom var bara nere över dagen, så det blev ett kort besök. Olof tyckte det var roligt, han pratade på om Nouva redan dagen innan, att hon skulle komma. Och han ville ju gärna leka med henne, men det dröjer ju lite till innan hon kan springa runt och leka på det sättet :) Det var ju strålande sol, så vi befann oss utomhus hela dagen, grillade bland annat karré till lunch! Smaskens var det.

Här ser ni Nouva:



Och Sixten hos sin farmor:



Sixten var inte lika social som sin bror :) Han sov i princip hela tiden, vaknade bara för lite mat två gånger. Sixten är ju extremt lätt att ha att göra med :) Hihi! Han sover mycket, både dag som natt, och när han vaknar ligger han och tittar stort omkring sig en lång stund utan att säga ett pip. Samma sak när han ätit klart och inte somnat vid bröstet, lägger man honom i vagnen eller babysittern, så tittar han en stund innan han slocknar!

Just nu ligger han ute i vagnen. Trodde han sov, men när jag tittade till honom precis fann jag:



Olof var på dagis idag. Han hade varit väldigt ledsen till en början, en av fröknarna ringde hem och pratade lite med oss om det och frågade hur Olof hade reagerat hemma när lillebror kommit och så. Tyckte det var bra att hon ringde! Sen ringde jag tillbaka två timmar senare för att kolla läget, och efter att Olof fått ha nappen en stund hade han blivit gladare och sig själv igen. Ätit ordentligt med lunch, och sovit gott och lekt utomhus för glatta livet. Det var en glad pojk vi hämtade efter mellanmål! Han utbrast SIXTEN! när vi kom in på gården. Olof ville genast upp i syskonvagnen och pussa på sin lillebror. Alla tyckte såklart Sixten var sååå söt :)

Olof sitter just nu nybadad i soffan och kollar på film och skrattar stundtals högt. Härligt att höra på!



Imorgon ska Marcus jobba lite i trädgården. Jag tänkte ta mig an att köra och handla med Sixten :) Går säkert bra!

Påskpresenter

Mina pojkar har fått så fina grejer i påskpresent!

Olof fick tidigare i veckan pippi-pussel av moster Christine när Sixten kom hem från BB. han kunde dock inte ta med det hem, eftersom det saknades en bit! Men nu är det utbytt, och imorgon lär det byggas :)  Bamse-tröja och små fordon låg i ett påskägg från mormor och morfar!



Sixten fick detta bedårande babyblå-set av mormor och morfar



Lindex har för övrigt extremt fin vårkollektion för baby denna vår!

Vi hade en härlig kväll hos mina föräldrar, åt massa ägg och olika sill-inläggningar. En och annan bit godis slank väl ner också :) Sen satt vi och gottade oss ute på soldäck, kvällssolen värmde faktiskt ganska länge! Olof grävde i sand och pratade non-stop och bjöd på många goda skratt. Sixten sov mest :)

Tänkte bara visa


ett par bilder på vad som händer i trädgården just nu:





Härligt att kunna vara ute och njuta så här i april! Och se på Olof som sitter i t-shirt, keps och tofflor. Har tvättat och hängt undan alla tjocka mössor och vantar, overallen och täckjackan.

Om ett litet tag packar vi in hela familjen i bilen och kör till föräldrarna och äter ägg och sill. (Fast jag hörde nåt om att pappa skulle äta omelett, och Johan skulle käka hamburgare. Men vi vill ha påskmat!!)

19 april 2011

Klockan 02:00 den 19 april vaknar jag av att det rinner något vått från mig. Tror att jag drömt och ligger kvar en stund innan jag inser att det faktiskt kan vara så att vattnet gått. Jag reser mig snabbt upp ur sängen och det rinner en hel del kan jag säga! Jag lyckas få ur mig till Marcus, "vakna, vattnet har gått. Du måste hämt ett par handdukar och telefonen så vi kan ringa förlossningen". Vi var båda två väldigt lugna och metodiska :) Inga värkar på känn, så jag fick en tid senare på morgonen. Klockan nio skulle vi infinna oss på prenatal-avd. Så vi gick och la oss igen.

En halvtimme senare började faktiskt värkarna komma. Det gick ungefär 15minuter mellan varje, och så höll det i sig resten av natten. På morgonen gick det allt från 7-15minuter mellan värkarna, jag gick och andades och försökte bara ta det lugnt. Var nog dock mest inne i min egna värld. Men det skönt att hålla mig fokuserad. Vi väckte Olof, förklarade att det inte blev något dagis idag, utan han skulle till mormor. Olof utbrister att förtjust JA! Så där var det inga problem. Dock märkte han nog att något var på gång, för ingen frukost ville han ha. Bara sitta i soffan med Lille Nicke och nappen i munnen (vilket brukar vara det första han gör sig av med när han vaknar på morgonen..) vi åt frukost, jag gick omkring och packade ihop det sista, kollade bb-väskan, packade ihop övernattningsgrejer åt Olof, sen körde vi iväg till mormor.

Där ställde vi bilen, väntade in pappa, som körde oss vidare till KK. När jag skulle säga hejdå till Olof och mamma kom tårarna. Kan redan nu säga att resten av morgonen och förmiddagen var ett virrvarr av känslor. Gråten var aldrig långt borta!

Vi kom till prenatalen tjugo i nio, märkte dock snabbt att här var det rörigt inne. Mina värkar var fortsatt ganska oregelbudna, 10-15minuter mellan varandra. Men intensiteten ökade för varje gång. Det visade sig sen att alla som ringt in akut under natten och fått en tid bokad, fanns inte med i något system någonstans. Det var bara att snällt vänta... Det var inte roligt att gå genom sitt värkarbete i ett väntrum som var fulltpackat med folk.. Halv tolv uppmärksammade en barnmorska mig när jag stor och lutade mig i korridoren och andades mig genom en värk. "Hur är det?", frågade hon. Haha, vad tror du täntke jag???? Jag drog läget lite snabbt, hon försvann och kom tillbaka ganska kvickt och sa att dom väntade på oss nere på förlossningen en trappa ner.

Tjugo i tolv klev vi in på vårt rum. Fick träffa teamet som skulle följa oss, barnmorska Pernilla var fantastiskt lugn och go. Kände ganska direkt att jag tyckte om henne. Viktigt! Värkarna eskalerade för varje gång, jag kämpade mot rädsla och gråt så gott jag kunde. Jag fick värkstimulerande dropp eftersom trots graden av intensitet, kom de inte tillräckligt ofta.

En timme och tjugo minuter efter vi kom till förlossningen, kom vår lille Sixten fram. Graden av lycka går aldrig att beskriva i ord. Stolthet, kärlek, utmattning, tacksamhet och lättnad... det är ganska bra ord att sätta till händelsen!

Här är Sixten två timmar gammal:



Och här han klädd i sin första outfit.



Första morgonen hemma. Vi bestämde oss ganska snabbt för att han skulle få ha napp då suttbehovet var enormt och mina stackars bröst inte klarade hur mycket som helst.



Amningen fungerade direkt, vilket jag blev sååå lättad över. Var ju lite tufft i början med Olof. Men Sixten sög på direkt :) Igår hade han en riktig sovdag, så då fick jag väcka honom var fjärde timme för att ge mat. Idag har han varit mer vaken och ätit ungefär var tredje timme. Mjölken har verkligen runnit till, och mina vattenmelonsbröst är absurda. Tur att man varit med en gång tidigare, och vet att de inte kommer se ut för alltid!







Så, där har ni vår historia. Sixten är nu fyra dagar gammal och redan en självklar medlem i vår familj. Så älskad så det är löjligt :) Och tänk att jag skulle bli mamma till de två finaste pojkarna som nånsin funnits!

Glad påsk?

Nja, vi har väl inte direkt firat nån påsk i år. Än! Idag är det påskafton, och enligt tradition borde vi äta ägg och sill, men eftersom vi har en liten nyfödd valde vi att stanna hemma. Det var meningen att Olof skulle hänga med, men eftersom det lurat lite magsjuka hos syrran och hennes familj, valde vi att behålla honom hemma! Imorgon ska vi dock hem till mina föräldrar och äta lite påskmat i all stillsamhet :)

Vad har vi gjort idag då? Maken och äldsta (!) sonen var iväg och köpte en sandlåda! Något som vi funderat länge och väl på. Är det något som kommer användas, hur kul tycker Olof egentligen det är att gräva i sanden osv.. men efter de senaste dagarnas rapport om vad Olof hittat på hos mormor, och vad jag har sett på dagis, förstod vi att det inte skulle bli en onödig investering. Givetvis fick Olof hjälpa till att skruva :)





Vad gjorde lillebror under tiden då?











Behöver jag skriva hur roligt Olof hade... :)

Sen blev det middag, korv med potatismos, så långt från påskmat man kan komma, inte sant? Vi satt ute och åt och njöt av försommaren i vår härliga trädgård. Efter middagen blev det en kort kort promenad. Premiärkörde syskonvagnen. Olof satt så försiktigt och höll i sig nästan hela tiden, var ju klart ovant. Då och då tittade han ner och försäkrade sig om att Sixten låg kvar. Klappade honom lite lätt på kinden då och då. Sixten låg och tittade stort omkring sig hela tiden.



Olof sjöng för Sixten när han började bli lite kinkig. Mitt mammahjärta slog många extraslag:



Har varit en härlig lördag, och jag och Marcus är så glada och lyckliga över vår lilla familj!

Olof älskar att vara ute!

Mormor har verkligen haft fullt upp dessa dagar, och Olof har veerkligen fått mersmak på "utelivet"!

Foto: min far!










Vår sötnöt

Vår bubbla är underbar att befinna sig i just nu, och jag kan säga att vi mår superbra allihopa. Inatt sov jag väldigt gott i två omgångar på tre timmar, det var välbehövligt! Lille gossen har ätit mycket under nätterna, och därimellan tar Marcus honom så jag får sova. Den här första tiden när pappan får vara hemma är så viktig för alla parter. Och iom påsken, så blir Marcus pappaledighet ännu lite längre ju!

Olof har fortsatt sovit hos mormor, men ikväll får vi hem honom. Vi var hemma och umgicks med dom ett par timmar igår. Olof var precis lika mild och omtänksam och nyfiken på lillebror som vid första mötet. Vill gärna kramas och pussas och klappa på kinden. Men när han inser att Sixten inte kan titta på Musse med honom, eller bygga pussel, ja då struntar Olof i oss och knallar iväg eller försvinner in i Musses Klubbhus-världen :) Och på ett vis är det skönt, hans liv ska ju inte behövas förändras så drastiskt bara för att ett litet knytte kommit till världen.

Och som Olof har utvecklats bara dessa få dagar han bott hos mormor! Språket, fantasin, och givetvis är han ju plötsligt vääldigt stor om man jämför med lillebror :) (oundviktligt) Olof pratar non-stop, ger nog morbror Johan sår i öronen där hemma :)

Idag ska Olof följa med mormor, morfar och Johan till Kåseberga. Tradition sedan vi var pyttesmå, varje långfredag har vi kört till Kåseberga och Ales stenar. I år stannar vi dock hemma :) Men Olof ska ju få komma iväg! Undrar bara vad han kommer tycka om blåsten där nere, hihi!

I eftermiddag kommer dom hit allihopa och grillar korv, sen är det dags för Marcus och mig att hitta vardagen som tvåbarnsföräldrar.

Snart skickar jag iväg maken till affären, har skrivit en detaljerad inköpslista så han kommer hem med rätt saker :) Viktigt sånt ju! Jag och Sixten ska mysa och gosa och ha det najs under tiden. Får se om man orkar med en kort promenad, annars tar jag ut en stol i trädgården. Måste ju ändå passa på att njuta lite av solen och värmen också, även om jag är nöjd med att ligga på sängen med Sixten bredvid och pussa på honom!





Nu har Sixten sovit i fyra timmar i sträck! Dags att väcka honom och ge lite food :)

Lillebror är här!

19 april kl.13:00 kom vår lille son Sixten! 54ccm lång och vägde 4240gram.



Första mötet mellan storebror och lillebror var fantastiskt!







Allt bra och nu väntar ett par dagar med mycket vila och gosegos!

Dagens höjdpunkt

Har varit en tradig dag! Det är ju bara en enda lång väntan alltihopa. Efter middagen kom maken med det briljanta förslaget att vi skulle gå ut en sväng, och det var underbart!





Det är bara imorgon också som kommer bli en dag fylld av ingenting, sen är faktiskt resten av veckan planerad :) Dumt att planera in grejer ifall bebisen kommer? Exakt motsatsen säger jag!

Bra service!

Det är väl roligt när man blir serverad kanonbra service i en butik?

Jag och Marcus var på Nova idag på jakt efter lite finkläder till maken. Vi lämnade Olof hos mamma i förmiddags för att kunna kolla i lugn och ro. (inte min mamma emot!). Vi kollade på Brothers och MQ lite snabbt, bara för att reka lite. Sen spatserade vi lugnt förbi Dressman, hade inte en tanke i världen på att gå in. Dressman brukar inte ha något att erbjuda min man, men så på mitt (?) eller Marcus (?) förslag så tänkte vi att det kunde ju inte skada. Vi blev nog lite förblindade över deras erbjudande dessutom.. 799kr för kostym..

Summa summarum av händelsen: en timme senare var vi klara och gick ut från affären med två stora shoppingkassar fyllda med följande: 2kostymer, 1smoking, två skjortor, två slipsar och ett paket strumpor. Summa kvittto? Under 3000kr!!! My god... Hade nästan lust att krama om killen som hjälpte oss. Riktigt bra service, han kom fram precis i rätt tid, lät oss kolla själv först, var inte påstridig utan bara trevlig, precis när vi var klara och valt ut två kostymer "slängde han fram ett erbjudande" om att vi kunde få köpa ytterligare en kostym för halva priset (dvs 400spänn..). Ja men det kunde ju inte min kära make motstå :) Blev en smoking.

Marcus var superstilig!! Modellen passade honom perfekt, färgerna, ja allt satt som en smäck. Och väldigt kul för Marcus som oftast har problem, särskilt med att hitta byxor som sitter bra. Han var helnöjd och kommer vara så fin på alla dop och bröllop och studenter och jobbevenemang som väntar framöver!

Sen bjöd vi oss själva på en väldigt smarrig kebab i smarrigt bröd på Nova.

Mer shopping än så? Ja liite. Inget till mig, det känns knappast lönt eller inspirirerande! Men en keps till lille pågen!



Den kommer han nog bli glad för :)

Olof har haft en kanondag med sin mormor. Dom for til Arlöv och hälsade på kusin Samuel, åt Happy meal, och när jag precis pratade med mamma så berättade hon att Olof och Samuel dansade i Therése kök till Astrid Lindgren. Kan se pojkarna framför mig :)

Om ett par timmar kör vi och blir bjudna på middag hos mamma och pappa. Det ska bli smarrigt. Jag känner mig som en valross och är allmänt trött! När vi kom hem från Nova la jag mig meddetbums och sov en timme medan Marcus donade med sina shoppingkassar.

Lillebror i magen fick present av mormor igår, se en sån fin färgklick!



Åh, om han bara ville komma ut!

Hello Africa

Jag sitter här totalt slut i kropp och knopp! Det blev rätt många timmar som vi var iväg idag. Vi körde till Bunkeflostrand i förmiddags, makens briljanta idé att vi skulle besöka Safariparken, eller Afrikaparken eller vad den nu kallas :) Vi hörde talas om den genom dagis, barnen ska på utflykt dit i maj. Det låg lite dolt, mellan en idrottsplats och villaområde! Men vi hittade dit, och det var en stor hit!

Allra första djuret vi såg var krokodilen. Olof klamrade sig fast vid Marcus hals ett par sekunder innan han vågade sig fram :)







Sköldpaddan fick sig ett par grässtrå till lunch



Tillochmed lyktstolparna hade djungeltema!



En stor elefant:





Och liten elefant!





Och nu är det dags att smyga i djungeln! Olof har en alldeles egen stil :)




Giraff



Kobra



En väldigt lyckad förmiddag i Safariparken!

Efter det blev en tur hem till mormor där vi bjöds på frallor och gott pålägg. Moster Thérese och kusin Samuel kom också dit, och Olof var noga med att inkludera Samuel i leken :) Han tog honom i handen och drog iväg! Och något som var väldigt roande, överraskande och bedårande, var att Olof minsann visade sångtalanger! :) Haha, tidigare har han ju mest pratsjungit lilla snigel akta dig osv. Men han kan ju för sjutton hel texten till Blinka lilla stjärna, sjungandes! Och något som var ännu mer gulligt var att när vi skulle skämtsjunga som Prusiluskan, dvs lite i falsett, då börjar Olof också sjunga med ljus pipig röst! Åh, vi skrattade ju så vi grät! Det var fantastiskt. Sen höll Olof konsert med sin mormor, hade tillochmed leksaksmikrofoner och uppträdde i köket :)

På vägen hem sen, körde vi inom Maxi och handlade lite middagsmat. Vi var noll inspirerade, kände inte för nån snabbmat som Staffanstorp hade att erbjuda, så till slut sa vi bara, jag handlar vad jag vill ha och Marcus handlar vad han vill ha. Marcus köpte lite rökt lax och makrill, jag tog grillad kyckling med potatissallad. Smaskens! Och Olof åt lite av varje :)

Nu ligger pojkarna i soffan och kollar fotboll, och jag ska nog lägga mig lite i sängen och slöläsa lite Vi föräldrar eller nåt :)

Hohoooo?

Bebis? Nej.

Ännu mer mys i soffan




Marcus kom hem ett par timmar tidigare från jobb idag, vilket innebar att vi båda hämtade Olof på dagis! Det tyckte han var roligt. Alla barnen var ute på gården och lekte, det såg så härligt ut. Inga overaller eller täckbyxor, mycket lättare för dom att springa fritt och leka. Tänk sen om ytterligare nån månad eller två, när man bara tar på kepsen på Olof och ett par tofflor eller liknande och skjutsar ut honom :) Så skönt! Nackdelen är väl dock att man får hem ungarna aningens skitigare. Men det finns ju tvål och vatten! Och tvättmaskin!! Det sägs ju att ju smutsigare barnet är när man hämtar hem det, desto roligare har det haft :)

Nu är det fredagkväll och inget speciellt som väntar. Vi åt en smarrig middag med biffar och klyftisar. Olof pratade non-stop såklart!

Vad bjuder helgen på då? Ja, den som visste det!

Mmmm

Varje gång man bjuds på en puss eller en kram, även när hans nallar får kramar, så låter Olof så njutningsfullt med ett rungande Mmmmmm. Haha, gosigt va? Och snål med pussar och kramar är han verkligen inte!

Olof har fått dille på att leta fåglar så fort vi är ute. Han spanar upp mot träden och säger "Hoho fåglarna?"! Det måste ju vara förvirrande att höra fågelkvitter, men inte se några fåglar. Mycket konfunderad var han över dimman i morse också. Men jag sa att det varit kallt inatt, och att solen snart skulle komma fram. Så det var en del "Hoho solen?" också :)

Idag är det 25månader sedan Olof kom till världen. Tänk om lillebror också ville joina oss snart! På dagarna när Olof är på dagis, går jag mest och är less på att vänta, speciellt när foglossninge känns som den gör. Men så fort jag hämtat hem min son och vi sitter och ritar tillsammans, eller han kryper upp i min famn och läser en bok eller ser på Musse, känns det så förbaskat overkligt att det ska komma ett barn till till vår familj.

Skillnaden att bli tvåbarnsmamma från att "bara" ha ett barn, måste kännas enorm! Tankarna som mest snurrar runt är ju, hur ska man göra för att Olof inte ska känna sig bortglömd. De första veckorna är jag inte det minsta orolig för det, då är ju Marcus hemma och nästa vecka har ju Olofs mormor påsklov. Men sen.. sen när jag ska vara hemma själv med båda barnen och lillen kanske vill ammas varje timme, tänk om Olof vänder sig helt emot sin mamma då!!! Man vill ju räcka till. Kanske inte värt att grubbla för mycket över. Varje familj hittar sitt sätt, och det kommer vi också att göra!

Imorgon är det dags! Åh, tänk om det vore så enkelt :) Men imorgon är det den 16april, dvs beräknad förlossning. Om jag känner något? Vad tror ni..

Olof på BB, 1dag gammal:



Vi var inte så förberedda att vi tagit med en egen lite gullig filt till Olof, han fick ligga i en handduk från sjukhuset :) Haha, men denna gången är det nerpackat lilla pandafilten till lillebror.


Mys i soffan

Olof har fattat det här med att det faktiskt är goast att ligga ner i soffan och titta på tv på kvällen. Och ännu goare blir det ju om man drar mammas soff-täcke över sig :)





Och medan man väntar på att pappa ska komma hem från jobb och mamma ska bli klar med middagen, kan man faktiskt (kryss i taket) äntligen roa sig lite på egen hand :)



(Varför Olof har napp mitt på ljusa dan?? Ja, säg det. Jag hittade honom så här i soffan :) Men nappen åkte kvickt tillbaka till sängkanten!)




Nja

Okej, nu lämnar jag bloggen lite rörig och ful. Men det får ni tåla tills jag har mer tid att pula med den :)

Konstigt

Hur ser bloggen ut för er? På min förhandsgranskning har jag texten rakt under rubriken, men går jag in på själva sidan kommer texten fult på höger sida.. Det var ju inte riktigt meningen :)

Idag har jag inte heller varit så produktiv. Jag har beställt present till lillsyrran *blink blink*, kört ett varv med dammsugaren och slösat bort ett par timmar framför datorn. Ja, och en halvtimmes tupplur också, det var skönt :)

Foglossningen kändes mycket bättre i morse, men nu börjar det ila och stråla igen ganska illa.

Om en timme ska pågen hämtas på dagis, sen kommer mannen hem och sen ska jag laga ny maträtt till middag. Recept från Christine, tydligen den godaste kyckling-curry-grytan ever!

Header och html

Det är inte så lätt att få till en fin och personlig design när man inte kan läsa grekiska :) Och tiden flyger ju iväg! Nu har jag iallafall något att pula med under tiden jag väntar på slemproppar, värkar och smärta som kommer skölja genom kroppen gång på gång!


Kolla bara så redo vi är :)

BB-väskan står packad och klar i tvättstugan



Bebisen har jäst klart





Kläderna är fint vikta och väntar på att bli (om lillebror blir som storebror) nerbajsade och nerspyade :)





Och som sista pricken över i:et, i lördags fick jag present av mamma: en amningskudde!



Vi är redo!

Middag hos mormor

Maken är på mingel ikväll, får massa god italiensk buffé och Paolo Roberto-undehållning (vad nu det innebär..). Så då ville minsann inte jag och Olof vara sämre, så vi blev också bjudna på italiensk mat :) Min snälle far körde oss fram och tillbaka mellan Staffanstorp och Malmö och min snälla mor lagade spagetti och köttfärsås! Smaskens och trevligt.

Jag och Olof i väntan på morfar som ska komma och hämta oss:



Hemma hos mormor åkte såklart Pippi-korten fram





Skönt att komma hemifrån en liten stund!

Foglossning from hell

De senaste dagarna har jag känt av foglossningen en hel del, igårkväll eskalerade det nåt så fruktansvärt! Och då gjorde jag ändå inget annat än låg i soffan typ! Jobbigt, smärtsamt och tröttsamt.

Olof, lille solstrålen, är på dagis. Våra mornar är verkligen mysiga. Han ligger ju gärna kvar och gosar, vill inte studsa upp ur sängen direkt. Och igår när vi kom hem från dagis, låg han i min famn och tittade  på Disney channel. Det är så gott att bara ligga och klappa honom på kinden eller dra fingrarna genom hans lilla lock i nacken :)

Har varit hos barnmorskan nu på förmiddagen. Alla värden bra, vikten ökar stadigt (på mig alltså!). Jag har gått upp 18kg!!! Inte helt oväntat dock. Det mesta har jag ju ätit mig till i form av ostmackor, o'boy och kalaspuffar på kvällarna :) Men det får gå! Efter förlossning får disciplinen komma åter. Har ju storasysters bröllop i juli att va fin till! Men en ganska rejäl skillnad från graviditeten med Olof, då jag gick upp strax under 12kg..

Nu blir det nog ett par avsnitt av Glee från soffan :)

Ut med bebisleksaker från storebrors rum!

Idag rensade jag Olofs leksakslådor. Vi har varit lite sena med det :) Men nu börjar hans samling med pussel och böcker bli ganska så stor, och har mest legat i högar. Lådorna behövdes helt enkelt! Så bort med saker som bultbräda och bitringar (ja, faktiskt hittade jag bitringar!).

Lite nostalgisk blev lilla mamma allt :)

Tänk, inom ganska snar framtid åker de här grejerna fram igen! Bilstolen, napphållare, babykläder, babysittern. Aktivitetsfilten, bitleksaker. Och om ännu några måndare: första stolen.

Olof 1månad



Olof 5månader:






Kom nu lillebror! Vi är ju redo och klara och väntar på dig!

Imorgon ska jag till barnmorskan. Fattar inte att det är två veckor sen jag var där sist. Jag sa ju till henne då att jag hoppades att vi inte skulle ses som imorgon. Jag och Marcus har i princip aldrig tänkt i banorna att jag skulle gå över tiden, eftersom man överallt hört och läst att har man fött för tidigt första gången gör man det säkert andra också. Men, än är det inte för sent att föda för tidigt :)

Fyra dagar kvar till beräknat datum!





Kung Marcus

Det är min make det, kung Marcus. Händigare än man tror :) Telias tekniker och support är ju inget emot vad min hemmafixare är. Igår trotsade jag foglossning och andra trevliga besvär och styrde cykeln på Citygross. Där handlade jag ett nytt telejack som Marcus senare meckade med. Fick ändå inte igång det, beställde ny tekniker och försökte få den obegåvade damen på supporten att förstå vad felet är, så hon kunde meddela teknikern vad han skulle göra. När kvällen kom och sonen lagt sig, satte sig Marcus med diverse verktyg och började själv pilla och dona. Han klippte kablar och kopplade trådar som han inte gjort annat. Full hastighet på tv, internet och telefon blev resultatet.

Och det är inte allt min make visat sig kunnig på sen vi flyttade till huset. Han bygger om carportar, lägger nytt tag på verktygsboden, bygger tvättställ till tvättstugan, monterar hela garderober och lyckas på något sätt på egen hand bära och ställa allt på sin plats.

Min kung Marcus :)


Så härligt!

En sån här go helg som vi haft det, gör en verkligen gott :)

Igår var vi hos mamma och pappa och blev bjudna på grillad kycklingfilé som var fylld med mozarella och ruccula, inlindad i parmaskinka. Klyftisar, bea, sallad och kall sås till det. Det var som att komma till himlen :) Och så Christines goda vaniljbullar till fikat efteråt. Vi pratade en hel del om lillebror i magen såklart, fick lite historier från mammas förlossningar med oss och ja det var allmänt supermysigt och trevligt. Olof var ju såklart på strålande humör (dock stundtals strålande trotshumör, fast inte alls såna gråtutbrott som han får hemma).

Från Olof hör man mycket "nej sluta", "jag kan inte", "jag vill inte" osv osv. En klassiker: "Olof vill du ostmacka till frukost?", "JAAA!". Man brer en macka, dukar fram och Olof börjar störtgråta och säger "nej jag vill inteee!!". Mm, lätt att förstå :)

Än så länge idag har han inte trotsat nåt alls! Men det är nog för att vi hållt igång nästan hela dagen :) Vi körde hemifrån redan kvart över nio, styrde bilen på Skryllegården i Dalby. Gick lite på promenadstråket i "skogen", lyssnade på fåglarna och petade med kvistar i marken.







Sen blev det lite lek på lekplatsen med rutschkana och rita i sanden med pinnar. Och så besteg Olof ett berg med sin pappa. Under tiden satt jag på en bänk i solen och latade mig :)









Väl hemma somnade Olof som en stock i sängen och sov i två timmar. Vilade även jag. Det spelar ingen roll om jag låter bli att vila på dagen, kan ändå inte sova på natten. Alltså blir mina tupplurer mitt på dagen ännu viktigare! Inatt drömde jag TRE gånger att vattnet gick, så då var jag ju tvungen att gå upp och kolla så det inte rann nåt när jag ställde mig upp :) Sen är det myycket tankar om förlossningen också som håller mig vaken. Hade molande mens-liknande smärtor större delen av natten, och det han man ju läst (och jag vill minnas att jag hade det sist också) kan vara ett tecken på att förlossningen är nära. Fast det behöver jag ju inga menssmärtor för att veta :) Tycker inte om att inte veta när det ska sätta igång bara!!

Vi var ute och njöt öite av eftermiddagssolen i trädgården också. Marcus och Olof grävde efter mask, och Marcus hade lite biologilektion med sin son om vad maskar äter osv.

Sen gjorde Marcus supersmarriga pannkakor som bara han kan. Jag lagar gärna maten här hemma, älskar att handla hem och stå och hacka och förbereda och laga middag. Men när det kommer till pannkakor (och köttfärssås) lämnar jag mer än gärna över till maken. Smaskigt blev det iallafall med lite glass och sylt.

När Olof ätit upp säger han "gå ut leka". Sagt och gjort. Fast vi förklarade för honom att eftersom mamma och pappa fortfarande åt, fick han gå ut själv. Inga problem! Så hör vi honom där ute ropa efter masken, peta lite med spaden i jorden och håller fram ett löv :) Urgulligt!



Det är ju just av sådana här anledningar vi köpte hus! Det är bara att öppna terassdörren och släppa ut ungarna! Wonderful!

PS. Sex dagar till BF!

En stund ute

Vi gick ut i trädgården i förmiddags. Jag satte mig på en stol och gottade mig i solen. Marcus och Olof utförde lite trädgårdsarbete under tiden. Men Olof var inte road allt för lång stund av det :) Han försöker hela tiden komma undan med saker som han VET att han inte får. Som att stoppa stenar i munnen..  Och så ville han leka med vatten när han såg poolen i verktygsboden. Inte så lätt att förstå när man är 2år kanske, att det fortfarande är för kallt för det. Men var skönt att komma ut lite!







När vi gick in blev det lite lekande med Villa Villekulla. Olof blir alldeles förkrossad och ledsen när inte gubbarna står som han vill eller om någon trillar. "nej jag kan inte", är standardfrasen här hemma just nu.



Nu har Olof precis lagt sig för att sova middag och jag ska nog ta och rosta ett par mackor! Mums! Är väldigt sugen på att lägga mig jag med, är ganska trött. Men det tog så lååång tid för mig att somna inatt, så jag tror att jag får hoppa tuppluren idag och istället sova inatt. För det är enormt tradigt att ligga vaken mitt i natten!

Fredag!

Olof var så stolt i sina nya skor igår. Han ville inte ta av dom, utan spatserade runt så gulligt. Som tur är så är han fortfarande så pass liten att han faktiskt glömmer efter en stund. Hoppas jag iallafall. Tanken är nämligen att han ska ha skorna på lillebrors dop. Sen kan han smutsa ner och leka bäst han vill!



Olof är seeg på mornarna nuförtiden. Det är lite roligt att se. Och när han väl vaknar så vill han gärna dra täcket över huvudet och låtsassnarka vidare :) Olof var märkbart trött när vi kom hem efter dagis igår. Men det är ju inte så konstigt! Ett par utbrott på kvällen (bland annat om städning och tandborstning) så fick vi en mysig nattning. Det var jag som tog nattningen, och Olof ville sitta i mitt knä och luta sig mot magen och prata om dagen. Det är såna stunder man för alltid kommer minnas ju! Plus att det känns såklart bäst att avsluta dagen med mys och kärlek, speciellt om man har skällt mycket på honom tidigare under kvällen. Sen somnade han snabbt, klev bara upp ur sängen och tassade ut till oss i soffan en gång. Vid tolv-tiden inatt kom han in till oss, men där var vi bestämda och gick in med honom till egen säng igen. Liite lite protester, men han somnade snabbt om. Det går inte för mig och Marcus att sova gott en hel natt med Olof emellen oss. Olof ligger nämligen knappast stilla!!

Yrvaken och rufsig i håret!





Har haft en bra dag annars. Efter jag lämnat Olof på dagis, traskade jag ner till byn och gjorde några ärenden. Men det gick saaakta idag. Inte för att jag hade väldigt ont, (vilket jag iofs har!) utan bara för att kroppen inte ville röra sig snabbare! Men det var rätt skönt ändå med den promenaden. När jag kom hem dammade jag över och dammsugade huset. Skönt att få det gjort. Sen satte jag mig i soffan och åt en stor tallrik glass och kollade på Glee! Och sen då? Ja, sov lite drygt en timme, ett par mackor på det och nu en stund vid datorn. Slappedag :)

Ikväll blir det hemmagjord pizza. Vi åt det väldigt mycket förra sommaren och hösten, sen la vi det på is för man blir ju ibland trött även på favoriterna. (förutom tacos!) Men det ska vi alltså äta idag. Har köpt hem rökt skinka, salami, mozarella och faktiskt för första gången färdig pizza-botten. Alla säger att den är kanon, och det ska bli skönt att slippa kladdet med att göra egen deg :)

Snart iväg och hämta pågen. Pågen som kommer avsky att gå hem idag med. Olof tycker det är så jobbigt när det blåser och skäller på blåsten och gråter och är eländigt ledsen helt enkelt. Jag försöker att vända och vrida på vagnen så gott det går så han ska slippa få vinden i ansiktet iallafall, men inte så lätt alltid!!

Helgen bjuder på familjemys. Blir bjudna på grillat hos mormor och morfar imorgon, det ska bli så gott! Grillat smakar nästan alltid godast hemma hos mor och far! Sen får vi se vad som händer. Ett besök på BB kanske??? :)

Håll i hatten..

Det blåser friskt idag med! Morgonen började med ösregn och grådassigt väder. Nu är det strålande sol!! Jättehärligt, men synd på den lite för friska vinden.. Olof kommer inte tycka om att gå hem från dagis idag när det blåser på detta vis! Hoppas vi har vinden åt rätt håll.. fast det har man väl aldrig!

Idag har min snälle make tagit bussen till jobb och lämnat bilen hemma så lilla (hrm..) jag kunde ut och cruisa lite. Jag var bland annat inne sväng på jobb och chitchattade lite. Kände inte direkt att jag saknade nåt när jag var där, hihi :)

Idag är det nio dagar till BF! Och om lillebror ska följa storebrors exempel så känner han för att titta ut om bara ett par dagar. Jag tycker det känns lagom som nu till helgen :)

Här är en film på Olof som är från ett par veckor sedan. Den visar hans grymma skills i pussel:




Jag var inne en snabbis på H&M också och köpte två små mössor till Lillebror. När jag packade BB-väskan häromdagen så insåg jag att jag inte hade någon som riktigt matchade den outfiten jag vill ska vara en av hans första. Men efter som de kläderna är köpa påj just H&M så tänkte jag att det ju borde finnas nån mössa till också. Och mycket riktigt så fanns det ju det! Grön-och vitrandig.

Hittade ett par superfina och tuffa vårskor till Olof också. Kanske passande till lillebrors dop?



Får passa på att handla lite nu. Jag tror nämligen knappast att jag kommer sätta mig på bussen till Malmö sen med en syskonvagn och två barn!

Inatt sov jag som en hossa. Vaknar jätteofta och vänder och vrider på mig. Och så drömmer jag massa massa. Inget konstigt som att bebisen föds utan öron eller nåt sånt, bara förlossning, värkarbete och lite annat sånt. Glad är jag däremot att Olof faktiskt sov från åtta igårkväll till sju i morse utan att komma in till oss. Var faktiskt lite orolig där att han skulle tagit till sig någon ny vana sådär lagom till att det kommer en ny familjemedlem. Men det var nog bara hans sjuktillstånd som ställde till det tillfälligt!

Nu ska jag slänga mig i soffan och slumra en timme innan pågen ska hämtas på dagis!

Olof är frisk!

Med ett sjuhelsikes humör, dessutom! Ena stunden sitter han och skrattar och charmar sig, sen helt plöstligt bli han skitgrinig och vill ingenting! Det är inte så lätt att behålla tålamodet då måste jag erkänna! Som nu precis när han skulle äta lunch, jag dukade fram fläskpannkaka med massa lingonsylt, då börjar han störtgråta och bara tjatar om att "torka ögon torka ögon". Men jag tänkte, nej jag ger mig inte. Så jag gick därifrån, efter en stund (tyo en kvart!!) lugnade han sig och jag hörde hur han började äta. Då gick jag och satte mig med honom, och han var på strålande humör och åt och drack mjölk med god apitit. Sen hux flux vände det igen. Har precis lagt honom i sängen där han ska sova middag. Utan protester? Yeah right!

Ska äta lite jag med nu, sen inta horisontalläge i soffan.

Bilder på en glad Olof bjuder jag på iallafall :) Vi var ute en sväng innan, tänkte Olof skulle få springa av sig lite energi, men han tycker verkligen inte om när det blåser!! Så han ville hellre sitta i vagnen.



Och så lite Musses klubbhus på Disney channel, då var han minsann en glad en :)





Och så en myspysig Olof med sin valross-mamma



Imorgon blir det dagis för Olof igen.


Fy vad det blåser!

Olof gillade inte den friska vinden!


Lille sötisen

Ja, Olof är allt bra ynklig. Natten gick bra. Han sov bredvid mig, Marcus tog gästsängen så han skulle orka upp och jobba idag. Olof sov i princip hela natten lång, och då tänker väl ni att jag också sov. Men NEJ! Olof snarkar ju som tolv vuxna karlar! Haha, och dessutom ska han ju, trots en helt tom dubbelsäng, ligga kloss intill sin mamma. Jag som redan är så sjukt varm typ alltid, fick nu en liten febrig påg som svettas floder i normala fall. Nice :) Så jag är liite seg idag. Och Olof är fortsatt dålig. Ingen hög feber idag, har stigit över 38.2 enligt termometern, men han känns varmare! Och han ser och verkar sjukare än så. Jag har kokt ägg till honom enligt önskemål, åt en pyttetugga. Gjorde makaroner med köttbullar enligt önskemål med massa ketchup såklart, åt kanske fem-sex makaroner och doppade gaffelspetsen i ketchupen ett par gånger.. sen var han "mätt i magen". Inte så lätt.

Nu ligger Olof i sin säng och sover. Det är skönt, man kan faktiskt prata med Olof och förklara att han kommer må mycket bättre om han vilar och sover en stund. För Olof inser ju faktiskt själv att han är sjuk. Och så ville han ha "medicin i gumpen", som han själv uttryckte innan vi gick in och la oss :)

Nu har vi iallafall tv och telefon och full-speed internet igen!

Lilla Nicke

Olofs lilla nalle som han fick i 2-årspreset av dagis har varit en kär liten följeslagare. Och när Elefant-Elvis hängde på tork i lördags efter en liten olycka, fick dagisnallen följa med när Olofs skulle sova över hos mormor. När vi åkte i bilen dit, frågade jag Olof vad nallen hette. Hittills har vi bara kallat den för just dagisnallen. Men Olof visste minsann vad han hette: Lilla Nicke.


Lilla sjuklingen

Olof har blivit sjuk, stackaren. Feber. Det började när han vaknade efter att ha sovit middag hemma hos mormor igår. Var lite ledsen, ville bara sitta i knäet och inte göra något alls. Sen höjdes humöret en aning, men sen kom febern framåt kvällen. Inatt, eller rättare sagt i morse vid fyra-tiden kom han intassandes till oss och la sig. Han var så varm! Men inte ett ljud gav han ifrån sig. Jag frågade om han ville ha vatten, taaaaack svarade han då och gav mig nappen. Han slukade en flaska och sen tog jag tempen på honom, 39.9grader. Inte konstigt att han var varm! Lite mer vatten på det, sen låg vi vakna till halv sex ungefär. Då somnade Olof och började snarka så in i bombens mycket. "Nu vet du hur jag har det", sa Marcus i morse :)

Under förmiddagen idag har Olof varit lung och gosig mestadels av tiden, lite svår att underhålla bara. Just nu ligger han i soffan och tittar på Pippi. Hoppas han sover lite, har en temp på 38.7 nu. Så lite yoggi och en alvedon och lite pärondricka fick jag i honom. En tupplur på det gör nog susen!

Här är några bilder på Olof på väg till mormor i lördags. Före sjukdom alltså :)







Imorgon kommer en tekniker från Telia hit och ska undersöka what the h*ll is fel med tekniken här hemma. Har ju varit utan både telefon och tv sen i torsdags. Internet fungerar, dock otroligt långsamt... Telefonen klarar man ju sig utan, har ju mobilen. Men tv är det banne mig tradigt utan! Hoppas han hittar problemet.



Utvilad!

Jo, jag känner mig väldigt utvilad, om än seg i kroppen. Vi la oss vid tio igårkväll och jag vaknade ju såklart antalet gånger under natten som jag alltid gör nuförtiden, men vaknade ändå nöjd strax efter sju i morse. Marcus sover fortfarande, han har i princip aldrig den möjligheten annars! Men snart får han gå upp, jag är vrålhungrig :)

Pratade precis med mamma och pågen, som hade det jättebra såklart! Saknar Olof!

Vi åt en fantastisk asiatisk buffé igår på Restaurang Rosegardesupreme. Jag åt massa wokade grönsaker och kycklinggryta och nudlar och lite friterat på slutet också. Marcus klämde i sig sisådär 25-30 sushi-bitar. Sen en väldigt god mjukglass till efterrätt. På bion visades Kings speech, mycket bra film om Kung Georg VI och hans problem med stamning. Nöjda med kvällen körde vi hem och sen satte vi oss i soffan och tittade på dvd med Olofs första år! Marcus förslag, för att vi skulle uppfriska minnet med hur det var med en sån liten :) Det var jättemysigt! Jag satt mest och utbrast "Åh så sööööt", Marcus satt mest och sa "vilken rolig pappa Olof har". Lite olika det där :)

Idag vet jag inte vad som väntar. Får nog handla ett par saker iallafalll, som mjölk och smör. Olof har blivit en riktig mjölkfanatiker!

Kul att videoklippet med Olof uppskattades förresten :)

Utekväll

Ja, inte kanske en sån utekväll som de flesta tänker på när man hör ordet utekväll. Men jag och min man ska ha en utekväll ikväll! Vi ska strax packa in oss, Olof och hans lille Rorri-ryggsäck i bilen och köra till mormor och morfar. Där kommer han ha det strålande roligt ändå tills imorgon när vi kommer och hämtar hem honom igen :) Kusin Samuel kommer också hem till mormor, så det blir nog full rulle där hemma.

Jag och Marcus ska både käka på restaurang och gå på bio. Det var ganska länge sen sist, och iom den växande knatten i magen, så lär det dröja ett bra tag om vi inte tar chansen ikväll! Ska bli roligt och mysigt. Blir nog asiatisk mat, har inte riktigt bestämt oss (mig) än :)

Test


Hallå!!!

Telia.. Ja, vi är nöjda kunder. Men just nu är vi rätt missnöjda. Finns inte så mycket att säga, ibland brakar tekniken samman!! Men nu kan vi iallafall surfa, tack vare Marcus hightech-supermoderna-överambitiösa-superkraftstelefon :)

Haha!!

Jobbar just nu med att försöka lägga in videoklipp på bloggen. Olof väckte oss klockan sex i morse, pigg som en lärka. En och en halv timme senare masade vi oss ur sängen och skulle äta frukost. Då fick Olof en riktig dipp i allmäntillståndet. Blev blek, svettades i håret, klöktes upp en massa slem, och ville absolut inte ha något att äta eller dricka. Inte ens pärondricka! (holymoly). Efter en stund apatiskt stirrande i pappa knä, fick han tillbaka lite ansiktsfärg och ville sitta i soffan och kolla på Musse och dricka välling. Sagt och gjort. Nu är han pigg och glad igen. Konstigt va?

Själv är jag inte på väg att föda. Så är alla uppdaterade på den fronten med :)

RSS 2.0