Pappa pappa pappa

Ojoj vad pappig min son är!! Vet inte vad jag ska tycka om det! Hade han varit mammig, hade jag varit överlycklig och inte tänkt på att Marcus kanske tyckte det vore jobbigt. (fast det tror jag inte han hade gjort) Men nu är Olof extremt pappig, och så känner jag direkt att jag inte duger! Kanske är en kvinnogrej då..?

Har varit iväg och jobbat hela dagen idag. Marcus är krasslig på nytt, eller rättare sagt, han blev väl aldrig riktigt frisk från förra omgången av virusattacken, men verkar alltså vara på väg neråt igen. Själv känner jag ingenting av det som var för nån vecka sen. Ingen hosta, sover gott om nätterna osv. Olof med. Hmm, får nog lägga till ett stort PEPPAR PEPPAR! Iallafall, mitt i Marcus misär så är Olof tydligen på världens bästa humör, munnen går i ett och energin är på topp. Och givetvis vill han ju att pappa ska vara med på allt hela tiden! Marcus var rätt mör när jag kom hem. Och då kan man ju tänka att jag kunde ta över lite, men NEJ! Pappa komma, pappa komma!

Nu nattar Marcus Olof. För det fick ju inte jag göra.. jag fick ett nattenatt hejdå ses sen.

Ajja..

Här är min finaste påg i hans nya vårjacka. Var tvungen att prova den på honom, fast det är ju en present till sen :) Men han tyckte själv att han var sååå fin i den. Och skulle såklart direkt rusa iväg till pappa och visa..





Nu är det snart melodifestivalentajm med karamellkungen i knäet :)


Shopping och kall blåst

Härlig dag idag! Vi gick till mobilia, jag mamma och Olof efter frallelunchen. Olof sov gott i vagnen på vägen dit, och även under alla våra ärenden. Perfekt, för jag tror han hade blivit rätt uttråkad annars :) Jag fick köpt det jag planerat, dvs mjukisbyxor och amningsbh. Blev även en skitsnygg vårjacka till Olof i härlig blå färg, samt en ny mascara. Olof fick även presenter av mormor, såklart :) Ett par jeans och en tröja med Lille Dutt. (ja, lille Skutt alltså), och ett par jättefräcka skor i födelsedagspresent. Nu väntar vi bara på våren också, så allt kan användas! Olof tyckte det var jättekul att prova skor, hör och häpna! Han vandrade runt i affären och testgick i skorna, såg väldigt mallig och märkvärdig ut :)

Sen gick vi en kylig promenad hem igen till mormor. Efter en liten stund kom även Marcus dit, och vår lilla familj var samlade igen :) Vi blev bjudna på lax poch pasta innan vi begav oss hem till vårt lilla hus. Skönt att få hem Olof igen! Men han blev lite ledsen när han insåg att mormor inte skulle följa med i bilen!

Ikväll är jag supertrött. En kombination av tidig morgonvakning, gott om frisk luft och långa promenader. Ska strax lägga mig, fastän klockan känns fortfarande liite tidig..

Nu är boendet i Piteå fixat förresten! Skönt att ha det avklarat. Sen ska vi väl så smått börja planera en bra rutt också.

Olof har varit väldigt duktig, och inte alls torkat sig om näsan med tröjärmen de här dagarna! Han har varit på väg flera gånger, men alltid hindrat sig själv och bett om att få näsan torkad! Får se hur hans tröja ser ut när jag hämtar honom på dagis imorgon..

Jag filmade en snutt innan när Olof visar sig från sin grymmaste sida! Hemma hos mormor finns ett Pippi-pussel med 72bitar. Olof lägger det i princip helt själv! Och en annan urgullig grej är att han vet att han snart fyller år, och att det är 2 han fyller, och visar det med fingrarna! Grymt va? Sen vet jag ju inte hur man lägger upp filmer här, eller om det ens är möjligt, men jag lovar att ni hade blivit mäkta imponerade :) Två bilder kommer här, dock med dålig kvalitet. Tycker att det börjar bli svårare och svårare att få till fina bilder med min mobil!






Tyst

Jag sitter i ett tyst hus! Helt själv och allena. Marcus stack till jobb i vanlig tid i morse vid halv sju, men jag märkte ingenting. Sov som en stock! Vaknade dock tio över sju, men första instinkten att jag såklart skulle ligga kvar. Men så kände jag efter, och kände mig ändå rätt pigg och utvilad. Haha, när man väl får sova!! Men jag klev upp, laddade en maskin tvätt, tog en dusch, gjorde frukost och nu sitter jag här :)

Pratade precis med min lille påg som ju sovit hos mormor en natt till. Han hade inte hostat alls mycket inatt utan sovit gott! Tjohoo :) Vattenkoppor har han dock inte. Jag ska bara chilla och ta det lugnt här hemma under förmiddagen, gå över till affären och handla lite. Om ett par timmar sen tar jag bussen till Malmö med ett gäng frallor!

Jag och mamma och Olof ska nämligen ägna oss åt lite shopping är det tänkt idag. Ett par nya skor till pågen kanske? Sen vore det gött med ett par nya mjukismysbyxor till mig att ha hemma, och även som jag kan ta med mig till förlossningen.

Ultraljudet igår visade att allt var finfint! Aningens större knott än vad storebror var verkar det bli. Men det ligger inom ramen 3-4kg ändå :) Väldigt exakt vikt, eller hur! Han låg lite på plussidan när det gällde måttet på mage och lår.

Fick brev från försäkringskassan igår med ett litet glädjande besked att jag minsann är berättigad jämställdhetsbonus på 5600kr :) Märkligt ändå. Jag får casha in för att jag varit så snäll och låtit Marcus vara hemma med sitt eget barn.. Visst låter det konstigt! Men, vi tackar och bockar!


Tin!

För det första: Vi stormtrivs med Olofs dagis, är suupernöjda med pedagogerna och miljön där. Och såklart är det väldigt skönt att veta Olof också stormtrivs där om dagarna.
För det andra: Dagis fel eller dagis fel. Ta det som ni vill. Antingen om det är skrivet med glimten i ögat eller med sanning bakom det, så är det ingen ovanlig syn att mötas av snoriga ungar i kapprummet på dagis.

Så var det med det.

Christine kom till jobb när jag slutade idag och åkte med oss hem. Och Olof blev ju överlycklig när han såg moster Tin komma med och hämta på dagis. Sen när vi skulle klä på honom och gå vidare ut i bilen, var det ju väldigt viktigt att just Christine skulle hjälpa honom med skorna och hålla honom i handen. Allt för att försäkra sig om att hon inte skulle försvinna, utan följa med hem :)

Väl hemma blev det middag och lek och bus. Är det egentligen ett allmänt känt faktum att mamma inte duger när mormor eller moster är i närheten? Pappa fick minsann kramar och pussar när vi körde iväg, men inte mamma. Snyft :) Ajja, lite bilder:

Olofs kinder är en ekvation bestående av kallt väder och snoriga kinder..




Efter middagen och en stund på pottan sprang Olof iväg i bara blöjan, hans mamma vaggade efter med byxan i ena handen och tröjan i den andra för att klä sin son! Men då plötsligt skulle Olof mysa och kramas och pussas med moster istället. Göra som mamma säger? Tss..







Nu har jag precis kommit hem. Jag körde Olof till mormor för sleepovern, och sen fick såklart syrran också skjuts hem! Oj, vad konstigt. Det är barnfritt här hemma ikväll. Ingen Olof som bygger Nalle Puh-pussel, ingen "Här kommer Pippi Långstrump" som går på repeat i barnrummet.. konstigt. Vad ska man göra liksom?? :)

Förresten så har Olof eventuellt vattenkoppor. Eventuellt :) Vi får avvakta och se. Tur i oturen isåfall han redan ska vara hemma från dagis nu de kommande två dagarna ju så vi kan följa utvecklingen.

Imorgon: Ultraljud!

Lång dag

Efter en lång dag på jobb blir det bara ett kortis inlägg här innan läggdags. Måndagar innebär alldeles för lite quality-time med familjen! Vi ses en kort stund på morgonen då vi alla tre ska vakna, kläs och göras i ordning inför jobb och dagis. Sen är jag hemma så pass sent att jag hinner få en bamsekram och en puss av Olof, innan det är läggdags för honom. Men det är mysigt med det lilla, ikväll ville han sitta i mitt knä och att jag skulle sjunga Oajajbuff ett par triljoner gånger :) Hög mysfaktor då!

Olofs hosta har satt igång igen. Mycket under natten som gick, och mycket under dagen enligt dagisfröken. Och så har han börjat torka sig om munnen och näsan med tröjärmen!! Vad är det för hittepå?? Men vi har kommit fram till att det är dagis fel. Där får ungarna gå med snoret rinnandes ner i munnen innan någon fröken hajjar till och kommer för att torka dom. Så nu har väl Olof snappat upp det här från något annat barn, att det går myyycket fortare om man torkar näsan själv.. Grr!

Imorgon följer moster Tin (syrran Christine alltså) med och hämtar Olof på dagis. Det kommer han gilla! Sen hem för lite middag, och sen ska jag faktiskt skjutsa hem Olof till mormor för lite sleepover! Mormor har ju sportlov, så då får man ju passa på :) Både jag och Marcus ska vara på jobb tidigt på onsdag nämligen.

Nu ska jag hosta i säng! (ja, hostan pågår fortfarande...!!!!)

Pyssel med pussel

Solig vinterdag idag med. Tycker man börjar höra lite ljud från husen runtomkring. Som om solen väcker liv i gubbarna, och det börjar klia i fingrarna på dom. Lite snickeri och fixeri i trädgården. Men bara lite. För ganska snabbt inser dom att, Fan det är SVINKALLT att vara ute i bara blåstället och arbetshandskarna. Och så går dom in igen och kollar fotboll på tv.

Den här helgen har vi inte haft några måsten, inget farande till affärer eller storstädning av huset. Bara vår lilla familj i vårt lilla hus med massa pussel och böcker och Olofs mun som går i ett :)









Skönt att kunna samla energi!

Brrr

Denna kalla förmiddag spenderade vi i Skryllegården, dvs utomhus! Och hör och häpna, det var Marcus förslag. Marcus som säger att man gör bäst i att hålla sig inomhus nov-april! Det var vackert väder, solen sken, men det KALLT! Men vi njöt nog alla tre ändå :)

Bilder? Såklart!





















Kanske gick lite overboard med antalet bilder, men tycker de är fina! Vi hade med oss syksonvagnen också för en liten testrun. Väldigt lättkörd, kändes det som. Olof satt också i den en liten stund och det kändes bra. Är nog en bra årstid som lillebror föds och vagnen ska börja användas på riktigt. Blir lite bylsigt och trångt tror jag med Olof i overall bredvid liggdelen. Men i mitten på april hoppas jag att Olof inte kommer behöva använda overallen!!

Nu sover pojkarna. Ja, faktiskt så sover båda två. Marcus skulle ligga bredvid Olof en stund när han skulle sova middag. Men jag var precis inne och checkade läget, och där låg de båda två utslagna. Marcus stackarn är inte så van så mycket frisk luft, haha :)

Nu: rostade mackor med ost!!


Vart är vi på väg?

Härliga fredag. Det är något visst med fredagar. Även om jag varit hemma och hostat hela veckan, så kändes det ändå härligt att gå från jobb idag och veta att det var fredag med en ledig helg framför sig. Jo för idag var jag iväg och jobbade. Och det är mycket bättre bara man jämför från igår. Har sovit väldigt gott inatt (finally), var nog bara två större hostavbrott. Trött och sliten i halsen under dagen såklart med torrhostan som fortfarande ger sig till känna. Men kanske kanske börjar man ana ett slut på det. Stackars mamma som fått det nu bara!!

Nästa vecka är det ju sportlov och Olof ska vara hos sin mormor och ha massa skoj när vi andra icke-lärare jobbar på som vanligt. Ser fram emot nästa vecka ändå. Vi ska nämligen iväg på ultraljud! Undrar hur stor lillebror är och beräknas bli. Jag har ju känt mig så stor nu ett tag, men så fick jag höra kommentaren "är du inte väldigt liten för att bara ha 8veckor kvar?" Hm, vet inte längre :)

Igår sprang jag och Olof på min körlärare Paula! Det var jättekul att se henne och prata lite. Det är ju en människa som jag endast hade kontakt med ett par månader av mitt liv, men ändå kommer jag alltid minnas henne med värme! Känns som det är få förunnat att ha en sådan TREVLIG körkortsutbildning som jag hade med henne. Varje lektion var rolig, vi satt ju och snackade som två vänninor. Mot slutet fick jag faktiskt tänka efter lite, och påminna mig själv om att varje lektionstillfälle faktiskt kostade tusenlappen.. Iallafall, det var skoj att träffa henne. Och hon sa att hon hade tänkt massa på mig och hur det gick med bebisen i magen och Olof. Kanske sånt som många säger, men jag trodde henne faktiskt!

Idag var vi på McD och åt fredagsmiddag till Olofs stora förtjusningen. Han gillar verkligen Havvapp. Hrm ja, av någon anledning kallar han hamburgare för just Havvapp :) Sen blev det lite handlning på Willys, där Olof fick gå runt med egen kundvagn. Glädje igen :)

Pratade lite med dagis idag om rutiner gällande pottan, hur ofta Olof sitter på pottan där och om det nån gång faktiskt kommit nånting. Har börjat så smått här hemma med nämligen. Och han är väldigt väl medveten om vad man gör på pottan, att man ska ta papper och torka sig när man är klar, och att man ska tvätta händerna efteråt. Sen väntar vi ju bara på att han faktiskt ska kissa där nån gång också :) Men det bästa är väl att låta det ta tiiid. Blir nog ett projekt lagom till när jag ska vara mammaledig :)

Bjuder på en bild på Olof som borstar tänderna. Snacka om att vissa saker går upp och ner med honom. Nu tjatar han om tandborstning ett par gånger om dagen. Det var inte alls längesen han totalvägrade. Dock vill han ju borsta det mesta själv, inte mycket man får hjälpa till. Ajja, babysteps..



Nu ska jag och Marcus ta reda på svaret till frågan i rubriken. Dags för fredagsunderhållning!


Ostmacka

I morse, runt halv sju, är Marcus uppe och äter frukost. Jag ligger och slumrar, känns som om jag precis somnat för natten vid den tiden. Så hör jag Olof kliva ur sin säng, han märke att det är tänt i köket och tassar dit med ruffsigt hår och kisande ögon. Och så säger han: Ostmacka. Marcus börjar skratta och hela situationen är så söt. Marcus bär in Olof till mig och säger att vi ska sova lite till, att det fortfarande är mitt i natten. Olof svarar med att bli ilsken och gråtskrika Ostmacka!! Men efter ett tag lugnar han sig och vi kan ligga kvar i nästan en timme och mysa innan Olof Bolompa välling :)

Natten har varit lika hostig för mig som innan. Medicinen hjälpte inte :( Eller jo, det gjorde den säkert lite, men jag väntade mig underverk ju! Marcus sov som tur var gott, fattar inte hur med mig liggandes bredvid i sängen. Under dagen har det dock hostats mindre! Pratade precis med lilla mamma som är sjuk hon med. Du får bli frisk till nästa vecka hörrödu!


Bamsegymnastik

På dagis har barnen bamsegymnastik varje onsdag. Inget vi brukar prata jättemycket om hemma, men ikväll måste Olof varit väldigt influerad för helt plötsligt börjar han göra massa rörelser. Men vi förstod ganska snabbt att det handlade om just gymnastiken från dagis. Han sa massa instruktioner, men det enda vi uppfattade var flygplan :)







Vi sjöng lite ikväll också, och upptäckte att Olof minsann kunde lite rörelser till både Krokodilen i bilen och I ett hus i skogens slut. Och vad mer.. Olof vet hur man låtsas nysa och att man kan låtsas bli ledsen om man inte får som man vill. Det är annat än fejkgnället som bara är irriterande. Detta är mer: "mer äpple!", "nej, nu är äpplet slut", ut med läppen, lite snyftande ljud, "Olof ledsen, Olof krama", och sen tittar han upp på en med lite finurlig blick. Inte dum han!

Själv var jag på vc idag och fick träffa en läkare som tog lite prover. Virus i halsen hette det visst. Fortfarande lågt hb, aningens höjd sänka (vad betyder det..). Ajja, jag överlever nog detta iallafall! Fick riktig hostmedecin utskrivet på recept. Vi pratade lite om det receptfria sortimentet på apoteket, men det märktes tydligt att det hade hon inte mycket till övers för.. Så har precis tagit en hutt, och hoppas på en god natts sömn!

I morse innan dagis blev det lite rita av i Olofs första målarbok. Favoritpennan och färg verkar fortfarande vara gul. Alltid den han tar ut först. (dock så håller han i den rosa på bilden såklart!)


Nostalgisk

Blir man inte lite gråtmild och nostalgisk lite väl lätt nuförtiden?? They grow up so fast!







Det har hänt så mycket med Olof sen i somras!!

Gulleplutt


Bättringsvägen

Jo, det får jag nog säga. Den konstanta hostan början lägga sig, dock är de läskiga host-och-klök-attackerna kvar. Det känns som om  man ska spy och kvävas samtidigt. Not nice. Ögonen verkar det inte vara någon fara med heller. Aningens igenmurade i morse, men inte alls så farligt. Bara ögonvitan som är i rödsprängd nyans! Det som är mest jobbigt är bieffekter av hostan och förkylningen. Sprängande Huvudvärk och orkeslös i kroppen. Plus höggravid. (även om Marcus säger att det inte räknas!)

Ajja, enough gnäll.

Blir en till dag med vila och så tänkte jag att jag skulle kolla på Eclipse. Får se om jag väljer något team :)

Hoppas mommo mår bättre idag, Pippipyssel!


Graviditet är ingen sjukdom

Nej, det håller jag med om. Därmed inte sagt att man inte är mer lättillgänglig för att bli sjuk när man är gravid. De senaste två månaderna har jag varit mer sjuk än jag varit sammanlagt de senaste två åren! Hostan fortsätter, förkylningen ger sig inte, och dessutom verkar förra veckans ögoninflammation hos Olof letat sig in i mina ögon också. Inatt när jag vaknade kunde jag knappt öppna vänstra ögat, och när det väl gick att öppna så såg jag inget med det. Under dagen har det fortsatt att vara sig i båda ögonen.

Så var det med det.

Olof är iallafall bra, och Marcus nästan frisk. Han ligger ju ett par dagar före mig i tiden med sin hostförkylning. Igår köpte vi en hostmedecin som jag faktiskt får lov att ta. Får se om den ger verka. Inatt märkte jag ingen större skillnad. Man vill ju bara sova!

Kör så det ryker

Kolla inte det här: (finns det ingen åldersgräns på bobbycars)



Undrar vem som har roligast!



I förmiddags gjorde vi egen lera. Visst, det ser ut som en deg, men vi hade ingen färg i! Aningens kletigare än den köpta vi har, men å andra sidan är den köpta stenhård till en början. Stort plus är att det hemmagjorda var hundra gånger lättare att tvätta av från händer och bord!



I eftermiddags körde vi till babyproffsen och köpte en mjuklift till vagnen. Blev en av deras egna märke, med andra ord fick vi en ny lift till samma pris som en begagnad emmaljunga kostar på blocket :) Och den passar alldeles utmärkt!

Sen blev vi bjudna på middag hos mormor och morfar!

Ny vagn!

Igår var vi så iväg och köpte "ny" vagn. Jag skriver inte ny, utan "ny", för den är ju begagnad :) Men i väldigt fint skick! Den känns smidig, har iofs bara kört den i hallen! Ska ut en dag och testköra den med Olof i. Olof var väldigt nyfiken på den nya vagnen och ville genast provsitta den. Dock skulle han ju sitta i mitten och ta upp hela vagnen själv. Undrar hur han reagerar sen när han inser att han ska DELA den med lillebror :)





Kommer fler och bättre bilder på vagnen sen!

Under tiden jag och Marcus var iväg, så umgicks Olof med mormor och morbror Johan. Pågen fick en ny bok med djungeldjur och ett Nalle Puh-pussel med fyra olika svårighetspussel. Men det "svåraste", dvs med 24 bitar, är ju en barnlek :)

Det var en fröjd att hämta Olof på dagis idag. Där var bara tre barn på avdelningen, så jag kunde i lugn och ro prata med dagisfröken. Och en stolt mamma var jag när hon öste beröm och lovord över Olof. "Han har ju en tendens att upprepa sig", sa hon. Hahaha, jo!! Han hade tjatat om pyssel (pussel) i flera minuter medan hon hade torkat av borden efter mellis. Så han verkar ge många goda skratt till fröknarna på avdelningen :) Fick chans att fråga om rutiner vid födelsedagar. Olof fyller ju faktiskt år om liiite mer än en månad. Det allra bästa var att ha med sig glasspinnar helt enkelt! Ingen aning om vilken sort bara. Han äter ju aldrig sånt hemma, men på dagis verkar det vara kalas ganska ofta :) Kanske får låta honom själv kolla i affären, kanske känner igen någon av glasspaketen!

Imorgon är det jobb på agendan. På kvällen kommer mormor, morfar och morbror Johan, samt kusin Samuel! Blir tacos, smaskens!

Tummen upp?

Haha, detta är Olofs version på tummen upp: (ber om ursäkt till de som må vara äckelmagade. Men det är bara min son som har lite banan i munnen!)




Musikstund

Olof gillar verkligen när vi sitter vid pianot och spelar och sjunger. Idag när vi spelade så ringde telefonen (morfar), så då fick Olof sitta själv en stund. Det var så gulligt att höra inifrån rummet "Karlsson Karlsson", och så lite plinkandes på tangenterna :)



Olof var en go påg i morse. Halv åtta kom han intassandes med täcke och Elefant-Elvis till mig och viskade Mamma Vakna. Det var skönt :) Sen åt vi frukost länge ihop. Olof var mycket bestämd med vad han ville ha. Banan och vatten :) Men jag gick i honom en hel smörgås med leverpastej också.

Just nu sitter han och tittar på Nicke Nyfiken. Jag har precis dammtorkat, och ska strax plocka fram dammsugaren också. Sen blir det ut en sväng!

Lugn och ro :)

Oj, är man en dålig mamma nu kanske... men jag kom precis hem efter att ha lämnat Olof på dagis och tycker det är så lugnt och skönt här hemma :) Har inga måste alls här hemma idag. Ska bara ta hela förmiddagen till att vila, kanske plocka undan i vardagsrummet (pussel överallt!) och sen åka till stan lite innan jag ska börja jobba. Har fått nys om ett stödbälte som jag ska kika på. Det är ett bälte som sitter över hela magen. Inte som det jag har sen innan, som man bara spänner runt höfterna för att hålla allt på plats. Har börjat känna mig lite obekväm de senaste dagarna, lite som att magen växer alldeles för fort så huden inte hinner med. Det känns framtungt och stramigt. Kanske ett sådant bälte kan lindra lite, svepa om magen liksom. Förmodligen en onödig pryl, men den är tänkt enbart för bekvämligheten!

Imorgon ska vi iväg och kolla på en syskonvagn. Äntligen kom det ut en vagn på blocket som var precis en sådan jag varit ute efter. Barnen vända mot mig, svängbara hjul och i fint skick. En nackdel bara- ingen liggdel till. Men det är fortfarande gott om tid innan bebisen tittar ut, så jag fortsätter hålla utkick efter en lift till vagnen!


Frisk son, trött mamma

japp, glada nyheter! OLof vaknade kladdfri i ögonen i morse. Skönt! Hosta och rinnig näsa består, men det är liksom en del av vardagen här hemma nuförtiden :) Marcus är fortfarande krasslig, men iväg och jobbar, själv så vaknade jag tjock i halsen och aningens kraxig på rösten. Har inte sovit mycket heller pga en man som hostat och varit uppe ett par gånger under natten, plus av den helvetiska stormen som härjde utanför fönsterna. Jag trodde knappt att våra gamla fönster, speciellt de i vardagsrummet, skulle hålla. Det är stoora fönster, och det är liksom läskigt att ens tvätta dom för det känns som om de ska gå i tusen bitar :) Men de höll, huset står kvar där det ska.

Förmiddagen här hemma var mysig. Vi bakade kakor med lera, läste massa böcker, byggde massa pussel osv.. Sen kändes det som om jag var helt slut i kroppen och tänkte att nu måste det väl snart vara dags för lunch. Men nix, klockan var tio.. Så då satte jag på en film, och härligt nog så satte sig Olof tyst i ena hörnan av soffan och tittade. Jag la mig i den andra, och ryckte till när Olof ropade Mamma vakna!! Haha, slumrade visst till lite, och det var pågen inte sen med att märka :)

Jag trotsade stormen och klädde på oss för att handla lite. Olof tyckte inte om blåsten såklart.. Väl inne i affären blev han rasande för att han inte fick dra korgen. Hur förklarar man för en 2-åring att just i den här affären finns inga korgar med hjul på. Han förde ett jäkla liv under hela vistelsen i affären, hela vägen hem, och en god stund när vi väl kommit in i huset. Försökte så gott det gick att bara ignorera honom. Men efter ett tag gick det inte mer. Olof kom ju med armarna öppna och grätskrek Kooommma mamma. Så då gav jag efter och tog upp honom famnen och tröstade och mös lite. Ja, vad gör man :)

Nu sover gossen, jag ska intaga lite lunch, ringa dagis och säga att Olof mer än gärna kommer imorgon, skala potatis till middagen och VILA!



Enligt mitt vänstra ringfinger är jag numera endast gift och inte förlovad. Jag tog av mig ringarna när vi skulle leka med lera (det var inte det lättaste..) Sen fick jag inte på mig förlovningsringen igen. Men så var det förra graviditeten också. Vigselringen passade dock hela vägen. Tror den är 0,5mm större. Det gör rätt mycket när man ska få ringen över knogen :)

Duracellkanin

Det är liiite svårt att ha ett sjukt barn hemma från dagis när barnet inte beter sig sjukt :) Haha, det lät konstigt! Men idag är Olof iallafall full av energi, hela tiden vill han bli underhållen. Och jag känner mig extremt orkeslös idag. Matchar inte. Det blev iallafall en långpromenad, eller ja så lång som min kropp tillät mig, och Olof fick gå en lång bit själv innan vi var hemma. Han såg faktiskt rätt sliten ut där på slutet! Men det var ju det som var planen. Jag ville trötta ut honom ordentligt, så jag skulle få chans att vila lite. Så nu har jag precis ätit ett par ostmackor, ska skriva klart här, ringa en snabbis till jobb och sen lägga mig en stund! Hoppas bara inte alla mina "ska bara" gör att Olof vaknar precis när jag lagt huvudet på kudden!





Lunch, rester från igår = korv och makaroner= mums filibabba!



Olofs ögon varas bara ytterst lite idag. Dock är de fortfarande ganska svullna och röda på ögonvitan. Så det blir till att vara hemma imorgon också.

Kortis utomhus

Efter vila och mellanmål kände vi att det vore skönt med lite frisk luft. Inte varit ute riktigt på ett par dagar nu. Dessutom var ett besök på återvinningsstationen välbehövligt! Och Olof blev jätteglad när vi sa att vi skulle gå ut.

Sen blev det en snabbis in på netto där vi köpte bananer och mjölk, Olof hjälpte till såklart :)

Och så ett kort besök på lekplatsen. Dock blev både jag och Marcus snabbt frusna!





Olof tyckte nog det var skönt att få komma ut och röra på sig lite. Blev rätt förbannad när det var dags att gå hem. Men han blev snabbt glad när vi sa att det var dags att laga mat när vi kom hem. Och som han åt! Nästan en hel lunchkorv med makaroner och ketchup. Det var kul att se :)


Tack för kommentaren Malin! Jag ska klura lite till, och förmodligen provbaka innan kalasdags.

Kalastankar

ja, det är mycket tankar angående Olof kalas i mars. Han fyller ju två år! Jag surfar runt och letar inspiration. Har hittat massor med vackra tårtor på olika bloggar, men undrar hur i sjutsikken jag ska kunna få till såna mästerverk. Innehållet i sig är väl inte svårt, fyllningar med olika smaker på mousse och smörkräm och så. Men toppingen.. det är ju toppingen som ger ögat fröjd. Och det vill jag ju också komma åt. Sugarpaste hit och marsipan dit.. Svårt..

Har iallafall hittat en blogg som heter Baka baka liten kaka. Och DÄR finns tårtor coh cupcakes i tusental. Jag spånar vidare!

Hej mommo



Oj, Olof ser verkligen lite eländig ut på denna bilden. Men den visar ju också hur hans stackars små ögon mår. När han vaknade efter en natt med myyycket sömn (!) var hans ögon helt igenstelnade. Så han tjöt ju, ajaj öjon, torka öjon osv. Ingen feber än så länge idag iallafall, skönt. Nu sover han middag. Får se hur det hela urartar sig under dagen. Vab ímorgon blir det ju med all säkerhet. Undrar hur länge ögoninflammation håller i sig..

Ritnisse

Hade en mysig kväll hos mormor och morfar. Marcus fick slappna av med lite öl och fotboll. Jag, Olof och mamma byggde pippi-pussel och ritade lite. Olof verkar gilla färgen gul, tar alltid den pennan!



Fast Olof stackarn fick feber igen ikväll. Tempen låg på 39.5 efter vällingen. Så det blev en alvedon på det och sen somnade han ganska snabbt medan han höll hårt i sin nya Lilla gubben-häst. Hoppas han får sova gott inatt och vaknar feberfri imorgon bitti. Ögonen har fortsatt runnit och varat sig. Blir nog till att vara hemma på måndag. Sen har Marcus känt sig sämre och sämre under kvällens gång också. Bara inte han blir sjuk också!

Nu, beddibye!


Lördagsmys

Dagen startade 6.15 då en pigg och feberfri Olof vaknar. Eftersom jag tagit nattpasset, gick Marcus upp. Efter en timme då jag legat och lyssnat på Marcus desperata försök att få Olof att tro att det fortfarande var natt så han skulle somna om, ropade jag in pojkarna till mig igen. Så låg vi och mös en stund. Det var skönt att känna att Olof inte hade någon feber!

Efter en stund gick jag och Olof upp och drack välling och kollade lite på Musses klubbhus. Sen har förmiddagen varit bra. Jag och Marcus städade, Marcus fick ett ryck och grovstädade badrummet och Olof lekte snällt under tiden. Sen tog vi fram lera och satt och lekte lite med den. Här på bilden ser ni också Olofs stackars ögon som är svullna och variga. Får se hur länge det håller i sig. Annars blir det väl vab måndag med. Min tur denna gången. Olof hade ju ögoninflammation när han var en liten liten knodd. Har för mig att han var tio dagar när vi var hos doktorn med honom. Och som tur var hade vi sparat koksaltlösningen sen dess. Låång hållbarhet på de små flaskorna! Så vi tvättar så gott det går. Var inne hos honom nyss (han sover) och torkade försiktigt i ögonvrårna som höll på att svämma över. Bättre det än att det stelnar på ögonen ju!



Sen blev det äggskalning för hela slanten! Olof hjälpte pappa.



Under tiden Olof sovit nu har jag suttit och fyllt i papper från försäkringskassan. Fick hem ett brev häromdagen där jag skulle fylla i min inkomst under de månader som Marcus var pappaledig förra året. Det hela handlade om jämställdhetsbonus. Får se hur mycket man cashar in för det :) Det roliga är att brevet bara var ställt till mig, och det var jag som skulle få bonusen på nästa skattebesked, hihi :)

Om en timme eller så bär det av till Malmö. Vi ska hem till mina föräldrar, Marcus ska dricka gt och kolla fotboll, jag ska slåss om uppmärksamheten med Olof hos mamma :) Så skönt att Olof är feberfri så vi kan köra dit! När vi satt och åt lunch alla tre, och munnen på Olof gick i ett, sa vi båda två att det skulle bli skönt att lämna över honom till mormor ett par timmar :) Haha, man kan bli lite matt ibland!

Önskelista

Olof tycker väldigt mycket om sina pussel, men han kan ju lägga dom i sömnen nästan :) Så Olof önskar sig pussel och pyssel. Och kläder i strl 92.

Sagostund

Titta på mina fina pojkar:




Snyta Olloff öjon

Ja, så låter det här hemma nu. Stackaren... Jag var på jobb som vanligt idag, Marcus och Olof har varit hemma och vilat. Men inte nog med förkylning och hosta, nu har Olofs ögon börjat vara sig och de rinner. Så nu ber han oss snyta ögonen titt som tätt. Han sover nu, och det är skönt. Han hade 39graders feber, så han fick en pilla och så la jag mig och mös med honom tills han somnade. Lilla vännen.

Idag köpte jag en dyr sak. En örontermometer. Ja, alla säger att en temp i rumpan är det mest säkra, men vi får liksom kämpa som det är med att få in en liten alvedon i rumpan, så det fick bli en sån istället. Hoppas den varar livet ut nu :)

Nu väntar lite middag med maken. Klyftisar står i ugnen och bakas gott. Om en stund ska jag panera ett par schnitzlar och sen ska det hela avnjutas!

Sjukstuga

Ja, Olof har varit hemma från dagis idag, och kommer vara det imorgon med. Typiskt att lille pågen skulle få feber också. Och då kan man ju tänka sig att gossen sover mycket, för det är ju det allra gottaste att göra när man har feber. Men nej. Han vaknade kl2 inatt, av hosta dock, men var väldigt pigg och vaken. Så efter kl2 sov ingen av oss en blund. Jippy.. Men okej, då sov han väl ett par timmar på dagen idag istället, eller? Nix, knappa timmen sov han. Vilket gjorde min egen vila alldeles för kort!

Ajja, allt för pågen. Febern har funnits där från och till hela dagen. Apititen var sisådär. Ett par skedar yoggi till lunch, och en halv potatis och två tuggor fisk till middag. Tänkte få honom i säng lite tidigare ikväll, han behöver ju vilan! Nattpasset tar Marcus, eftersom jag ska upp kvart över fem imorgon, och Marcus tar vab.

Jag köpte lite bedårande kläder till lillebror i magen igår på H&M. Kommer en bild här nedan, inte den bästa dock för jag fotade på en hylla i affären. Ville ju skicka mms till Marcus och mamma och visa :) Men det är iallafall en grön-vit body, gröna sammetsbyxor, en vit mössa med små öron på och en liten panda, samt en liten grön snuttefilt med en pandanalle som håller fast den. Jättefint! Och eftersom Olof var ganska blå när han var liten, samt har blåa väggar på sitt rum, har vi tänkt att nästa lille grabb ska vara lite mer åt det gröna hållet. Passar ju perfekt med en outfit som denna då ju!



I övrigt så kan jag berätta att jag inte har diabetes :) Dock har jag tydligen väldigt lågt järnvärde. "Är du inte trött", frågade barnmorskan mig. Jo, förvisso. Men det är man ju när man jobbar, har en son på snart 2år och ett hem som ska skötas om :) Så istället för en järntablett om dagen, ska jag ta dubbla dosen varannan dag. Är liiite orolig för biverkningarna dock, med tanke på hur trögt det kan vara redan nu, hrm :) Men ska testa. Fick också tips om ett nässpray med lite kortison i som ska vara mer effektivt mot min nästäppa än Renässans. Kostade 100spänn! Yikes. Bäst att den fungerar!

Here we go again

Ja, då var det dags igen. Följden av att ha ett barn på dagis blir förkylning på förkylning på förkylning. VI märkte det direkt vi hämtade honom igår att det var på gång igen. Med tillhörande hosta givetvis.. Ajja, han är pigg och glad i övrigt iallafall! Än så länge har vi bara behövt hålla honom hemma en gång, och det är en gång på väääldigt många förkylningar det senaste halvåret :) Olof har också börjat be om att vi ska snyta honom, han fattar ju nu att det inte är särskilt mysigt med snor i hela näsan. Det svåra är dock att han inte fattat det här med att snyta sig och att bara torka sig under näsan är ganska olika. För än så länge är det inte så mycket rinnande näsa, utan bara igenklonkad näsa. Ajja, han lär väl sig fräsa också inom sin tid :)

Olofs nya favoritsyssla på dagis är att leka med lera. Eller Måla, som han själv uttrycker det :) Fick med mig hem ett recept på lera idag, men vi har lite färdig lera redan hemma som vi kan använda först. Vi har bara pysslat med lera en enda gång hemma tidigare, har inte riktigt tänkt att Olof är så stor nu att vi kan sitta ner och pyssla med honom ju :) För övrigt är Olof gryyyym på alla sina pussel nu. Samtliga är från 3år kan jag tillägga! Han lägger dom själv utan någon hjälp. Är inte det imponerande, så säg :)

I morse slappade vi i pyjamasen och tittade lite på Musse innan dagis. En liten skål med snacks (ja, dvs vinderuvor) ska han ju ha såklart!


Jag försökte få Olof att göra tummen upp, men det blev ett pekfinger istället :)



Igår följde min syster med hem efter jobb och käkade middag med oss. Olof sken upp som en sol när han såg vem som var med och hämtade på dagis. Tin!! Sen hade de jättekul ihop, eller ja Olof hade iallafall kul med Christine :) Men jag tror att moster också njöt lite. Dom sprang runt, byggde pussel och Olof bjöd tillochmed på en puss- och kramattack. Aningens snorig var han dock, så Christine blev nog lite förfärad :)

Imorgon ska jag till barnmorskan, tidigt ska jag vara där, redan 7.45. Dags för glykosprov nämlingen. Får inte glömma ett par tidningar som jag kan ha med mig. Det går ju ut på att dricka en underbar (hrm) blandning av vatten och socker och citron, och sen sitta i princip alldeles stilla i två timmar. Det värsta är att man inte får äta eller dricka någonting innan provet. Jag som alltid är vrålhungrig på morgonen! Ajja, har redan planerat att köpa med hem smarriga frallor efter besöket imorgon :)

Nu ska jag slänga ihop en fläskpannkaka, sen slänga vidare mot soffan och kolla på det allra (SNYYYYFT) sista Ugly Betty. Sorgligt, men oj så bra serie! Är glad att jag inte såg den när den gick på tv, så har jag kunnat njuta av den nu istället. Måste bara komma på någon ny dvd-box jag kan sätta tänderna i next. När Olof var nyfödd kollade jag på Greys anatomy. Mycket bra sällskap under natt-amningarna :) Förslag på bra serier??

RSS 2.0