Jag somnade!


Jag somnade minsann i solstolen. Jag tackar gudarna för att jag faktiskt ställt alarm på mobilen. Annars hade jag blivit sååå bränd!

Film!


Olof pratar med Christine i fjärrkontrollen och Sixten äter på sin hand :)



Det ena och det andra


Igår var Therése och Samuel här och lekte och fikade. Sen solade jag och Therése en halvtimme. Mycket trevligare att sola när man har någon att prata med under tiden! Och sola får man ju passa på att göra nu, medan det faktiskt är varmt ett par dagar. Man vill ju inte se ut som ett lik på bröllopet!

På kvällen igår var jag, mamma och syrran på plastparty! Så nu är jag 717kr fattigare :) Shit vad det kostar med Tupperware! Och man vill ju ha allt! Allt är så snyggt, massa härliga färger, och hon som demonstrerade var verkligen duktig och inspirerande. Men när man ser denna fantastiska ugnsform, som man kan laga både det ena och det andra i, som sen visar sig kosta 1700kr, är man inte lika fascinerad längre. Men som sagt, ett par köp blev det ändå :) Fast mest av allt var det väldigt trevligt!

Några bilder på pågarna:












Har precis avnjutit denna delikata lunch, pastasallad med cevapcici och kall sås. Blev över från gårdagens middag! Minst lika gott idag :)



Nu sover båda pojkarna, och jag ska sätta mig i min underbara solstol i en halvtimme!

Det blir bättre!


Nu när jag är mamma till son nummer två, känner jag mig mycket "modigare", lugnare och mycket mycket mer avslappnad än när son nummer ett var nyfödd. Sen är ju Sixten ett enormt snällt och lätt barn, det ska jag inte förneka. Men med Olof försökte jag styra mycket mer sov- och mattider. Redan från när han var ett par månader. Det har jag verkligen försökt att släppa lite på nu.

Ta bara det här med amningen. I början med Olof, ville jag knappt amma inför min egen familj (mamma, pappa, syskon), och verkligen verkligen inte utomhus bland folk. Min mardröm slog in när jag inte hade något annat val än att amma Olof mitt på Södervärn i Malmö.. Nu hade inte det precis varit en dröm nu heller, hur mycket lugnare jag än känner mig..  Men nu har jag t ex ammat i väntrummet på både mvc och bvc, inne på en toalett på Nova och Burlöv center.

Forfarande vill jag ju klart att Sixten vara så nyammad som möjligt om vi ska iväg nånstans. Men ibland är han helt enkelt så svårväckt, att det inte varit möjligt. Däremot är det inte sagt att jag inte försöker väcka honom. Det är ju ändå jag som bestämmer :) Kvällen är den enda tiden på dagen som jag tycker det är extra viktigt att försöka hålla samma rutin. Dvs, vaken från iallafall åtta-tiden, kanske halvnio, för att sen ammas för natten mellan halv tio-tio. Nattrutinerna sen ändras nästan från natt till natt. Men oftast sover han från halv elva och vaknar runt fyra och vill ha mat. I morse sov han dock till halv sex :) Han äter i 10-15 minuter och somnar sen om. Olof åt ju typ i en timme när han ammades!

Vad jag ville säga med detta inlägget vet jag inte riktigt. Bara saker jag funderat på. Speciellt eftersom jag läser många andra bloggar som nyblivna mammor skriver. Och jag känner igen mig mycket i det som förstagångs-mammorna skriver om. Jag är iallafall en väldigt glad och stolt mamma till både Olof och Sixten. Och en jävligt bra sådan dessutom!










Hejdå rutiner, hej sommarlov!


Jag är en kontrollmänniska, lever för rutiner. Har man småbarn, tycker iallafall jag, att rutiner är A och O! MEN, nu har Olof sommarlov från dagis, det är ljust länge på kvällarna, Sixten sover mycket, varför inte bara go with the flow? :) OCH, om jag får säga det själv, det är j*vligt skönt!

Olof är vaken till halv nio - nio på kvällen, sover till åtta - halv nio på morgonen. Och därimellan får han sova middag NÄR och OM han själv vill. Som nu:


Barnarbete


Ja, fast som ni ser behövde jag ju inte precis tvinga honom!


Hår hår hår


Nästan det bästa med min graviditet, ja såklart förutom det faktum att det växte en liten BEBIS inom mig.., var att jag i princip inte tappade ett enda hårstrå. Under nio månader!!!!! Men nu.. nu kommer det alltså tillbaka. Gånger nio månader. Stor suck! Överallt ligger mitt hår, och det är Störigt. Med stort S!

Man blir väl härdad


Som småbarnsförälder, och då speciellt till små två-månaders, är man inte så pnoskig (är det ett ord??) med vissa saker. Som att få kräk på kläderna. Om man skulle svida om varje gång lillen kräks på ens arm eller axel, skulle man ju behöva byta kläder 5-6gånger om dagen. Det har man väl inte tid med. Eller klädmängden för den delen..

Fast det finns ett undantag. När godingen kräks på bröstkorgen och det rinner ner bh:n. Där går iallafall min gräns. Man är ju bara människa..

PS! Christine, du kan sluta äcklas nu. Blogginlägget är slut!!!!

Mumsigt värre


Mormor hade med sig en present till Olof. Bara för att! :)





Och så blev det fika. Först frallor och sen jordgubbar!!



Samuel åt glass, och tyckte nog den var lite för kall :)







Det gick bra i Lund! Men skriver mer om det sen!


Mot Lund!


Om en timme kör jag och Sixten till Lund för att återigen träffa sjukgymnasten på barnsjukhuset. Jag hoppas att hon ska se någon skillnad på hans huvud. Vi har verkligen gått in för det här, han har bara legat på rygg vid blöjbyte, annars på sidan eller suttit hos någon. Alltså, minimal belastning för skallen. Marcus tycker att han ser skillnad, men jag vet inte. De nyinköpta kuddarna är jag iallafall glad för, värd varenda krona. (fast faktum är att jag blev förvånad över att kuddarna inte kostade mer..)

Inom en kvart borde mamma dyka upp. Hon ska vara med Olof sötnosen under tiden vi är i Lund. Sen dyker även syrran och Samuel upp, så det lär väl bli en hel del hopp och studs där ute :)

Var e Olof?


Olof var inne på sitt rum och lekte själv. Tyckte det var lite väl tyst , så jag smög dit för att kika. Hittade inte honom någonstans. Kollade bakom dörren och tillochmed under sängen, ingen Olof. Sen tyckte jag att täcket kanske var lite knöligt. Jo minsann, där låg han! Och vi som skulle hoppa över vilan idag! Ajja, han får väl sova en halvtimme :)

Nu är vi en av alla dom!


När Olof sov middag idag, monterade Marcus ihop denna lilla sak i trädgården :) Olof blev överlycklig när han vaknade!





Vi hade middags- (och hopp!) gäster idag. Syrran kom med man och barn!  Studsmattan blev även en hit där.

En film!



Vi fick överlåta hoppandet åt karlarna :)



Vi bjöd på grillat och det var smaskens :)

Till efterrätt gjorde jag en American cookie rabarberpaj. Den såg inte mycket ut, men den var goooood :) Kom på att jag skulle fota den, när den nästan var uppäten!







En bra dag idag!

Jag fryser!


Jag stod i köket och lagade lunch, när jag plötsligt hör Olof ropa: Mamma, jag fryser! Möts av detta:







Ja, men då är det väl perfekt att värma sig med en filt och pappas inneskor :)

I morse!








Glad midsommar!


Pyssel från dagis :)








Play!



Två små filmer!









Inte mycket text


Nä, det har inte blivit mycket skrivande här på sista tiden! Mina djupaste ursäkter :) Men jag har ju kompenserat det med lite bilder nääästan varje dag iallafall. Hoppas de uppskattas i brist på annat!

Var på bvc med Sixten lille i tisdags. Växer som ogräs! (okej, kanske inte en så värst trevlig liknelse, men you get the picture!) Han är alltså nu 2 månader, väger 6,2kg och mäter 63,2cm! En bra bit över medelkurvan med andra ord. Måste ha bra käk i mig :)

Responsen man får från Sixten nu är ofattbart underbar! Det är joller på högsta nivå, härliga smile och gurgel när man pratar med honom.

Igår tog jag med mig Olof och körde iväg på kalas! Min gudfar fyllde 75år. Det egentliga kalaset var i tisdags, så igår var det bara jag, Olof, mamma och pappa och min farmor som skulle dit. Alldeles lagom :) Det var jättetrevligt. Olof var ju såklart The head of the party, fick uppmärksamhet av alla. Mest gick han runt och sjöng Bockarna Buse för sig själv :) Olof är makalös till att prata! Och det märks att funderar på saker, för att sedan formulera tankarna i ord. Han drar slutsatser och kommer med härliga kommentarer! Liksom, vi sitter och äter. Olof är tyst en stund, och utropar plötsligt med 100% glädje och nästan lite förvåning i rösten: "Titta mamma! Där ör korken till yoggin!" Och så ett enormt smile på det :) haha, ja vad svarar man på det? "Jamen titta! Det har du ju alldeles rätt i!!"

Eller som när han ska sova om kvällarna, och han har hela sängen full med bilar som tvunget ska sova med honom. Rätt vad det är så hör man en störtledsen Olof ropa: "Mamma!! Plåtis har kraschat!!". Och så går man in, finner Olof med tårarna rinnandes, och en liten blå bil som ligger på golvet. Förtvivlan :)

Ska snart iväg och hämta sommarlovspojken på dagis. Nu är Olof ledig i sju hela veckor. Undrar om han kommer tycka det är konstigt att inte gå iväg till dagis på så länge. Det började precis störtregna ute, så jag ser inte jättemycket fram emot att ge mig ut!

Imorgon är det midsommarfirande hos mamma och pappa. Massa god mat och gott sällskap väntar! Tjohoo!!

Mycket text idag, och desto färre bilder! Får försöka hitta mer balans i fortsättningen :)

Hjärtegryn


Sixten hjälper sin mamma med matlagning. Om inte med annat, så med sällskap och ryggträning :)





Heja på, kämpa på!


Godkväll!











Succé!


Baby-sleep-kudden verkar vara en succé. Sixten sover såå gott på den (i den?), både om natten och på dagen. Hade den i vagnen igår också för första gången. Även där satt den som en smäck!

Bara han inte blir platt på andra sidan också..



Vi har fått hålla oss inomhus hela förmiddagen. Vi väntar på en leverans från DHL till Marcus, som skulle dyka upp någon gång mellan 8-11. Har dock fortfarande inte kommit. Så det har varit en ganska lång förmiddag här hemma. Och blött och blåsigt ute, så jag har inte velat vara ute i trädgården med Olof direkt. Nu sitter han och tittar på Pippi en stund innan lunch. Orkar inte leka längre :) (jag alltså!) Sixten han sover :)



Olof vägrade släppa från sig Lilla Nicke innan. Men det gick så bra att både köra med bilarna och rita ändå!





Hopp!


Här ser ni Olof in action :) Ebba hjälper honom på traven!


Iväg på egen hand :)

Kalas!


Idag var vi i Jämshög på kalas, Olofs kusin Calle fyllde 3år! Olof såg mycket fram emot det, och hade jättekul med sina kusiner. Att gå och plocka och leka med leksaker hemma hos andra barn, är ju såklart väldigt spännande. Och Olofs kusiner Tuva och Calle är lika förtjusta i Pippi som Olof är, så där fanns det mycket att upptäcka.

Sen fick Olof prova på att hoppa på studsmatta för första gången. I början var han lite försiktig och rädd, men det släppte snabbt. Sen var det svårt att få honom därifrån. Kanske skulle ta och undersöka vad det finns för storlekar och prisklasser på såna där studsmattor :) Olofs moster Malin tog några bilder på det hela, ska försöka få tag på dom sen!

I bilen hem sen tog det inte ens fem minuter, sen sov Olof djupt!



Sixten däremot, var vaken nästan hela bilresan hem. Vi fick tillochmed stanna på Ekerödsrasten för att amma!




Sjukgymnasten i Lund


Jag var ju iväg med Sixten idag på barnsjukhuset i Lund. Fick träffa en väldigt trevlig kvinna där som ska hjälpa oss att få bukt med Sixtens lille skalle! Hon visade mig hans huvud från en vinkel jag inte lagt märke till förut, och man ser väldigt tydligt hur snett det blivit. Så nu är det strängt uppåtläge som gäller. Ska helst bara ligga på rygg när vi byter blöja. Annars ska han vara upprätt, eller ligga på sida eller på mage.

Fick låna hem en baby-sleep-kudde som gör att han kommer sova på sidan, utan risk att rulla över på varken rygg eller mage. Känns lite trixigt just när han ska sova på natten. Men vi får prova oss fram. Natten är ju den viktigaste tiden att ändra hans liggläge. Kan ju gå upp till 6,5timme han ligger ner i sträck då.

Tyckte allt det var lite obehagligt vissa stunder. Hon drog och vred och vände på huvudet för att kontrollera rörlighet och muskler. Men det var det inga fel på. Och hon var säker på att det skulle ordna upp sig ordentligt, ganska snart. Det hänger ju på oss. Eller mest på mig, eftersom jag är hemma med honom hela dagen. Sixten var väldigt duktig iallafall under hela undersökningen!







Under tiden var brorsan hemma med Olof!



var hemma hos mamma och åt tacos ikväll. Så gott! Fick med oss hem både vattenmelon som jag redan mumsat lite på. OCH en liter jprdgubbar. Och det ska jag mumsa på nu, tillsammans med vaniljglass!


Det finns inget dåligt väder


bara dåliga kläder. Just det. Som när man tex har stövlarna och de regnkläderna som faktiskt passar på dagis.. Alltså fick Olof, som absolut tvunget skulle vara ute i regnet innan, vara det i vanliga skor och mjukisbyxor.

Här ser han aningens lurig ut. Han står nämligen vid smultronbuskarna och vill såå gärna plocka och äta. Vi förklarar och förklarar att de inte är klara än. Men hur lätt är det att förstå när man är 2år. Bären är ju där, rakt framför näsan. Och visst är de röda..





Sixten sover så gott i vagnen.



Snart kommer Johan hit och ska vara hemma med Olof när jag och Sixten kör till sjukhuset i Lund. Snäll bror jag har va!!


och lillplutten








Och några till







Håll för öronen!


Visst ser det ut som om jag skriker Olof rätt i öronen :)




Olof


är faktiskt mysig mot sin mamma också. Även om man kanske inte alltid kan tro det. Är vi själva hemma, bara jag, Sixten och Olof, är det aldrig några "problem". Men så fort andra är i närheten, så låter det "mamma gå!!!" osv. Inte alltid så kul! Jag hamnar liksom längst ner på hans "behöva"-lista. MEN så kommer det såna här stunder..

När jag hämtat honom på dagis, gick vi till en bänk och satte oss. Jag hade med en fralla och hans flaska, så det blev mellis i det gröna. Under tiden sjöng vi sång efter sång. När frallan var uppäten satte han sig i min famn, och satt och kramades och mös och sjöng en stund till. Jodå, mamma duger hon med ibland.



Och så en söt bild efter badet ikväll:


Sprang på denna bild




Här är Olof fem månader. Söt så man smälter.. Ja, moster är också fin :)

Mina pågar












Foto från Olofs faster Anna, från i söndags på dopkalaset i trädgården:





Mina fina fina pågar..

Det kan vara svårt


att få liv i den här lille sötnosen när han bestämt sig för att sova..





Till skillnad från nu, när han i princip varit vaken sen kl.15!

Lär väl somna sådär lagom till när jag tycker det är dags för sista målet för kvällen..

Köttfärslimpa på nötfärs..


nja, det blev lite man tager vad man haver i detta fallet. Det var helt okej, men vi föredrar bland- eller fläskfärs.



Ifall ni undrade alltså..

Jag hittade den!


Har letat efter vår bärsele ett par dagar nu. Man kan ju tro att vi bor i ett slott och inte i ett hus på 120kvm men ytterst lite förvaringsytor, men det tog så lång tid för mig att hitta den :) Invigde den direkt med att ha Sixten dinglandes medan jag vek tvätt!



Nu ska jag klämma i mig den sista biten smörgåstårta från dopet! Mumsigt ska det bli :)

Spargrisen


Sixten fick en spargris och lite pengar att stoppa i grisen av Johan i doppresent. Olof fick hjälpa till att mata grisen!


Detaljer











Mini-picknick


ja, verkligen mini. Vi satt på en filt trädgården och läste reklamblad och åt hallon :)



Det är rätt skönt med vardag igen på ett sätt :)

Dop!


Tack till alla er som var med och firade Sixtens dopdag!

Dopet var jättefint, prästen var underbar och vi är väldigt nöjda med dagen!

Dopföljet: Gudföräldrar är Sixtens mormor och morfar, fadder farbror Robert, och såklart jag, maken och Olof!







Presentöppning i det gröna! TACK för alla fina presenter!




Min fina bror


tog studenten igår! Eller "slutade skolan", som Olof sa :) Alla var vi där för att fira Johan såklart!

Syskonskaran:







Samuel var såklart också på plats:



Sixten låg och mös i vagnen, och lyckades faktiskt, trots visselpipor och Afrikatutor, sova gott en stor del av tiden utan för skolan!





Kvällen var jättetrevlig. Ja hela dagen var trevlig. Jag tog ju med mig pågarna och körde hem till mamma och umgicks från tidig förmiddag. Gjorde mat och dukade och blåste ballonger gjorde vi också :) Och Johan var såå nöjd med hela dagen (och natten!), och det är ju det viktigaste!

Just nu vilar tre stycken smörgåstårtor i kylen, och ytterligare tre hemma hos mamma. Idag var det ju ombytta roller, och mamma var här hemma för att hjälpa till inför för vårt firande imorgon då Sixten ska döpas! Det kommer bli fullt hus (och trädgård) imorgon!

Grattis än en gång lillebror!

Godmorgon!


Det måste vara en inbyggd mekanism i små barns hjärnor.. Varenda dagismorgon tar det minst en kvart för mig att få liv i Olof. Han vill "sova mer", "inte gå upp", och drar sen täcket över huvudet. Men andra morgnar?? Vem är det då som tassar upp långt före halv sju och säger "Mamma vakna!!". Det slår aldrig fel...

Idag tar brorsan studenten!! Tjohoo!

Bulle i ugnen


nja, inte riktigt. Men jag har haft inte mindre än tre stycken chokladkakor i ugnen denna förmiddag. Smaskens, va? :) Mitt lilla bidrag till brorsans student (!) imorgon. Hoppas han får bättre väder än vad det är idag. Temperaturen är ganska nice, typ 17-18grader, men det hade underlättat för alla parter om regnet hade hållt sig borta. Gärna hela helgen!

Sixten hejade på kakbaket:







Igår var Olof hos frisör-Mimmi och klipptes! Åh han var allt lite mallig, både före och efter. Satt så snällt och tittade på sig själv i spegeln med stora ögon. Min store påg! Har ingen bild på sötnosen, får bjuda på det lite senare istället.

Just nu är Olof på dagis har massa skoj. Han springer ofta i förväg när vi väl kommit in på gården på dagis. Älskar verkligen att vara där. Vill aldrig gå hem när man kommer och hämtar honom. Ja, förutom igår när moster Christine var med :) Eller när man "mutar" med att vi ska hem till mormor eller träffa Johan eller liknande. Det räcker liksom inte med att hans lilla mamma kommer!

Just nu sover lille pågen i våra sängar. Funderar på att joina honom en stund :)

Nu kör vi!


magläge magläge magläge











Och så lite smile for the camera :)





Ni skulle bara se Olof när han härmar Sixten när han har följande min:


Sixten är platt


Ja, han har platt skalle och ska få en specialkudde som heter Baby-sleep från sjukhuset. Så nu är det hårdträning magläge som gäller för att få bukt på huvudformen!



Men det är inte så farligt som det låter :) Men iom att skallen är så mjuk nu, så formas den snabbt. Speciellt eftersom han dessutom har en favoritsida att vrida huvudet på!

Annars växer han så det knakar! 62cm lång och 5885g tjock :) Långt över "normal"-kurvan. Och oändligt charmig!

Han hade hatt


När jag hämtade Olof på dagis idag, såg han ut så här:



Det har ju varit rätt så svalt ute idag, så han kanske frös lite om skallen...

Korv stroganoff















Dubbelnapp!



Död och levande på samma gång


Så kan man kalla min Orkidé. Den är död, levande OCH gravid, allt på samma gång. Kolla här:




Plutten











Grillat var det här!
















Och Olof är hemma igen :)

Sixten


ösnkar sig inget speciellt i doppresent :) Bara att det inte kommer regna! (Eller ja, det är väl mest hans mamma och pappa som önskar sig det..)

Men lite sommar-kläder i strl 68 hade suttit fint. Och snart är det ju dags för lite bebisleksaker, skallror t ex.

Idag är det sommar


och ifall det är någon som tvivlar på den saken.. kolla här:



Varför har jag då uppdaterat så dåligt här de senaste dagarna? Ja anledningarna är många. Men den främsta är ju såklart att maken haft (har) långledigt från jobb, och vi har umgåtts hela familjen. Och mest har jag faktiskt vilat, myst med Sixten och tagit det lugnt medan Marcus och Olof lekt :)

Sen har Sixten ändrat kurs lite. Från att vara nöjd med att ligga i vagn eller babysitter i timmar, vill han nu hellre ligga klistrad i ens famn! Och det är ju såklart jättemysigt, men man blir aningens begränsad :) Men jag njuter av varenda sekund. Vips vad det är så jobbar han på Ica maxi :)

Så här söt och underbar var han när jag la honom sovandes i sin säng igårkväll:



Igår var vi allihop hemma hos mamma och grillade och hade trevligt. Jag provbakade chokladkakan som jag ska bidra med till brorsans student nästa vecka. Och den blev godkänd av studenten själv, vilket ju är det viktigaste! Sen blev Olof kvar hos sin mormor över natten, men han bör komma hem inom kort :)

Idag har så jag och Marcus tagit tag i ett par "måste" som hängt över oss. Trädgården var den största grejen. Men där hade Marcus faktiskt kunnat göra en hel del de senaste dagarna, även om Olof hängt efter honom hack i häl :) Men trädgården och landet gjordes klart idag, Marcus rensade mellan plattorna, jag tvättade fönster och städade invändigt. Och sen har vi faktiskt hunnit med att sola lite också :)

Nu chillar pågarna



Till lunch bakade jag förresten Scones, och det var gudomligt smarrigt! :)

Ikväll grillas det korv!

Tramsebyxa :)





Vi höll på att fixao ch göra klart för att åka en sväng till Nova. Plösligt hör jag "Titta mamma, jag cyklar!!"




Bara lite pics :)


Ikväll bjuder jag på bilder. Jag är för trött för att författa ihop en text. (Ja förutom den text jag nyss författade för att förklara att jag var för trött för något annat än bilder såklart!)

















natti natti!!

Tre snabba med Sixten







Vad blir det för väder idag?


Ja, det måste man ju fråga sig varje morgon. Läs väderprognosen, stick ut snudan och känn efter, och klä sen dig själv och dina barn efter det. Bara för att det var 27grader igår, kan man ju inte skicka iväg sin barn till dagis i shorts och t-shirt när det bara var 13grader i morse?

Detta var något jag funderade över när jag lämnat Olof på dagis vid nio-tiden. Barnen var så tunt klädda! Själv gick jag med långärmat och kavaj, OCH frös lite. Jag satte både fleece och mössa på Olof, och jag tror inte att han var varm i det. Och skulle han bli det, tog jag med en tunnare hoodie och en keps som han kan byta till.




RSS 2.0