FAEN!


När ska sviterna från graviditeten sluta spöka...

Var på Core-passet ikväll. Kändes skitbra. Kände mig starkare än vanligt. Och så som de flesta pass säkert avslutas, så kommer en sista power-låt. Och jag tar i. Och tänker mig inte för när de där häftiga stegen man tar i sidled kommer...

Man ska INTE ta häftiga steg i sidled när man har eller har haft foglossning. Pucko. Idiot. Osv osv...

Liten makaronilåda


Middag till Marcus och Olof, check!


Det går runt


Sixten rör sig bakåt och runt i cirklar. Inte framåt än. Men det går framåt, så att säga :)




Sångfågel




Nej, ingen undulat


Sixten tar sig fram rätt bra i sin gåstol nu. Lite farligt kanske :) I bakgrunden hörs Olof. Han testar sina stämband.


We löööv löv


En höstig promenad i förmiddags. Milt ute dock! Men grådassigt. Olof hittade stooora löv som han stolt visade upp för alla förbipasserande pensionärer med hund.






Olof


I bilen på väg hem från Arlöv igår:

"Samuel ska komma hem till mig en annan dag och leka. Men först ska han dricka välling, sen ska han sova, sen ska han till dagis, sen ska han komma hem och SEN kan Samuel komma hem till mig och leka."

Måndagstrött


Inte för att det väl egentligen finns något som heter Måndagstrött. Men nu råkar det vara måndag, och jag råkar vara trött. Punkt.

Hade en go söndag iallafall. Ute på lekplats på förmiddagen. Långpromenad efter lunch. Svingod middag. Och sen efter middagen, körde jag och Olof till Arlöv och fikade hos syrran! Olof och kusin Samuel lekte och hade så himla kul ihop. Det skiljer 8 månader mellan Olof och Samuel, och den skillnaden är rätt så stor när de är små. Men nu börjar de så smått närma sig varandra och har verkligen glädje av varandra. Så det var hög ljudnivå och svettiga barn. Och föräldrar som försökte föra ett samtal över en kopp te och muffins under tiden :)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Inget utöver det vanliga. Jag är peppad inför mitt Core-pass i eftermiddag iallafall. Tycker jag har fått en större degmage bara under den senaste veckan. Det är inte fint. Inte alls. Jag är kanske bara lite uppsvälld. (världshistoriens äldsta ursäkt för kvinnor. Idag är det jag som plockar fram den..)

Är december-sugen!

Fisksoppa


Till middag idag, serverade jag fisksoppa. Den var ljuvlig. (får man säga så om sin egen mat??) Skit samma, den var ljuvlig. Fisk och curry gifter sig utmärkt! Åt den hemma hos svärmor sist vi var där, och har längtat efter att få äta den igen ända sen dess! SÅ god är den :)

Receptet är från internet, googla Gunillas fisksoppa, så hittar ni det. Men jag skriver ner min variant av den här! Jag väljer lätt creme fraiche och matlagningsgrädde med väldigt låg fetthalt, så är ni ute efter en riktigt krämig soppa, kanske ni inte ska följa mitt exempel. Lite lösare i konsistensen alltså, men smaken är ljuvligt perfekt!

Ingredienser:

4 stora potatisar, delad i små bitar

4 morötter, tärnade

1 purjolök, delad i centimeter-tjocka bitar

1 röd paprika, delad i ganska stora bitar

400 g torsk, tärnad

2 dl räkor

1 liter vatten + 2 tärningar fiskbuljong

1 dl milda extra 4%

2 dl lätt creme fraiche

1 msk mjöl till redning

ca 2 msk curry

dill, salt och peppar efter smak




Fräs morötter, purlolök och paprika i lite smör.

Tillsätt curry, potatis och vatten+buljongtärningar.

Koka tills grönsakerna är mjuka.

Häll på grädde, creme fraiche och mjöl.

Tillsätt torsken, låt sjuda ett par minuter tills fisken är klar.

Smaka av med dill, salt och peppar.

Servera med räkor och bröd.




Bukett


Igår kom mamma, pappa, brorsan och min farmor hit på middag. Det var jättetrevligt och mysigt, och gott om jag får säga det själv! Gjorde färsbiffar, rotfrukter i ugnen, kall sås och sallad.

Fick ett fång med rosor av farmor!


Veckomatsedel


Middagar för nästa vecka ser ut som följer:

Måndag - Makaronilåda

Tisdag - Citronkyckling

Onsdag - Risplättar, falukorv

Torsdag - Wok

Fredag - Fläskytterfilé, rotsaker

Lördag - Baconlindad köttfärslimpa

Söndag - Panerad schnitzel, champinjonsås

Underbar morotskaka


Detta recept har jag bakat efter i många år. Jag minns inte var jag snappade upp det. Nån sida på nätet förmodligen. Godare morotskaka har jag aldrig smakat.

Ingredienser

2 1/2 dl olja
3 ägg
3 1/2 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bikatbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
4 dl rivna morötter

Topping:
100 gr smält smör
100 gr philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1/2 citron, skal + juice
1 tsk vaniljsocker


Gör så här

Vispa
ägg och socker poröst

Blanda de torra ingredienserna

Tillsätt olja och morötterna i äggvispet

Vänd ner mjölblandningen

Häll ner smeten i en bröad form

Grädda 40 minuter, 175 grader

Bred över toppingen då kakan svalnat


Man kan både göra den i pajform med höga kanter, eller i en form med avtagbara kanter som jag gjort här.



Dekorera med tex valnötter, kanel, strössel. Yummie!





Grötnisse


Sixten älskar sin gröt. Morgon som kväll :)





 


 


Ute och ränna


det tar på krafterna!

Igår var en busy dag. Men hemskt trevlig :) Jag, Olof, Sixten och Christine var iväg och flängde hit och hit hela dagen. Lämnade vårt hus kl 08.30 för en sväng till jobb. Hade litet möte med the Big Boss. Är nöjd med det! Under tiden hade syrran pågarna.

Sen packade vi in oss i bilen igen för en tur till Svågertorp och Plantagen. Syrran handlade nya fina blommor. Pick och pack tillbaka in i bilen och vidare till Ikea. Syrran handlade massa ljus och smått och gott. Lunch blev det där också. Pick och pack tillbaka in i bilen. Körde hem till Christines lägenhet för att lämn av det hon handlat. Sen vidare mot Ica Maxi. Syrran skulle storhandla. Pick och pack tillbaka in i bilen. Hem till syrrans lägenhet!!!

Syrran skulle handla, ja. Det kan ju låta som om jag var hennes chaufför. Och det var jag ju, på ett sätt :) Men hon hjälpte mig med pojkarna när jag var på jobb. Och så hade vi det väldigt mysigt hela dagen. Sen kom Johan brorsan och maken också hem till Christine. Vi åt smarrig pastasallad med kyckling och vitlöksbaguetter. Åh så gott!

Olof och Sixten skötte sig exemplariskt hela dagen. Olof kunde ju dock inte sova middag under dagen, så han somnade i bilen hem sen vid sju-tiden. När vi väckte honom för att gå in, var det inte populärt. Sen gick det mesta galet fram till han somnade. Fel napp. Fel film. Fel bilar. Ja, ni fattar. Men han somnade vid åtta, och kom upp nu vid sju och var samma goa Olof igen!

Här ser ni min lilla målmedvetna son vara på språng mot min stora bestämda son.



"Det här ser spännande ut brorsan!"



Olof sätter smart upp ett ben som en barriär för lillebror



Sixten helt utmattad av all biljakt!


Litens funderingar


Dimmig morgon idag.

Olof: Mamma det är väder ute. Det är lite läskigt tycker jag. Men SNART kommer solen!



Idag på dagis är det både Nallefest och Hemliga säcken. Alltså skulle Olof ha både Elefant-Elvis och Stora bilen Jerka med sig. Ut från sitt rum kommer Olof med ryggsäck på ryggen och bilen i handen.

Jag: Men Olof, du får stoppa ner bilen i väskan.
Olof: Nej det går inte. Elefanten är full i hela väskan.


På väg till dagis, stannar Olof plötsligt. Står och funderar tyst en stund.

Olof: Nu är det höst och alla löven ligger på marken. Sen är det vinter och då kommer snö och sen kommer tomten och då ska jag önska mig Mac och Chick Hicks som Hugo har och SEN blir jag glad!


Jag tycker det är underbart att min lilla stora 2,5-åring går och funderar på så mycket, och sen sätter ord på det i så långa meningar och utlägg!

Cutiepies










Cutiepie





Är vi framme snart?

 
Oktober är en transportsträcka till November, som är en transportsträcka till December. December månad gillar jag. Det händer mycket mysigt då.

Min födelsedag och jul är ju de största händelserna. Och det är ju dömysigt i sig. Men det mysigaste med det mysiga, är all planering och förberedelse. Jag skriver listor, både önskelistor och inköpslistor. Listor på julgodis jag ska göra och listor på tänkbar mat att bjuda på på kalas. Listor på vad som ska ligga i små gotteskålar placerade här och där, listor på julklappar jag ska köpa till nära och kära.

Det blir några listor.

Listorna gör transportsträckan lite roligare. Jag längtar tills jag kan börja göra mina listor. I huvudet har jag redan börjat så smått dock :)

Stor och liten


Olof tycker verkligen om sin lillebror. Så länge han inte försöker ta hans leksaker alltså.. Men att sitta och gosa i soffan, det gillar dom båda.





Sänder även ett stort grattis till Marcus syster Anna som fick sin efterlängtade bebis inatt! Dramatisk liten tös som tyckte det kunde vara kul att ploppa ut hemma på badrumsgolvet! Grattis :)

Nu är det tandborstning och sen iväg till dagis!

Förresten.. man kanske skulle fortsätta med att lägga ut bilder på sig själv efter de fina kommentarerna igår. Värt att fundera på.

Kycklinggryta


med kardemumma,

stod på menyn idag. Och den var intressant! Snacka om spännande när man lagar mat och det ska vara vetebröds-doftande kardemumma och julkänsla-apelsin i maten!

Aningens för stark, vi är lite mesiga när det gäller stark mat. Men spännande smaker, som sagt!

Recept från Arla-boken 30 min-middagar

4 port

500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mellangrädde (jag använde Milda extra 4%)
1/2 hönsbuljongtärning (jag använde kycklingbuljongtärning)
1/2 krossade kardemummakärnor (malen kardemumma)
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft från 1/2 apelsin

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock i ca 10 min.

Jag serverade med ris, majs och haricots vertes.



Make, son och bror gav också tummen upp. Olof åt dock utan sås, och istället med ketchup. Var aningens för starkt för honom. Marcus fjantar sig som vanligt. Johan tror att han är ur bild. Sixten äter majskrokar. Härligt middagssällskap!




Att vara otålig


Johan brorsan är på väg hit. Olof tycker han tar för lång tid på sig.



När ska min skånepåg börja prata skånska förresten??


Hur länge


sov Sixten då?

3 tim 15 min

Galet


Sixten brukar ju sova max en timme på förmiddagen, ungefär mellan 9-10. Denna förmiddag somnade han 09.20, och sover fortfarande. Dvs 2,5timme än så länge. Det är faktiskt rätt galet. Om jag får säga det själv.

Unge


Kollade precis genom skålen med alla Olofs nappar. Det var min själ hål i varenda en! Ungen har bitit sönder allihop. Vad nu göra liksom.. Köpa nya? Eller helt enkelt visa honom vad han gjort, kasta dom tillsammans, och låta honom vara utan napp hädanefter?

Måste nog köpa hem ifall ifall. En enda liten napp skänker så stor trygghet för Olof. Den kan man väl inte beröva honom?


Håll i er nu


Här kommer något så ovanligt som en Dagens-outfit-bild. Ja det händer inte så ofta. För såna bilder är ju ganska ego. Och man måste vara rätt nöjd med läget liksom för att ta en sån bild. Men denna morgon är jag rätt nöjd med läget, om man säger så.



Nu är det ju som så att den enda helkroppsspegel vi har, sitter i vårt allrum/förråd/här-lägger-vi-saker-vi-inte-använder-rum. Så ignore bakgrunden, tack!



Tröjan köpte jag för övrigt på Kappahl för 75kr!

Oh my Lord


Denna morgon tillber jag Den Där Uppe av flera anledningar.

Sömnbrist. Piggelina barn (plural) inatt. Från 02.25 ungefär har ett eller två barn varit vakna och leksugna. Det ordnade väl upp sig bort mot fem-snåret. Fast då hade maken redan gett upp och gett sig iväg till jobbet. Stackare. Eller galning. Vet inte riktigt vilket.

Träningsvärk. Rumpa och lår fick sig en rejäl genomkörare på Core-passet igår. Herre gud. Musklerna var spända och jobbade på högvarv i en timme efter att passet var slut. Buns of steel, ni vet.

Hungrig! Efter att ha varit vaken sen halv tre inatt, är jag nu sjukt hungrig. Det riktigt skriker i magen efter frukost. Men varför i hela fridens namn tar jag mig då tid att skriva ner detta???

Svar: För att bli smal


Hur lyder frågan jag just skrev svaret på? Jamen gissa då. Exakt. Fråga: varför tränar man (jag, du, alla?). Varför tränar JAG? För att bli smal!

Varför ska man träna? I långa loppet är det väl för att "må bra". Att må bra är ju kul. Och bra. Jag mår bra när äter choklad också..  Hade jag varit smal, är jag tveksam till att jag hade pallrat mig iväg och tränat. Väldigt tveksam. Och ser jag smala tjejer på ett Friskis-pass eller ute och springer, kan jag inte låta bli att undra "vad gör HON här? Hon är ju SMAL.." Men hon är kanske smal just för att hon ÄR här.. Eller är hon en sån som tränar för att må bra? Trots att hon redan är smal?

Och sen när (om?) jag blivit smal då. Kan jag sluta träna då? Kommer jag vara smal för evigt? Svar:nej. Alltså tränar den smala tjejen, trots att hon är smal. För att förbi smal.

Smal smal smal. Låter underbart.

Valkfri. Det var ett nytt ord. Fri från valkar. Valkfri.


Lekplats


I förmiddags var vi på en sprillans ny lekplats här i Staffanstorp, invigdes faktiskt så sent som i fredags tror jag det var. Vi kom dit vid halv tio, var helt själva. Härligt! I typ en kvart. Sen vällde det in, dagisgrupp efter dagisgrupp. Olof blev väldigt försiktig och iakttagande. I typ fem minuter. Sen minsann kunde även han ta för sig. (inte för att jag trodde något annat!)

Mycket fin lekplats med lite skepp o hoj-tema. Ett stort skepp och två små. Lite kikare och smått och gott. Ett av de små skeppen guppade tillochmed som om man var ute på havet på riktigt. Eller nåt :)

Dit kommer vi gå fler gånger!







När vi gick därifrån var mina tår små isbitar.


Veckomatsedel


Veckans middagar ser ut som följer:

Måndag: Fläskpannkaka (så himla bra att göra tidigare på dagen, eftersom jag tränar ett Friskis-pass på måndagar och i princip går hemifrån direkt när Marcus kommer hem från jobb!)

Tisdag: Kycklinggryta med kardemumma. (recept från Arla kokboken. Ska bli spännande!)

Onsdag: Köttbullar alt. kålpudding, kokt potatis, brunsås, rårivna morötter! (jag äter kålpudding, resten av familjen köttbullar..)

Torsdag: Ugnsstekt falukorv, potatismos (blir det bra, Christine??)

Fredag: Fläskytterfilé, klyftisar alt. rödbetor&morötter, sallad, kall sås (längtar redan..)

Lördag: Inte bestämt än! (Mamma, pappa, ni kommer väl hit?!?! Önskemål?)

Söndag: Fisksoppa (ditt goda recept, svärmor Agneta!)

Låt


Detta är min absoluta favoritlåt just nu att ha i öronen när pulsen slår som fortast!

Artist: Usher

Låt: More

Svinbra!

Motion


3 km
25 min

Växlade mellan rask promenad och långsam jogging. Kändes riktigt skönt!

Ordningen återställd


Olof är hemma igen! Såklart hade han haft en toppendag med mormor och morfar. Kastat sten i havet nere i Skanör, bland annat. Och lekt och myst med moster Christine, hann han också med. Fullt upp, med andra ord. Så pass fullt upp, att det inte kommit på fråga att han skulle sova middag idag. Det märks ikväll...

Men varför ska man sova när det finns så mycket annat roligt att göra hos mormor!


Rosenlandet


Vi är färdiga med framsidan nu! Rosenpinnarna sticker upp från en bädd av fiberduk och täckbark. Marcus jobbade hårt med att färdigställa rabatten igår. Och jag var ute i förmiddags och hackade bort ogräs och mossa från trottoaren. Vi är mycket nöjda med resultatet, och väntar spänt på de första knopparna nu! (ja vi lär få vänta ett halvår eller nåt, men den som väntar på nåt gott...)


Söndagsmys


Fast jag kan börja med att berätta om lördagen kanske! Vi var hemma på Hindby hos mamma och pappa och åt smarrig middag. Grillad fläskfilé med rotfrukter. Åh, jag är helt såld på rödbetor och morötter just nu! Bara lite olja och salt, och så in i ugnen. Så skär jag ju ner på kolhydrater samtidigt, eftersom jag då inte äter potatis till :) Det var skitgott, rent ut sagt.

Sen för att kompensera det faktum att jag inte åt nån potatis till middag, fikade vi ju med de himmelska brownies som jag bakade igår. Det måste ju gå jämnt upp liksom. Hrm..

Sen lämnade vi kvar Olof hos mormor och morfar för lite sleepover och bortskämdhet :)

Så det är tomt här hemma idag utan en Olof som pratar nonstop! Men samtidigt lite skönt att kunna ägna all uppmärksamhet åt Sixten också. Dessutom har vi börjat vara mer och mer inne på Olofs rum med Sixten, även när Olof inte är hemma. Perfekt att sitta på golvet där inne och ta fram lite Sixten-vänliga leksaker. Sixten blir jättenyfiken och vill pilla på allt. Och just det är lite enklare när Olof inte är hemma. (det är ju det där med att dela med sig....)

Snart ska Sixten sova middag, mannen ska kolla fotboll, och jag då? Jo, jag tänkte ta bilen en sväng till Burlöv center och strosa runt lite. Sen på med träningskläderna och ge mig ut i höstsolen och gå-springa lite!

Sanningens ord


Delicious fudge brownie

Det är alltså namnet på den chokladiga skapelsen i föregående inlägg. Och så sant som det var sagt och skrivet. Det var fullkomligt Delicious. Utsökt, med andra ord.

Recept lyder som följer:

ca 16 bitar

230 g smör
500 g strösocker
4 stora ägg
1 msk vaniljextrakt (hittade bara nåt som hette vaniljarom från Dr Oetker, tog 1/2 msk.)
1 tsk snabbkaffepulver, gärna espresso (detta uteslöt jag..)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
170 g vetemjöl
250 g chokladknappar

Chocolate frosting:
100 g rumstempererat smör, riktigt mjukt alltså!
150 g choklad
100 g florsocker
50 g kakao
1 msk hett vatten
1 msk vaniljexrakt (uteslöt jag på detta moment..)

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret på svag värme i en kastrull eller mikro. Så fort smöret smält tar du kastrullen från plattan. Tillsätt socker, rör grundligt, sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt den stå i 20-30 sekunder på låg värme. Det gör att sockret smälter och smeten blir glansig liksom kakornas ovansida.

2. Vispa äggen lätt i en skål. Rör ner kakao, vaniljextrakt, kaffepulver, salt och bakpulver. Det blir en ganska fast smet.

3. Rör ner smör- och sockerblandningen. Tillsätt mjölet och rör grundligt. Blanda slutligen i chokladknapparna försiktigt med en slickepott.

4. Klä en form, ca 23x23 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i ca 30 min. Låt svalna. Låt gärna kakan ligga i frysen i ½ - 1 tim innan du skär upp den i bitar.

5. Frosting: Smält chokladen i mikron i 1 min, låt den vila i ½ min och rör den sedan så den blir flytande.

6. Vispa smör och florsocker fluffigt i en skål, ca 3 min. Tillsätt den smälta chokladen. Vispa tills den är ordentligt blandad, ca 2 min.

7. Blanda kakao och hett vatten i en skål, häll i chokladkrämen och vispa ordentligt till en silkesmjuk kräm. Låt krämen stå i frysen i 5-10 min innan du dekorerar dina brownies. Toppa med hallon eller andra favoritbär.



Recept hämtat från Hembakat 5/2011

Sjukt goda. Som hämtat från ett café. Serveras med fördel tillsammans med lättvispad grädde, eller som vi åt den ikväll, med mjuk vaniljglass. Lättbakad, ser ändå proffsig ut på nåt sätt. Rekommenderas!


Någon???


Alla som tycker om choklad, räck upp handen... NU!

Till alla er har jag bara en sak att säga:





Muahahahahahaaaaaaa






Dålig förlorare??


Nääää



Fast vad jag kan minnas var det inte alls så blått ute igår :)

Sitter stadigt











Majskrok


Alltid en hit när Olof var liten. Och idag, när vi avnjöt anka till middag, fick Sixten premiärsmaka. Han blev stormförtjust! Han hade lite problem med en grej bara. När han ätit den del av majskrok som stack utanför handen, visste han inte riktigt hur han skulle göra med den del som han kramade hårt :) Det blev kladdigt. Det blev klibbigt. Och det blev matro för resten av familjen :)


Källsortering


När mamma lagar mat, kollar Sixten så vi källsorterat kartong korrekt










Olof









Anka


Asså, yummie... Till middag idag gjorde jag Ankbröst. Så gott! Och nej, ankbröst är inget vi brukar köpa hem precis. Men det finns något som heter Delicard. Och Marcus fick ett par Delicards i julklapp från olika företag han jobbat mot under året. Häromdagen kom Marcus på att vi hade ett Delicard kvar som vi inte löst in. Det vore ju himla korkat att låta det gå ut!

Man kan välja mellan massa olika delikatesser. Praliner, lax, vilt, glas. Ja massor. Så levereras det direkt hem till dörren. Färskt kött, paketerat i kyllåda. Underbart.

Jag stekte först ankan i min fina stekgryta, så det blev fin yta. I med stektermometer, på med locket, 65grader, klart! Bara lite salt och peppar på.

Till serverade jag sallad, rödlök, gurka, kall sås med chili och vitlök. Marcus och Olof åt klyftisar, jag smaskade på rödbetor och morot.

Need I say more?




Rutiner


Sixten 6månader

07.00 Vaknar. Nuförtiden oftast med ett brak i blöjan. Solstråle

07.30 Frukost, gröt

09.00-10.00 Sover

11.00 Lunch, fisk, kött, kyckling osv. Komplett måltid.

12.00-14.00 Sover (tiden varierar lite. Ibland sover han 1,5tim, ibland upp till 2,5tim)

14.30 Mellanmål, fruktpuré

17.30 Middag, gröt

18.00-18.30 Sover (även här varierar det lite beroende på hur han sov tidigare. Ibland sover han innan gröten, ibland efter)

20.15 Välling

20.30-21.00 Somnar och sover heeeela långa natten!

Dagens I-lands..


Fick hem nya numret av Mama i brevlådan nyss. Jisses, jag har ju inte ens öppnat förra numret av tidningen! Stress..



Men sluta prenumerera då? Nej! Jag älskar mina tidningar. Men jag kanske borde ta mig lite tid att faktiskt läsa dom också..

Lugnt och skönt


Det råder nån slags harmoni i huset idag. Allt går som smort. Alla ljud är dova, solen strålar varmt in på golvet, atmosfären skvallrar om välbehag. Oj. Det lät djupt. Rappakalja.

Det var jättetrevligt när svärmor Agneta var här. Pratade mest skit faktiskt :) Haha, men det är alltid roligt! Mamma kom också hit och umgicks en stund, åt middag och pratade. Pojkarna fick jättefina Bamse-kläder av mormor också.

Nu har Sixten precis somnat. Han har en perfekt dygnsrytm och rutin för tillfället. Olof slappar i soffan med en film en stund för att komma ner i varv. Det blev kanske lite väl stimmigt vid matbordet för en stund sen när han åt lunch. Men ibland är det kul att tramsa loss med grimaser och flamsiga ljud. Även mamma kan!

Men nu är det dags för Olof att sova middag!

Låt 4


Ja, Robyn spelas på radio typ nonstop nuförtiden och har gjorts så under de senaste åren. Men hon är grym, och jag tröttnar inte på hennes musik. Hon har många bra låtar, och den här är en av de bästa!

Artist: Robyn

Låt: Call you girlfriend

Rosiga kinder


Ja, det hade jag tidigare ikväll! Jag var ute och joggade lite :) Jomen jag måste få skryta lite, (det är trots allt min blogg..) för lite mallig kände jag mig allt. Jag gav mig fan på att testa och pusha mina gränser ikväll. Som jag skrivit tidigare, har jag nog gett upp för snabbt innan. Men så idag joggade jag i riktigt långsamt tempo.

Egentligen "ska" man väl köra intervaller i början. Springa gå springa gå osv. Och det SKA jag göra i fortsättningen. Men ikväll ville jag som sagt pusha mig lite. Så när jag väl började springa, slutade jag inte. (eller JO, det gjorde jag ju. Men jag höll ut!). I nästan 8minuter sprang jag i sträck. (nej men snälla, skratta inte åt mig. För MIG var det länge..) Och sen ett par kortisar också. I övrigt gick jag i raskt tempo.

Men jag pushade nog för hårt trots allt. För nu har jag en molande värk i, ja.. underlivet, rent ut sagt. Foglossningen sen graviditeten har satt sina spår! Så jag ska ta det lugnare nästa gång.

Men som sagt. Lite mallig kände jag mig när jag sprang förbi alla hundrastande människor :)

Kvällens runda:
31 minuter
3,7km

Succé!


Hemliga säcken var en succé på dagis :) Och det kan vi nog tacka en viss lite kompis på dagis för!

Olof hade med sig stora Rorri. Bilar är ju Olofs liv. Han går alltid runt med famnen full med bilar. Små bilar. Men jag tyckte att det nog var lite för små för Hemliga säcken. Men så har jag ju faktiskt Rorri racerbil som stor också. Så det tog han med. Jag frågade inte ens Olof vad han ville ta med sig. Tänkte att det nog var bäst att jag helt enkelt förklarade för honom att "imorgon ska stora Rorri följa med till dagis". Punkt :)

När vi kom till dagis i morse, visade det sig att en av Olofs kompisar också hade med sig stora Rorri. Fast han hade STORA Rorri. Dvs en Rorri racerbil som var ännu större än den Olof hade. Och som hade en kepsknapp. Och hade massa roliga ljud för sig. Och när jag senare hämtade Olof, fick jag berättat för mig att Olof och kompisen helt enkelt hade lekt med varandras Rorris :)

När jag hämtade Olof, låg Olofs medelstora Rorri på hans hylla. Medan Olof fortfarande lekte med kompisens Stora Rorri.

Succé :)

Nu är frågam vad man ska ta med till n'sta hemliga säck.. Stora Jerka kanske :)

Hemliga säcken


Idag ska alla barnen på dagis ha med sig en leksak som ska stoppas i den Hemliga säcken.. sen ska det väl kännas och klämmas och beskrivas och öva färger osv. Och SEN, ska alla barnen få leka med varandras leksaker. Det kallas att DELA MED SIG.

Jag är extremt nyfiken på hur det fick för min lille Olof. Om en timme vet jag :)

Oj förresten


Sixten blir ju 6månader idag!!!!!

Det blåser. Lite..


Jisses vilket harligt väder det är ute! Solen skiner, det blåser friska vindar och det är lagom kyligt liksom. Najs.

Olof är iväg på dagis, Sixten håller på att morna sig i vagnen där ute och jag slänger snabbt iväg ett inlägg här. Kommer nog inte bli nån mer uppdatering förrän imorgon kväll för vi ska nämligen ha nattagäst :)

Om en timme kommer pojkarnas farmor hit och ska umgås med oss till imorgon. Till middagen senare idag kommer även mormor, så det bli full rulle och full fokus på pojkarna :)

Höres!

Första gången


En story som kommer berättas månger gånger om i framtiden är den om när Olof skulle äta pannkakor hemma hos sin mormor för första gången. Olof hade smakat pannkakor förr. Sin pappas pannkakor, gjorda på en smet helt utan socker. Och det tyckte han mycket om. Men så en dag, gissar på att Olof var året gammal plus några månader eller så, skulle mormor steka pannkakor till honom. Mormor, som på den tiden hade en del socker i sin pannkakssmet. Och den min Olof gjorde, när han tog första biten pannkaka i munnen, var otroligt rolig.

Rynkande näsa, tungan ut ur munnen, förvånad blick. Inte speciellt gillande, med andra ord. Bjöd på en del skratt runt köksbordet.

Så idag, som dessert efter lunchen, bjöd jag Sixten på kiwi. Jag skalade den, mosade omsorgsfullt frukten med en gaffel så att det inte skulle vara några stora bitar för honom. Och det ansiktsuttryck Sixten gav från sig när han fick in den yttepytte biten kiwi i munnen, var otroligt rolig.

Och den var nog något i stil med Olofs pannkaks-min.

Jag måste såklart tillägga, (annars hade nog inte min mor förlåtit mig), nuförtiden fullkomligt älskar Olof även mormors pannkakor!

Två pojkar





















Vad morfar ska köpa


Innan filmen börjar rabblar Olof upp 7-8st olika bilar han inte har. Morfar skulle köpa varenda en..


Dragonkyckling


Från Arlas Middag på 30minuter. Lite ändringar och tillägg från min sida dock :)

3-4portiner
börja med att dela och steka följande:

3st kycklingfiléer
champinjoner
gul lök
salt och peppar

Rör ihop
5dl creme fraiche
2dl vatten
2 smulade tärningar med kycklingbuljong
4tsk dragon

Häll över stekpannan, puttra några minuter
Servera med t ex ris



Helt okej vardagsmiddag!


Piggare pojke


Olof var mycket piggare i morse. Sovit bra inatt. Studsade upp ur sängen när jag upplyste om att det ju är tisdag idag. JA DAGIS, utbrister han då.

Sen var det ett ytterligare ett glädjeämne för mig, när jag provade mina regnbyxor och de passade! Tjohoo på den va.

Och regnbyxorna lär ju åka på igen om dryga timmen när Olof ska hämtas hem igen. Pisseväder liksom.

Och Sixtens rapar luktar vitlök.

Höggravid på äventyr


Visst har man hört många historier om vad höggravida kvinnor hittat på?

- Jag stod på en hög stege och rev ner tapeter tre dagar innan jag skulle föda.

- Vi flyttade veckan innan förlossningen.

- Jag besteg ett berg med värkar. (eller kanske inte just den...)

Själv har jag nog en eller ett par gånger nämnt att jag minsann tog en liten promenad på ungefär 1mil, samma vecka som jag skulle föda Olof.

När jag var höggravid med Sixten låg jag mest i soffan och åt chokladglass och kollade på serier. Men så gick jag också upp 7kilo mer den gången..

Låt 3


Idag får ni

Artist: Kent

Låt: Chans

Vissa låtar väcker ju känslor och minnen varje gång man hör dom. Hela det album som Chans är med på, är 4månader i Kalmar för mig. Det är när jag cyklar till skolan på lövtäckta gator, grillchips med tacodipp, nästan avsliten hälsena och flyttkartonger.

Inte den lyckligaste tiden i mitt liv, men det var ändå coolt att flytta så "långt" bort som 18-åring och prova på det livet. Nu passade det inte mig. Men jag hade iallafall B-sidor.




Vill bara förtydliga att mina låttips kommer utan inbördes ordning. Förutom den första, som faktiskt är nummer 1 på många sätt och vis!

Wohoo!


Jag fick precis veta att Johan brorsan klarat sin uppkörning! Och det var MIG han ringde till först :)

Grattis lillebror!

Det där med träning..


Jag önskar att jag vore en av alla härliga människor som slänger runt med uttryck som "jag kan inte leva utan min träning", eller "att ge sig ut och springa är underbart för både kropp och själ", "jag får de bästa idéerna när jag tränar"..

För sanningen är ju, att jag KAN leva utan träning. Det går alldeles utmärkt. Jag älskar att slappa i soffan istället för att vara iväg och träna nånstans.

Men ja, jag får väl hålla med om att även jag mår alldeles förträffligt bra efter ett träningspass. Att vara helt utmattad i kroppen är gött på ett speciellt sätt. Träningsvärk är en skön värk på nåt konstigt vis.

Kluvet..

Ikväll tog jag på mig mina träningskläder med sikte på en powerwalk. Jag hade kanonbra musik i öronen. Min läckra rosa hoodie och mina sköna löpartights. (löpartightsen som för övrigt inte aaaaalls framhäver dallriga lår.......) Och det var gött. Det var det. Jag provade även på att springa små sträckor. Som tur var, var det ganska folktomt ute. För har man nån bakom sig, som ser på, kan man ju inte SLUTA springa och börja gå istället. Inte när någon ser på.. Fast å andra sidan kan det vara bra med den pressen. För jag tror faktiskt att jag hade kunnat springa mycket längre än vad jag tror att jag kan.

Jag drömmer ofta ofta att jag är ute och springer. Och SOM jag springer. Långt långt. Inte speciellt fort, men långt. Och jag älskar det. Och jag vaknar och känner att, JO jag kan springa. Inte bara i drömmen, utan på riktigt. Utomhus. Där alla kan se. Och så gör jag upp en plan. Ut och spring. Ett par gånger i veckan. Börja lugnt. Gå lite, spring lite. Gå lite, spring lite längre. Gå pyttelite, spring jättelångt. Spring.

Ikväll var jag som sagt ute och gick. Och sprang lite. Och det kändes skönt när jag kom hem. Måste komma ihåg detta bara..

Betydligt piggare


Olof sov tills klockan nästan var halv elva i förmiddags. Var lite risig först, men efter en flaska välling och lite mer vila i soffan piggnade han till rejält. En halv halv fralla och en pärondricka till lunch, sen var det rätt bra fart på honom!

Skönt att se Olof som sig själv igen!

Slut på amning


Ja, kanske jag aldrig mer kommer amma ett barn igen. Det är inget jag saknar. Alls. Det är dömysigt att ge Sixten välling på kvällen. Det är extremt roligt att ge honom mat och gröt. Han är verkligen som en liten fågelunge som gapar efter mer innan han hunnit svälja ner den mat han precis fick in i munnen!

Har inte ammat sen i tisdags. Sex dagar sen. Och produktionen är tudorna är nog lika med noll. Smidigt som fan, har det gått!

Ska dock höra med bvc idag om det här med poop-blöjorna. Mängden Sixten trycker ut varje dag är enorm. En gång om dagen är väl det optimala? För vuxna som för barn.

Jaja, hrm. Nog skrivet om våra dagliga behov...

What a night


Olof hostar och hostar. Och redan igårkväll anade vi att den kommande natten skulle bli aningens sömnlös. Och ja, den var den.

Dock var det ganska stor skillnad mot hur det brukar vara när Olof är förkyld med hosta. Vanligtvis får han lite panik över att han är täppt i näsan, hostar tills han klöks och är ganska otröstlig. Inatt var han "bara" vaken. Jo han hostade konstant, ropade på mig ett par gånger. Mellan 01.15-02.15 låg jag bredvid honom i hans säng. Det var extremt obekvämt. Jag är 184cm lång, Olofs säng är 140cm lång och 70cm bred. Jag var astrött, Olof var hostig och pigg och ville ligga och prata.

Efter en timme hade jag ont i armar och ben och Olof sov fortfarande inte. Då tände jag hans lilla lampa i fönstret, och gick in och la mig i egna sängen igen. Efter en liten stund hör jag Olofs trippande steg i hallen, och hans röst som säger "Mammaaaaa? Läsa Kalletidning!". Nä min själ!

Tillbaka i sängen med honom. När vi kommer in på hans rum ser jag för övrigt att han bildat långa bilköer över hela hans matta... klockan 3 på natten. Unge!

Vid 4-tiden minskar hans hostattacker, och han somnar förmodligen. Vid 6-tiden brakar det loss i Sixtens blöja.

Olof ligger fortfarande i sin säng och hostar. Var lite vaken innan, men tror att han sover igen. Känns ganska varm, så lite feber han nog.

SIxten har 6-månaderskontroll på bvc 11.30. Den vill jag gärna att vi går på, eftersom det är läkarbesök och nog inte så uppskattat att boka om. Som tur är hade Marcus inga möten inbokade efter luch, så han kommer hem och är med Olof när vi är iväg.

Vilka turer va?!

Projekt: framsida


Det fanns en liten avdelning på Skåneplantor med 70% rea.. Bland annat på fruktträd och rosenbuskar. Och vi har haft lite planer på att gräva upp allt obegripligt och rörigt som växt på framsidan sen vi flyttade hit. Och vi har haft lite planer på att sätta just små rosenbuskar. Hm.. 70% rea..

Lite samtal till äldre människor som vet mer om sånt här (Macus mormor), och vi slog till! Det ska bli spännande att se hur det blir till våren sen. Vi kommer gå och spana varje dag på våra små rosenbuskar efter knoppar ju, haha :)

Marcus hade stor hjälp av Olof. Olof, som alltid får vara med när Marcus har projekt för sig! Inte konstigt att Olof är pappas pojke.






Olofs träd




Tror ni det var en mallig Olof som fick ett alldeles eget litet träd på sitt rum!? :)

Söndagspyssleri


Idag är det en sån där härlig söndag med enbart trevliga måsten. Otrevliga måsten kan vara tvätta bilen, skura golv, tvätta fönster eller köra till tippen. Trevliga måsten är hänga upp gardiner, köpa blommor till nya fönster och mysa loss hela familjen :)

Fick lite lunchgäster också som kom förbi och åt äggmackor och satt och snackade några timmar.

Så här fint blev det inne i gästrummet/kontor/whatever-rummet



Och i sovrummet, fint va :)



Olof fick ett Bonsai-träd till sitt fönster. Bild på det kommer senare, eftersom han sover sen middagsvila just nu :)


Fjäril


Butterfly lemon cupcakes



Fast det blev bara vingar på en. Resten fick bara vanliga lock. Lättare så eftersom de ska transporteras till syrran lite senare!



Söta små cupcakes med citron- och vallmosmak. Och citronkräm. Blev ganska goda! Jag provsmakade den med vingar :)

Finfina tillsammans





Finfin





Finfin











50%


En butik full med krims-krams hade 50% på allt! Jag vill ju vara lite pysslig och pyntig ibland, så ju jädrar! Rätt utsorterat var det. Och mycket grejer med tryck som Home sweet home, Love och Heart.

MEN, jag gick ändå därifrån med nåt litet!






Det blev några burkar..


Vi var en sväng på Burlöv center ikväll. Inte ofta vi är där, och Coop Forum ligger ju där. Och Coop Forum är ingen butik vi brukar handla i. Tycker den verkar rätt dyr. Ligger inte i närheten. MEN något som Coop Forum kan stoltsera med är att man som medlem får 20% rabatt på Pampers och Nestlé barnmat. Så vad gör "gillar-att-bunkra-Anna" då?


Snart så


Asså Sixten är på gång. Han kryper snart.. Han kommer liksom på nya grejer hela tiden. Ikväll i soffan, sköt han upp rumpan för att få fart framåt. Det är något nytt! Som sagt.. målmedveten!







Låt 2


Igår var jag ute och klippte gräset. Hade min braiga playlist i min underbara HTC, Hög volym i öronen. Kändes som jag var på ett riktigt bra mellanstadie-disco. Tur att vi har trädgård skyddad från insyn!

Artist: Gnarls Barkley

Låt: Crazy


Just do it!

Större och större


för varje dag som går..


Varm o go


Idag är det ju freezeing ute, så det blev till att klä på oss ordentligt i förmiddags när vi var ute. Termobyxorna och stövlarna åkte på Olof för första gången. Han var ju som vanligt skeptisk när det kommer till nya kläder och skor, men gick ändå förvånansvärt bra.


Le fint nu!


Jag till Olof: Olof, visa nu hur glad du ska se ut när du ska fotograferas!





PS. Please, ignorera tvättstället i bakgrunden. Vi har faktiskt ett litet hus!

Plattan i botten


Det börjar bli fart på Sixten nu. Lämnar man honom i gåstolen, står han inte kvar på samma ställe i många sekunder :) Han har en väldigt målmedveten blick, gossen! Full fräs framåt!




Fullt upp


klockan är knappt halv nio, och den andra proppfulla poop-blöjan är redan bytt. Ja Sixten är på G idag!

Säg omelett!


Idag är det fotografering på dagis. Jag och Olof övade här hemma i morse på hur han skulle göra när det var dags. Olof smajlade upp sig rejält och visade varenda tand han hade i munnen. Haha! Hoppas han gjorde så när det väl var dags också :)

Låt 1


Jag har så sjukt bra musiksmak. Asså ni anar inte. Är rätt impad själv om jag ska vara ärlig.

SÅ. Jag tänker börja med att ge tips på bra låtar ni bör lägga till i playlisten på mobilen. Okej?

Låt 1:

Artist - Mando Diao

Låt - Gloria



Världens bästa låt. I kid you not!

Just do it!

Kolla in sötisen


denna underbara pojke i en underbar overall. Olof hade också den för två år sen. Men då satt den som ett korvskinn på pågen, så vi använde den bara ett fåtal gånger. Sixten däremot, fyller ut den precis lagom :)



Och det är kyliga mornar nu, så den kommer väl till användning!

Det var på tiden


Jag har gått förbi denna vackra skapelse tre gånger denna veckan. Nu kunde jag inte längre låta bli..


Detaljerat


Ja alltså, nu kan ju alla ni som inte är småbarnsföräldrar sluta läsa. Eller ni som inte vill läsa om en viss slags blöja som man byter på småbarn.

Så här är det: Sixten. Han har blivit lite poop-tokig. Givetvis är detta inget han kan hjälpa. Känner man att det trycker på, ska man givetvis ge efter för den känslan. De senaste dagarna har det dock tryckt på 4-5gånger/dygn. Inatt var jag uppe två gånger och bytte på honom.

Varför detta nu då? Ja, inte vet jag. MEN det måste ju bero på vällingen?? Det är det enda nya i hans kost. Han har fått välling sen i fredags tror jag. Och sen i söndags, två gånger per dag. Han har heller inte ammat sen i måndags. Han får Mild havrevälling, 6månaders.

I övrigt äter han som vanligt med god aptit. Men det kan väl inte vara okej att han trycker ut all mat lika snabbt som det kommer in?

Ska till bvc på måndag. Får fråga då. Ska iallafall köpa hem annan sorts välling och se om det blir nån skillnad.

Dagistankar


Jag och Marcus är lite kluvna. Vi funderar mycket över dagis. Vad som ska hända nästa höst. Eller rättare sagt, vad vi kommer önska ska hända nästa höst. När även Sixten ska börja på dagis.

Först ville vi inte ha båda pojkarna på samma avdelning. Personlig utveckling, individer, osv..

Sen började vi se fördelar med att ha båda tillsammans. Färre pedagoger att lära känna och ha kontakt med, hämta och lämna på samma avdelning, och att de alltid skulle ha varandra där.

Igår på föräldramötet på Olofs avdelning, pratade vi lite själva med två av fröknarna. Och båda var ganska eniga om att Olof nog skulle ha det "bättre" på en storbarns-avdelning istället för en med 1-5åringar.

Olof är väldigt bestämt, och lite dominant bland de yngre barnen. Han skulle bli mer utmanad bland de större barnen. På storbarnsavdelningen finns även sånt som vattenfärg, pärlor och annat pyssel tillgängligt i barnens nivå. På den blandade avdelningen måste allt vara högt upp, så de mindre inte kommer åt det.

Och så tycker vi ju om Olofs nuvarande avdelning, där Sixten isåfall kommer börja. Så då känner vi personalen väl, och Sixten kommer vara väl bekant med lokaler och personal iom att han alltid är med och hämtar och lämnar Olof där.

Någon som har erfarenhet av att ha sina barn på samma avdelning?

Jag gråter


eller nä, det gör jag ju såklart inte. Men om nån skulle se mig nu, skulle den personen tro att jag gör det.

Nu ska jag berätta varför.

Varje år, när dem varma årstiden byts mot den kalla, börjar mina ögon rinna. Inte bara lite i ögonvrån, utan vi snackar tårar. Riktiga tårar, en efter en trillar de ner för kinderna. Det ser lite freaky ut om jag får säga det själv.

Och nej, det beror inte på vinden. Det kan vara vindstilla, ögonen tåras ändå. Och det är faktiskt lite konstigt. Men går att leva med. Så jag vet faktiskt inte varför jag valde att skriva om det här.

Men nu vet ni. Jag är inte ledsen. Jag bara gråter.

Mera äpple









Fruktstund


Olof älskar äpple i klyftor. Utan skal! Gud nåde om där finns en yttepytte bit skal kvar på en klyfta.. Då får man sig en rejäl tillsägelse. Idag satt Sixten och trånade efter Olofs äpple. Så såklart fick även Sixten smaka. Fast hans fungerade mer som en slickepinne. Gott var det :)














Inom räckhåll


Idag är Sixten en liten mammagris. Han accepterar minsann inte att mamma är utom hans synfält. Helst ska man bära runt på honom också. Då blir det genast svårare att t ex vika tvätt eller dammtorka. Tårarna strömmade ner för hans kinder den lille stund han satt i gåstolen när jag var på toa. Tillochmed när han skulle äta lunch var han ledsen. Han gapade och åt med god aptit. Men det ledsna gnället upphörde inte. Så till slut fick han sitta i mitt knä och äta istället. Då slutade iallafall tårarna rinna en liten stund.

Lille sötis. Och sova middag var inte populärt heller. Så nu sitter han här mirr knä och gosar in sig min armhåla.  Får gå ut lite tidigare på väg till dagis, så får han sova ute!

Sitta själv


Liten blir större för varje dag som går




Solig morgon


Det verkar vara en härlig höstdag ute idag. Himlen är klarblå och solen kämpar sig upp. Hoppas det håller i sig. Enligt sydsvenskans mycket pålitliga och välformulerade vädersnubbe, skulle det vara lite moln och regn idag. Hoppas han ska ha fel!

Idag ska Olof på dagis. Och i eftermiddag kommer mamma hit och babysitt mina små älsklingar. Jag och min stora älskling ska nämligen på föräldramöte på dagis.

Innan dess ska det hinnas städas lite, handla på Citygross, vika tvätt och förbereda middag. Och såklart, gosa med Sixten! Sixten, som jag för övrigt ska gå och väcka nu!

Köksfönster


en ensam kaktus väntar på några vänner :)

Fint va?


Spännspänn


Nu är det snart 24timmar sen jag ammade Sixten. Och det spänner!!! Och gör lite ont. Pumpade lite för en stund sen för att, så att säga, lätta på trycket lite. Känns lite lite bättre. Han får nog ammas lite när han vaknar sen!

Vällingen slinker ner galant. Han surplade i sig det direkt. Skönt!

När denna veckan är slut, räknar jag med att vara amningsfri.

Ska hoppa över träningen i eftermiddag. Att ligga på mage är ju uteslutet just nu :) Ska istället dra på mig träningskläderna och gå ut på en riktig powerwalk efter middagen. Har faktiskt aldrig powerwalkat på riktigt. Med högt tempo och puls som dunkadunkar.

Bara det kunde sluta regna..

Snabbrunda


Vi var ute en kortis för att rasta oss lite i förmiddags. Regn och kallt, men skönt att komma ut lite ändå.




Oversize


Kolla in denna godingen då. Olofs gamla mössa på Sixten, dock lite för stor, men precis lika söt som den var för två år sen!


Sågspån


Hantverkaren här hemma har kört på i 110km/h sen han kom hit för fem timmar sen. Han har inte ätit nåt på hela tiden. Däremot dricker han då och då ur en flaska med ill-orange dricka med tysk etikett på flaskan.

Det är mycket spring ut och in genom altandörren, han sågar där ute och mekkar och grejar. Och varje gång han ska gå in i huset, stampar han av skorna och borstar av tröjan från så mycket sågspån som möjligt. När han är klar med ett rum, städar han efter sig. Alltså.. det är en hantverkare jag pratar om. Bra va? :)

Visst är det rätt kyligt här inne nu. Och små små sågspån lite här och var, men det är inget dammsugaren inte klarar av sen när han är klar. Men så fint det blir!


Slut på helgen


Då var det söndag kväll. Helgen är slut för den här gången. En hel vecka tills nästa.

Så. Slut på djupet.

Ah! Vi har haft en jättemysig helg uppe i Olofström. Körde dit i fredagskväll (jag körde, Marcus satt där bak och höll koll på hastighetsmätaren och upplyste mig ungefär var tionde minut att "Oj! kände du? Där var det risk för vattenplaning". Ett par gånger påminde han även mig om att han kände sig lite åksjuk när jag svängde så häftigt).

Lördagen spenderade vi först med pojkarnas farmor och farfar. En promenad i det vackra höstvädret. Olof skrek "Klara färdiga spriiiiing" till var och en av oss. Ja vi sprang ju. Såklart :) Sen kom faster Anna och lilla Nouva förbi en sväng. Och så blev det lite förvirring eftersom Nouvas mormor är ju Olofs farmor. Ojoj, Olof fattade ju ingenting..

Sen var vi hembjudna till Elin, Erik och Hugo. Olof hade ju tjatat om Hugo sen tidig fredag morgon! Äntligen fick de två leka. Och Hugo delade gärna med sig av alla sina fina bilar, så stämningen var på topp :) Jättegod mat och supertrevligt hela kvällen. Pojkarna tog igen sig en stund framför Bumbibjörnarna. Med ett par bilar i järngrepp. Såklart!



Idag körde vi alltså hem. Men först inom Marcus mormor och morfar. Där fick vi go lunch i form av våfflor, glass och sylt. Knappt hann man svälja sista tuggan, innan man hörde "ta du en våffla till Anna". Ja, jag är inte den som är den, så det blev några stycken :) Olof åt också ett par våfflor.. några.. flera.. hrm. Jag tror dom uppskattade att vi kom förbi iallafall!

Jag fick en present av svärmor också! Detta vackra fat köpte hon när vi var på lopppis i somras. Och hon hade uppmärksammat att jag i hemlighet dreglat lite över tallriken när hon knep den :) Tack snälla Agneta!



Allt som allt, en toppenhelg!

Dag 30 - Valfri bild


Då var det slut på fotoutmaningen, och jag har klarat det utmärkt. Om jag får uttala mig själv alltså.. Levererat en ny bild varje dag. Skänkt er alla underhållande och lärorikt läsning. Eller nåt..

Valfri bild var det ja. Svårt.

Blir en bild på mig och Olof, sommaren 2010. Vi är ju så förbaskat fina här!





Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild



Det var allt från denna fotoutmaning!! Kanske kommer en ny i framtiden, vem vet :)


Dag 29 - Senaste bilden


på mig själv

Ja ni får ta mig som är!



Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Redo


Olof har sprungit runt här hemma sen tidigt i morse med ryggsäcken färdigpackad med alla sina favoritbilar. Hugo Hugo Hugo, ropar han. Fast det är ju inte förrän imorgon han ska få leka med sin kusin Hugo. Svårt det där med tidsperspektiv för de små. Men sött!





Som ni ser i bakgrunden, är våra fönster inte helt klara. På måndag kommer gubben tillbaka och stylar till det sista :)


Förmiddagen


spenderade vi ute. Jag klädde på Olof överdragsbyxor, kofta, jacka, mössa och vantar. Själv hade jag tunna jeans, kortärmat och kavaj. Var finns logiken där liksom?? Olof frös inte, så mycket kan jag säga..

Men när vi kom hem sen, fick jag snabbt upp värmen. Då åkte nämligen dammsugaren fram :)

Sixten låg så mysigt nerbäddad i vagnen





Lekplatsen som ligger närmast oss är riktigt sliten. Och ganska tråkig. Men det behövs inte mycket för att Olof ska vara nöjd. Han satt på en stubbe och lagade pastapennor med köttbullar och tomatsås och smaskade i sig. Bjöd sin mamma också.



Sen hälsade vi på ankorna vid dammen



Men efter en stund började de följa efter oss, och då blev det lite för intensivt med ankorna. Tyckte både jag och Olof!



Precis bredvid ankdammen byggs och grävs det för fullt! Det här blir nog en grann lekplats när det är klart!



Det var det!


Baj baj amning



Det spänner i mjölkförpackningarna ikväll. Ja, alltså inte de som står i kylen. Utan de som är placerade en bit ovanför naveln..

Jag känner mig verkligen färdig med amningen. Jag tycker inte om det längre. Känns konstigt nu när han börjar bli så stor. Och det är ju heller inte en nödvändighet för honom. Sixten tycker så mycket om mat och gröt, så han får i sig allt nyttigt och viktigt han behöver.

Så från att ha ammat morgon, kväll och en gång mitt på dagen nu i ett par veckor, är det dags att trappa ner ännu mer. I morse fick han gröt till frukost. Gick hur smidigt som helst. Varm lunch som vanligt, fruktpuré till efterrätt. Amning till mellanmål. Gröt igen till middag. Och nu ikväll ska vi testa välling för första gången.

Det har ju gått lite si och så med flaska "in the past" så att säga. Men vi hoppas på att det har berott mer på innehållet (ersättning el bröstmjölk), än det faktum att det har varit en flaska vi tryckt in i munnen på honom.

Tycker han inte om välling, gör det inget. Enligt bvc är det viktigt att de små antingen äter gröt ELLER välling ELLER ersättning/bröstmjölk. En av de tre ska helst gå ner. Innehåller visst massa braigheter som är braigt för de små.

Välling ikväll alltså. Ett smakprov. Och amning på det. Kan ju inte helt ta bort 2 av 3 amningsmåltider på en och samma dag. Krävs nertrappning även för mamman ju!

Wordfeud


Ja alltså. De jag möter på wordfeud för tillfället är såna tråkiga människor som jobbar på dagarna och bara vill spela på kvällarna. Jag är föräldraledig och kollar typ telefonen sex gånger i timmen på dagarna. På kvällarna vill jag bara slagga i soffan!

SÅ, vad heter ni på Wordfeud, och vill ni spela med mig??? (ja, ni som jobbar på dagarna är också välkomna att spela såklart. Fast vänta er ingen vidare action från min sida efter klockan 19!)

mvh annianna

Yrkesskada?


Var och handlade i den lilla butiken som ligger en stenkast härifrån. Kortterminalen låg nere, så det var cash only. Köpte en yoggi som kostade 16 kronor. Jag lämnar fram 21 kronor. Kassörskan tittar frågande på mig.

- Asså, den kostar bara 16 så det räcker ju med 20-lappen.
- Jo, men ta kronan också, så blir det jämnare växel tillbaka.

Hon tittar förbryllat på pengarna i sin hand. Man riktigt ser hur hon funderar på hur hon ska lösa detta matematiska mysterie.

Till slut slår hon helt enkelt in 21 kronor i kassan, och vips så dyker det upp att jag ska ha 5 kronor tillbaka. Magiskt.

Höst


Det blåser, regnar lite smått, är lite ruggigt ute. Men mysigt ändå på något sätt!

Olof ska vara utomhus hela dagen med dagis. Dom skulle på långpromenad, äta lunch utomhus och leka på lekplats. Tänk så spännande för barnen! Det är ju klart jättestort för dom. Utflykten skulle gå till Balders Hage, och vi har faktiskt aldrig riktigt kollat in det, så jag passade på när vi lämnat Olof och Sixten sov vagnen, att promenera ditåt. Innan dagis skulle hinna dit :)

Jättemysigt! Så dit ska vi gå fler gånger!





Jag tog klart bara bilder på vackra höstfärgade träd, men där fanns en liten damm, lekplats, bänkar, en scen med tak och stor gräsmatta. Hoppas det inte kommer regna för mycket på barnen idag bara!

När mamma bäddar


sitter Sixten i sin säng och väntar snällt :)


Dag 28 - Väder


Regnskydd-på-vagnen-väder



Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Syskon


Olof tyckte inte Sixten skulle ha nappen när han låg och mornade sig i vagnen. Nä det är väl onödigt, Sixten var så glad ändå :)


Fina Sixten


Lite höstmys och höstruggígt idag. så då kände jag att det var dags för åkpåsen att ta sin plats i vagnen. Sixten ska ju inte behöva frysa om benen!







Visst är det sött när man placerar ett litet mjukisdjur bredvid den lilla pojken. Och så plötsligt är hans små fingrar flätade kring det.







Snabbhandling


Jag stack hemifrån för att handla, och kom hem 35minuter senare. Snabbt jobbat va? :)


Dag 27 - Tema Två


Tema två.. två.. två.. två. Vad har jag som är två. Jamen döh! Mina pågar ju :)



Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Liten titt


Ja bilderna är snea och mörka och inte de bästa, men här ser ni lite av hur våra nya fönster ser ut!






Mammas älskling


I morse satt vi i soffan, jag Olof och Sixten.

Jag till Olof: Är du mammas älskling?
Olof: Nej mormors älskling.
Jag: Vem är mammas älskling då?
Olof (pekar på Sixten): HAN är din älskling!

Risig


Fy så dålig jag kände mig igårkväll och hela natten. Jag hade lager på lager på mig, två täcken och ändå frös jag så jag fick gåshud. OCH svettades floder hela natten. Sjukt ofräsht!

Kände mig ändå bättre i morse, bara lite feber 38.0. Så ner med en ipren. Sen gick jag från att ha raggsockar och tjocktröja på mig, till att gå runt med bara linne. Blev alltså sjukt varm. Gick även och småsvettades i ansiktet hela vägen till dagis.

Skönt att Olof är på dagis och får ha massa roligt för sig. Här hemma hade det bara varit en massa soffliggande och tv-tittande!

Jo minsann!


Det blir blogguppdatering även idag. Även om jag är lite sjuk, snyft. Kände mig lite risig i morse, och har ju varit ute och slagit ihjäl tid på stan större delen av dagen = ingen vila. Har ikväll feber, 38.2. Men man är väl sina bloggläsare trogna, och slänger iväg en uppdatering även idag.

Och fotoutmaningen tänker jag minsann INTE misslyckas med..

Våra nya ståtliga fönster är extremt vackra :) Och ännu finare kommer det bli när allt runtomkring blir klart. Och så lite nya gardiner på det, kanske några nya växter och krimskrams (eller hur Marcus??).

Marcus hade städat och gjort så fint när vi kom hem för lite mer än en timme sen. Det var härligt. Under tiden som han slet här hemma, var vi hemma hos mamma och åt pannkakor med glass och drack iskall pepsi max.

Men nu är det lite viloläge i soffan som gäller. Bilder på våra fönster kommer imorgon!


Dag 26 - Detta skrattar


jag alltid åt

Min lilla Olof. Han är så rolig och bjuder alltid på ett gott skratt. Som när man till exempel ber honom visa hur man ser ut när man är ledsen, glad, skrattar, osv.. Eller som här, hur man ser ut när man skäller!



Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Dag 25 - I all hast


Denna bild togs i all hast. Verkligen.



Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Jippy :)


Min mobil har kommit, tjohoo! Det gick sjukt fort ju. Beställde den sent i torsdags-kväll. Det kunde ta upp till 10arbetsdagar för den att komma, istället tog det två! Inte ofta det är på det hållet.. Härligt! Ska inom ICA sen och hämta ut den på väg till Core-passet. Sen blir det leka av hela kvällen med min nya leksak :)

Avklarat


Då har vi klarat av bvc, till slut! Sixten fick sina sprutor, en i varje ben. Olof var duktig och tröstade och lekte clown för bvc-tanten :) Sixten är dessutom lång som ett ösregn. växt 6cm och ökat 300gram i vikt på en månad.

dvs
Sixten 5,5månad
72 cm lång
7880 gram

Ja men nu så


Idag är det tredje gången gillt som gäller. Klockan 10.30 ska vi till bvc och Sixten ska äntligen få sin 5-månadersspruta. Han kommer bli ledsen. Och Olof har lovat att trösta honom. Fast först måste ju Sixten vakna.. jo han sover FORTFARANDE! Först tänke jag väcka honom, så han skulle hinna sova igen innan bvc. Men nu har jag tänkt om. Han får komma lite trött dit, och sova gott sen efter sprutan. Brukar ju bli lite tagen efter en sån upplevelse, det lilla livet.

Och ja, ni som undrar. Jag planerar alltid sånt här. "Nu måste Sixten vakna för att han ska kunna somna sen."

Ska ni flytta?


Jag kan tänka mig att när grannarna går förbi vårt hus nu, och tittar in (vilket man ju gör när man går förbi sina grannars hus..), så tror nog alla att vi ska flytta. Vi har nämligen tagit bort samtliga gardiner, fönsterbelysning, blommor och annat i närheten av alla fönster. Varför?? På tisdag åker våra gamla 60-talsfönster, och in kommer fönster anno 2011! Jippy :)


Kalas!


Det var jättetrevligt att fira Johan brorsan, god mat och gott sällskap. Olof och Samuel hade jätteroligt ihop. Och Olof tjatade om choklad redan innan middagen serverades :) Han blev lite arg och ledsen här hemma innan idag när jag satte ihop Johans presentkorg. Han ville ju också smaka!





Lite smått och gott. Lite ätbart, drickbart, bärbart, skrapbart och läsbart!

Dag 24 - Detta gör mig glad


Att lyckas med sina bakverk. Det gör mig glad!






Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Kurragömma och bilar











Mini-Picasso







Godmorgon!


Åh så trött jag är! Men det är det värt. Jag hade så himla roligt igår på personalfesten. Kräftskivan. Det var jättekul att sitta och snacka med arbetskamraterna och vara "jobbeAnna" ett par timmar. Kräftor och räkor är väl okej, men inte nån vidare mat, så magen skriker efter frukost nu!

Det blev en senare kväll än jag trott, var inte hemma förrrän halv ett. Nöjd och trött :)

Det var extremt läskigt att köra hem inatt. Dimman låg som fyra tjocka väggar som omringade bilen. Jag vågade inte köra snabbare än 60km/h, för jag såg inte mer än två meter fram. Nä, det var inte så trevligt. Hade liksom ingen aning om var jag var!

Idag är det baka som står på schemat! Och sen kalas! Hoppas Sixten är piggare idag. Han sover fortfarande iallafall, och har sovit rätt bra hela natten. Mellan oss dock, för han vaknade till när jag kom hem och blev lite ledsen. Myspojke.

Olof gav iallafall sovmorgon till tjugo över sju, och det är jag rätt nöjd med!

GRATTIS JOHAN BRORSAN, 19ÅR IDAG!!!

Fortsatt liten


Sixtens feber har inte stigit allt för högt idag, men hans allmäntillstånd är jämrigt. Lille sötisen. Sitta nära nära, inte sova, inga höga ljud. Slumra lite, men vakna direkt man rör sig.

Marcus är fortfarande lite risig.

Olof har energi!

Jag ska på kräftskiva på jobb! Ja, konstigt med kräftskiva i oktober. Fråga mig inte varför. Men det ska bli trevligt att träffa alla arbetskamrater och snacka lite. Fast det känns lite att behöva lämna mina pågar hemma. Men ikväll ska det handla om mig :)

Nu är den här!


Har suttit och torkat dreglet från mungipan, sett framför mig hur jag bakar alla underbara bakverk och inte lämnar någon oberörd. Eller hungrig, för den delen..





Dag 23 - En sommarbild


Olof, sommaren 2010



Dag 1 - Självporträtt

Dag 2 - Favoritpryl

Dag 3 - En familjemedlem

Dag 4 - Min hobby

Dag 5 - En gammal bild

Dag 6 - Tema grön

Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp

Dag 8 - En favoritbild

Dag 9 - Dagens

Dag 10 - Detta gör mig glad

Dag 11 - Tokigt

Dag 12 - Min vardag

Dag 13 - Tema ljus

Dag 14 - En vinterbild

Dag 15 - Kärlek

Dag 16 - Självporträtt i svartvitt

Dag 17 - Ett ögonblick

Dag 18 - Känslor

Dag 19 - Här bor jag

Dag 20 - Tema olika

Dag 21 - När jag var liten

Dag 22 - Mitt beroende

Dag 23 - En sommarbild

Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)

Dag 25 - I all hast

Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Dag 27 – Tema två

Dag 28 - Väder

Dag 29 - Senaste bilden på mig själv

Dag 30 - Valfri bild


Så liten


Tänk så liten man blir när man är sjuk. Lille Sixten, han ville bara sitta i mammas famn igårkväll. Ibland sov han, ibland tittade han upp, jämrade sig lite. Försökte ett par gånger lägga honom i hans säng, men han vaknade direkt. Så han har sovit mellan oss hela natten. Tryckt sina små fötter rakt in i min rygg. Då kändes han inte så liten längre! Men så mysig.

Olof kom upp för tio minuter sen. Ville lägga sig mellan oss. Men den platsen var ju redan tagen. Olof gav ifrån sig sitt nya favoritljud, en djup suck som skvallrar om hur han kommer låta när han blir stor och riktigt missnöjd. Charmigt ändå.

Så det blev till att gå upp istället. Rorri spelas nu i vardagsrummet. Olof ligger i sin lilla hörna i soffan. Jag ska strax lägga mig i den andra. Kanske slumra till en stund.

Hoppas mannen och Sixten vaknar om ett par timmar, feberfria!

RSS 2.0