Stackars stackars..


Att glömma sin matlåda ja.. Det är trist det. Dock lite mindre trist när man faktiskt har det ganska tillgängligt att helt enkelt äta något annat på sin arbetsplats när kurrandet i magen sätter fart.

Magnifico-salami. Den smakar... hmm... Magnifikt?? Yes.




Sixten 10 månader


Vi fick lite pekfingervisning på bvc igår. Sixten hade "bara" gått upp 300 gram sen förra besöket för två månader sen, och väger nu "bara" 9,4 kg.

- Äter han bra? Svar: JA
- Ger ni honom mellanmål? Svar: JA
- Tillsätter ni extra fett i hans mat? Svar: Oooops. Nej. Det har vi visst glömt.

Sen att han är extremt aktiv och sitter stilla sammanlagt en timme per dag samt när han äter.. det är ju en annan femma. Sixten vet verkligen hur man bränner kalorier, haha!

Iallafall. 75,5 cm lång. Trodde han skulle vara längre faktiskt. Om man ser till hur hans byxor i strl 80 sitter. Men å andra sidan är de flesta byxorna tvättade sjuttioåttatusen gånger, så den kan ju ha krympt. Bara pyttelite :)





Bloggish


Fan jag känner att jag glidit lite efter med bloggen. Hur ska det då sen bli när jag frånochmed måndag nästa vecka startar mina 40-timmarsveckor?! Jag ska göra så gott jag kan!! Och ska också ge maken stränga direktiv om att han ska fota och filma mycket, så jag har bilder att lägga ut också. Annars blir det bara en blogg som handlar om flingpaket, jordgubbskräm, Ahlgrens bilar och det senaste från Marabou. (Hmm, inte så illa ändå kanske..)

Klockan är 08.15, och ni undrar kanske hur sjutton jag har tid att sitta här och blogga. JO, det kan jag berätta. Marcus tar pojkarna själv denna morgon för att få in en feeling för hur lång tid saker och ting tar på morgonen. Givetvis sköter sig alla tre (!) exemplariskt :)

 
Igår hade jag en fullspäckad dag. Tränade, köpte busskort, fick akupunktur samt hade jouren på jobb på kvällen. Inte alls meningen att jag skulle jobba igår, men kris som vanligt :) Kändes ändå helt okej att rycka in. Jag tycker det är riktigt, riktigt roligt. Fan vilken tur man har som faktiskt trivs på sin arbetsplats. Jobbigt att vara hemifrån annars.

Träningen gick kanon! Körde 40 minuter crosstraining, 10 min styrka i Switching-cirkeln och 10 min på löpbandet med rejäl lutning. Ska köpa en stegmätare också. Liten och nätt ska den vara. Finns ju till mobilen, men det drar massa batteri och jag är rädd på om telefon :) Kan inte ha den på mig när jag jobbar, men min klantiga personlighet.. En stegmätare får det bli. Kan vara kul att se hur sjukt mycket man går på en arbetsdag!

Snart ska dom iväg till dagis, och då ska jag sätta mig och äta frukost. Själv! Och läsa tidningen. LÄNGE! Hmm.. kanske till och med slår på stort och äter rostemackor!! Det känns som en riktig ”sitta-länge-vid-frukostbordet-och-läsa-tidningen”-frukost. Inte sant? (Det är så jag minns mina föräldrar på söndags-morgnarna..)

Kommer fler inlägg senare. Med bilder! :) Inte så kul med massa tuggande text kanske. Hoppas ni har överseende med det för denna gången!

Godmorgon!!!!!!


Lek





vill ha vill ha vill ha!


Jag och Olof var ute på en runda tidigare idag. Fyra stopp blev det.

* Frisören, Olof blev jättejättefin i håret och vi går båda två till världens gulligaste frisör, Diana. Mycket duktig var även Olof som kunde sitta stilla under 20 minuterna det tog att klippa hans tunna, men låånga hår.

* SEN körde vi till en affär som jag länge varit nyfiken på. Kids and friends. Nyöppnad, ligger vid Hulténs här i Staffanstorp. Visste egentligen inget mer om affären än just namnet. Men oh my god.. Vi var bara där inne i tio minuter kanske, för sen vågade jag inte mer. Olof tyckte också där fanns massa fint, och ville gärna känna och pilla han med. Men när den där coola giraffen som han ville pilla lite extra på, kostade 699 kr kände jag att det var dags att åka därifrån. MEN jag kör dit en annan dag. Utan barn :)



Jamen titta!! Är det inte underbart. Tallriken på bilden är ovanför, kostade futtiga 249 kronor.......



Och så har jag alltid undrat om de där doftljusen jag hört talas om och läst om i diverse bloggar. De som kostar allt från 300 kr till 700 kr. Nu vet jag var jag kan handla såna. Phew. Kan sluta leta nu. Äntligen!



Kläder fanns där också. Massor. Odd Molly tillexempel. Och några andra märke, som säkert är väldigt välkända. Iallafall om man tänker att svindyrt är välkänt..



Ingen affär att shoppa loss i direkt. Ja, inte som jag kan shoppa loss i iallafall. Men jag ska banne mig dit och Ooooo:a och Aaaaa:a snart igen. Chrillan, ska du med?

De andra två stoppen var inte lika märkvärdiga. Ventil-inköp på Byggmax och storhandling på Willys. Wooopedooo!



Mormor är kul :)





Full fräs framåt!





Ingen tårta!


Kalaset i lördags var i både Olofs och Marcus ära. Då får jag ju lyda födelsedagsbarnet (Marcus..) när han säger att han inte vill ha massa kakor eller tårta. Snyft, tycker jag. Istället ville han bjuda på marängswiss. Så fick det såklart bli! (på nästa kalas för Olof, ja det blir två kalas eftersom vårt vardagsrum inte rymmer 35pers på en och samma gång.., ska jag iallafall baka masssssor för att kompensera. Tur att min familj är den kakglada :))



Olof smaskar på glass, chokladsås och strössen med kusinerna Calle och Hugo!




Pickaboooo!





Legohelikopter


En av de fina presenterna som Olof fick igår, var en helikopter av lego. Lite för klurig för Olof, men jag tyckte det var ganska kul att bygga ihop den!

Olof lekte en stund med den. När det sen hade varit ovanligt tyst inifrån hans rum en längre stund, var helikoptern nedmonterad :) Snabbt samla ihop alla (förhoppningsvis) bitarna och lägga ner i påse, tills Olof vill bygga ihop den nästa gång.









Sen måste jag ju också visa hur grym Olof blivit på att färglägga. Innan var det mer planlöst kladdande med färgpennorna. Men kolla in det här. Ni ser ju själva hur mycket tanke och färdighet som ligger bakom detta!



Bacon i microvågsugn


Min käre make är en sån person som läser tidningen Vi Villaägare. Vad jag vet, betalar man inget för den. Den bara kommer hem med övrig reklam lite då och då. I förra numret fanns där lite husmorstips, och bland annat detta om hur man får perfekt knaprig bacon, UTAN stekos och skvätt.

Värt att testa!!

Lägg melitta-påsar på en tallrik. På med bacon, och så på med ytterligare ett lager melitta-påsar.

In i micro, högsta effekt, 7 minuter.

Riktigt riktigt (nästan FÖR) knaprigt bacon. Mindre flott, NOLL skvätt och ingen stekos. Det funkar :)












Grädde.. Mmmmm


Jag älskar grädde. Äta med sked, yes please. Gräddtårta, absolut. Tårta är ju dock inget man äter särskilt ofta precis. (Nej, faktiskt inte. Inte ens jag..) Så vilken underbar ursäkt för att få äta nåt med massa grädde när det var semle-dagen i tisdags! Har längtat lite :) Semlor har ju funnit i butik sen typ annandag jul? Men en semla om året, det får räcka. Och när är då bättre att äta en, än på den "enda rätta dagen"?

Mmmmuuummmmsssss. Riktigt gott.



Nej, jag åt inte alla fyra själv. (I wish..) Mamma, pappa och Olof åt också. Olof skrapade dock bort större mängden grädde och åt bullen. Galne unge..

Den semlan var värd varenda kalori.




Underbare Sixten


Sixten är otroligt lätt att tycka om. Ja, man väntar sig knappast att självaste mamman till Sixten lille ska yttra sig på ett annorlunda sätt än så. Men jag är övertygad om att samtliga närstående och utomstående håller med.

Han är så mild. Lugn och trygg. GLAD. Bjuder på sig själv. (ja, konstigt uttalande om en bebis på 10 månader.. men sant) Skitsöt, uppenbarligen..



En riktig goding.



10 månader var det ja. Det fyllde han för en vecka sen. På tisdag är det bvc med väga och mäta och allt som hör till. Minns jag inte fel (jo det har det väl hänt att jag gjort nån gång..) är det även läkarbesök med nån utvecklingskoll. Så vikt och längd rapporterar jag om då!

Måltid med sin far









Enjoy!



Vi finns kvar


Alltså, det har ju inte blivit mycket bloggande denna veckan. Tiden har sprungit iväg helt enkelt. Det har varit återhämtning efter kräksjuka samt lite efterdyningar på den fronten, planering av kalas, utförande av kalas, städning efter kalas, osv osv. Men NU! Nu är man väl tillbaka på banan igen. Nåtsånär.

Har en hel drös med bilder iallafall! Mer detaljerat får det bli efterhand. Nu kommer lite pics på vad vi haft för oss helt enkelt!



Stek bacon på melitta-påsar i micron och slipp skvätt och stänk och os. Mer om det en annan dag..



Oooops





Kalas för Olof!



En av många fina presenter Olof fick!



Så, där ser ni. Vi lever. Vi är. Vi finns!

Återkommer!

Påskkärring


När det har plaskats och lekt i vattenpölar, ser man visst ut som en liten påskkärring!






Småkottar


Varje tisdag blir barnen på Olofs dagis indelade i olika grupper. Olof, som är -09:a, tillhör gruppen Småkottarna. Då går de ut i "skogen" som ligger precis utanför dagis och letar små och stora pinnar, kottar, bygger små fågelbo och hittar på massa spännande. Och eftersom det idag är tisdag, och vi valde att ha honom hemma idag också för ytterligare en dags vila efter kräksjukan, bestämde jag mig för att vi skulle ha en egen liten Småkotte-dag.

Det blev enormt uppskattat. Av både Olof och mig själv faktiskt. Jag brukar aldrig ge Olof den tiden han vill till att gå och undersöka pinnar eller plaska i vattenpölar. Oftast har vi en tid att passa (dagis), eller så har jag ju Sixten i vagnen (inte så kul för honom att stå still en längre stund) eller så fryser jag :)







Men idag var det all-in som gällde. Det plaskades, det lerades och lektes till max. Olof var härligt trött när vi kom hem igen, 1,5 timme senare. Lite mellanmål och sen ett bad på det! Den perfekta eftermiddagen, enligt mig!







Nu slappar Olof i soffan, medan Marcus och Sixten gått in i sovrummet för att sova en halvtimme. All good :)








Lek






Och så lite till










Mitt hjärta






Trams!


Olof är överenergisk som få. Allt ska göras med inslag av trams. Och det är jätteroligt, verkligen. Men mitt tålamod är pyttelitet idag. Sov dåligt hela natten, eftersom jag fick ligga med armen i konstig vinkel och hålla lille Sixtens hand genom spjälsängen och klappa försiktigt i timme efter timme. Han gnydde så ynkligt och var ledsen. Måste vara tänderna som spökar och gör ont på honom. Och jag ligger gärna och håller honom i handen i dygn, men sömnen är viktig för stor som liten :)

Mannen ligger med frossa och ynkar sig i sängen. Är det hans tur nu att bli dålig?

Jag klädde på mig, Sixten och Olof för att gå ut och få lite frisk luft. (Bara det var en utmaning, att få på Olof overallen..) Men efter att i 8 minuter konstant få höra "men jag vill ju inte gå på promenad", valde jag att vända på steken och gå hem igen.

Nu kollar Olof på Lejonkungen-klipp på youtube och jag sitter och gnäller av mig lite!



Trams på er!




En smak av sommar..


Inte den underbara smak som svenska jordgubbar, men mitt i vintern tar man tag i det lilla som erbjuds. Krispiga och härliga. Mmmm..



Cats and dogs


Det reeeegnar och regnar. Och yes, isgatan och snön regnar minsann bort. Skönt!

Olof har varit fri från diverse otrevligheter sedan igår kl. 10 då badrummet blev nedskvätt. Skönt. Idag spritter det i kroppen på honom och att han har energi, det är bara förnamnet. Efternamnet borde isåfalll vara "munnen-går-i-ett". Härligt att det var inte så utdraget. Återstå fortfarande att se om resten av familjen klarar oss. VI ropar nog inte Hej förrän imorgon förmiddag. (dessutom har jag jouren på jobb även imorgon-kväll, så att bli sjuk då hade varit högst olämpligt!)






Och nu då?


Den där omtalade vinterkräksjukan has finally arrived. Olof är den smittade. Sixten är det lilla busfröet. Marcus är den alcogel-besatte pappan. Jag är den omhändertagande och snabbt agerande mamman.

Där har ni oss, hela familjen C :)

Inatt hände det där som jag bara hört talas om från andra barnfamiljer, men alltid tänkt att vi skulle vara skonade från. Att vakna mitt i natten och höra sitt barn kräkas i sängen. Lille Olof var så ledsen när han insåg att det kommit kräk på hans händer. Han var så olycklig när jag sa att det kommit i håret också och att vi var tvugna att duscha mitt i natten. Inte populärt. "Aj det kommer göra så ont så ont på ryggen", sa han. Och han skrek när vattnet nådde honom. Men vad gör man. Handlar snabbt och effektivt så ens barn kan få på sig ren pyjamas och kunna krypa ner i en renbäddad säng.

Två rejäla pottbesök också hann vi med. Allt mellan klockslagen 01.20-06.00

Sixten sov genom allt drama :)

Sen blev det kaskadkräkning i badrummet i förmiddags också. Vi var för långsamma med att läsa signalerna och allt kom på golvet. Och denna gången även på Marcus inneskor.

Måste ändå säga att vi haft det easy jämfört med vad man hört. (Gud.. varför skrev jag så. Kommer allt tillbaka trefaldigt nu eller..) Olyckor i sängen med plastlakan och på badrumsgolvet är bättre än olyckor i soffan eller över sjuttio tusen små bilar på mattan.

I övrigt är Olof pigg varvat med riktigt borta. Mycket soffliggande och vila. Men rätt vad det är så studsar han iväg och ska leka. Det varar ungefär en halvtimme, sen är han borta igen.

Än så länge övrig familj frisk. (FAN, så får man inte heller skriva va..)


Uppdatering..


Ja, jag känner att jag måste skriva ner en snabb uppdatering här.

Olof hade nog ont i magen på riktigt. Precis minuterna efter jag postat det senaste inlägget blev Olof, mina fötter och hela badrumsgolvet täckt med min underbare lille sons kräk. Lukten av sur välling och sur nyponsoppa. Olof blev lite chockad, ledsen i 10 sekunder, sen var han som vanligt. Ganska obrydd alltså.

Jag klädde in en soffpuff med plastlakan och handduk, satte honom med en hink i knäet. Inte mer med det.

Nu går han här och låtsaskräks och skrattar högt åt sig själv :)

Nu lämnar jag mina tre grabbar och kör in till Malmö. Först ska jag träna och svettas och bränna kalorier. Sen ska minsann ha jouren och jobba 15.30-21.15. Ska bli kul!


Nattakiss


Vi har varit så uppspelta och glada över att Olof nu gör alla sina behov på pottan, att vi liksom missat en liten detalj.

Klockan var runt 4-snåret tidigt i morse när Olof ropar "Maammmaaaaaa, mammaaaa?" Jag rusar till Olofs rum, ja RUSAR.. allt för att inte son nr.2 ska vakna. Frågar vad det är, om han kanske drömt något. "Jag måste kissa". Blev lite full i skratt faktiskt. Det var lite komiskt över det trots allt. Jag var liksom inte beredd på att även Olof ibland faktiskt behöver kissa även på natten :) Och även lite kul att Olof inte kissade i sin blöja, som han ju alltid har på natten fortfarande, utan instinktivt ville gå på pottan.

Store killen alltså :)

Hans mage är lite si och så. Han säger att han har ont i magen. Men det kan också vara för att vi ju frågade honom lite gång på gång igår om han hade ont i magen. Dock hade han för en stund sedan en rejäl och ickefast tömning. (var det finkänsligt nog beskrivet???) Vi får väl se hur det hela utvecklar. Han dricker proviva nypon iallafall!


Sjukling?


Vid elva-tiden ringde dagis och bad oss hämta hem Olof eftersom han hade diarréat. Okidoki, sa jag och gav mig iväg. Olof mådde dock inte dåligt när jag kom, han satt glatt och bet på en oliv hade det allmänt göttigt. Men ett par andra barn och två vuxna var dåliga och hemma med just rinnande avföring. (ja men ursäkta mig om ni blev lätt äcklade nu..) Så det kan ju ändå vara nån rälig liten bacillusk som härjar där. Så Olof kommer vara hemma även imorgon!

Annars rullar det på här hemma liksom. Renoveringen är ju klar! Och vi är väldigt nöjda. Nya väggar och nytt golv. Jättejättefint golv. Väggarna är inte så fina.. än :) De ska nämligen svärfar komma hit och måla lite senare i vår. Men nu är man iallafall inomhus när man går in i rummet!

Därmed är även vår grovingång åter i bruk! Det har vi stört oss på mest under renoveringen. Att behöva gå in med slaskig vagn (eller iallafall slaskiga hjul på vagnen) och saltfläckiga skor som resulterar i saltfläckigt golv. (eller iallafall saltfläckiga tidningar som vi klätt golvet med.) När vi nu åter kan använda andra ingången, så kommer där givetvis också dras in massa snöslask och skit, men vi slipper iallafall titta på det :)

Ajja.. that time of the year ju. Och i morse var det ju med risk för livet man gick utanför dörren. Isgator deluxe. Men vi överlevde. Som väl märks!

Ikväll blir det färsbiffar, kall sås och sallad. OCH, håll i er nu..., vitlöksbaguetter!!!!! Oh yes, wipe that dreggel!


Mina boys










Olof har förresten varit blöjfri HELA dagen idag!! Och utan några olyckor. Han är grym, I tell ya.

Min tisdag!


Var iväg några timmar idag för lite träning av olika slag. Först en tur till Sportlife. Tänkte pressa mig själv idag och ville verkligen svettas och känna kalorierna rinna av mig. Sagt och gjort.

Crosstrainer 45 minuter, brände 562 kalorier!
Löpband 15 minuter, rask gång med lite lutning.

Mycket nöjd! Och svettigt blev det. Najs.´

Jag kämpar ju på med maten och så. Försöker undvika det onödiga småätandet. Just mellanmål är något jag verkligen inte klarar av. Äter mina tre huvudmål varje dag, frukost lunch middag. Ibland på kvällen tar jag mig lite frukt. Idag åt jag en risifrutti vid halvelva, sen iväg och träna över min normala lunchtid. Så efter träningen åt jag en sån här:



Low calorie bar. Ja verkligen. 210 kalorier bara. Mättar bra. Har testat lite olika sorter. Smaken har varit okej på de flesta, men konsistensen... urk urk URK. Säger bara Naturdiet. Fy sjutton. Räligast nånsin. Man tuggar och tuggar och tuggar, grynig massa som är omöjlig att svälja ner. MEN så testade jag Allevo. Helt okej! Denna med Toffee-smak, smakade nästan (NÄSTAN) som Japp (ja, chokladet alltså... fattar ni?) Röda bär var också god. INTE blåbär..

Liten parantes bara..

Sen blev det en tur till sjukgymnasten. Idag fick jag de magiska nålarna i mig igen. Var ett par veckor sen sist, har ju arbetat med ryggen de senaste gångerna jag var där, kände att det var dags igen. Känner också att ryggen är lättare att arbeta med hemma på egen hand, än vad fogarna och bäckenet är. Framöver kör vi akupunktur var 2-3 vecka, för att underhålla det. Skönt att veta att jag kommer kunna fortsätta göra det, även när jag börjat jobba eftersom jag kommer vara ledig varje tisdag!


Fiskelifisk


Idag blev det nytt recept till middag. Lite inspirerat från ett recept jag läst i en blogg, men ändrade en del för att passa allas smaker och dylikt! Resultat? Nja, lite blandat. God smak, fast lite tråkigt efter en stund. Inte som med viss mat man bara mumsar och mumsar tills tallriken är tom.

Delar med mig av det ändå, så kan ni testa om så önskas!

400 g torsk
1 citron
salt o peppar

1 burk kokosmjölk
1/2 paket frysta asiatiska kryddor
2 pressade vitlöksklyftor
olja

ris





sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform med lite olja. Salta och peppra fisken och krama ur saften i en halv citron över. In i ugnen! i tio minuter.

Hetta upp lite olja i en panna. Fräs vitlöksklyftorna nån minut eller två. (här kan man även fräsa med t ex purjolök med lökmotståndare till  son klöks av purjo..) Häll på kokosmjölken och kryddorna, smaka av med salt o peppar. Puttra några minuter. Ta ut fisken ur ugnen, häll på såsen och så skjuts in i ugnen i ytterligare tio minuter tills fisken är klar.

Servera med valfritt tillbehör. Ris och broccoli tex? Eller som jag själv åt,  råkostblandning i form av morot och vitkål.




Ojojoj


Idag var vi lite modiga och gick till dagis UTAN blöja. Både jag och Olof klarade oss utan några olyckor!

Phew..


Sötelisöööötast






Den där Audin..


Jag känner mig förföljd.

Nu ska jag berätta nåt här som kanske kan verka.. märkligt? ..konstigt? ..fullt förståeligt? Döm själva.

Jag tycker inte om Audi-bilar. Nej verkligen inte. Det har inget att göra med personen bakom ratten, för den kan jag omöjligt veta något om. Men den där bilen alltså. Usch.

Låt mig försöka förklara.

Jag håller hastigheten när jag är ute och kör. Även om jag kör på vägar där "polisen aldrig ändå står". Jag har bara haft körkort i 14 månader. Har nu nån slags prövotid på det. Så om jag åker fast för fortkörning, får jag nog inte "bara" böter. Skulle tro att körkortet ryker. Jag vet inte riktigt. Men tänker inte riskera något.

Iallafall.

När man kör på en, låt oss säga 70-väg med bara en körbana i vardera riktning, och faktiskt håller 70 km/h kommer det förr eller senare att ligga en bil bakom en och nosa väldigt väldigt nära. Det är inte många som vill hålla max 70. Det verkar vara väldigt svårt. Inte särskilt svårt att hålla just 70, men det verkar vara nåt inbyggt hos många bilförare att de måste måste pressa hastigheterna hela tiden. Oavsett max tillåtna hastighet. På 70-vägar körs det i 90. På 90-vägar körs det i 100. På motorvägen ska man gärna brassa på i 130. Vad gör det liksom? Skulle det mot all förmodan stå en polis (det finns verkligen för lite hastighetskontroller ute på vägarna..) , får man ju "bara" böter.

Iallafall. (igen..)

Den allra värsta bilen jag vet att ha bakom mig, är AUDIN... Den är så elak! (återigen, bilen.. INTE föraren.) Det är något med framlyktorna. De skiljer sig från övriga bilars med sina snea sken. Så elakt lyser den på en..



Bara helt appropå absolut ingenting. Men det är något jag tänkt mycket på.. Skönt att ha ventilerat lite.



Expensivo..


Det är inte klokt så dyrt allting blivit. Pensionärsvarning eller sunt förnuft? Jag vet inte riktigt. Men faktum är att de senaste gånger jag varit och storhandlat, har jag sagt till min kära make exakt det. Slutnotan blir bara högre och högre för varje gång jag handlar!

Har rätt bra på koll på priser och sånt. Tycker mig inte ha märkt några större prishöjningar. Om man kollar på varje vara för sig.

Nej, det kan såklart inte vara så enkelt att vi nu är en familj med två vuxna och två barn som ska utfodras. Inte heller är det så att det äts mer här hemma nu när vi är hemma allihopa några veckor. Såklart inte. Det ÄR affärens fel...



Ajja. Det drabbar ingen fattig.... Som föräldraledig tjänar man ju fett med kosing. Vänta ska ni få se.



Jag och Olof var på vårt härliga Willys tidigare idag. Ja, vagnen är full med Ica-påsar. Men så dyrt som allting blivit idag måste vi återvinna våra påsar!

En helg på annan ort!

Vi har varit iväg i några dagar! Som kanske märkts på avsaknaden av uppdateringar. Om ni bryr er alltså :)

 

Vi var i Olofström hos svärisarna och hade det mysigt. Ett barndop på söndagen var det också, då pågarnas kusin Allethea fick sitt namn i en vit kyrka i Karlshamn. Och så ett dopkalas på det också, såklart :)

 

Olof hade massa skoj med sina kusiner, och med farmor och farfar såklart. Massa god mat blev vi också bortskämda med. Dels med smörgåstårta och en gudomlig marängtårta till dessert. Sen lagar svärmor jättegod mat också. T ex så fick vi varmrökt lax med kall sås och rotfrukter av alla dess slag till lunch när vi kom upp i lördags. Och en jättegod räk/lax/pasta-sallad med hemmagjort vitlöksbröd med massa massa massa färskpressad vitlök på :) Jag blir alltid inspirerad av din mat, Agneta!

Det föll ganska mycket snö också. Riktigt vinterlandskap blev det utanför fönstret.



Pulkaåkning hann vi också med. Eller svärmor hann med det iallafall. Olof var inte alls sugen på att åka. Han ville bara putta farmor :)



(jag vet inte om jag blivit totalt lost på min mobilkamera.. men på sistone så tar den INTE bra bilder utomhus. Blir kanske lite coolt ibland med motljus och siluetter.. men det vore ju ännu mer coolt om det faktiskt var en effekt jag var ute efter och inte bara ett resultat av något som helt enkelt inte blev bättre.)



Vad gjorde Sixten i allt detta då?



Tack för en trevlig helg!


Weeeoo


Pickaboo. Lång väntan i drivetrough'n tidigare.. Why not en bil på mig själv?



Samma regler gäller för alla som åker med mig i bilen. Färdas säkert!




Cutiepie


Bebismys. Soooo tiny. Fast en bigfoot, tydligen.





Lille plutt-Oscar

Playground








Det var en kylig förmiddag på lekplatsen. Hemma jobbade gubbarna på. Förutom min egen gubbe. Han tog en sväng till gymmet. Väggarna är nu på plats och golv är flutet. (säger man så? Ja, gubbarna skulle flyta golvet iallafall. Och det blev gjort.) Nästa vecka läggs det fina golvet.








Lund


Igår tog jag bussen till Lund och strosade runt på stan några timmar med Maria och lilla Amanda. (som blivit lite stor!!) Amanda låg sött och snarkade under hela shoppingrundan :) Tyckte väl det var lika bra att ligga kvar nerbäddad och varm medan vi gick runt och frös!

Runt i lite olika affärer och ooo-ade och aaa-ade åt alla små söta bebiskläder. Köpte en mascara åt mig själv. Allt som allt en mycket trevlig förmiddag!

Efter dagishämtning och mellis åkte vi hem till mamma och åt middag och tvättade lite strumpor och handdukar. Tvättmaskinen ja.. dess rör frös ju när temperaturen sjönk till minus 15 häromnatten. Brrr, kallt tyckte tvättisen. Men så igårkväll, när vi kommit hem från lilla mamma, hade den vaknat till liv. It's alive, it's aliiiiveee! Härligt. Känner mig inte riktigt hel utan min tvättmaskin...

Ikväll ska jag få mysa med en liten nykläckt pyttebebis!



Nja


Inte det skönaste vädret att ta en promenad i efter dagislämning, men jag och Sixten räds inte lite snö och vind!






Där kom den


Vinterstorm idag.

Jag till Olof: Åh vad kul Olof, det snöar. Då kan ni ju åka pulka på dagis.
Olof: Nä jag vill bara vara inne hela dagen.

Jag: Olof, nu kommer det blåsa och snöa på oss när vi går till dagis idag.
Olof: Men då tar vi bilen va?

Olof - lik sin far :)








Tuesday


Tjobalooo!
Var hos sjukgymnasten i förmiddags och fick ännu mer massage (ouch) och ultraljudsvälgörande. Har inte särskilt ont idag, men det "känns" ju. Konstant känner jag att det är något som inte sitter där det ska, så att säga. Vi bokade in ett besök nästan vecka också. Varför inte, liksom?! Har ju kommit upp i frikort nu, så nu är det ju gratis :) Ser dock positivt på det hela. Kommer nog vara fit for fight och redo att jobba om några veckor!

Renoveringen rullar på här hemma (som jag nog inte ens skrivit något om tidigare kom jag på nu?!!). Men den rullar alltså på, det vet ni nu :)

Potträningen går amazing! Jag blir fortfarande helt paff när Olof säger, "Mamma jag behöver kissa". Men det är ju inte så konstigt. Idag är det exakt en vecka sen vi började med kalsonger på riktigt. Han har blöja när vi ute, åker bil eller sitter i soffan. Annars är han en kalsongpojke. Underbart. Och det är ju som alla sa. När Olof är redo, kommer det märkas. Jepp. Så sant som det är saaaaagt.

Igår födde syrran barn förresten!! GRATTIS :) Det blev en liten Oscar. Så nu är Samuel helt plötsligt storebror och Sixten är inte längre yngst i kusinskaran. Ytterligare en pojke alltså. Då blir det inga rosa, gulliga, fluffiga, puttinuttiga grejer den här gången heller. Tänk om några år.... fyra vilda små pågar härjar hemma hos mormor på en och samma gång. (ja för det är ju klart, är de pojkar kommer de vara vilda. Så är det..)

Snart hämtas Olof hem från dagis. Sen hämtar jag även Samuel på hans dagis. Middag på det. Sen träna med Christine! Work it!


Moster är bäst


Igår kom syrran på besök. Trevligt som alltid! Det blev lite prat och skratt och sen god curry på det. Efter middagen körde jag, Olof och Christine hem till mormor för lite tvätt och kvällsmat. Jepp, tvätt. Vår tvättmaskin är som dess manliga ägare. Tål inte kyla.





Världens bästa sittställning? nja..








Talang


När lärde sig Olof rita gubbar helt plötsligt??




Fast enligt Olof är det ingen gubbe. Det är en docka. Precis bredvid ser ni Silverringens racerbana.


Morotsbiffar!


Att utesluta kolhydrater från middagen, har varit förvånansvärt lätt. Dock har det blivit kanske lite väl mycket rårivna morötter. Vilket jag är barnsligt förtjust i! Men jag vill inte tröttna på det heller.

Idag tog jag inspiration från Annika Sjöö. Det blev: RÅRIVNA MORÖTTER :) Fast med variation!

Morotsbiffar:

8 st morötter, fint rivna
2 ägg
salt och peppar

Blanda och stek i lite fett/olja tills det fått fin färg! Grymt saftiga biffar. Mumsigt, tyckte både jag och Sixten. Olof ville gärna smaka min "fisk" (?), men när han fått in en bit i munnen, åkte den ganska snabbt ut igen. Inte så poppis där inte. Maken smakade givetvis inte ens på det. (han är väl inte Gaaalen?)

Morotsbiffar, med köttbullar och haricots!






Gäääsp


I förmiddags hade vi trevligt besök! Oscar och Annelie tittade förbi vid elva-tiden. Olof är stormförtjust i deras sällskap, speciellt Annelie tycker han om. Men hon gillar ju också barn, jobbar som förskolepedagog, och jag antar att barn direkt känner sånt. Hon leker gärna med Olof, och Olof var så uppe i varv och vimsade runt och var i sitt esse. Kanske blev det ju lite för vilt ibland, men det kan inte vara så lätt för en 2-åring (snart 3!!!!) att tygla sig när man har som allra roligast!

Vid tre-tiden, när våra gäster åkt hem till sitt, kände vi att vi var i desperat behov av frisk luft och trotsade därför kylan för en promenad! Det var riktigt härligt att känna den friska luften. Inte så himla bitande kyla, vindstilla!

Den friska luften (och allt roligt från förmiddagen!) blev dock för mycket för Olof, som slocknade två meter från hemmet :)











Lite kul


Hittade dessa bilder på en trevlig blogg jag läser. Småbarnsföräldrar, you know what I'm talking about!

Mellan klockslagen 05-07 i morse, låg Sixten mellan oss. Och vi tog oss nog genom nästan alla av nedan visade exempel

Favoriten..



Haha, lite creepy! Men nej, denna har vi aldrig varit med om.



Jodå



Detta var mer Olofs melodi när han var en liten plutt



Kvävningsrisk, jepp






Wicked





Blir ni yra i huvet nu? Äh, vi tar en till!




Jag fyller visst år!!





Hett tips!


Ofta brukar mina heta tips handla om något gott jag tycker ni ska testa. Inte denna morgon.

Testa INTE:




Jo, den underbara lukten av popcorn spred sig i huset på fredagskvällen. Kastade glatt in ett par poppade majskorn i munnen. "Mmmm, gott. Där hade maken fel. Less fat, KAN vara gott." (stack fram huvudet till Marcus och skröt med att mina nyttiga popcorn minsann var goda. Sitt du där med din chipspåse!!!!)

Tugg tugg tugg. Men vänta nu här.. Vad är det för konstig beläggning som sätter sig i gommen? Varför blir jag lite lätt illamående? VARFÖR äter jag detta skräp?

Slutade omedelbart.

So much för fredagsmys.

Håll i hatten:

Marcus, du hade rätt!


(Fram)steg!


Far i huset har lite bättre rygg än drottningen. Ja, än så länge iallafall. Fortsätter han gå runt med Sixten på detta vis dagarna i ända, blir han nog snart puckelryggad! Men det ger resultat. Sixten, du kommer gå innan din 1-årsdag.




Buzzador!


Det är grejer det. Gratisgrejer, närmare bestämt. Inte ofta man (jag iallafall) kommer med i några kampanjer. Och ännu mindre ofta är det kampanjer som faktiskt lockar. T ex så får man titt som tätt erbjudande om att köpa flådiga nya grejer på marknaden för runt tusen-lappen. Visst, halva priset från butikspriset, men ändå inte värt det.

Men så ibland, trillar det in kampanjer som lockar och som man kommer med i.

Nu trillar ni väl snart av stolen av nyfikenhet. VAD är det tösabiten har fått????



Passande va :) Nån som har en 8-månaders och vill bjuda denne på lite härlig välling från Nestlé?? Inte?


Update


Vad har hänt?

* besök hos frisören
* varma (förhoppningsvis) kängor är inköpta
* Sixtens tand 2 & 3 är på väg upp
* Olof har haft noll kisseolyckor idag
* massage och ultraljud för ökad blodcirkulation i ryggen, aj disk aj

Vad har inte hänt?

* ingen nykläckt bebis för syrran




RSS 2.0