Fiskelifisk


Idag blev det nytt recept till middag. Lite inspirerat från ett recept jag läst i en blogg, men ändrade en del för att passa allas smaker och dylikt! Resultat? Nja, lite blandat. God smak, fast lite tråkigt efter en stund. Inte som med viss mat man bara mumsar och mumsar tills tallriken är tom.

Delar med mig av det ändå, så kan ni testa om så önskas!

400 g torsk
1 citron
salt o peppar

1 burk kokosmjölk
1/2 paket frysta asiatiska kryddor
2 pressade vitlöksklyftor
olja

ris





sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform med lite olja. Salta och peppra fisken och krama ur saften i en halv citron över. In i ugnen! i tio minuter.

Hetta upp lite olja i en panna. Fräs vitlöksklyftorna nån minut eller två. (här kan man även fräsa med t ex purjolök med lökmotståndare till  son klöks av purjo..) Häll på kokosmjölken och kryddorna, smaka av med salt o peppar. Puttra några minuter. Ta ut fisken ur ugnen, häll på såsen och så skjuts in i ugnen i ytterligare tio minuter tills fisken är klar.

Servera med valfritt tillbehör. Ris och broccoli tex? Eller som jag själv åt,  råkostblandning i form av morot och vitkål.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0