Byggare Olof

Vår nya fina garderob har ju varit på plats i en vecka nu. Men eftersom lådorna var slut på Ikea när vi köpte allt annat, har inflyttningen fått vänta. Men så i lördags när jag var på jobb, så körde Marcus iväg med sin lilla hjälpreda och köpte tio stycken lådor. Igår färdigställdes allt! Givetvis var fotograf mamma på plats:



Citat Marcus: "Det må ta dubbelt så lång tid att låta Olof hjälpa till, men det är det värt". Olof hade SÅ roligt med pappa!







Ibland var tillochmed Olof steget före pappa :)



Och här är det färdiga resultatet:






Härligt mycket utrymme!

Helgen gick åt att jobba för min del. Så är det i mitt yrke. Kvällar och helger hör till. Men det är ju också kvällar och helger som gör mycket av lönen. Och ut av det kommer ju ett par lediga förmiddagar i veckan då jag städar och tvättar och lagar mat åt mina pojkar. Sånt som då Marcus i sin tur slipper när han jobbar en hel dag! Ajja, frågar ni Marcus hade han nog hellre sett att jag varit hemma varje kväll och helg, men jag tycker det funkar rätt bra än så länge iallafall. Och jag planerar nog inte att jobba så här resten av mitt yrkesliv. Sen när jag har min egen butik glider jag in vid åtta-snåret och glider ut igen vid tre som alla andra i den positionen :)

I ugnen just nu ligger en falukorv och göttar till sig med lök, senap och ost. Till det blir det mos. Olof älskar korv och mos :) Så det ska nog uppskattas av pojkarna när de kommer hem i eftermiddag!

Här är en bild på sötisen när han pratar i telefon. Väldigt fokuserad när han pratar om Pippi-pussel, Tommyhuve och annat relevant här i livet :)


Kan också berätta att istället för att lida av min härliga (?) nästäppa, bestämde jag mig igår för att bara acceptera det och försöka andas så gott det går! Har bara tänkt att det varit en envis förkylning, har ju varit täppt i näsan i tre veckor nu.. Stackars näsan mår inte bra av allt nässpray heller. Men nu har jag kommit fram till, med hjälp av mamma och google, att det förmodligen är gravidtäppa. Och då står jag helt enkelt ut! Jag använder riktigt nässpray på kvällen innan jag går och lägger mig, för sova måste man ju.. Under dagen andas jag genom munnen och pimplar lypsyl (man får sjukt torra läppar av att andas genom munnen) och koksalt med menthol (lindrar täppan i ungefär en kvart åt gången) så ofta det går :)

Den här graviditeten skiljer sig på många plan från när jag väntade Olof. Jag är större... jag har mer ont här och där, nästäppan och humörsvängningar. Dessutom är min hjärna inställd på att jag kommer föda när som helst, att jag verkligen i slutet av graviditeten. Men faktum är att jag faktiskt har två och en halv månad kvar!! My mind plays tricks heter det ju..

Ajja, nog för idag! Nu väntar Ugly Betty (snyft, är snart klar med boxen..) sen blir det jobb om ett par timmar!

Nattenatt


Ah härliga sovmorgon....

Det måste vara en inbyggd reflex barn har.. Varje onsdag börjar jag jobba lite senare på dagen, och Olof lämnas inte på dagis förrän vid tio-tiden. Vilket betyder att vi inte behöver ställa någon klocka. Så varför, VARFÖR?, vaknar han alltid innan klockan sex, pigg och glad och redo att börja leka. Jag försökte verkligen hålla honom lugn, han kom över till vår säng och la sig. Jag viskade att alla barnen på dagis fortfarande sov, och Pippi och Rorri och Milo och ja... ni förstår. ALLA sov fortfarande. Men det hjälpte inte. Sen skulle ju Marcus gå upp strax efter sex, så då börja Olof tjata om att Pappa jobba, Pappa åka bilen, Pappa jobba. Vi behövde dock inte lämna sängen förrän runt halvåtta, men nån mer sömn blev det ju inte. Får se om jag tar mig en tupplur innan jag åker in till Malmö. Tänkte dammsuga och plocka lite här hemma också, samt laga Korv stroganoff till mina pojkar innan jag sticker :) Sen måååste jag ju hinna med ett eller två Ugly Betty också :)

Sötisen är så frälst i sina pussel. Här sitter han i sin Rorri-pyjamas tillsammans med Milo. Lägg märke till stolen snett bakom Milo. Där står Olofs patrull med Pippi-dockor på vakt :)



Och så lite mera pusel innan dagis:






Försökte ladda upp en film också, men det gick tydligen inte. Har ju inte lärt mig den här bloggen riktigt än. Och någon personlig design har jag inte haft tid eller ork att pula med. Kan ju inte det där med HTML och så. Men försöker ladda upp med massa bilder på gullet i varje inlägg istället!

NU: matlagning!



Offo blir Olloff

Jo minsann. Nu börjar Olof säga just Olof om sig själv. Eller ja, mer Olloff :) Vi pratade en lång stånd med dagisfröken Sara idag också, och hon sa också det att Olofs mun går i ett. Och att hans tal utvecklas med för varje dag som går. Han övar mycket för sig själv på alla barnen och fröknarnas namn.

Sen blev både jag och Marcus alldeles paffa när Sara berättade att de pratat en del om bebisar idag. Och plötsligt hade Olof utbrustit Mamma bebis!! Så minsann, han verkar fatta att det faktiskt ligger en bebis i mammas mage. Vi pratar ju om det varje dag, men har inte fått någon riktig "respons" från honom. Så det var verkligen roligt att få höra :)

Olof står just nu och bygger sitt "Rorri"-pussel. Dvs, han kallar det för Rorri, men det är egentligen Bilar som är motivet. Men vaddå, röd bil som röd bil. Än så länge iallafall. En dag kommer han fatta det. Prydligt på rad bredvid pusslet står hans små Pippi-dockor och tittar på!


Shop 'til you drop

Ja, idag har shopping stått på schemat. För vissa av oss iallafall. Och med vissa, menar jag Marcus! Han är fenomenal på att shoppa på rean, det är helt otroligt! Han har ju redan varit iväg en runda, precis då rean startade. Men det är ju denna helgen han väntat på. När inga andra har pengar, inte så mycket folk i butikerna, och att affärerna dessutom har Rea på rea på rean :) Så för Marcus del blev det en heel del kassar. Själv handlade jag ingenting till mig själv. Lillbebisen i magen fick två pyjamasaer, och Olof fick två tröjor!

Sen åt vi lunch på välkänd hamburgerrestaurang med moster Therése och kusin Samuel. Och sen hem till kära huset igen. Olof sover gott i sin säng, Marcus jobbar vidare med garderoberna (dock nermontering av gamla idag..) och jag sitter här och vilar mig lite :)

Lite bilder bjuder jag såklart på!

Olof äälskar sin Milo-nalle som han fick från mormor och morfar i somras från Italien. Han springer runt och kramas och dansar med den.


På väg till shoppingcentrat idag, så hann Olof slockna i bilen en stund:


När vi väl kom dit, hade jag läst fel på öppettiderna. Så vi hade 40minuter att slå ihjäl innan affärerna öppnade. Lite fika under tiden:





Olof var faktiskt väldigt tålmodig när farsan provade kläder och shoppade som en galning. Lite äventyr att stå upp i kundvagnen fick det bli:


Lillebrors pyjamaser:


Olofs nya tröjor som jag gått och sneglat på hela hösten och vintern. Nu till halva priset :)


Och slutligen en bild på Olof och bästisen Elefant-Elvis :)



Det var nog allt för idag!

Hohooo, Olof?

Det är så lugnt och tyst här hemma ikväll. Olof är nämligen utlånad till mormor. Jag och Marcus var på Ikea i eftermiddags och köpte garderob, beställde hemkörning och får det levererat imorgon förmiddag. Så då blir det montering och sånt, och då är det ju faktiskt bäst om Olof inte är hemma. Annars hade vi inte kunnat jobba båda två med det. Ska bli så kul och se när det blir klart! Den är väldigt fin. och väääldigt rymlig :) Trist detalj dock, lådorna var helt slut på lager, och vi ska ha tio stycken.. Men vi kan iallafall börja hänga in kläder på galgar och sätta in skorna på vår skohållare :)

Idéen till den nya garderoben kom när vi pratade utrymme, och att det redan är tajt i den lilla garderobsytan vi har. Och byråerna ska vi inte snacka om. Proppfulla! Dessutom kommer det ju en till liten pys om bara några månader :)

Ja, som sagt. Olof är alltså hos mormor ikväll och ska sova över där. Vi har precis ätit pizza, och snart väntar tv-soffan där vi ska bre ut oss till max :) Först vårt favorit-pensionärs-program, På spåret. Sen en film på det, Inception. Gött att veta att man har lite sovmorgon imorgon! Usch, nu lät det som om jag inte saknar Olof alls ju. Men det gör jag!!!

Men hos mormor har han det bra :)


Olycksfågel

Idag har Olof trillat gång på gång! Han lyckades slå i örat i tv-bänken i vardagsrummet, Snubblade på en sten och slog näsan och pannan, samt halkade på en isfläck och slog i bakhuvudet. Som tur är gick det inte illa någon av gångerna. Lite tårar, sen var det ganska snabbt glömt ändå. Fast märket i pannan påminner ju oss!

Jag var ute i tvättstugan innan idag och hängde tvätt. Så hör jag plötsligt Olof ropa Tittta titta! Så jag knallar ju till vardagsrummet och finner denna bedårande påg, stolt som en tupp:




Offo lessen

Vi hade verkligen en mysig morgon idag, jag och Olof. Han vaknade inatt och var superledsen och otröstlig, så efter en stund fick han komma in till oss sova i vår säng. Det var trångt, men mysigt :) Stackars Marcus bara som är sämst på att somna om efter han blivit väckt mitt i natten. (i detta fall 04.15)

Men då i morse när jag och Olof vaknade, låg vi och pratade om det som hände inatt. Offo lessen osv. Det är sååå härligt att kunna "föra ett samtal" med honom. För det är ju det vi gör nu. Om än lite enformigt, men ändå.

Lite bilder när vi gör oss redo för dagis kommer också här. Nu ska jag till jobb!









Oj, bilderna blev suddigare än jag trodde. Är visst inte så stadig på mobilhanden idag!


Gottigottgott

Jobbade 8-19 idag, så är lite mör nu ikväll. Men har verkligen suttit ner på min stol och inte sprungit och flängt som jag normalt sett ofta gör när jag är på jobb. Och det har gett resultat. Inga känningar, utöver "de vanliga" nu ikväll. Bara seg som en råtta i huvudet :) Sen kom min snälla snälla pappa och körde mig hem också. Vilket var extra gött, för det innebar att jag hann hem innan Olof lagt sig!

Så när jag kommer hem möts jag av att Olofs käft går i ett. Vilket den tydligen gjort heeeela dagen :) Marcus och Olof har ju varit hemma hela dagen idag, pga planeringsdag på dagis. Haha, Marcus låg utslagen i soffan när jag kom hem. Och Olof babblade på om både det ena och det andra. Men jag förstår Marcus. Jag menar, hur härligt och roligt det än är att Olof är så duktig på att prata, så kan det bli liiite tjatigt att lyssna på honom en hel dag :) Särskilt när han gärna upprepar sig.

Men som sagt, det var härligt att få borsta tänderna och ta på pyjamas och pussas och kramas lite innan sängen kallade. Nu sover han gott med sina gosedjur. 

Bjuder på en bild från i somras när vi besökte ett blåsigt Glimmingehus. Olof ser ut som att han tycker att det stinker eller nåt :)





Bebisen i magen växer och växer förresten. Dvs, min mage blir bara större och större. Men jag vill gärna tro att det inte bara beror på all mat jag stoppar i mig! Skulle sett mig igår.. inte haft nån smak på fyra dagar. Så plötsligt, när lilla mamma bjuder på entrecote, klyftisar och bearnaise... ojoj. Jag känder smaken. Och oj oj vilken smak.. Mums filibabba!



Snacket går

Ja, Olofs mun går i ett! Det är underbart roligt att höra på honom. Och man måste ju svara. Om man inte kommenterar allt han säger fortsätter han upprepa tills man svarar. Och då upprepar han ju det ändå igen och igen och igen! Gullunge!

Igår var vi på på kalas och firade morfars födelsedag! Det blev gåsamiddag med rödkål och potatis och sås och det var såå smarrigt. Tror jag.. hade nämligen fortfarande inte fått tillbaka smaksinnet igår! Grr! Men det var väldigt trevligt iallafall. Blev lite förlovning- och bröllopssnack också. Grattis syrran och Emil :)

Sen blev klockan mycket, jag körde hem min farmor och lillasyster till deras lyor. Sen tillbaka till Hindby för att hämta upp Marcus, och sen köra hem och sova. Ja, Olof glömde vi hemma hos mormor och morfar. Men det blev han inte ledsen för! Nädå. Sova över hos mormor och bli bortskämd ligger på topp, såklart!

Efter jag jobbat klart idag, körde jag och Marcus hem till mina föräldrar för att bli bjudna på middag (igen) och jag bara lääängtade efter att få bli mött av Olof i hallen, där han skulle stå med öppna armar redo att omfamna sin lilla mamma. Hrm. ja, så blev det ju inte riktigt.. Han hade ju knappt märkt att vi var borta. Sen skulle mommo bygga pussel med honom, och mooooommo skulle ta av haklappen efter middagen, och mooooooommo skulle följa med och tvätta munnen och händerna. Sköj :)

Och ilsken var han minsann när vi satte oss i bilen, och Olof märkte att mommo INTE skulle följa med hem. Men som tur var så mjuknade han till när vi kom hem :)

En liten bild från häromkvällen när "Offo Milo vila" i soffan:

Tidig 2-årstrots?

Ja, det kan man fråga sig. Det har varit myycket humör och kasta-sig-på-golvet-fasoner från Olof de senaste dagarna. Kan ju också ha att göra med att han varit sjuk, att jag varit (är) sjuk och att mitt, och Olofs, tålamod inte varit på topp..

I morse bestämde jag mig iallafall för att det skulle bli slut med film-tittandet. Det har ju gått an tidigare i veckan när Olof varit trött och febrig. Men nu har det börjat växa myror i brallan på honom, det ska bytas film var femte minut och så kan vi inte ha det.. Efter mycket gnäll och fejk-tårar fick jag honom till att bygga lite med lego.





Så tv:n har faktiskt stått avstängd största delen av dagen. Känns bra.

Imorgon är dett jobb för mig och dagis för Olof. Just nu känner jag mig lagom laddad. Men Olof behöver nog verkligen leka av sig lite och ta del av dagis-rutinerna igen. Hoppas bara han kan hålla humöret i styr. Men det känns som en grej som han mest testar på mamma just nu.. på dagis är det nog (förhoppningsvis) annorlunda!

Pärs och fläskfärs

Dagen som gått var en utmaning. Jag har haft feber och hosta och knappt någon röst. Olof har pendlat mellan förtvivlan, mys, gnällexpert och busfrö. Har varit lite ansträngande stundtals. Speciellt när allt jag velat göra är att sova. Men jodå, det fick gå det med. Största utbrottet fick han vid lunchtid, dvs strax efter tolv-tiden. Olof freakade out och ingenting dög. Ingenting ville han ha. Eller, han visste nog inte själv vad han ville ha. Efter en halvtimme till bords gav jag upp. Lämnade en gallskrikande Olof på golvet tills han lugnat ner sig lite.



Han blev ju totalt utmattad mitt i alltihopa. Jag lyckades byta tröja på honom, eftersom den han hade på sig var nerdränkt med sagel. fick honom till att sitta i soffan med sin kudde och sitt täcke. Efter en stund frågade han efter nappen. Och sen mitt i allt, ville han plötsligt ha yoggi. Och såklart rusade mamma och hämtade yoggi till sin lille son! Olof åt en och en halv danonino (lyx-yoggi till lille pågen när han är sjuk såklart..)

Sen efter det var han så mjuk och from, och ville bara ligga och mysa. Efter en stund så sa jag, ska du sova lite nu Olof? Jaaa, sa han då på sitt härliga skånska sätt. Sagt och gjort. Olof la sig ner och somnade nästan på studs. Då var klockan två..




Jag, utmattad och hungrig, fixade snabbt lite mat och åt ännu snabbare för att hinna vila innan Olof vaknade. Jag hann lägga mig i andra hörnet av soffan och stänga ögonen i ungefär tio minuter. Sen var det slutvilat. Men Olof vaknade på bättre humör än vad han varit på ett par timmar tidigare iallafall!

Sen var tanken att jag skulle förberett köttbullar till middagen, men jag orkade verkligen inte. Men Marcus fixade det när han kom hem. Första gången han gjorde köttbullar :) Gick hur bra som helst. Lite för smaklösa enligt honom själv. Själv hade jag ingen aning... noll smaksinne för tillfället. Olof åt lite makaroner bara.

Ajja.. nog med gnäll. Imorgon ska jag och Olof vakna pigga som glada, utan kråkröst och slemhosta och bara ha en härlig dag så vi är redo för dagis och jobb på fredag!!! (snälla?)

Så här lyxigt har man det när man är liten sjuk pojke. Festa på festis i soffan :)



Ja, man får ta till alla knep in the book för att få i honom vätska ju!


Sjukstugan rapporterar

Nu är vi sjuka alla tre. Vissa mer än andra dock. Jag själv har "bara" störig hosta, huvudvärk och muskelvärk. Lilla bebisen i magen var extremt bufflig i magen hela dagen igår. Måste ju ha ekat rejält där inne :)

Olof hostar på som aldrig förr, stackarn. Men ingen nämnvärd feber direkt, och det är ju jätteskönt. Han äter okej, sover rätt okej. Inatt vaknade han flera gånger av hostan, kände inte för att bli tröstad alls av mamma, utan bara låg och vred sig eller satte sig rakt upp i sängen kvidandes "nej nej nej nej" gång på gång på gång. Då är man maktlöst mamma!! Han måste ju också ha enorm träningsvärk i magen efter allt hostande!

Sen vaknade jag kvart över tre inatt och hörde att Marcus eltandborste var i gång. Min första tanke var att jag en man som inte är riktigt klok. Att han vaknat mitt i natten, inte kunde somna om, och därför lika gärna kunde sticka till kontoret tidigare. Vilket faktiskt har hänt förr! Dock inte tre på natten :) Sen kom jag på att det egentligen bara finns  en annan anledning till att borsta tänderna mitt i natten. Och det är om man blivit ofräsch i munnen.. japp, mannen min kräktes inatt.

Så nu är vi hemma alla tre från jobb och dagis. Jag hade dock kunnat jobba, men är ju hemma och vabbar. Att Marcus skulle bli sjuk kunde ingen av oss förutse. Inga fler incidenter dock!

Jag tänkte bjuda på lite bilder från julafton! Kom på att jag faktiskt inte tittat på usb-minnet som jag fick av pappa med de bilder han fotade. Så här kommer en massa:

Kalle Anka-time


Olof kollar in mosters kamera



Olof och mormor är först på plats vid julbordet :)



Marcus är mätt och belåten :)



Oj, nu fick vi visst finbesök!



High five tomten!



Emil och kusin Samuel väntade också på julklappar




Olof var inte så förtjust i gröten :)



Nu ska jag lägga mig i soffan med sonen och titta på Pippi. Vad annars?

Sjuk liten gosse

Under farmors kalas igår blev Olof sämre. Han fick feber ganska snabbt, hostade och snorade och hade nersatt allmäntillstånd. Stackaren var helt röd runt ögonen, hängiga ögonlock och hes som en kråka. Han fick alvedon innan läggdags och sov ett par timmar innan han kom trippandes ut till oss i soffan där han ville sitta med en stund. Sen fick jag ligga bredvid honom i hans säng tills han somnade. Marcus har sen sprungit rundor hela natten till Olof som vaknat av hostattacker och slem i halsen. En klök-kräk-historia blev det.

Vaknade ganska pigg i morse, men sen har det gått upp och ner under dagen. Ätit ganska bra, men sovit extremt lite. Vilket är synd, eftersom ibland är det den bäxta medicinen mot feber ju! Hoppas på en sömnrik natt istället! Vi har redan bestämt att jag ska vara hemma med Olof imoron, att vara en hel dag på dagis är inte ens att fundera på!

Här tar vår lille påg igen sig lite i soffan framför sin nya Pippi-film som han fick av mormor igår. (just nu är det Pippi för HELA slanten..)



Precis ätit jättegod middag. Pad Thai. Egentligen är det svårt att ta åt sig äran när man lagat sån mat, eftersom det är "färdiga" ingredienser alltihop. Kyckling, vitkål, risnudlar, svamp och lök. Och så i med färdig sås.. Ajja, gott blev det, och vi åt alla tre med god aptit.

Får se hur jag och Marcus mår imorgon. Båda har lite muskelvärk, hosta och snorigt tillstånd. Dessutom har foglossningen blivit en hel del värre de senaste dagarna. Ett litet felsteg sidledes och jag skriker till!

Första kallingarna

Mormor kunde inte hålla sig utan köpte ett par kalsonger till Olof häromdagen :) Och ja, hur söta som helst med Bamse på, men inte dags för kallingar än ju! Så jag tänkte att han ju kunde ha dom på sig till sommaren, som pyjamasbyxor. Men så igår när jag kommer ut från badrummet, hittar jag Olof i denna utstyrsel. En bild på det blev det givetvis!

Mäkta stolt kille med Pajsen (dvs Bamse) på byxorna!

Han fick även en tröja med Bamse på, men den spar jag till senare.
 
I eftermiddag ska vi till min farmor på kalas. Då kommer Olof vara uppklädd i sin julklappströja från Mormor, en röd t-shirt med Rorri!

Förresten, nu är dagisbacillerna tillbaka.. Olof hostar och snorar nu efter ett par dagar tillbaka på dagis efter julledigheten. Och inatt var det klök-kräk och tårar. Stackars lille kille. Men efter lite Pippi-film runt midnatt med pappa, sov han faktiskt hela natten.


Kortis

Dags för det första blogginlägget med bild. Är alltid lite att lära sig när man är ny på en sida ju! Så jag testar runt lite. Vill ju ha fint :)

En bild på vår underbare son är ju Aldrig fel!!


Nytt år, ny blogg!

Ja, lite ofrivilligt dock. Domänen där min fina hemsida tog plats ska tydligen läggas ner lite hux flux. Men då är det bara att starta en ny ju så att familj, släkt och vänner kan fortsätta följa vår lilla familjs vardag. Eller ja, främst är det ju min son som folk vill se :)

Nu ska man bara lära sig hur det funkar på detta stället, sen är vi igång som vanligt!


RSS 2.0