Tittut!




My ass


Ja ursäkta den frispråkiga rubriken.

Har varit och tränat ikväll. Och Ouch my ass. Känner fortfarande musklerna jobba, två timmar efteråt. Träningsvärken kommer som ett brev med reklam på posten imorgon. Det lovar jag.

20 minuter crosstrainer
30 minuter gym. Tränade armar, axlar och rygg. Och bakändan.. tydligen
10 minuter cykel

Nöjd och glad


Yellow curry


Tips på gott hjälpmedel i köket kommer här:



På påsens baksida står enkla instruktioner hur man kan göra. Stek kycklingfilé, en påse frysta wokgrönsaker och så på med såsen, servera med ris eller nudlar. Enjoy.

Så här gjorde jag:

Stek kycklingfilé, krydda med salt och svartpeppar.
Koka broccoli och ris.



Lägg ner den kokta broccolin och fräs med en stund.



På med woksåsen. Jag använde faktiskt två påsar sås till två kycklingfiléer. (familjen Sås in da house..)



För att milda (!) till såsen, (och för att få ÄNNU mer sås...) hällde jag på ett paket Milda mat också.





Smaskens minsannedaskens!






Brrr


Jaha. NU är kylan här. NU när man är redo för vårvärme. Nåja. Blir kanske till att köpa nya vinterskor trots allt..

Idag tog vi med oss två par extra byxor och ett helt gäng kalsinkadonker till dagis. Hade helst velat gå runt och prata med samtliga tre i personalstyrkan på Olofs avdelning. Men jag kände att det kanske hade varit lite överdrivet. Pratade med den fröken som tog emot oss i kapprummet och hoppas då att hon pratar vidare med de andra. Vi kom överens om att Olof skulle vara utan blöja efter deras utomhus lek. Ingen nerkissad overall, tack.

Jag är spänd på att höra hur det gått sen!

Jag och Sixten skippade sen morgonpromenaden och gick direkt hem istället :)






Citat: Olof



Jag: Olof, gå nu och lägg tillbaka legot på rummet.
Olof: Ja, jag ska.

Inget händer

Jag: Ja men Olof, lägg nu in legot på rummet. Vi ska äta snart.
Olof: Mamma du behöver inte påminna mig hela tiden!!


Middag


Till Olof och Marcus lagade jag hamburgare. Själv åt jag fläskkotlett med ugnsrostade rödbeta/morot/paprika och kall sås. Ja men MUMS!






Riskakor


Sixtens skills med att äta själv har verkligen förbättrat. Majskrokar behöver vi inte längre bryta i små bitar, utan han "biter" själv av rejäla tuggor. Det negativa med majskrokar är dock att INGENTING på denna jord blir mer klibbigt än våta majskrokar.

MEN så kom jag på att riskakor.. det blir inte lika klibbigt i uppvätat tillstånd.








Förvånad!


Olof förvånade mig idag! Vilket nu har fått oss att tänka i nya banor i hans potträning.

Han skulle bada, och hade därför inga kläder eller blöja på sig. Jag höll på att tappa upp hans bad under tiden som han var inne på sitt rum och valde ut vilka bilar som skulle få följa med och bada. Så kommer Olof plötsligt och säger, Mamma jag måste kissa! Och detta var f ö r s t a gången som han sagt till om att han behövde kissa. Imponerad och med hakan nere i golvet satte jag fram pottan till honom.

Så, ner i badet. Efter tio minuter, "Mamma jag måste kissa! Snabbt! Snabbt mamma!" Oj, okej. Snabbt! (jag hann förundras över att han faktiskt inte bara kissade i badkaret..) Snabbt upp i handduken, torka torka och så ner på pottan. Det tog en halv sekund, sen hörde man strilandet.

Visst är det coolt!! (ja, som småbarnsförälder, räknas detta som extremt coolt..)

Så kan det "helt enkelt" vara så att Olof känner och tänker; Har jag blöja, ja då är det ju bara att kissa på liksom. Har jag inte blöja, nä men då måste jag ju säga till om jag behöver kissa!

Så på med kalsonger efter badet. Så satte han sig (INTE i soffan..) på sin stol vid bordet och byggde med smålego ett tag. Efter en stund ropade han dock att han hade kissat i kalsongerna. Så efter att ha rusat till badrummet med honom, fann jag att han kissat ungefär fyra små droppar i byxorna. Förmodligen hade det helt enkelt "bara kommit". Häftigt var, tycker jag, att han faktiskt stoppade det när han upptäckte det. För sen kissade han klart på pottan.

Känns som ett stort kliv framåt. Kanske har vi varit för bekväma med att vi inte haft honom utan blöja så mycket.. Ska prata med dagis imorgon, och se så att dom är beredda på lite ner kissade byxor framöver. Isåfall kör vi på nu!

Ikväll blir det till att namna alla små kallingar

Knäckebröd


Ni måste testa detta amazing knäckebröd! Vet inte var receptet kommer från, men jag har fått det från min mamma som fått det av en kollega. Freaking fantastic.

Ingredienser:

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten



Blanda alla ingredienser i en skål



Bred ut på en plåt som du klätt med bakplåtspapper. Det som är lite märkligt nu, är att när min mamma gjort smeten har den blivit för lös för att göra det jag gjort nedan. Dvs, skurit till bitar innan de åkt in i ugnen. Men som ni ser, gick det alldeles utmärkt här. Mysterie, I know.. Jag valde att göra knäckisarna till små snacksbitar, snarare än stora knäckebröd. Gör som ni vill.



Blir smeten för lös för att göra bitar av innan gräddning, bryter du helt enkelt loss det senare!

Grädda i 55 minuter i varmluftsugn på 150 grader. Eller som jag gjorde, efter tips från svärmor (som inte heller har varmluftsugn!), sätt ugnen på 170 grader, sänk efter stund till 155 grader.

Smaskens!!




Göttigt


Jag vet inte vad ni åt till mellanmål, men..




Bara mys


Jag tänker prestera ytterst lite idag, har jag bestämt. Det är bara fem veckor kvar på min föräldraledighet. Buhu. Fast lite Jippy också, såklart. Ska bli kul att gå tillbaks till jobbet. Fast i morse, när klockan slagit åtta och vi fortfarande låg kvar i sängen, kändes det väldigt avlägset att jagsenare  kommer gå upp 05.45 varje morgon! Overkligt!

Än så länge idag har vi kollat på Nalle Puh, tvättat två maskiner tvätt, jag har duschat och nu sover Sixten medan Olof målar på min telefon. Ja, alltså, inte PÅ min telefon. Kanske snarare I min telefon. Ja, ni fattar.

Sixten, yrväder. Svårt att fånga honom på bild :)





Och min fina Olof. Finaste



Bekymrad över något?





Svårt att fånga oss alla tre på bild samtidigt :)



Snart lunch. Sen blir det en kort runda ut. Måste till återvinningsstationen och slänga lite. Och så skiner ju solen, så det ska utnyttjas!

Det blev förresten inte mycket vidare till shopping igår. Tre par mjukisar till Olof. Han växer så det knakar. Högljudda knakningar hörs dagligen. De flesta av hans byxor sitter så han är beredd på om översvämning skulle inträffa. Men nu har han tre par i strl 104 iallafall. Som värmer HELA hans ben :)

Ett par mockasiner till Sixten, blev det också!



Och en nattkräm till den gamla mamman. Ja, mig alltså..


What's up?


Kylig söndag! Brrr!

Så vad händer? Inte mycket. Hänger med underbara familjen. Jag kom iväg och storhandlade i fredags iallafall. Tog det extra lugnt, och strosade länge länge i gångarna inne på härliga Willys. Jo det var gött. SEN festade jag till det ska ni veta. Köpte 100gr naturgodis. Lite blandade salta nötter och några cocostoppar i vit yoghurt. Älskar den vita yoghurten som finns på naturgodiset. Jag njöööt där i tv-soffan. Åh vad jag älskar att tugga :)

Annars måste jag säga att det går fortsatt bra med min diet, eller vad man kan kalla det för. Är inte lika hungrig längre. Saknar inte kolhydraterna till middagen lika mycket längre heller! Trots att jag älskar pasta.... Grrr..

Nåja.

Var och tränade igår! Det var jätteskönt. Plus att jag var i princip helt själv på hela gymmet, så jag kunde välja och vraka fritt bland maskinerna. Körde 30 min på crosstrainern, ett program som hette Viktminskning, så det var uppbyggt i intervaller. Sen blev det 25 minuter i gymmet. Växlade mellan fyra olika maskiner som tränade axlar, rygg och armar. Sen ville jag ta en liten tur på löpbandet också, men DÅ sa ryggen ifrån. (Har haft lite ont i ryggen sen i tisdags, bråkiga diskar... Men det är snart bra igen!) Men kände mig ändå väldigt nöjd med passet.

Nästa träning blir på tisdag med syrran. Precis när den djävulska träningsvärken börjat släppa, ger man sig på det igen!

Runt lunch-tid kommer Christine hit. Umgås och ha trevligt. Sen har Marcus tjatat på mig att jag ska ge mig ut på rean och köpa nya vinterkängor. Mina före detta varma och goa, är inte så varma och goa längre, eftersom det är hål rätt in på hälen. Själv tycker jag det känns onödigt eftersom vintern snart är slut. Det håller ingen med mig om. Det verkar som om vintern precis bara har börjat. Så det blir en tur till Nova Lund efter lunch helt enkelt. Så får vi se vad jag kommer hem med!

Tooodeloo

en SÅN dag..


Det är tur att dagar som denna, inte inträffar ofta. Eller faktiskt typ, aldrig! Mina barn idag alltså.. Sixten har varit gnäll-monster nr 1 och Olof har varit trots- och säga-emot-monster nr 1. Det, kombinerat med en hungrig, ryggvärkande mamma med noll tålamod, har resulterat i mycket onödiga bråk och höjda röster. Tråkigt men sant.

Detta är första stunden på dagen det är helt tyst här hemma. Sixten sover där ute. Olof kollar på Lejonkungen i soffan. Jag sitter för mig själv och knappar på tangenterna. När Marcus kommer hem från jobb, är det jag som flyr hemmet!!! Ska köra och storhandla, och lääängtar :)

Joooo, klart vi haft solskensstunder här hemma också!






Prickig makaronilåda med lax


Av nedanstående mat fick vi mat till fyra vuxna portioner och tre Olof-portioner!

Tid 20 + 30 minuter

5 dl makaroner (drygt 1 liter kokta)
200 gr rökt lax
3 msk finklippt dill (jag använde fryst, tog ca 2 msk)
1 dl gröna ärter
1 dl majs
rapsolja till formen
3 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1-2 krm peppar
2 dl riven ost

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Koka makaroner enligt förp.
3. Häll av vattnet, klipp ner lax och dill bland makaronerna.
4. Blanda ner ärter och majs.
5. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form, ca 15 x 30 cm.
6. Vispa ihop ägg och mjölk, salt och peppar. Häll över blandningen.
7. Toppa med riven ost och grädda i ca 30 minuter, eller tills makaronilådan stannat och fått fin färg.







Det här var gott! Hittade receptet i ett nummer av tidningen Vi föräldrar. Kul med variation på makaronilådan, pefekt med lax eftersom jag är så dålig på att laga fisk här hemma. Skärpning.. Men prova! Olof åt för övrigt tre portioner!

Jodå, lite vinter




Ungarna åker pulka på de "snö-täckta" backarna som dårar. När jag går genom de stora barnens gård på väg till Olofs avdelning på dagis, får jag ont i magen varje gång. Barnen är ju inte riktigt kloka! Slänger sig ut på isbacken, ja för det är nästan mer is än snö, och är inte ett dugg rädda om livet. Inga hjälmar heller. Ja, alltså, det är ju inga störtloppsbackar de far ut på, men väl backar!! Som tur är, så är backen på Olofs gård mycket mer barn (OBS! läs MAMMA)- vänlig!

Sixten sitter tryggt i vagnen iallafall. Och blir rödnosad.





O'hoj!




Vad blir det för mat?











Oldie but goldie


Idag lagade jag en smarrig maträtt som vi åt mycket när jag var liten. (Eller yngre iallafall) Minns det särskilt starkt, särskild under min lilla vegetarian-period (oh yes, en sån har väl många gått genom..), Då fick mamma göra såsen för sig, och lägga undan en portion till mig innan hon la ner köttet! Goa mamma.

Idag serverades det iallafall fläskfilé i såsen till samtliga i min lilla familj. Olof valde dock att bara äta pasta och broccoli, som han så ofta gör. Men Sixten åt med god aptit.

Alltså: fläskfilé, champinjoner och pressad vitlök i en sås av härlig creme fraiche. Denna afton sparsamt kryddad med lite svartpeppar för att passa alla åldrar. Serverad med pasta till männen, och till mig själv såklart massa rårivna morötter och broccoli!



Mucho delicato.

Igår


Igår passades Sixten av sin enormt höggravida moster. (Therese hade beräknad förlossning igår!!) Själv låg jag och slumrade på en mjuk bänk i 25 minuter med massa nålar i mig. Så skönt. Har ett besök till inbokat nästa vecka, sen ska vi ta det lite glesare. Har ju fått akupunktur en gång i veckan i fyra veckor nu. Det, i kombination med de enkla knip- och bäckenövningar hon gav mig, har gjort susen. Att jag inte gjorde det här tidigare.. Hrm..

Sen körde vi hem till vår farmor med goda Malmborgs-frallor och fikade. Sixten var på strålande humör!





Nattningen går fortsatt sådär. Han somnar fortfarande hos oss i soffan, oftast får vi lägga honom 2-3 gånger varje kväll. Han vaknar direkt vi lägger ner honom i sängen, ögonblickligen pigg och förkrossad över sina elaka föräldrar som försöker lägga honom. Men sen sover han i princip hela natten i egen säng, från ca kl. 22 till kl. 05-06. Då brukar han börja skruva på sig lite. Men det är ju på tok för tidigt att vakna, så då lyfter jag över honom till mig och ligger och myser och trycker in näsan i nacken på honom. Whatever. Det är så kort period! Myselimys :)


NU så


Tre veckor har nu gått sen jag bestämde mig för att det minsann fick vara nog. Nog med småätande och onyttigheter. Och det har gått bra. Inget småätande, inget lördagsgodis, fredagsmys alls. (eller onsdagschoklad heller för den delen...) En bit operatårta på min pappas kalas. Och DET var gott. Skurit ner på kolhydrater till middagen. Dricker mycket vatten. OCH äntligen känns det bra att motionera igen. Är så glad för mitt gymkort i Malmö, och har nu varit där tre gånger och kört. Mycket lyckat.

Igår tränade jag och syrran ett pass ihop. De var helt GALET!

CXWORX™ 30
30 min dynamisk träning för mage.rumpa och rygg. Här övar du även upp styrka för balans och rörlighet. klassen innehåller alternativ vilket gör att det passar alla från nybörjare till avancerad. Ett pass som får dig känna välmående och stark.

Alltså, redan under första övningen tittade jag och Christine på varandra och brast ut i skratt. HUR skulle vi klara av en halvtimme med denna underbara galning till instruktör. Hon var stentuff, cool och peppande! Men shit vad vi jobbade på :)

Passet var uppbyggt som så att det var rakt på direkt. Ingen uppvärmning, ingen nervarvning. Eftersom det var första gången, så visste vi inte riktigt vad vi skulle få möta. Christine var tidigt på gymmet och värmde upp med 35minuters power-walk på löpbandet. HAHA! Det gör hon nog inte nästa vecka :) Tio minuter, det hade nog varit mer lagom.

Åh, nu kör vi varje tisdag, syrran. Vi kommer bli så starka :)

Sen har det minsann rasslat till på vågen också. Äntligen! Efter två veckor hade jag bara gått ner 0.6kg. Men NU så. Mellan vecka 2 och 3, hade jag tappat 2,5kg! Vätska, fett, who knows and who cares! Totalt alltså 3,1 kg på tre veckor.

Pepp pepp!

Jahaaaaa


Samtal mellan mig och min sjukgymnast:

Jag: Jo jag ser verkligen fram emot att börja jobba, även om det klart är lite vemodigt också.
Hon: Men du ska väl inte jobba heltid?
Jag: Jo.
Hon: Men nåt ska du väl vara mammaledig?
Jag: Nej.
Hon: Men, hur gammal är din son?
Jag: 9 månader.
Hon: Jahaa, ska han redan börja på dagis då?

Jag väljer att vara tyst 2,5sekund för att se om hon menar allvar. Det gör hon.

Jag: Nej, min MAN ska vara hemma ett halvår nu.
Hon: Jahaaaaaaaa


.....

Hakuna Matata




Kurrkurr



Kände mig småhungrig för en stund, men det är fortfarande lite för tidigt för lunch. Pojkarna ska ju äta snart, men jag väntar gärna till halv ett. Skalade mig så en morot och mumsade i mig, och drack en halv liter vatten. Borde ju stilla knorrandet i magen en aning.. ELLER???? Jag är nu hungrigare än nånsing! Teaser..


Lekrummet


Olof är inne i ett väldigt bra lekflow. Ibland vill han ha sällskap, men lika ofta vill han sitta själv och föra sina små dialoger med antingen legogubbarna, bilarna eller Pippi-figurerna. Ikväll var det mycket Pippi-lek








Maaaat!


Hungriga gossar








Creamy curry chicken


Nyfiken på en genväg i köket? Santa Maria Easy cooking har flera olika kryddmixer för olika ändamål. Vi har flera gånger köpt kryddmixen till grekiska biffar, Bitfteki, samt härliga Cevapcici som man njuter med sallad, sås och lök i pitabröd!

Idag åt vi alltså, Creamy curry chicken



Kycklingfiléer läggs i ugnsform. Jag delade filéerna i lite mindre bitar. Rör ihop, enligt påsens instruktioner, 2 dl creme fraiche och 2 dl vatten och tillsätt sedan kryddmixen och häll över kycklingen. Men HALLÅ, mina varningsklockor började iallafall ringa på en gång. Den mängden sås gör ju ingen människa lycklig. Jag rörde ihop 5 dl creme fraiche med 3 dl vatten. Hade dock samma mängd krydda (dvs en påse..), och blev i min smak inte för fjuttig för det..



In i ugn, 225 grader, 20-25 minuter. Servera med ris och valfritt, passande tillbehör. Samtliga familjen C:s familjemedlemmar åt med god aptit och smaskande hum-mums.

Olofs, aka broccoli-monster, tallrik:




Sixtens tallrik, mixad och blandad med lite grädde:



Mamma Annas tallrik, utan ris, med massor av rivna morötter, blomkål och några få små broccolibuketter (som sagt, Olof = broccolimonster..)



Testa!

Lite tyst


Ja det duggar inte särskilt tätt bland uppdateringarna just nu. Skärpning!!

Så.

Idag var jag och gymmade :) DET var mycket roligare och mer givande än Zumba-passet i onsdags. Och så här i efterhand, MYCKET mindre smärtsamt. Iofs kom ju inte det onda riktigt förrän dagen efter Zumba-tjosanet, men jag tror inte att fogarna och bäckenet tog stryk idag.

Brorsan var också där. Kändes tryggt :) Körde 15 minuter på crosstrainer, 30 minuter i gymmet där jag gjorde fyra olika maskiner som tränade rygg, armar och axlar, och avslutade sedan med 10 minuter på löpbandet, varav 2 minuter lätt jogg. Kändes bra i kroppen och var skönt efteråt! Känns pepp, det här!


Målarverkstad


Olof skapar mästerverk med sin moster




















Åhh längtar


Till middag idag, tänker jag servera fläskfilé som jag bara kryddar med salt och peppar och tillagar på lämpligt vis. Till detta kött får mannen och sonen klyftisar och stekta champinjoner. Själv tänker jag frossa i massa ugnsrostade morötter och rödbeta!!


Lunch idag


Ja, som säkert fattat vid det här laget, tycker jag det är vansinnigt intressant att ta foto på min mat. Vansinnigt intressant för andra än mig själv? Nja, det vet jag inte. Men jag tycker det är rätt givande iallafall. Till lunch idag åt jag en väldigt god bröd-bulle vid namn Tor, fullspäckad med solrosfrö och valnötter. (njae, inte hemmabakad, men väl köpt på Ica..)




Igår åkte vi buss


, Sixten och jag. Det var såklart mycket spännande.








Fasiken


Idag är det fullkomligt omöjligt för mig att stå upp och ta på mig strumporna. Eller byxorna eller skorna heller för den delen.

Igår var jag rätt ointelligent som gav mig på ett Zumba-pass. Varför gjorde jag det.. jo, jag var så himla ivrig att komma igång. Köpte ett dyrt, fast rabatterat nytt träningskort, köpte ny träningstopp i härlig grön färg som bara ropade att den ville användas på en gång. Så jag gav mig iväg. Och det får jag betala för idag.. Faen också.

Zumba var nog det allra korkaste jag kunde gett mig på, med alla steg i sidledes och svängande hit och dit. Och efter 20 minuter var jag så innerligt less på den latinamerikanska musiken, och dessutom var det inte särskilt roligt. Och inte svettades jag mängder heller. För att svettas måste man ge järnet. Och det var omöjligt. Den enda muskel som jobbade på högvarv var väl isåfall hjärnan. Svårt att hänga med. Och ännu svårare, eftersom genomgången av danserna var minimala. Ledaren (som för övrigt var jättegullig och peppande och glad) antog nog lite att alla var rutinerade Zumba-dansare och i princip bara körde på. Och jodå, alla hängde med förvånansvärt bra. Utom lilla, enormt klumpiga, jag.

Så sista halvtimmen sneglade jag mest ut genom glasväggarna, och tittade drömskt bort mot gymmet och löpbanden och crosstrainern. Hmm, få se nu..

Jag har bokat in mig på en Gym-intro ikväll kl.18. Kanske borde avboka den och ta det nästa vecka. Snyft..


Opp opp opp


Nu får vi allt ta och sänka spjälsängen :)






Nytt på foten


Har ju köpt skor till Olof också! Glömde helt bort att skriva det igår :) Och på tal om att det vore synd om det skulle komma snö.. Olofs fötter har knappt en halv centimeters spelutrymme kvar i vinterkängorna. Tänk på det, DU som rår över vädret..



Vårtecken




Tänk så synd det kommer bli om det skulle komma ett snötäcke och lägga sig över de här små sötnosarna. Nej det går ju inte....

Måndag!


Haft en finfin dag idag. Jag, pojkarna och syrran spenderade ett par timmar ihop i Malmö idag. Det var tidig lunch och sen var Therése så snäll och ställde upp som barnvakt när jag var på akupunktur hos sjukgymnasten! Tack igen syrran :)



Jag är så glad att jag började gå till sjukgymnasten. Det har hänt så mycket på så kort tid! Jag har ett grymt exempel, som för er kanske låter konstigt eller som "ingenting", men ikväll efter duschen, så kunde jag STÅ upp och ta på mig strumporna. Asså, det har jag knappt kunnat göra på över ett år.. STÅ UPP och ta på mig strumporna. Det som har varit en pain, är alltså när jag stått på ett ben och lyft upp det andra. Det har inte gått. Inte utan lite gråt och smärtsamma grimaser... Men NU SÅ. Och jag vet inte om det är just de här små små nålarna som nu stuckits i mig vid tre olika tillfälle.. eller det faktum att jag aktivt gjort mina knip- och bäckenövningar två gånger om dagen i knappt två veckor.. förmodligen en kombo. Och att de små små nålarna varit magiska..


Tävla tävla tävla!


Just nu kan man vinna grymt snygga träningskläder från Pierre Robert sport collection! Gå in på www.blogg.se och se hur även du kan tävla. Kan sitta fint när jag inom kort tänker prova på Sh'bam!


Sööööt





Högt upp i luften!









Biotajm


Idag tog Marcus med sig Olof på bio! Den allra första biofilmen för Olof! Det hade gått jättebra. Olof var knäpptyst och lite högtidlig hela tiden. Satt med stora ögon och öppen mun när filmen började rulla. Sov bara de 10 sista minuterna :) Vilken film de såg? Lejonkungen, i 3D! Inga problem att ha glasögon på sig heller. Olof blir bara större och större för varje dag som går!


Smygleker


När Olof var fast framför Bolibompa tidigare ikväll passade jag och Sixten på att smygleka inne på Olofs rum en stund :)





Sixtens första tänder har nu börjat kläckas! Svårt att avgöra om det är en eller två som är på väg, men sylvasst är det iallafall i nederkäken på honom :) Lite mer gnälligt än vanligt, aningens feber och fingrar i munnen, konstant! Lille plutt!

Härliga lördag!


Det var en himla mysig lördag igår. Jag och syrran vandrade runt på stan timme efter timme. Njöt av solen (och frös i skuggan, attans vad iskallt det var ändå!) Och så åt vi en grymt god lunch. Det var nästan det bästa av allt :) Vi var på Bagericaféet och stod länge och velade om vad vi skulle smaska i oss. Vi kunde inte bestämma oss, så till slut tog två olika fyllda baguetter och bad om att få dom delade på mitten, så vi kunde ta en halva var av varje sort! Det blev kyckling med curry och grillad lufttorkad skinka i den ena, och äggsallad i den andra. Äggsalladen var helt klart den smarrigaste! Enormt fräsht i övrigt, och dit vill jag snart igen!!



Lite shopping blev det också! Köpte klocka och ett par jeans till mig själv, samt 10 par kalsonger till Olof! Och så en bukett tulpaner till lilla mamma som stått vid spisen hela lördagen och trollat fram en grymt god Gåsamiddag som vi avnjöt framåt kvällen! (Följt av en underbart kladdig Operatårta, maj gadd..)

Wunderbart!

Wohoo!


Det är lördag, solen skiiiiner och alla är glada!

Om en halvtimme lämnar jag mitt hus och beger mig mot busshållplatsen. Jag ska till Malmö och gå på stan med syrran! Men guuud, nu när jag skrev det så undrar jag när egentligen sist "gick på stan". DET var länge sen. Det ska bli jättemysigt och roligt. Vi ska fika god baguette, kolla i affärer, chitchatta hela dagen lång. Sen bär det av till Hindby och födelsedagskalas för lilla pappa som fyllt år! Det blir gåsamiddag och operatårta! Åh, det ska bli så smarrigt. Inget småätandes eller onyttigt på nästan två veckor. Men ikväll blir det minsann en bit operatårta, som ju är min favorit. Mumsens!

Ska bland annat kolla klocka idag. Vill gärna ha en nu när jag ska börja jobba. Kanske kolla lite kläder också. Och så ska Olof få massa kalsonger också :)

Trevlig lördag!


Pincettgrepp?


Sixten har inte fått till sitt pincettgrepp än. Det är inte så lätt! Men man ser att han vill och försöker och försöker. Igår tröttnade han dock, och böjde sig helt enkelt ner och den lilla majskrokbiten direkt med munnen istället! (med mamma, pappa och lillebror påhejandes i bakgrunden såklart)




Pang och skön(?)sång


Vad ska man egentligen tycka om att ens lilla pojk sjunger om "död mans kista" och "en flaska med rom". Äh, jag tycker inget annat än att Olof är min lilla sångfågel!




Slappepågen


Jamen kolla in stilen!




Hör på det här :)


Nytt jobb! Jajamensan, idag blev det klart. Jag ska påbörja en helt ny resa efter föräldraledigheten tagit slut. Ett nytt jobb, fast på samma arbetsplats :) Så frånochmed 5 mars är jag Kolonialansvarig! Jag är superpeppad inför denna utmaning, känns skitbra efter mötet med ledningen idag. Har hur mycket stöd som helst, och lovorden regnade över mig. Kändes hur bra som helst.

Plötsligt känns det mycket lättare och mindre sorgset att lämna över hemmatiden till Marcus. Det har varit gött och underbart att vara hemma med pågarna. Men nu kommer min tid från hemmet vara mer betydelsefull för mig, än förut.

Nu ska jag riktigt se till att njuta, dessa veckor som är kvar!

Vänninehäng


Idag kom min kära vän Maria hit med sin lilla dotter Amanda, 2 månader gammal. En liten söt pluttis, lilla Amanda! Sixten kändes väldigt stor i jämförelse :) Lite fika, mycket prat och skratt. Dock var Sixten på alldeles särskilt klängigt och slingrigt humör. Ville absolut inte sitta i egen stol och äta lunch. Men det gick det med! Maria är en sån skön person som kan säga saker till, som skulle få andra mammor att höja på ögonbrynen. T ex att man ibland känner för att kasta ut sina barn genom fönstret eller stänga in sig själv i ett rum och låtsas att man inte hör när barnen ropar. (neeeeej, varken jag eller Maria skulle nånsin göra vare sig det ena eller det andra mot våra barn. That's not the point..) Ja, ni fattar.

Tack för några trevliga timmar vännen!

Sen hann jag och Sixten med en halvtimmes-promenad i solen också innan storebror hämtades hem från dagis. Olof älskar att vara tillbaka på dagis, och har haft massa kul dessa två dagar. OCH suttit på pottan OCH kissat, minsann. Var lite osäker på hur det skulle gå, men väldigt positivt resultat alltså!

Just nu sover Sixten där ute i sin vagn. Olof sitter i badet. Så skönt nu när Olof är lite större och man inte behöver sitta bredvid på samma sätt när han badar längre. Neeeej, jag lämnar inte min son ensam i badet! Men däremot sitter jag 2,5 meter bort och knappar på tangentbordet. Jag både hör och ser honom alldeles utmärkt.

Till middag idag blir det smarrig kycklinglåda med ris. Smaskedaskens.

Imorgon väntar nya äventyr. Jag och Sixten kör till Malmö direkt efter dagislämning. Först väntar ett spännande (?!) möte på jobb. Sen ett vidare besök hos sjukgymnasten! Ska bli spännande att höra vad som sägs vid båda tillfällena :)

Bilder på världens sötaste Sixten? Någon?? Okejdå!












Pasta med skinksås


Så här en helt vanlig underbar tisdag, lagade jag smaskens till middag. Mannen åt, jag åt. Olof hade dock en av sina dagar då man ju inte kan tycka om allt.., så han ville bara ha pasta och broccoli, alltid nåt! :)

Alltså, Pasta med skinksås

4-6 portioner
Du behöver:

250 g champinjoner, skivade
en gul lök, hackad
5 dl creme fraiche (jaaa, där är grädde på bilden också, men den åkte aldrig ner i grytan!)
300 g rökt skinka
1-2 msk dijon
salt, svartpeppar, grekisk salladskrydda
pasta!





Hoho maten??



Champinjoner och lök, hej hopp i grytan!





I med kryddor och schinken





Creme fraiche och dijon efter smak





Jamen sååå gott!








Mellis minsann

















Uppdatering..


Sixten somnade halv elva.
Strax innan kl. 11 var jag ute i köket för att fixa lite med några blommor. Ser då att han ligger vaken i sin vagn. Tycker minsann att han bör sova lite längre, så låter honom ligga kvar och titta. Han är ju inte ledsen!
Tio minuter senare, har har han somnat om!
Och sover fortfarande.
Klockan är tio i tolv och hans lunch har stått klar i köket i en halvtimme!
Jag är hungrig!



Sol och härligheter


Det är ju förresten riktigt najs väder idag. Kallt, men fint! Köpte en ny orkidée på Citygross idag. En guuuul! Min första gula nånsin, och den är jättevacker!



Slut på jullov!


Så var det dags att gå till dagis igen i morse. Det var en morgontrött, som alltid när det inte är helg.., Olof jag drog upp i morse. I höstas gick vi ju upp kl.7 varje dagismorgon just för att Olof är så seeeeg på morgonen, men för att få rätt på Sixtens nya rutiner funkar inte det. Så vi låg till halv åtta istället. Najsigt värre.. Dock så blev det ju ett evigt påminnande på Olof. "Drick nu vällingen Olof", varannan minut. Annars satt han mest och stirrade på tv:n med tom blick. Sen blev han ju ledsen också när han insåg att han inte skulle hinna leka med alla bilarna i soffan på morgonen.

Men iväg kom vi. Och till dagis kom vi, prick kl.9. Så det var ju inte direkt nån marginal där. Men å andra sidan, så hade det ju inte gjort något om vi kommit lite "för sent" till dagis! :)

Iallafall, Olof galopperade in på gården och rusade fram till hans avdelning och vinkade som en toking in på barnen och frökarna. Han var lite blyg och avvaktande i ungefär 20 sekunder, sen var inte mamma intressant längre! Det är så skönt att Olof trivs och har det så bra på sitt dagis. Enormt skönt. Sen pratade jag lite med fröknarna, berättade hur stor Olof blivit under jullovet. Ingen vila längre efter lunch, går på pottan utan vidare protester. Ska bli kul sen att höra hur han haft det!

Just nu ligger Sixten och sover där ute. Han var så trött när vi gick vår långpromenad efter dagislämning! Men jag lyckades hålla honom vaken ända till halv elva! Så nu räknar jag med att han sover iallafall en timme, och är sen vaken till efter vi hämtat Olof och kommit hem och ätit mellanmål. Det är en bra tid för honom att somna. Så kan jag laga middag "ostört", haha!

Har precis skickat iväg ett mail ang att hyra en lokal för kalas. Vi planerar att ha ett stort kalas för Marcus och Olof, förmodligen sista helgen i februari. Och om vi hade kunnat hyra en lokal, hade det varit kanon. Jag räknade lite snabbt i huvudet, och om alla kommer som vi vill ska komma, blir vi 32pers. Tråååångt här hemma, med andra ord :)

Vad pratas det om?



Provar nåt nytt


Idag experimenterar vi lite med rutinerna här hemma. Med Sixtens tupplurs-tider alltså. Har precis lagt honom för sovstund 2. I vanliga fall brukar han ju vakna vid den här tiden. Men vi vill försöka styra upp kvällarna lite bättre. Ta bort den där sista sovstunden vid sex-tiden. Och det var inga "problem" att hålla honom vaken så här länge. Inga alls. Bara man lekte med honom och lockade till många skratt. Han fick tillochmed springa runt i gå-stolen ett tag. (denna förbannade gåstol.. bra ibland, men snart åker den ut..)

En städning har jag fått till idag. Och ett besök på återvinningsstationen fick vi till. En tur på lekplatsen också. Även skalat potatis. Känns som om dagen nästan är slut, trots den tidiga timmen! (halv tre..)

Nåja. What else.. inte mycket. Slut i rutan!

Varm o go






Äggamacka och pepsi max


Denna eftermiddag vankades det fotboll här hemma och till följd av detta stuvade jag in mig och boysen i bilen (körkort!!!!!!) och körde hem till mamma. Hennes boys (pappa och Johan) var iväg på hockey. Sport sport sport. Nåja.. Vi spenderade några mysiga timmar ihop, åt mackor med kokt ägg och drack pepsi max (ja, jag gjorde det iallafall..) Pågarna är tokiga i sin mormor, så är det bara. Redan när vi stod på trappen och hade knackat på, började det spritta i Sixtens ben och han smajlade upp sig. Tror han kände igen var vi var, innan vi ens kommit innanför dörren!

Annars har söndagen varit slapp och härlig. Veckohandling fick jag också till. Nu har jag precis letat upp telefonnummer och även mailat ett par olika places för att kolla upp om det är möjligt att hyra lokal till kalas framöver. Vi har ett ganska litet hus. Eller nej. Vi har ett alldeles perfekt hus, men ytan för att husera 30pers på kalas, är lite liten :) Det hade gått, men då hade det inte funnits nån plats alls för mingel eller soffhäng. Visst hade vi kunnat ha flera kalas, och delat upp våra familjer. Men det känns lite för jobbigt och tråkigt. Vi får se om vi får något napp!

Sen vet jag inte om jag vågar skriva det som kommer skrivas nu.. kanske kastar en förbannelse över det då. Får lägga till ett fett *peppar peppar* efter det helt enkelt..

Iallafall: Jag har inte haft ont på fyra dagar! Alltså sen jag var hos sjukgymnasten i torsdags! Vet inte om det beror på de övningar jag fick, och som jag utfört morgon och kväll. Eller kanske var det magiska akupunktur-nålar som fungerade direkt. Inte vet jag. Men, alltså, smärtfri! *PEPPAR PEPPAR* Incredible.

Mer då.. ja asså, här kommer en till *peppar peppar*-grej. Potträningen går galant! *PEPPAR PEPPAR* Olof är jätteduktig. Han säger inte ifrån än när han behöver gå, utan det är vi som hela tiden frågar och frågar. Men det känns verkligen som att vi kommit över en rejäl gräns där.. Hoppas bara inte det raseras när dagis börjar igen på tisdag!

Nu har mammagrisen i soffan bestämt sig för att pappatajmen är över för ikväll. Nu vill han till mamma.

Tjingeling!

Trapphäng


Vi har inte trappor hemma hos oss. Skönt!

Hemma hos mormor finns det däremot :)





Sofflek


Olofs nya favoritställe att leka på soffan. Han tar dit alla sina bilar och leker och leker och leker. Han leker jättebra just nu. Fantasin flödar, han hittar på dialoger och olika händelser. Perfekt. Sen är det väl bara ett stort plus att lillebror inte når bilarna där uppe dessutom..


Sixten och rånet


Sötisen i morse. Han börjar så smått så smått att lära sig att hålla mat (rån el dyl) i handen och stoppa in det i munnen. Men det är inte lätt. Ofta hinner det smälta och hamnar sönderkramad i handflatan istället :)







Förresten så ser ni de nya gardinerna som nu äntligen fått ta plats i vardagsrummet! (köpt på Gekås i november) Alla tomtar och annat juligt är nu borta, och vi väntar otåligt på våren. Fast, det räcker att man tittar ut genom fönstret just nu, så känner man våren närma sig. 6 plusgrader och sol. Inte så pjåkigt.

Kaos på Ikea


Igår var det lördag. Redan där borde det ringt varningsklockor. Sen var det regn regn och åter regn dessutom. En perfekt dag för aktiviteter inomhus. Men vi ville ändå till Ikea, hela familjen tillsammans. Men det visade sig vara det mest ogivande besöket jag varit med om. Man slussades fram genom varuhuset. Inga möjligheter att stanna och titta knappt. Så vi kom inte därifrån med allt vi (jag) hade planerat, men blev ändå lite smått. Det är nästan oundvikligt efter ett besök på Ikea. Nåja, bättre lycka nästa gång. (nästa gång = en onsdag förmiddag kl 10..)





Sixten, 8,5 månader


 

Sixten Sixten Sixten, snabb som blixten.

 

Detta lilla yrväder är aldrig stilla! Han kryper snabbt som tusan, är nyfiken, mamma-galen, klätterapa nr 1, älskar att vara med på foto, badlejon, matvrak, sötis och underbar. Bra sammanfattning, va? :)

 

Han äter all mat vi serverar honom, älskar frukt, sover regelbundet på dagen, tycker om att gosa kind mot kind när han är trött, älskar att gå runt när vi håller honom i händerna, har börjat så smått att försöka ställa sig upp mot våra dvd-lådor, kan nästan gå från liggandes till sittandes, går från sittandes till liggandes utan problem och har inga tänder än.

 

En dag ser ut som följer:

7.30 vaknar, dricker välling

10-11 sover utomhus i vagn

11.20 lunch

13.30-14.45 (varierar givetvis.. allt från en timme till två..) sover ute i vagn

15.00 mellanmål, mosad banan eller macka med fruktpuré

17.00 middag, varm mat eller gröt

18-18.15 sover i någons famn i soffan

20.00 välling

20.30 somnar

 

Just nu är nattasömnen och nattningen rätt rubbad, sen nån vecka tillbaka. Det finns tydligen en känd separations-ångest-fas hos barn när de är 8-9 månader. Och detta märks tydligt hos Sixten. Han somnar på två röda i vår famn när han är trött, men så fort vi lägger ifrån oss honom i hans egen säng, vaknar han på studs. Blir hjärtskärande ledsen. Vi tar det med ro, för Olof gick genom exakt samma grej vid exakt samma ålder. Höll i sig en månad eller nåt, sen återgick han till att somna gott i sin egen säng igen. Och vi hoppas ju att detsamma ska ske med Sixten. Än så länge har jag inget emot att ha Sixten bredvid mig i sängen, tycker det är rätt mysigt, och han är ju fortfarande rätt liten så det är inte så himla trångt heller :)

 

Sixten är vår lilla solstråle!


Olof, 2 år och 10 månader


Vi har ju verkligen fått ett genombrott i Olofs potträning. Inte bytt en bajsblöja på två veckor (förutom en hemma hos mormor, men endast för att mormor inte hade någon potta hemma! Dock åtgärdat nu!) Olof har även kissat på pottan ett par gånger, och protesterar inte lika högt längre när vi säger att det är dags att gå och kissa. Dock tror jag inte att Olof riktigt fattar när han behöver kissa än, utan det mer kommer av sig själv till skillnad från när det trycker på lite mer rejält så att säga :) Men jag är så glad för de framsteg som gjorts, och räknar med att det tar flera veckor innan han är böljfri. Men en bit på vägen alltså!

 

Olof har även slutat sova middag. Och det funkar väldigt bra. Har inte varit alls så gnällig på kvällen som vi hade räknat med. Dock återstår ju den stora prövningen och ser hur det går nästa vecka när han ska till dagis igen efter juluppehållet, då går vi ju upp lite tidigare än vad vi gjort de senaste veckorna.

 

Och munnen går i ett på honom. Han är grym och pratar och diskuterar och sjunger. Leker jättebra, hittar på dialoger och olika scenario mellan alla bilarna. Jättekul att lyssna på!

 

Äter sisådär. Vissa dagar jättemycket, andra dagar betydligt mindre. Men så får det vara. Han är så stor nu, så han får själv avgöra om han inte vill äta något en middag eller lunch. Han tar igen det nästa dag helt enkelt :)

Är inte särskilt trotsig, bara envis och har en stark vilja. Har liiite svårt fortfarande att dela med sig av sina leksaker när han leker med sina kusiner och lillebror, men det ska väl gå över det med :) Är riktigt riktigt mysig och gosig på kvällarna när vi läser saga i sängen.

VÅR FINA OLOF!


Lyckat


Jo jag känner mig positiv efter besöket hos sjukgymnasten igår. Fick några enkla övningar som ska göras morgon och kväll. Fick också akupunktur för första gången i mitt liv. Kändes nada och gav förhoppningsvis resultat! Har tre besök till inbokade de närmsta tre veckorna, och hoppas på att bli återställd snart.

Sen hade vi en mysig dag hemma hos mamma!

Känner att det är dags för lite uppdaterande gällande pojkarnas utveckling, så ska fila på det och återkommer snart!

Jag är så glad


..att jag har körkort och bil så jag slipper ta bussen till Malmö i denna storm med tillhörande monsunregn.
..att min fina mamma kan ta hand om mina ännu finare pojkar denna förmiddag.
..att jag äntligen ska träffa en sjukgymnast och jag är hoppfull inför detta besök.
..att mitt hår blev fint idag, även om det kommer raseras bara de få minuter det tar att sätta in Sixten i bilen.
..att jag nu är inne på dag 4 utan ett enda litet onödigt småätande.

Mycket att upptäcka


Sixten.. aldrig stilla!!







En close-up på Sixtens rejäla kalufs










Olofs morgonmys


Olof älskar sin välling. Nästan lika mycket som han älskar sina blöjor och nappar. De två sistnämnda är dock på väg att avvecklas så smått. Det går framåt iallafall. Men vällingen, den får minsann bestå ett tag till..




Alltså..


desserter desserter desserter. Jag sittar och surfar recept på desserter och andra diverse bakverk. Såg också ett gammalt avsitt av Leila bakar, där hon bland annat gjorde Key Lime-pie. Något som jag aldrig reflekterat över förut, men som nu verkade drömst gott. Och så Bounty-cupcakes med chokladfrosting och kokos. My god..

Men NEJ, detta var inte tortyr. Detta var terapi. Känner mig plötsligt lite mindre hungrig och ska gå och drömma om fräsha sallader och äggviteomeletter nu.

natti


Håll i er nu..


Med enkel matematik, kan ni se att det gått drygt en timme och en kvart sen föregående uppdatering. Vad har jag då gjort sen dess?

400 g tacokött



500 g indiska köttbullar





500 g biffar med vitlök och chili



risgrynsgröt



Vad gjorde mina underbara pojkar då? Olof tittade mest på Rorri och stack lite då och då in huvudet i köket och frågade vad jag gjorde nu då. Sixten sover fortfarande där ute i stormen!

Nu återstår det alltså ca 500 g köttfärs kvar av mitt bauta-paket, och det ska bli en smarrig köttfärslimpa av det! Mycket gott man kan göra av köttfärs!


Work it


Fy sjutton vad kylan biter en i kinderna där ute idag. Vi var ute i över en timme i förmiddags, och det var baske mig inte skönt att stå på en lekplats en dag som denna. Här inne är det i alla fall varmt och skönt!

 

Har precis lagt Sixten lille för en tupplur där ute och Olof slappar i soffan. Vi provar att ta bort hans sovstund mitt på dagen nu. Han har inte riktigt varit redo för det förut, och kanske inte vi heller (det är rätt gött den stunden när båda pojkarna sover samtidigt..), men nu verkar det vara dags. Sen är det ju synd att han ska behöva sova bort en hel timme av de få timmar han faktiskt får vara på dagis. Men ligga i soffan och kolla på film och samtidigt varva ner, är ju perfekt ändå.

 

Jag ska strax bege mig ut i köket. Har ett paket med 2 kg blandfärs att göra upp med. Jag vet inte vad jag tänkte när jag stoppade ner ett så stort paket i frysen.. Så nu tänker jag mig att jag får steka lite olika mat på det. Idag ska vi ha köttfärslimpa-allt-i-ett i alla fall. Sen gör jag nog en laddning tacofärs och en laddning köttbullar. Inget fel att ha sånt klart i frysen ju!

 

Jag är dålig på att ta bilder nuförtiden, ska skärpa mig!

 

På torsdag händer det grejer. Förhoppningsvis. Ska till en sjukgymnast i Malmö. Hoppas hoppas att vi kan få bukt på mina ont-heter. Jag kan ju inte göra nånting knappt, utan konsekvenser. Inte springa, inte simma, inte jympa och inte knappt gå heller. Håller inte.. Och som sagt, om två månader börjar jag jobba igen. DÅ vill jag verkligen vara fit for fight!

 

 


Fiskgodis


Det här var mumsigt. Var sugen på fisk, var sugen på curry, googlade lite och läste 3-4 recept och kom fram till följande:

1 purjolök i bitar (stora bitar, lätta att sortera bort från stora sonens tallrik, "maaaamma det är löööök")
400 g torsk, tinad och skuren i tärningar
3 dl basmatiris
1 dl vatten
4 dl grädde (hade 15%-matlagningsgrädde)
1 fiskbuljongtärning
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk socker
salt
peppar
räkor, ärtor, rivna morötter

Koka riset som väl bör göras.
Fräs purjolöken i matfett tillsammans med curry och gurkmeja. Strö över socker.
Lägg fiskbitarna över purjon, smula över buljongtärningen, häll över vatten och grädde.
På med lock, koka upp.
Direkt det kokat upp, dra av från värmen och låt det sjuda 5-10 minuter tills fisken är klar.
Salta och peppra efter smak om du känner för det.

Jag serverade med ärtor, rivna morötter och räkor!

Det blev riktigt gott. Mannen tyckte såsen blev för okrämig, och Olof åt bara ris och räkor. Men JAG och SIXTEN åt med god aptit. Jag skippade salt och peppar helt, så den skulle bli barnvänlig även för Sixten. Men curryn gav så mycket smak, så det hade inte behövts ändå!



Detta gav 2 st vuxenportioner, 2 st barn-portioner och tre matlådor till Sixten ner i frysen!


Färgklick


Olof målade med tuschpennor idag. Lite roligare än färgpennor och kritor. Fastnar dock lätt på händerna. Efter en liten stund såg Olof ut som ett påskris på handflatorna. Men en stund senare satt han i badet och puts väck med färgen :)



Sen är ju Olof grym på engelska också, om ni inte redan visste det! Han kan tex säga Hello baby. Och sjunga ledmotivet till Rorri på engelska. DESSUTOM:




Som Christer Lindarw sa..


Jag vaknade halv åtta i morse. Min första tanke var: nä men GUD, inte kan vi sova så här länge när det är vardag och stackars Marcus klev upp klockan sex i morse. Nej det går bara inte.


Men JO, det kan vi visst. Nu är det slut på det dåliga samvetet. Precis som han på tv sa igår. Varför han man dåligt samvete när man slappar? Jag kan få det ibland. Inte alltid, absolut inte.  Jag blir faktiskt bättre och bättre på att göra ingenting. I alla fall, så stängde jag ögonen igen och slumrade en halvtimme till. Klockan åtta vaknar Sixten, solstråle nr.1. Härligt. Då kliver vi upp, kikar in på Olofs rum och ser honom ligga på rygg med öppen mun och ena armen hängandes utanför sängkanten.


Vi sätter oss i soffan och myser med vällingen. Sen fixar jag frukost till mig själv, läser tidningen och sippar te i godan ro. Plötsligt hör jag små tassande steg i hallen. Då tittar Olof fram med rufsigt hår och de små morgontofflorna på fötterna. Hallå mamma? Haha, goding. Klockan vad kvart i nio.


Slappemorgon, som ni förstår. Sixten sover gott i vagnen där ute nu. Olof sitter bredvid mig på golvet och räknar fotbollar och stjärnor och annat i hans räkna-bok.


Strax klär vi på oss ytterkläderna och ger oss ut på byn :)


Som alla andra gör


Idag är det måndag. Och inte vilken måndag som helst. Det är det den 2 januari, dvs första måndagen på det nya året. Det är den största nystarts-måndagen på hela året. Och det är ju såklart extremt töntigt. ”På måndag börjar mitt nya liv”. ”Efter nyår, DÅ ska jag vara mer hälsosam och nyttig”. Så tänker minsann inte jag. No sir..


Jag har ju knappast suttit och bläddrat i min gamla nötta butiksguide denna morgon.


Inte heller jag gjort mig av med alla onödiga saker från köket, såsom det där paketet Digestive-kex, den sista
pepparkaksburken och det halva paketet glass. Sånt som är extremt lättillgängligt när fingrarna kliar efter något att stoppa i munnen den där stunden när pojkarna sover middag.


Och inte har jag tänkt ut en inköpslista i huvudet där det bland annat står morötter, lättfil, fun light och
clementiner på.

-------

ELLER JO, DET HAR JAG!


Noll tolerans mot småätande och onödigheter. Nu är det nerpräntat här. Nu är det fritt fram att mobbas när jag failar.


Nytt år!


Årets första dag har varit ganska innehållslöst. Precis som det ska vara. När pojkarna vilade efter lunch, övervägde jag en sekund att lägga mig i soffan och vila. MEN som tur är så ändrade jag mig snabbt och gav mig ut själv på en härlig långpromenad med lite bra musik (Glee-soundtrack) i öronen. Det var riktigt skönt. Det hör dessutom nyårsdagen till, att ta en lång promenix. Vanligtvis brukar man frysa benen av sig, men knappast i år när det var 6.5 plusgrader ute :)

Sen åt vi middag ihop, alla fyra, mamma o pappa o Olof o Sixten. Och alla åt samtidigt, och alla åt samma mat. Och det är faktiskt första gången vi gör så, och det var riktigt mysigt. Vanligtvis äter Sixten precis före, eller precis efter, och då oftast gröt. Men nu åt vi som sagt samtidigt. Och till middag på denna allra första dagen på 2012, lagade jag spagetti och köttfärssås med kokt broccoli.

----

Nyårsafton var supernajs med urgod mat.

Förrätt: Laxröra på hemmagjort knäckebröd/rostebröd till barnen.
Huvudrätt: Oxfilé-medaljonger med örtsmör på en bädd av potatiskaka. Grönsallad och bea.
Efterrätt: Två sorters cheesecake, en bakad och en fryst.

Chipps, dipp och praliner. Diverse drinkar och groggar slank ner lite här och där. Ja inte hos mig, jag var ju kvällens chaufför :)

Allt var sjuuukt gott, och jag hade gärna ätit om både förrätt och huvudrätt redan imorgon. SÅ gott var det :) Och så hade vi knyte, så alla bidrog med något. Härligt!

Olof höll sig vaken tills vi körde hem vid 00.45. HUR orkade han det?? Galet. Sov gott sen till halv nio i morse.

Imorgon är det redan vardag. Olof har dock jullov från dagis en vecka till, men Marcus lilla ledighet är redan slut. Det har gått för snabbt alltså. Men nu är det bara en månad kvar för Marcus, sen är vi hemma allihopa hela februari, och SEN, sen är det The End of min föräldraledighet. Buhu. Fast roligt också :)

RSS 2.0