Fiskgodis


Det här var mumsigt. Var sugen på fisk, var sugen på curry, googlade lite och läste 3-4 recept och kom fram till följande:

1 purjolök i bitar (stora bitar, lätta att sortera bort från stora sonens tallrik, "maaaamma det är löööök")
400 g torsk, tinad och skuren i tärningar
3 dl basmatiris
1 dl vatten
4 dl grädde (hade 15%-matlagningsgrädde)
1 fiskbuljongtärning
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk socker
salt
peppar
räkor, ärtor, rivna morötter

Koka riset som väl bör göras.
Fräs purjolöken i matfett tillsammans med curry och gurkmeja. Strö över socker.
Lägg fiskbitarna över purjon, smula över buljongtärningen, häll över vatten och grädde.
På med lock, koka upp.
Direkt det kokat upp, dra av från värmen och låt det sjuda 5-10 minuter tills fisken är klar.
Salta och peppra efter smak om du känner för det.

Jag serverade med ärtor, rivna morötter och räkor!

Det blev riktigt gott. Mannen tyckte såsen blev för okrämig, och Olof åt bara ris och räkor. Men JAG och SIXTEN åt med god aptit. Jag skippade salt och peppar helt, så den skulle bli barnvänlig även för Sixten. Men curryn gav så mycket smak, så det hade inte behövts ändå!



Detta gav 2 st vuxenportioner, 2 st barn-portioner och tre matlådor till Sixten ner i frysen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0