När mamma inte ser


Nu är stunden här. När det är inte är så klokt att lämna Sixten ur ens synfält.





Lite blandade signaler kanske. Sixten är på väg att undersöka den fina gardinen, med risk att få hela gardinstången i huvudet. Och mitt i allt försöker lilla mamman fånga ögonblicket på bild och dessutom tjoar och tjimmar för att få hans söta nylle att titta på mig!


När man nästan når




Jo som sagt. Den där gåstolen.. vet inte om man ska älska den eller hata den. Nu börjar han lära sig svänga runt hörn också. Det är lite komiskt faktiskt. Som igår när jag körde runt med dammsugaren i huset. Då kunde man plötsligt se hans lilla huvud sticka fram runt hörnet. Sixten asså! Får se hur länge vi vågar ha honom i den!

När stormen härjat


kan det se ut så här



Detta är alltså inte vårt hus eller vårt staket. Jag bara passerade det när jag var ute och gick igår, stannade till och fotograferade det för att lägga ut på min blogg så ni alla också kunde få se. Inget konstigt med det.

När det lider mot..


Fan vad jag gillar denna tiden på året! Jag blir sådär myspysig hela kroppen när jag får syn på en tomte eller en jul-en med rött sidenband eller julstjärnor julstjärnor julstjärnor så långt ögat kan nå på blomsteravdelningen i affärerna. Jag blir stormförtjust. (töntigt uttryckt, stormförtjust. Let that slide..) Kan inte hjälpa det. Vill bara äta pepparkakor, lyssna på julmusik och läsa recept på smarrigt julgodis dagarna i ända.

Idag har jag börjat med ett par listor. T ex listan på vilket julgodis jag ska baka till vårt julaftonsknyte i Olofström. (smörkola, wienernougat, lakritskola och cornflakes-crisps-bars. Låter det bra??) Och så en lista på hur menyn för min birthday ska se ut. (DEN är klurig och fortfarande lite hemlig)

Och går jag mycket i julklappstankar åt mina systrar. Mamma, pappa och bror är redan klara. Pågarna är också klara, iallafall i tanken.

Och så var det det här med julkort. Jag har alltid skickat julkort till familj, släkt och vänner. MEN i år tänker jag faktiskt skippa det. Alla jag skickar till träffar jag ändå. Inte allihopa samtidigt dock. Men samtliga vet att jag tänker på dom under julen! Och visst, jag blir glad när jag ser ett julkort i brevlådan, men jag känner lite att det ibland skickas bara för att. "oj nu fick jag av henne i år, men så har jag inte skickat själv, då måste jag komma ihåg att göra det nästa år, och så får man inget själv då för att man inte skickat föregående år" osv osv. Så jag skriver det redan nu, så alla som läser vet:

                            JAG ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!


När mina pågar är lika





När vi är hemma och myser


ser det ut så här


När det duger en stund




Jo de mjuka leksakerna dög ett litet tag trots allt.








Wow!


Asså, mjuka leksaker. No please. Sixten har synat den bluffen för länge sen. Han har insett att storebrors leksaker är tusen gånger coolare och roligare att leka med. Han satt hur länge som helst och kikade och plockade i Olofs billåda.




Kvällsmys


Har suttit och bläddrat i följande:



Har kommit fram till följande: Skulle behöva ha minst FEM kalas i december för att kunna baka alla godsaker jag fastnat för!! Så vad säger ni, kommer ni om jag bjuder??

Missvisande


Ja, denna bilden kanske inte direkt skriker SMASKENS! Men Sixten gillade det, och det är ju det viktigaste.





Vad ni tittar på är alltså finrivet äpple, även kallat mumsigt mellanmål till en 7-månaders!

Yummie


Hett tips: Köp hem Dumle pepparkaka. Bara gör det liksom. Gillar man dumle och gillar man pepparkaka, just do it! Och låt kolan smälta i munnen. Bara gör det.

OBS! Beroendeframkallande

Du Marcus??




Just for you baby


Ryggsäcken packad


Olof sötnos kom ut från sitt rum tidigare idag med ryggsäcken i högsta hugg.

- Mamma sätt på mig ryggsäcken, jag ska till mormor.
- Men lille vän, vi ska inte till mormor nu. Mormor jobbar.
- Jo vi ska till mormor senare när jag vilat med nappen.


Blocket


Nån som vill köpa?

http://www.blocket.se/lund/Babysitter__amningskudde_m_m_37461894.htm?ca=23_10&w=0

Det är så det ska vara


Vi har inte dragit många knop denna helgen känns det som. Lite vanliga hushållsgöror, men annars bara tagit varje timme som den kommit. Det är så skönt!! Förr kunde jag känna lite annorlunda på helgerna. Jag och pågarna har varit hemma hela veckan, så när helgen kommer och Marcus är ledig, då måste man ju PASSA PÅ och göra massa saker. Men så är det inte ofta längre. Tror Marcus tycker det är rätt gött också.

Idag har vi inte varit utanför dörren nån av oss. Jo, Sixten, som ju ligger och sover där ute under tak :) Vädret skriker inte direkt PROMENAD. Så vi kurar in oss här inne istället bland adventsstjärnor och dumlekolor med pepparkakssmak.

Lovely.

My boy



Olof ♥




Växeliväx


Jamen titta bara. Sixten lille. Växer och knakar. Eller nej, växer så det knakar såklart.





Han gillar verkligen gåstol. Och det märks på hela hans motorik när man har honom i famnen, han vet hur han ska göra för att "gå framåt". Han liksom skjuter fram hela bröstkorgen och sparkar med benen. På gott och ont, den där gåstolen..






Pepparkakan


Olof var så stolt över sin pepparkaka som han fick av snälla frisören. Han satt väldigt stilla och tittade på sig själv i spegeln. Tyckte bara det var lite obehagligt när hon skulle klippa vid öronen och när den stora borsten som skulle få bort de små små håren, åkte fram. Hon ville ge honom en klubba, men jag föreslog att han skulle få en pepparkaka istället :)










Ett klipp!


Alldeles strax drar jag och Olof ner till byn för ett klipp! Det är närmare bestämt Olof som ska få sig ett klipp, eller bli klippt hos min frisör haha :) Han har blivit så långhårig och vi har försökt att klippa honom själv, som Marcus lyckades göra så fint i somras, men Olof är samarbetar inte. Så vi payar ett proffs istället så blir det riktigt gjort! Och jag har höga förhoppningar på att det kommer gå lika bra som på Olofs första besök hos frisören. Då satt han knäpptyst med halvöppen mun och stirrade på sig själv i spegeln under hela klippningen.

Återkommer med bild på min fina påg lite senare!

Måla måla


Köpte stora härliga färgpennor på Gekås till Olof.


Välkommen


Här är vår ytterdörr. Har precis varit ute och hängt upp en vacker krans. Visst säger kransen, "välkommen hem till oss!"






Nu är den här!


Det är en dömysig dag idag. Hur grått som helst ute, men inomhus lyser alla stjärnor och ljusstakar sen tidigt i morse. Det var liksom inte lönt att släcka lamporna idag. Så det får lysa tänt i alla fönster tills vi går och lägger oss ikväll.

Idag har jag och Olof klippt ut fina bilder från tidningar och klistrat fast på ett papper. Han börjar bli jätteduktig på att klippa, håller ut tungan och koncentrerar sig ända nerifrån tårna och ut i fingerspetsarna. Lite vattenfärger har också åkt fram såklart. I princip varje sitter vi och målar nya racerbanor och massa bilar i alla möjliga färger.

Jag fick mig ett riktigt gott skratt tidigare idag. Jag stod ute i köket och fixade med nåt, Sixten satt i sin gåstol och lekte fram olika spottande ljud med munnen. Plötsligt hör jag Olof säga med bestämd röst, samtidigt som han stampar demonstrativt i golvet för att betona allvaret, "Nu räcker det Sixten, jag orkar inte höra på dig mer nu, nu räcker det!!"

HAHA, undrar var han fått det ifrån! (okej, kan väl hända att jag nån gång ibland sagt så till Olof, hrm..)

Men nu, NU, är den här. Stunden då båda pojkarna sover och jag ska ta fram något gott att äta och sätta mig i soffan och kolla lite på nån dvd-box. Idag blir det Ugly Betty och nykokt risgrynsgröt med pepparkakor!

Nu går det framåt!


Igår lossnade det för Sixten, och han bröt sin trend med att enbart hasa sig bakåt och runt i cirklar. Såklart så missade jag första gången han hasade sig fram i vardagsrummet. Men idag har det fortsatt! Och bästa lockmedlet är såklart en av storebrors bilar!


Övar inför


Inga tänder än, men man måste ju vänja sig vid tandborsten i god tid :)


Ni måste testa!!


Idag inspirerades jag av ett recept från Husmorsornas blogg (http://blogg.amelia.se/husmorsorna/) och resultatet blev en fantastiskt god middag. Jag satt och Mmmmm:ade högt flera gånger under tiden vi åt :) Det blev en "Köttfärslimpa allt i ett"!

Recept kommer här, för detta måste ni bara testa! Jag varierade det lite som jag ville, men i princip så är det taget rakt av!

400 g blandfärs
4 msk ströbröd
2 dl mjölk
2 tsk salt
2 äggulor
1/2 gul lök, finriven
2 krm svartpeppar

Blanda ströbröd, lök, äggula och kryddor. Låt stå och svälla en stund. Blanda i köttet och forma till en limpa!

900 gram delikatesspotatis (små ljuvliga potatisar som äts med skalet på. Tvätta bara först.)
3 röda lökar
3 morötter
1 1/2 dl köttbuljong
salt
svartpeppar
soja

köttbuljong (koka upp 5 dl vatten med en buljongtärning)

Gnid in en braspanna med smör. Halvera potatisen, skär moroten och löken i bitar. Lägg limpan i mitten av formen och sprid ut grönsakerna runt om. På med salt och svartpeppar. Ringla runt lite soja över alltihopa.

In i ugnen på 180 grader i ungefär en timme.

Efter halva tiden, ös på på med 2 dl köttbuljong.

Redo för ugnen!



Njut med en klick vinbärsgele och lite grovt hackad persilja!



Dreamy!

En sockerbagare


Olof satt i badet och brast plötsligt ut i sång! Det övas luciasånger på dagis varje dag nu. Nåt har tydligen fastnat :)


Godaste lussekatterna


Här delar jag med mig av det absolut godaste receptet på lussekatter! Men först lite bakgrund:

Sommaren 1994, året då jag skulle fylla 12 år, gick jag en veckas lång matkurs på sommarlovet. Jag minns det som fantastiskt roligt, lagade all sorts mat. Fick även skriva inköpslistor och åka till affären och handla och hitta alla ingredienser. Mitt starkaste minne är när jag blev utskrattad för att jag uttalade oregano fel. Från min kompis Daniela, som kom från Bolivia, hade jag lärt mig att uttala det orEgano, istället för oregAno. Fattar ni? Det var tydligen helt galet.. Ajja, en liten parantec bara om ett minne som etsat sig fast!

Denna bok hade vi till underlag för kursen, och fick alltså ett ex som gåva och som minne. Och från denna bok, kommer alltså detta fantastiska recept på lussekatter. Enjoy!







Lussekatter – ca 30-40 stycken

 

150 gram smör

1,5 dl socker

5 dl mjölk

50 gram jäst

14-15 dl vetemjöl

1 ägg

1 gram saffran

½ tsk salt

 

·         Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader .

·         Tillsätt saffran

·         Smula ner jästen i en bunke och häll över den varma vätskan.

·         Tillsätt socker, salt och ägg.

·         Arbeta i mjölet, lite i taget.

·         Jäs 30 minuter under bakduk.

·         Baka ut bullarna och jäs ytterligare 30 minuter.

·         Pensla bullarna med uppvispat ägg.

·         Grädda 5-10 minuter, 225-250 grader.



Jag brukar ta 3 pkt saffran istället för 2. Jag gillar när det smakar mycket saffran!

Delikata!


Fint hos Olof


Min lille Olof blir nog glad när han kommer hem från dagis och får se sitt fina fönster med stjärna och tomte!






Världens godaste!


Åt en apelsin som inte var av denna värld till Greys igårkäll. Göttigt värre..


Nya tag imorgon!


Inget bloggande idag, som väl märkts. Har inte funnits tid helt enkelt. Eller ork heller för den delen.

Jag och Sixten hade några mysiga timmar i Bjärred hos min fina vän Maria. Marias syster var också där, och det var jättetrevligt att snacka lite. Vi har ju växt upp tillsammans, känt varandra i över 20 år, bodde nästan grannar under alla skolår och sen hållt vänskapen vid liv. Härligt med riktigt gamla och äkta vänner!

Och så blev det såklart lite bebismys med lilla Amanda. Så himla puttinuttig. Sixten kändes ju som en bamse bredvid henne, och ändå är han bara 7 månader! Tänk då våra 2,5-åringar. Små jättar i jämförelse :)

Sen blev det direkt iväg och hämtade hem en motvillig Olof från dagis. Mellanmål, sen placerade jag Olof i soffan med en Rorri-film och Sixten i gåstolen vänt mot soffan så han inte kom nånstans. Under tiden städade jag undan efter gubbarna som varit här och jobbar i två dagar. Dammsugare och mopp åkte fram i högsta hugg.

Sen har jag bara varit in pain resten av kvällen. Imorgon ska jag och Sixten bara slappa de timmar Olof är på dagis. En snabbis till apoteket nere i byn bara, se om det finns något wondermedel som kan få bukt på mina rinniga ögon, sen direkt hem! Ska göra resten av huset adventsfärdigt också!

Natti!

Bullbak


Ikväll har det doftat härligt av saffran och vanilj här hemma! Bakade "små" ljuvliga bakverk med just namnet Saffranbullar med vanilj.

Jag älskar att baka. Kakor, tårta, paj, praliner, muffins osv osv. MEN jag är inte pillig, och inte mycket smått. Det ska gärna gå snabbt och vara Stort! Så receptet för kvällens bullar var till 45 stycken. Jag fick ihop 18... jo, det blev grymt stora. Men jag hade inte pallat stå och tråkla ihop 45 små degknyten och sedan pensla och sockra. Nej, det fick bli bullar stora som elefantöron istället. Och, kolla bara på bilderna nedan så fina de blev :) Jag delade bullarna senare på mitten när jag packade dom i påsar och la in i frysen. Förutom de tre jag ska ha med mig till Bjärred imorgon! :)

Deg på jäsning!



Olof var pärlsockeransvarig, skötte jobbet utmärkt! (tyckte dock det var lite jobbigt att bli klibbig om händerna..)



Redo för gräddning:



Tadaaaa



En kvällsfika innan läggdags, såklart!





Jättesmarriga bullar! Lite tjuvstart inför Lucia. Alltså, jag tänker på julen varje dag. Pyntar lite i taget, köpte två härligt röda julstjärnor på ICA idag.. men det är faktiskt över en månad till julafton! Känns som om det lika gärna kunde varit imorgon :)

Lång dag!


Det blev dötradigt till slut att vara iväg så många timmar. Eller, det var väl inte jättemånga timmar egentligen, men tradigt var det. Och jätteont har jag down in the you-know-what efter att ha gått eller stått under lång tid! Lite bilder som dokumenterar dagen:

Betalade sjukt överpris för en macka som jag misstänker var från gårdagens leftovers och en varm choklad som för en gångs skull var dundergod!



Trafikerad gata mellan Dalaplan och Södervärn



Sixten lille i vagn



Anna i sin bästa "whatever-I-don't care"-pose



Sixten lille, fortfarande i vagnen



Södervärn!



Sixten i vagnen, sista gången!



Ja, alltså. Så här spännande och happening var min och Sixtens dag på vift!

Ny panna dock installerad. Skitigt golv i hallen. Imorgon görs det sista. MEN morgondagen kommer vara 1000 gånger trevligare eftersom jag och Sixten ska till Bjärred och hälsa på min vän Maria och för första gången träffa lilla Amanda, 3 veckor!

Morgon!


Ja det är tidigt denna morgon när jag sitter här och skriver ett farväl. Eller nåt. Nä men man kommer vara lite portad från sitt hem idag. Vi ska bli lite pengar fattigare och en ny värmepanna rikare. Så under tiden Olof är på dagis idag, kommer Sixten och jag slå ihjäl fem timmar on the road. En tripp till Malmö tror jag det blir.

Ingen bloggning under dagen alltså!

Tjing!


Gardiner


DET var billigt på Gekås. Gardiner alltså. Och hur mycket fint som helst. Den avdelningen hade jag gärna gått en längre stund och tittat och pillat och känt på alla fina tyger. Men alltså, det gick inte att chilla på Gekås i lördags. Det var eat or be eaten.. Denna fina julgardin lyckades jag knäppa iallafall! Den hänger nu i mitt kök. (nej, jag har inte strukit den. Nej, jag tänker inte stryka den..) 40kr kostade den!


Skratt ♥


Sixten har börjat med så roligt skratt! Låter lite som fejkskratt ibland, artighetsskratt nån gång, fast mest är det helt enkelt glädje som sprudlar ut från min lille gullunge!


Typiskt


Jag hade tänkt baka idag, köpte hem hem det jag saknade. Skulle sätta igång, men så NEJ, jag har glömt köpa hem jäst :( typiskt.



Recept på Saffransbullar med vanilj. Rev ut receptet från Ica Supermarkets reklamblad. Får bli senare i veckan! Nu är det sova middag som gäller för pojkarna, och äta gröt som gäller för mig!

Lite mer


Pysselgrejer till mig och Olof. Barnsaxar, limstift, glitter, stort ritblock, färgpennor och Byggaren Bob-målarbok. Mycket bra priser på alltihop!



Det enda klädesplagget jag köpte, var denna Alfons-pikén till Olof. Gillade inte alls barnkläderna där i övrigt. Tröjorna såg så korta ut, jeansen såg billiga ut. Däremot verkade ytterplaggen bra, men där behövde vi inget ifrån :) Köpte dock en mössa och fleecade regnvantar till Olof, och en tomtedräkt för 50 spänn. Mucho billigt!



En ugnsform och en muffinsplåt tog också plats i min vagn!




Olof och bilar


Olof älskar sina bilar. Rorri eller Blixten, allt går hem. Fast man kan inte blanda bilarna från de olika serierna. Det går inte. Rorri-bilar tävlar för sig och Blixten-bilar kör sina egna race.

Jag samlade så enormt många pluspoäng hos min store Olof när jag kom hem med en livs levande (nåja..) Maxi racerbil. Maxi och Rorri har varit Olofs ständige följeslagare det senaste dygnet. Med ut på promenad fick dom också hänga med!



Ja, ny mössa också! Tydligen så kan man blanda när det gäller Rorri-bilar och Blixten-mössa iallafall!




Köttbullar och mos


Poppis hos både stora och små. Och det var j*vligt gott!




Tjuvstart


I mitt köksfönster står nu denna lilla skönhet. Första adventsljusstaken på plats.


Jag och lillasyster


och mor!!


Jag och storasyster



Nostalgi


Jag vet inte hur det är med er andra 80-talister, men på vår badkarskant stod det alltid en sån här flaska iallafall!



Jane Hellen - trekantsformad flaska

Rena i nyllet


Jag och min man padsar mycket. Ja, använder mycket pads. Bomullspads allltså. Vi har provat de flesta märke, i de flesta prisklasser. Gunry är bäst. Gunry har funnits på Citygross. Men inte längre. De har bytt till sitt egna lågprismärke. Inte lika bra!

Men heja Ullared! Där fanns ju Gunry så långt ögat kunde nå. Kan inte svara för deras andra produkter, men deras bomullspads (och rengöringsservetter!) är grymma. Och HEJ halva priset :)

Ja, jag bunkrade..


I löv bak


Fri tolkning. Men kolla in de här härliga verktygen, och dröm er bort till bakets smarriga värld.



Prylarna på just den här bilden, hade nog inte bildat några mästerverk. Men det är alltså lite av det jag kom hem med igår! Och kombinerat med lite kakao, ägg och smör och lite annat smått och gott, blir det nog en God jul i år med!

Nej, dina glasögon är inte skitiga. Bilden är bara grymt suddig.

Redan slut


Denna påsen köptes på Gekås. Denna påsen hamnade i min mage redan på kvällen i soffan. Ja inte påsen, utan innehållet!


Igår


Ja igår blev det lite shopping! Jag, tillsammans med mamma och mina systrar, hade en heldag på Gekås i Ullared. Vi är inga jättefan av Ullared, tycker det är lite överskattat. Själv har jag bara varit där en gång tidigare, blev inte så imponerad då. Men igår hade vi verkligen jättekul! Inga köer in, inga köer ut. Men jisses va folk där var där inne! Inget som stressade mig, tyckte mer det var synd för det var svårt att riktigt titta på grejerna. Man nästan mest roffade åt sig sånt som verkade bra :)

Kommer visa lite i taget vad jag köpte. Har nämligen inte packat upp allt än, haha!

Inga köer in:      
                                                                      
 

Jag och Christine, redo för start!



Mycket jul. Såklart!



Christine och mamma botaniserar bland ljusstakarna



Söndagen har vi ägnat åt slapp! Återkommer..

Kan själv


Olof är inte en typisk "kan-själv"-pojke. Snarare en "kan-inte". Men jag VET att han kan, för han gör det på dagis. Det handlar om att ta av och ta på kläderna själv.

Idag har det dock varit en ganska bra "kan-själv"-dag. Eller rättare sagt, en "jo-det-kan-du-visst"-dag. Strumporna var lite kluriga dock. Men blöja och byxor gick utmärkt! Men det måste vara lite förvirrande ändå. För sånt som Olof allra mest vill göra själv, det får han ju inte. Som borsta tänderna till exempel..


Mys bara mys


Alla är glada och mysiga idag. Det råder mys här hemma. Jag har kokt årets första gröt. Det doftade kanel i hela huset. Olof har bakat kanelbullar och pepparkakor med sin lera, och målat racerbana och bromsartunnel med vattenfärger. Sixten har rosslat och viftat glatt med armarna.

Nu sover de båda och allt är gött. Fick tillochmed sovmorgon idag till halv åtta! Olof är bra mycket goare när han får vakna av sig själv, än när man tvingas väcka honom.

En kort promenad i förmiddags i det ruskiga vädret blev det iallafall. Kan inte sitta inne en hel dag!











I eftermiddag kommer mamma, pappa, Christine och Johan hit och då vankas det tacos för hela slanten. Har dock glömt köpa tomater! Oroa dig inte mamma, ska fixa det på nåt sätt!

Lilla hjärtat


Ikväll var det mammaochOlof-mys på hög nivå! Åh det var så mysigt. Bara vi två satt i hans säng och läste böcker, han kurade ihop sig i min famn och höll sin lilla hand i min. Detta behövde mitt mammahjärta!

Buhuu


Jag och Sixten var på sista träffen med föräldragruppen i förmiddags. Det är inte därför jag skrivit buhuu i rubriken. För det bryr jag mig väldigt lite om faktiskt. Buhuu är för att min underbara bvc-sköterska ska sluta! Och det kanske inte är så big deal, speciellt inte nu när Sixten blir större och större, och man går inte lika ofta på kontroller. Men jag har alltid känt sånt stort förtroende för henne, aldrig någon stress när man är där, hon tar sig verkligen tid för en när man ringer och så. Så lite buhuu för det.

Äntligen


Äntligen fick jag lite kärlek av min son när jag väckte honom i morse. Han har inte varit så snäll mot mig de senaste dagarna. När jag väckt honom på morgonen har han direkt blivit jättearg och sagt att "Nej pappa ska väcka mig!!!", och när jag då sagt att pappa inte är hemma, då blir det liv på honom kan jag säga..

Det är väl den där omtalade trotsen som visar sig nu kanske.. Det kombinerat med en svartsjuka som växer mot lillebror. Ska försöka att inte ta det FÖR personligt, all aggression Olof kastar mot mig. Men det börjar göra lite ont ändå. Som när jag säger något till honom, och han tvärvägrar. "Du ska lyda mig Olof". "NEJ det ska jag INTE". Ja, ni fattar..


Rossel


Sixten är extremt rosslig. Det är inte klokt egentligen. På nätterna undrar man liksom hur han ens får luft, så mycket som han rosslar. Och rosslig, det har han varit sen han föddes. Men nu har han fått nån bacilluskförkylning som gjort honom ÄNNU mer rosslig. Hur nu det var möjligt. Och hes är han också, känner inte igen hans lilla röst när han nån gång jollrar till. (Sixten har aldrig varit särskilt jollrig, därför skriver jag "när han nån gång..")

Ingen rinnig eller täppt näsa dock, thank god. Bara rossel. Och nära till ynklighet. Och mer dregglandes än någonsin. Men det beror nog bara på att några bissingar säkert är på att tränga genom.

Men fart är det ändå på honom!



Nu väntar en promenad i solen innan storebror hämtas hem!

Två dagar


Håret är inte tvättat sen i måndags hos frisören. Sä det är snart två dagar sen nu. Och det ser förvånansvärt icke-fettigt ut :)



Och det är sjukt lätt att stajla på morgonen. Jag tar blomstersprutan med vatten och fuktar det, och så i med Curl booster från Hype (som jag LOVE), och klart! Inte heller har jag borstat det på två dagar. Me like!

Frost


Olof var så fascinerad över allt det vita utomhus i morse när vi gick till dagis. Han pekade direkt på våra rosenrabatter och frågade "mamma vad har ni lagt där då?". Inte så lätt att förklara vad frost är. Till slut så kallade vi det för is. Och han tyckte det var mycket roligt att gå på isen på gräset :)

Så på med tjocka stövlar, termobyxor, halsduk och vantar med fleece på insidan på Olof. Dock ingen vintermössa till honom än, men det är ingen kris där. Han svettas kopiöst ändå!

Sixten fick en extra filt om fötterna och tjocka mössan på. Fleeceoverallen håller honom fortfarande tillräckligt varm, men jag har tvättat Olofs gamla termo-overall så den är redo när graderna sjunker ytterligare!










Yes!!


Vörtbröd, det är baskemej smaskens det. UTAN russin såklart. Smör och ost. Heaven.


Okej då :)


Eftersom det är sånt tjat (hihi) kommer här bild på moi!
 



Färgen skriker ju inte NY HÅRFÄRG direkt, men jag gillar det. Diskret, men ändå en förändring. Klippningen blev som vanligt. Har dessutom handlat nytt schampo och balsam, för färgat hår! Mycket noga. Och så lovade jag min snälla frisör att försöka dra ner på hårtvättandet. Jag tvättar mitt hår varje dag nämligen. Och det är tydligen dödsstraff på det. Gulp! Ska göra mitt bästa att försöka motstå det!!!



Vilken Olof?


Oh Lord, give me styrka.. Olof är inte Olof denna morgon. Han har gnällt och skrikit nonstop i en halvtimme nu. INGET duger. Och jag försöker verkligen smöra för min son, gör allt för att vara honom till lags. Men till slut så räcker det liksom. Nu får han gnälla. Och jag tänker inte försöka trösta längre. Han får helt enkelt gnälla klart där ute i soffan. Skickade in honom ett par gånger på lilla toaletten, men han är smart den killen. "Mamma, det kom inget gnäll", säger han och tassar ut efter fem sekunder.

Och Sixten lille vaknade av Olofs små (hrm nåja..) utbrott och blev jätteledsen. Sixten lille, som idag inte har sin vanliga goa klang på rösten. Han låter som en kraxande kråka. Så han har väl också åkt på den bacillusk som härjat. Inte oväntat dock. Olof har ju hostat oss alla i ansiktet både en och två och sextiosju gånger den senaste veckan.

Nåja, även denna dag kommer bli bra.

Jag är ju skitsnygg i håret :)

Min egna receptpärm


Jag har en fin bok där sidorna är kraftiga ark med papper, tåliga nog att klara av lite spill. I denna pärm samlar jag alla mina favoritrecept. Jag har urklipp från tidningar, goda recept från släkt och vänner. Där finns min kollega Jennys goda Laxcheesecake, en fantastiskt god Marängtårta från min svägerska Malin, kollega Slobas Havregrynsbröd och min idol Leilas Cornflakes-crisps-bars som jag gör varje jul.

Ur alla tidningar jag läser, brukar jag klippa ut recept som verkar goda. Dessa recept lägger jag längst fram i min pärm. När de sedan provlagats, och visat sig förtjäna en plats i min pärm, skriver jag in det eller fäster med tejp. Då blir det förevigat!

 






Fota mig då mamma!


Ville ta lite bilder på Sixten förut. Det tyckte inte Olof var en bra idé. "kolla mig då mamma, fota mig då mamma, nej jag först nej jag först"!





Fick knäppt några på Sixten iallafall!




Kusinkalas!


Igår fyllde alltså pojkarnas kusin, och då även syrrans grabb, Samuel 2 år! Det firades på sedvanligt vis med tårta :)

Olof blickar drömskt bort mot Samuel som ska blåsa ut ljuset på tårtan. Det är lite roligt med Olof. Han är alltid så uppspelt och kan prata mycket och länge om kalas, att man då ska äta tårta och kakor och allt vad det är. MEN han tycker verkligen inte om det :) Han smakar, eller knappt det ens, han sticker ut tungan mot skeden där det ligger en bit tårta, dippar försiktigt tungan i det och säger "uhrnej". Han är som sin far :)







Det blev mycket stim och bus och lek, och kalaset var mycket trevligt! (och smarrigt!)

En trött liten Sixten (som vaknat sjuttio tusen gånger inatt och haft spring, eller spark kanske snarare, i benen). Men igårkväll somnade han så här sött hos mig i soffan




Söt Olof






How do ya like that pose?


Snajsigt


Igår var jag på musikal i Malmö! Jag såg, tillsammans med mamma och pappa och Christine, Les Misérables! Det var jättebra, jag kan typ alla låtar (dock på engelska, så det blev på just på engelska jag sjöng på i huvudet). Alla medverkande var skitbra, och det var kanon, helt enkelt. Och innan föreställning bjöd mamma och pappa på Whopper dessutom! Garlic :)

Idag har vi bara slappat och tagit det slow. Plockat lite, lagat mat, läst bok med Sixten, kollat på tv, ätit rostade mackor och smulat ner i smörpaketet (förlååååt älskling!) Maken har rengjort ugn och spis, avkalkat en kran och monterat Sixtens nya bilstol (they grow up so fast).

Om ett par timmar far vi på kalas! Samuel fyller hela 2 år idag och ska firas med buller och med bång. Eller iallafall med paket och tårta!


Stor(?)kok


Konstigt.

Jag lagade spagetti och köttfärssås till Sixten idag. Tänkte "fylla frysen". Hrm nåja. Jag lagade köttfärsen efter ett recept ur barnmatsboken från bvc. Ja, kanske lite galet att laga köttfärssås efter recept, men eftersom det är till Sixtens lilla mage, ville jag ha i rätta måtten ingredienser.

Receptet var på 10 barnportioner, 200 gram köttfärs.

Jag hade i 400 gram köttfärs, plus då finhackad lök, finriven morot, pressad vitlök, oregano, krossade tomater, tomatpuré och lite vatten. Och spagetti.

Låt mig refresh your memory. Enligt recept, 200 gram köttfärs blir 10 barnportioner.

Jag lagade på 400 gram köttfärs, blev följande:



ÅTTA portioner. HUR går det ihop? SÅ mycket äter ju inte Sixten. Inte vad jag tror iallafall. Och SÅ himla stora är ju inte mina portioner. Det borde bli rätt köttfattiga portioner enligt författarna till barnmatsboken..

JAG tycker det är konstigt iallafall.

Syskonkärlek


Även om storebror inte tycker om att lillebror vill leka med hans bilar, lyser det mycket kärlek kring mina pojkar också. Olof brukar utbrista "Åh Sixten, du är så gullig, jag älskar dig".




Stilla lek


Olof har fått sån stöööörig hosta, lille stackaren. Hostar till varannan minut, även hela natten. Lille plutten. Rinnig näsa, lite feber och äter typ inget. Då passar det bra med lite inomhuspyssel, så den nybakade leran åkte fram till hans stora glädje.




Hemmagjord lera


Alla tre eftermiddagar denna veckan när jag kommit till dagis för att hämta Olof, har han suttit och lekt med lera. Han älskar det! Och vi har några gånger tagit fram lera här hemma med, men jag tycker det är väldigt svårarbetat i början och väldigt smuligt mot slutet. Iallafall den sorten vi har hemma.

Den leran barnen använder på dagis, är jättemjuk och lätt att forma till figurer och trycka ut hjärtan med pepparkaksformer. Och vi fick receptet av en av fröknarna i våras. Och jag har letat och letat och letat efter detta recept. Idag hittade jag det på ett mycket logiskt ställe... i lådan där jag har blockljus och värmeljus. Hur tänkte jag där??

Har precis slängt ihop en lagom stor deg :)

Recept:

Blanda
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl salt
1 msk citronsyra

tillsätt
1 msk olja
2 1/2 dl kokhett vatten

(blir sjukt varmt, så använd inte händerna! Dvs om ni inte är kockar, såna verkar ju kunna stoppa ner fingret i både kokande grytor och vända köttet på grillen med bara näven..)

Färga med valfri karamellfärg. Eller som jag gjorde idag, med gurkmeja :)


Tänder?


Nej, Sixten har faktiskt inte fått några tänder än :)


Silverringens


racerbana. Det ni ser på den härliga teckningen alltså, är Silverringens racerbana. Och alla bilarna prydligt uppradade efter varandra. Det är Olofs mycket konstnärliga mor som tecknat detta mästerverk. Inte illa va? Tur att sonen inte ställer för höga krav :)




Snabb som blixten


Det var riktigt roligt att jobba igår! Jag hade glömt bort nästan hur det var att jobba utan en stor mage som sinkade ner en hela tiden. Det gick ju faktiskt undan på riktigt!

Och kul att snacka med alla härliga arbetskamrater. Just like old times :)

Kommer nog trots allt känna mig peppad att börja jobba när Mars närmar sig!

Som sagt


 ,just chilling




Chillchill


Riktigt chillig dag. Inte kall alltså, utan vi chillar, Sixten och jag. Solen skiner, MEN vi har varit INOMHUS hela förmiddagen :) Ja, men undantag för promenaden till dagis i morse. Jag valde att hoppa min vanliga runda efter dagislämning. Måste spara på kroppen för att hålla till jobb ikväll!

Ja, det är lite stört egentligen. Jag vågar inte ge mig ut på en vanlig promenad på en timme med risk för att ta för långa kliv och därmed få med ont up the you-know-what. Smärtan finns där ändå, i typ varje steg jag tar. Graden på smärtan varierar dock. Ofast är det inget jag inte kan strunta i. Som ett söndrigt nagelband typ. Det svider som fan, men inget man ringer 112 för.

Sen finns det de där idiotiska tillfällena när man bestämmer sig för att dra liiiiite lite till i det fnasiga nagelbandet. Och DÅ JÄVLAR GÖR DET ONT.

Okej. Nog med jämförelser mellan svidigt nagelband och svidigt på andra ställen.

Måste ha ett mantra ikväll bara. Inga plöstliga steg i sidled. Så ska det nog gå bra.

Jag ser jättemycket fram emot att jobba ett par timmar idag! Har lagt fram mina arbetskläder (jo de passade), sminkat mig med mascara mycket omsorgsfullt (ser ut som vanligt ungefär, typ osminkad), packat handväska (busskort, plånbok, jobbenycklar). I'm ready!

(lite nyfiken på hur det kommer gå med tanke på att hela stället är totalt ombyggt och omorganiserat och inget står på den plats det gjorde när jag gick på föräldraledighet i våras!!)

Lustigkurre


Jag och Olof hade väldigt roligt med Sixtens plastringar igårkväll :)




Sötis


Jag körde precis runt med dammsugaren. Kom så till slut in på Olofs rum, och möts av detta:





En våg av kärlek för min lilla Olof strömmade genom mig. Han har så omsorgsfullt placerat alla bilarna, och ett flygplan, på sin älskade bilmatta. Och när han kommer hem från dagis ska han leka vidare. Jag hade inte hjärta att flytta på bilarna, utan fick dammsuga runt dom istället :)

Hårigt värre


Jag är döööösugen på att göra nåt med mitt hår. Klippas ska det göras iallafall, och då kommer det vara ungefär samma klipp som jag brukar. Har kommit fram till att det blir bäst så för mitt knasiga hår som är jättelockigt undertill och spikrakt övertill. (heter det övertill??? Överhåret är iallafall spikrakt).

Men färgen.. körde ju blonda slingor i våras, precis innan Sixten föddes. Och det kändes fräsht och snyggt inför sommaren. Men nu är jag jättesugen på lite mörkare. Trots makens stora motstånd.. Alltså bara lite lite mörkare än nu. Ljusljusbrunt. Bruna slingor? Det låter coolt tycker jag.

Har googlat runt på massa bilder och såklart är ju alla jättesnygga på bilderna i sina bruna slingor. Men frågan är hur det hade sett ut på mitt råttiga hår. Jag kanske behöver de blonda slingorna för att ens se lite normal ut.

Sen är det ju det här med priset. Det är ju snuskigt dyrt att gå till frisören. Skäms på er.. I livsmedelsbutikeran kostar ju hårfärg en tiondel av priset. Men nej, sånt höll jag på med mycket på högstadiet och gymnaiset. Det var blont, rött, brunt, svart, korpsvart (I kid you not...) och mörkbrunt. Nu skulle jag inte våga..

Klipp + slingor tror jag kostar runt en tusing hos min frisör. Gör man det 2 gånger om året, plus en eller två extra klipp däremellan, blir 2400-2800 kronor om året. Dryga 200kr i månaden. Det är ju faktiskt inte så farligt.

200kr smäller jag ju lätt på ett par tidningar och lite dekadens...

Höstigt


Najsigt och harligt. (alltså inte har-likt, utan Härligt. Fast på skånska. Harligt!)



Sötnöt sover i vagnen



Och så jag då. I en vacker schal om halsen


Morgonbestyr


Här hemma går allting enligt schemavis på morgonen. Det gillar jag. Vi har gott om tid på oss, men allting har sin ordning. Denna morgon hade vi lite tid över, så jag tog lite bilder på pojkarna.

Här är Olof i sin nya Blixten-tröja som mormor och morfar köpt på Teneriffa. En drös med bilar fick han också!



Olof och Sixten fick likadana flygplan som blinkade med lampor och lät en massa som vid start och landning. Olof har sprungit runt med flygplanet hela morgonen och startat och landat. Varit väldigt noga med att visa lillebror också hur man gör :)


I eftermiddag


 kommer mamma hit och äter middag med oss! Ska bli kul. Har inte setts sen innan dom for iväg till Teneriffa för att gotta sig en hel vecka. Jag vet en liten Olof som kommer bli jätteglad också :)

I förmiddags ringde min butikschef och lät sådär mild och go på rösten som man gör när man vill fjäska, haha! Lite kris på jobb och han frågade om jag hade lust och tid att komma in och ta jouren en kväll. Han var noga med att tillägga att "bara om du kan och vill, inget tvång. Ville bara fråga". Det var rart, tyckte jag. Jag har inget emot att dom ringer och frågar om jag kan jobba, även om jag är föräldraledig. Bara det inte blir några sura miner om jag säger nej.

Så på torsdag är det jag som stänger butiken på kvällen :) Jag ser faktiskt fram emot att komma in till Malmö och jobba ett par timmar. Fast jag vet inte hur mycket jobbande det kommer bli faktiskt. Mest massa tjattrande skulle jag tro :) Måste ta fram mina jobbekläder och se så de passar! Jobbe-mammabyxorna slängde jag när jag slutade i våras. Men jag väger ju faktiskt mindre nu än när jag blev gravid med Sixten, så det ska nog gå att stänga byxorna. Det är ju bara den där degiga magen som kanske ställer till det :)

Nu ska jag gå ut till Sixten som ligger och sover i vagnen. En liten promenad innan Olof ska hämtas på dagis. Måste inom en affär och handla spenat också!

Free stuff


idag kom det ett paket i brevlådan med följande:

 

Ska bli kul att testa! Sprejade lite av Heat protection ut i luften bara, luktade jättegott!


Mätt och belåten Sixten



Nya färger


Köpte nya vattenfärger till Olof idag. De vi har hemma är av rätt kass kvalité, smular bara sönder.


Toodelooo


Min Olof är för rolig. Han säger så roliga och oväntade saker hela tiden. Och det är klart, varför skulle han inte det liksom? Han lyssnar mycket på cd-skivor med sagor och musik, tittar på filmer och vi läser mycket böcker. Klart att olika uttryck fastnar även hos honom.

I morse när vi skulle gå till dagis, tvärnitade Olof plötsligt och ropade "Mamma, stopp i lagens namn!!!". Haha, det var lite oväntat, men ändå inte.

Och Sixten, som har en hel värld att utforska. Det är underbart!
Jag värdesätter verkligen min föräldraledighet.
Denna tiden kommer aldrig tillbaks igen.

Jag säger mycket till Olof, "Jag älskar dig min Olof". Och så har jag förklarat för honom, att han då ska svara "och jag älskar dig mamma".
Och jo, när jag ber om det så säger han det :)
Och så igår vid middagsbordet slår Olof plötsligt ut armarna mot Marcus och utbrister "jag älskar dig min pappa ååååhhh". Haha :) Det var urgulligt :)

Mina älskade älskade pågar


Akta tårna -


- här kommer Sixten!


Olof och mamma



Sixten också!


Olof älskade att läsa reklamblad när han var liten plutt. Det är väl nåt med prasslandet :) Man får vara uppmärksam så att tidningarna inte hamnar i munnen bara. Vilket de ju så ofta gör när hamnar i en 6-månaders händer!

Sixten studerar vad Jysk har att erbjuda






Kokt kyckling


Låter så sjukt trist är och är ganska färglöst, men kokt kyckling är gott! Och ett hett tips är att koka tillsammans med en tärning kycklingbuljong, gul lök och några morötter. Blir jättegod smak på kycklingen då. Och morötterna smaskar man ju i sig till middagen sen :)



Serveras med ris och currysås såklart!

Mysig stund


Hur härligt det än är att vara med mina barn, är denna stunden på dagen väldigt mysig. Båda pojkarna sover. Jag äter min lunch i soffan framför en dvd-box eller läsandes en tidning. Jag författar några blogginlägg. Jag tassar runt i huset i total tystnad och plockar med grejer, viker tvätt, slänger iväg några ord på Wordfeud eller förbereder middagen i köket.

Gotta love it

Pyssel


Det är så mysigt att pyssla lite med Olof nu. Han har blivit så stor, och fantasin flödar mer och mer för varje dag som går. Han kan liksom sitta och mumla för sig själv när han målar med olika färger. "kachow säger Blixten, och här är kylarköping och Chick Hicks står i bromsartunneln, man får inte fuska" osv osv. Det är sjukt sött!

Vi har inte så mycket att pyssla med hemma, och på den fronten har jag inte mycket fantasi. Men vi plockade med hem ett par löv som jag klistrade på ett papper (man skulle kanske köpt hem ett lim-stift. Nu använde jag karlsson klister!), sen målade vi med vattenfärg och bara mös.



Fast å andra sidan behöver man inte så mycket mer. Olof var nöjd ändå :)



Igår damp det ner några kataloger från leksaksaffärer i brevlådan, och dessa tog Olof till sig direkt!


Löv


Det ser inte inbjudande ut. När man tittar ut alltså. Det är grått, ganska mörkt och lite ruggigt. Men ut måste man ju, herre gud! Annars blir det inte bra liksom.

Olof var inte så samarbetsvillig idag. Eller så kände jag mig bara lite för onödigt irriterad för minsta lilla. Olof frågade lite försiktigt, "mamma varför gnäller du på hela tiden?". Haha, den var jag inte beredd på! Men Olof vägrade hålla i handen när vi gick vid gator, och ja, jag kanske gnällde lite på honom. Men den synade han :)

Ganska nära hemmet gick förbi en lövhög som var alldeles för inbjudande för att bara gå förbi!







Pickabooooo!
Alltså, jag skojar inte. Olof gömde sig bakom trädet, stack fram huvudet och skrek, Pickaboooo! Haha, jag trillade nästan omkull i lövhögen av skratt och förvåning!



Älskade unge!

Mer utomhus


Denna helg har gått i utomhusets tecken. Skönt. Fast vi brukar vara ute alla andra dagar också, haha! Dock så har dessa två dagar varit lite extra mysiga. Nog för att vi varit hela familjen.

I förmiddags tog vi vars ett barn i vars en vagn och gick en liten längre bit för att komma till en fin lekplats som heter Balders hage. Det är ju väldigt vått ute och lite ruggigt, men trevligt en halvtimme eller så. Och Olof äääälskar ju att vara med sin pappa. Han är inte tyst en sekund. Pappa pappa pappa pappa. Nonstop :)







Ja detta är Marcus. Min man :) Han gör sig aldrig till. Fjantar sig sällan. Puss älskling!




Jag har shoppat!


Jo då, jag har precis klickat hem (jag är så down with the lingo..) ett par grejer från Ellos. Två klänningar, en trenchcoat och en bolero. Inga vardagskläder precis. men det var ju inte heller meningen med min lilla lördagsshopping. Jag tänker ju alltid att det hade varit så roligt att ha nåt fint hängandes i garderoben till de där lite festligare tillfällena. Hittar aldrig nåt jag vill ha när jag är ute i affärerna och kollar. Och inser att detta lilla internet-köp är en chansning. Men jag hoppas hoppas på klänningarna! Det hade varit så kul om de var fina i verkligheten. Och fina på mig. Det är ju det viktigaste..


Lördagsmys


En förmiddag i trädgården blev det. Lite mer löv att kratta upp, som fallit sen jag krattade häromdagen! Sen sopade jag och Olof uteplatsen ren från sågspån och rostiga spikar och gammal isolering från fönsterbytet. Och så tömde jag sandlådan på leksaker också. Det var och ÄR riktigt najs höstväder ute idag.








Dela med sig?


Igår var syrran och Samuel här för en playdate. Pojkarna hade ju så himla roligt när vi var hemma hos dom i söndags, så då ville vi göra om det snart. Så igår kom alltså dom hit till oss.

Pojkarna hade inte så himla roligt igår kan jag säga.. Så här är det: Olof vill inte dela med sig av sina leksaker. Och när han till slut går med på att låna ut en enda liten bil, så måste han ju såklart lägga sig i hur den ska köras och åt vilket håll.

Det var skrik, gråt, dagkamp och även lite slag kusinerna emellan igår. Not good. I fortsättningen får vi nog åka till Arlöv när Olof och Samuel ska leka med varandra! Samuel har nämligen inget emot att låna ut sina leksaker till Olof!

Samma sak när Olofs kusin Hugo, som är ett år äldre än Olof och därmed större, var här en dag i somras. Det blev bråk och diskussioner hur man egentligen skulle ställa upp bilarna inför ett race. Men när vi är hemma hos Hugo, går det mycket bättre. Hugo har nämligen inget emot att låna ut sina leksaker till Olof!

Olof är en bestämd liten ung man.. Men vi kan ju inte fortsätta på detta vis. Inte kunna ta hem kompisar till Olof. Jag är bara glad att Samuel inte är så pass stor att han kan säga att han minsann inte vill leka med Olof fler gånger. För så kan det ju bli om Olof fortsätter så här.

Ja jag erkänner


Det jag tänker skriva om nu, kanske får några ögonbryn att höja på sig. Men jag har tänkt på det mycket idag.

Lite background:

I morse hos tandläkaren var Olof jättejätteduktig. (Jag såg på honom att han var rädd, men var ändå modig och gapade fint. Allt var för övrigt fint i munnen!) Efteråt skulle han få välja något ur Hemliga lådan. Där fanns bara en Hemliga lådan. Inte en flicklåda och en pojklåda, utan en enda. I lådan fanns det massa fack. Följande fack fanns: suddgummi i form av jordgubbar och hallon, pennor med blommor och massa ringar med pärlor i olika färger. Och så fanns där tre andra fack med klistermärke med fotbollar och bilar, små dinousaurier och bilar i massa fomer och färger.

Alltså fanns där pojkgrejer och så fanns där flickgrejer. Olof började direkt pilla på ringarna, och en liten förvåning sköljde genom min kropp. Min son är ju en pojke! Han ska väl inte välja en flickgrej? Men jag försökte hålla mig neutral och sa "ooooh vilka fina grejer. Klistermärke, pennor, ringar, djur och bilar. Titta Olof, denna bilen ser ju nästan ut som Chick Hicks, wow!"

Olof stod länge och höll i en ring med ett litet lila hjärta på. Samtidigt som han fingrade på bilarna. Jag VILLE ju att han skulle välja en bil, och stod och funderade på hur jag skulle få honom att glömma bort ringen om han nu skulle välja just en ring.

Efter en stund la han ner ringen och valde en grön bil till sig själv och en blå bil till Sixten. Och mamma Anna drog en lättnads suck inombords. Jo minsann, min son är en riktig pojke trots allt.

                                                               ------

Nu när jag skrivit ner detta, tycker jag nog att jag är lite hemsk ändå. Hemska människa som tänker såna hemska tankar. Men sån är jag. Jag vill att mina pojkar ska ha på sig blåa kläder och leka bilar. Hade jag haft en dotter, hade jag köpt rosa kläder och små My little Pony med fluffiga svansar som hon kunde leka med.

Ja jag erkänner. Jag är glad att Olof valde en bil ur Hemliga lådan hos tandläkaren..

Härligt förmiddagsnöje


När lillebror bestämde síg för att sova tre (!) timmar i förmiddags, var det dömysigt att hitta på något bara Olof och jag. Så jag plockade fram vattenfärger! Det händer inte så ofta vi pysslar med kladdiga saker, såsom lera eller vattenfärg, det var verkligen roligt att se Olof måla. I nästan en timme satt vi och bara njöt med färgerna.

Och Marcus, jag lovar att det är undanstädat innan du kommer hem från jobb :)












Tandläkare


Klockan är snart åtta denna fredagsmorgon. Jag och pojkarna har ätit frukost, gjort oss iordning och är redo att gå ut. Bara väntar på en viss liten Olof som stängt in sig på sitt rum. Han hade en sista liten morgongrej kvar att göra.

- Hejdå mamma, jag stänger dörren nu!
- Men Olof, kom så sitter vi pottan en stund. Vi kan ta med en bok!
- Nej mamma, jag har blöja.

Smart kille.. "Men det kommer det kommer. När ni minst anar det, kommer det!" Hoppas dom har rätt, den där dagispersonalen :)

Igår trillade Olof pladask rakt ner i golvet med ansiktet före. Det blev en liten smäll, så att säga. Liten fläskläpp, röd i pannan och lite blod från tandköttet mellan framtänderna. Ingen fara med liten, men sånt här ska tydligen ändå dokumenteras hos tandläkare och försäkringsbolag. Så denna morgon, 08.40 ska vi befinna oss hos tandläkaren.

För övrigt så älskar jag min kommun.. aldrig har det varit några problem när man ringt varken vårdcentralen, mvc, sjukgymnast eller tandläkare. Man får en tid direkt!

Oh yeah





Jag blev utvald till att testa HYPE by MOOD stylingprodukter!

Mycket glad :)


Dagordning

 
Frukost

dagislämning

timmes-promenad

föräldragrupp på bvc

lunch

dagshämtning

mellanmål

finbesök, Therése och Samuel!

be kusinerna att dämpa ljudnivån

wok

skjutsa hem finbesöket

kvällsbestyr


Låter som en helt okej dag va?!

Saknar er!


Puss på mormor och morfar som göttar sig på Teneriffa!


Nya rutiner??


ja, det är kanske det som är lösningen på Sixtens piggelin-fasoner vid halv fem-tiden på morgnarna.. Som det ser ut nu, sover han tre gånger om dagen. Kanske det blir till att korta ner det till två tillfälle istället? Kommer faktiskt inte ihåg hur vi gjorde med Olof när han var 6 månader. Skillnaden då, var dock att det var helt okej att Olof då var vaken till halv tio-tio om kvällarna. För då var det möjligt för oss att sova till nio på morgonen.

Men nu?

Nu har jag en 2,5-årig Olof som lägger sig halv åtta om kvällen, och vaknar sju. Och då har vi gjort Sixtens rutiner likadana. Problemet är ju då kanske, att Sixten inte är tillräckligt trött. Oj svammel svammel. Resonemangen låter glasklara i mitt huvud iallafall.

Så nu spånar och klurar jag på hur jag ska lägga upp måltider och sovstunder för Sixten framöver.

Nu har han t ex sovit i en timme och tjugo minuter, och verkar sova djupt fortfarande. Så kanske kanske, han orkar vara vaken tills efter vi hämtat Olof på dagis. Men då får jag kasta om hans måltider så han äter mellanmål INNAN vi hämtar Olof. (Men då går jag miste om min långpromenad före dagishämtning. Buhu)

Fast tänk... Tänk om varje dag INTE måste se likadan ut. TÄNK om jag skulle ta varje dag som den kommer.

HUGA!



Jag vet. Jag VET, detta var inte särskilt intressant läsning för personer som inte är Sixtens mamma (jag) eller pappa (Marcus). Sorry.

Före och efter


Så här såg trädgården ut för en timme sen:



Under jobbets gång

 

Najsiga stövlar va?



Och klar!



Pust



Under tiden jag var ute, gick jag och formulerade ett härligt blogginlägg i huvudet om hur härligt och tacksamt trädgårdsarbete det är att kratta löv. Och JA, det var det verkligen. Jag funderade också över hur skonsamt det är för kroppen, inte särskilt tugnt heller.

(Efter en timme började det dock kännas lite i ryggen.)

Men tacksamt, ja! Man ser ju resultat direkt. Och så tycker jag det är rätt kul att göra små högar. Kratta rent runt om. Fick dock ge mig och inse till slut att varenda löv var det nog inte rimligt att få undan.

NU är trädgården höstfin!


Onsdagstrött


Det är jättebra. Smidigt. Jag behöver inte längre fundera på vad jag ska ha för rubrik på dagens första blogginlägg. Ta bara dagen, idag onsdag, och lägg till ordet "trött". Perfekt.

Jag tror inte att det endast beror på nattapigga barn dock. Att jag är trött alltså. Måste vara något annat. Brist på något? Brukar man inte säga så, när man är trött? Vitaminbrist kanske. Eller chokladbrist. Det tror jag mer på.

Citronkyckling


Recept från Arlas kokbok. Med lite ändringar från min sida. (Recepten från boken är ofta väldigt grönsaks-fattiga.)

3 kycklingfiléer
gul lök
champinjoner

4dl milda extra 4 % (jag tycker det funkar alldeles utmärkt med den lätta grädden, blir lite grådassig i färgen bara. Marcus är inte särskilt förtjust i att jag använder den dock. Tycker den blir för rinnig och icke-krämig)
1 tärning hönsbuljong
rivet skal och saft från 1/2 citron
2 vitllöksklyftor
1 1/2 tsk rosmarin
salt o peppar

Här serverad med majs, haricots och pasta!

Spännande och ovanliga smakkombinationer med citron, vitlök och rosmarin. Testa!




Är det någon som brukar testa mina recept? Ska jag fortsätta lägga ut bilder på vad vi äter? Kanske är föga intressant egentligen!

Träning träning


Vi är mycket nere på golvet nu!


What to do


Känner mig så himla pigg idag. Eller kanske inte pigg, men vaken. Fast rätt trött. Stark är jag också. Fast rätt svag ändå. Har massa energi, fast inte mycket ork. Ögonen rinner nonstop. Störigt, eftersom jag tyckte det kunde vara kul att ta på mig lite mascara i morse. Tji fick jag för att jag ville göra mig lite fin.

Och magen är degig idag med. Konstigt. Jag som är så smal och smärt och väger 50kg. Inga bristningar heller efter barnafödande. Skönt. Och håret är tjockt och glansigt. Inte spretigt alls, inte heller kan jag stoppa en liten kudde med allt hår jag tappar om dagarna. No sir.

Choklad. Jag tänker inte på choklad heller. Japp. Åh Japp... Eller dubbelnougat. Geisha. Dumlekola. Marabou mjölkchoklad. Chokladpudding. Chokladmousse. Dajm. Dajmtårta. Tårta. Cokladgräddtårta.

Nej inte tänker jag på choklad. Hur kan ni tro det?

Jag är Little miss sunshine idag.


Tisdagstrött


Jamen vad har det flugit i mina barn om nätterna? Ligga där och vara pigga och vakna klockan 2 på natten. Vilket sätt!!

RSS 2.0