Plickeplock

Vad har jag gjort idag?

* Tvättat resterande av lillebrors kläder
* Rensat min del av badrummet, (som rasade ihop härom morgonen till mannens fasa) blev en hel påse till  
   soporna :)
* Packat nästan hela BB-väskan och necessärenn
* Sovit middag :)
* Varit hos barnmorskan på rutinkontroll

Nu ska jag strax iväg och hämta min lille påg. Min lille påg som förresten åt en halv liten yoggi och ett halvt äpple till frukost.. Där tar han inte efter sin mamma som alltid är vrålhungrig på morgonen!

Kan inte, vill inte

Två fraser vi hör mycket från Olof nu är just, kan inte och vill inte. Och visst, han har ju fattat det där med egen vilja, "kan inte, mamma göra", "ta en tugga till Olof. Nej vill inte". Klockrent :) Fast frustrerande!

Jag pratade med Olof om att dagis hade berättat att han minsann kunde ta på sig overallen helt själv och frågade i morse om han ville visa. "JAA visa mamma", skrek han och sprang mot hallen. Så jag la ut overallen på golvet och han satte sig glatt, men han kom inte så långt innan han sa "kan inte, mamma gör". Haha, såklart mamma hjälper till! Men det hade ju varit klart smidigare om mamma inte behövt böja sig ner så mycket. Det är en ju en liiiten mage i vägen om jag säger så!



I eftermiddags när vi kom hem från dagis, plockade jag fram leran som Olof fick av morbror Johan i födelsedagspresent. Och det var en stor hit kan jag säga! Vi gjorde ormar och bollar, jag skrev Olof i lera och han lekte ett bra tag med den. Sen kom Marcus hem lägligt, så pojkarna kunde fortsätta leka med leran medan jag gjorde middag!









Bildtext: Marcus.
Så här trött blir mannen i huset när han numera är den enda inkomstbringaren:




I bakgrunden ser ni förresten tvättstället där Olofs bebiskläder hänger på tork :) Äntligen är det gjort. Imorgon när det är torrt ska jag tvätta andra omgången, dvs alla nya kläder till lillebror!


Söte Olof

Kling och Klang poserar vant med Olof :) Olof, som för övrigt har på sig sin födelsedagspresent från moster Therése. Jättefin tröja, annorlunda modell, lite tajtare.





Nu är klockan snart halv sju och solen skiner! Visst blir man lycklig!

Utvecklingssamtalet på dagis var jätteroligt. Det är så härligt att få vara föräldrar till en påg som Olof, och vi gick verkligen därifrån stolta som tuppar. De är jätteimponerade av Olof utveckling, han ligger långt fram med talet och samtlig motorik. Han älskar att dansa till musik och pussla och leka med lera. Han leker mycket med en flicka som heter Alva och är inte rädd för att slåss tillbaka om någon bråkar med honom. Trotsåldern har visat sig även på dagis, och det är rätt skönt att höra att det inte bara är hemma. Fast det är ju inte alls så farligt överlag! Vi satt och pratade i nästan 50minuter! Det var skönt att verkligen få den tiden, kände ingen som helst stress, och då vet jag att det egentligen bara var menat som ett 30-minuterssamtal.

Vi är supernöjda med de pedagoger som Olof har på sin avdelning, och det kändes skönt att få säga det till iallafall en av fröknarna också!

Nu ska jag och Olof läsa Pippi-boken!

Tillbaka!

Jo, det är sant. Vi har varit tillbaka ett bra tag nu. Men jag har jobbat hela helgen, och dessutom har vi haft gäster så det har inte funnits någon tid att uppdatera! Men nu har jag jobbat färdigt för i år :) och ett inlägg om dagen ska väl inte vara omöjligt?? :)

Var ska man börja då.. Jo, Marcus tyckte vi skulle ha iallafall en "magbild" så här i slutet av graviditeten. Så här kommer en sådan:



Förra veckan var tung att jobba. Jag förkortade flera av mina arbetsdagar, och jobbade 7-14 nästan hela veckan. Jag har varit trött och haft lite krämpor. Bland annat får jag sån sjuk håll i sidan av magen när jag går för snabbt, dvs i normalt tempo :) Sen är mina fötter och fingrar svullna. Jag hade inte det "problemet" sist. Det är väl inget problem egentligen, bara att skorna klämmer och fingrarna värker nu när jag sitter och skriver.

I helgen hade vi alltså besök av Olofs farmor och morbror Robert. Olof fick en försenad födelsedagspresent av Robert eftersom han inte var med på kalaset. Dunderkarlsson och Blom samt Pippis pappa. Så nu har nog Olof alla små dockorna till Pippi-huset!

Olof fick låna farmors telefon, och Robert ligger visst och tar igen sig!



Och så var det som sagt presentöppning!









Så här lämnade vi alla gubbarna i morse när vi skulle gå till dagis:



Olof har lekt mycket med sin farmor nu i helgen, gett röster åt alla Pippi-figurerna, och det fortsatte han med även i morse. Han säger saker i stil med: "Pippi kom Pippi kom", Pippi stanna", "nej inte Pippi pengar". Och då syftar han ju på när poliserna jagar Pippi för att ta henne till barnhem, och att bovarna inte får ta Pippis pengar :) Kul att han leker!

Så vad har jag gjort idag, min första "vilodag"? Jo, efter en härlig morgon med Olof, lämnade jag honom på dagis, och begav mig sen iväg till frissan för att slinga håret. Ett ovanligt ryck för att vara mig. Har bara gjort det en gång förut hos frisör, och det var inför vårt bröllop. Men jag kände att det var "nu eller aldrig", hahaha! Nä men sen när lillebror kommit lär det inte bli mycket tid till sånt! Är glad över resultatet:



Nu ska jag hänga lite tvätt, körde en maskin med påslakan och lakan. Imorgon ska lillebrors kläder tvättas! Då ska jag också göra ett fotbad. Ja, FOTBAD! Jag har kommit på en del såna saker som jag ALDRIG gör annars, som att slinga håret och fotbada, och allt tänker jag göra denna "vilovecka". För jag är ganska säker på att det inte komma hända något denna veckan, sen tänker jag vara så uttråkad som möjligt och vara klar med alla ego-sysslor när det väl är dags!

Hallå omvärlden

Vi är lite begränsade för tillfället. Vi har ingen tv, internet eller telefon. Därav noll uppdatering! Skriver detta korta inlägg från en besvärlig Mac..
Tacos ligger i magen, Olof sitter hos mor och bygger Pippi-pussel, lillebror har det trångt i magen :)

Nu så!

Nu har jag äntligen tagit fram Olofs kläder i strl 56-62 och lagt fram till tvätt. Har ju bara pratat om att göra det i några veckor nu, hihi! Det var kul att gå genom allt. Även om de flesta plagg är "vanliga" bodys och byxor i enfärgat eller randigt tyg, så ser jag ändå Olof i vart och ett av klädesplaggen! Och nu ska lillebror snart få ha dom på sig. Plus en del nytt också såklart. Det är ju så kul att köpa kläder till barnen. Och när de är så små som nyfödda bebisar är, är ju kläderna extremt gulliga (och billiga!)

Det blev en liten hög :)



Har funderat en del på hur det kommer bli att vara hemma själv med två barn. Två barn som kräver så mycket, fast på olika sätt. Försöker komma ihåg hur det var i början med Olof. Jag tyckte det var jobbigt att aldrig veta när Olof skulle få för sig att börja skrika, när han ville ha mat, vågade mig nästan bara ut när han sov och var nervös för att han skulle vakna och vilja ha mat när jag för långt hemifrån. Det tog ett par månader innan jag hittade ett lugn i mammarollen. Fast då var Olof så pass stor att det gick att styra mer. Minns att jag hittade rätt i rutinerna när vi flyttat hit till huset, och då var ju Olof nästan fem månader. Men från då, så var det jag som bestämde när Olof skulle sova och äta, hade fasta tider varje dag, och tyckte det var superskönt att ha det också. Flexibiliteten var ju minimal, men de fasta rutinerna var ett måste. För mig iallalfall.

Men som sagt, när Olof var nykläckt minns jag inte riktigt hur vi gjorde. Eller rättare sagt, hur Jag gjorde, eftersom det var jag som var hemma med honom..

Hur kommer det blir den här gången då? Tror att jag kommer vara mer avslappnad. Lillebror kommer nog bara få "hänga med" den mesta av tiden :) Haha, det lät lite konstigt! Men Olof tar mycket tid, och den tiden ska han ju få när vi är hemma tillsammans! När Olof är på dagis tre dagar i veckan, fem timmar åt gången, DÅ ska jag och bebisen mysa! Och ta det LUGNT! Det kommer jag däremot ihåg att jag hade svårt för sist..

Oj, blev mycket tugg och text där. För er som somnat, kan ni VAKNA nu. Slut på tugget!

Imorgon är det måndag, ny vecka. Och nedräkningen kan börja på riktigt. Sex arbetsdagar kvar...

jamen såklart!

En jättefin Nalle Puh-sagobok som vi invigde redan igårkväll och Nicke Nyfiken-dvd fick ju Olof också!

:)


Lekgossen

Här ser ni Olof in action med nya Villa villekulla:







Olof hade inte mycket tid till att äta frukost kan jag säga! Inte med nya pussel som väntade! Här är hans Baby-Musse-pussel, 60bitar från 5år :)





Vi filmade en hel del också, oslagbart att ha i framtiden ju!

Vår påg, 2år!

Mååånga bilder :)

Ja, kameran gick varm under gårdagen! Men det är ju inte varje dag ens påg har 2-årskalas!



I Rorri-tröja tog Olof emot sina gäster. Här hjälper farmor till att öppna ett av måånga paket som Olof fick igår!



Här syns kusin Nouva. Olof sitter på golvet och har redan öppnat sitt paket från moster Therése: Ett toystory-pussel. 30bitar, från fyra år :) Olof la det på nolltid!





Nouva ville också hjälpa till. Olof var skeptisk till det :)



Paket från mormor!



Kusin Samuel hjälpte till att samla ihop alla presentsnöre.



Oj, vad har vi här då?



Pippi-figurer!



Olof förklarar för sin farmor vad alla bilarna heter :)



Inget kalas utan tårta och kakor!





Olof tyckte det var gott med tårta och bulle :)



Mormor dela!







Morbror Johan smaskade på han med!





Smakar lite på mormors tårta också :)



Samuel :)







Och såklart fick Olof smaka på en after eight också. Han stornjöt av varenda tugga. Fast när det bara var en liten bit kvar, fick mormor äta upp själv :)



Vad fick då Olof för finfint? Jo: Pippi-hus, Pippi-figurer, Rorrri-bilar, munspel, Barbapappa-memory, mössa, Pippi-dvdbox, kläder, fonder, pussel, ritblock och pennor, pengar, lego-figur, Rorri-verkstad och lera. Tror inte jag glömt något :)

Olof var så nöjd igårkväll iallafall, det märktes. Och trött var han också! Somnade efter bara ett par minuter, och sov till halv åtta i morse :) Och då började han genast pladdra på om gårdagen och alla presenter. Han lät oss tillochmed ligga kvar i sängen medan han lekte själv en bra stund på sitt rum med Villa villekulla. Och tänka sig, även Rorri-bilarna får ju plats i Pippi-huset! Kul att se honom leka på riktigt :)


Kortis

Oj vad Olof var lycklig ikväll. Kalaset blev lyckat, alla åt gott och hade trevligt, Olof bjöd på sig själv. Jag har massa bilder, men kvällen är sen, jag är dundertrött!

Detaljerad beskrivning av kalas och alla fina presenter kommer imorgon!




Kalas idag!

Sitter nu ner i ett par minuter och vilar. Om bara ett litet tag ska jag väcka Olof så han hinner piggna till innan gästerna kommer!

Allt är förberett. Har precis klätt tårtorna. Smörgåstårtorna kommer med fina mormor lite senare!

Leka först!

När morfar och Johan åkt hem var det egentligen dags för sängen, men inte kunde vi säga nej till att Olof skulle få "Leka först" som han alltid säger när vi ska göra något "tråkigt" som att borsta tänderna eller dricka välling!









Det blev såklart en del lek i morse också.. Olof tassade in till mig tjugo i sju och sa "vakna mamma!". Sen började han rabbla upp alla bilarnas namn och sa "mamma komma mamma komma". Ja, det var ju inte mer än att stiga upp :) Men oj så härligt det var när man tittade ut vardagsrummet och såg hur ljust det var i huset! Där ute såg man en klarblå himmel med en sol som arbetade sig uppåt på himlen. Härligt! Fast man blir lurad, var ju svinkallt ute!!!

Olof lekte fint, vi åt en mysig frukost tillsammans, sen lämnade jag honom kvart i nio på dagis. Sen gick jag mina myrsteg myrsteg ner mot byn för ett besök hos barnmorskan. Som vanligt såg allt prima ut :) Skönt! De besvären jag har är fullt normala och inget man kan göra något åt. Och än så länge så kan jag skratta rätt gott åt hur orörlig jag är! Foglossningen har verkligen eskalerat dock se senaste dagarna, inte skoj. Känns överkomligt när jag ligger ner, men annars känns det KONSTANT! Järntabletterna har jag helt slopat nu, det funkar inte med magen! Och barnmorskan sa att jag fick bestämma det själv, det är så sent i graviditeten nu, så det är ingen fara ändå.

Nu ska jag ut i köket och baka småkakor, närmare bestämt Drömmar. Blev så sjukt sugen på det när jag jobbade i kassan häromdagen, så det bjuds bland annat på det på lördagens kalas :) Sen tänkte jag hinna med lite vila också innan jag tar bussen kvart i två.

Imorgon ska jag klippa mig!! Äntligen :)

I väntan på..

Av dagis fick Olof också en present. Den var inslagen i Nalle Puh-papper berättade fröken Sara. Olof skulle ju såklart rabbla upp samtliga figurer ungefär fyra gånger på raken, så som han brukar göra :) I paketet låg en jättesöt liten nalle som Olof höll hårt i under bilfärden hem. När vi sen kom hem fick Olof ytterligare ett paket av oss med ett Pippi-badlakan och en Pippi-docka. Olof trodde att handduken var ett täcke och blev lite besviken när han inte fick leka med den efter badet :)





Så i direkt i badet efter paketöppning. Sen lagade vi mat och väntade tålmodigt på gästerna som var liiiite sena :)



 


Moffa och Johan

ja igår kom så Olofs morfar och morbror Johan och åt födelsedagsmiddag hos oss, korv och makaroner :) Det är väl perfekt när en liten påg fyller två år!  Vi stod i fönstret och såg när de kom, och så fort Olof såg att de hade paket med sig så sa han "Pippi whoa Olloff". Jojomensan, han visste nog att paketen var till honom!

Av Johan fick han ett paket med massa burkar lera med tillbehör. Det har vi dock inte öppnat än. Och morfar kom med ett bautapaket som Olof jobbade länge och väl med att öppna. Det var en stor kartong med Rorri på. "Rorri-pussel", utbrast Olof! Haha, nja inte riktigt. Det var en Rorri-verkstad med helikopterplatta.  Åh det var ju lycka för lille gossen, som blev liiiite uppspelt och otålig under tiden morfar och pappa byggde ihop det.



Tur att Olof har ingenjör till pappa :)





Olof var väldigt duktig och tackade ödmjukt för presenterna :)

Vår älskade son, 2år!

Ojoj, två år sen idag som Olof kom till världen. Vårt lille hjärtegryn :)

Skriver bara en kortis här ikväll innan jag ska landa en stund i soffan.

Vi väckte Olof med tända ljus och ja må han leva, en danonino-yoggi och ett paket. En yrvaken Olof satte sig upp i sängen och sträckte sig glatt efter paketet, under tiden som han upprepade att vi skulle sjunga sången om och om igen! I paketet i morse låg en tröja och ett par byxor med Bamse, som han givetvis skulle ha på sig idag!

En stunds pusslande på morgonen hinner man alltid med!







Ikväll kom morfar och Johan hit och firade pågen. Han fick ett bauta-paket av morfar som innehöll Rorri-verkstad. Tror ni Olof blev lycklig?!?! Bilder på det och mer kommer imorgon!!


Nu gäller det..

.. att vara effektiv. Det är denna veckan som kommer som min besatthet vid listor och komihåg-kalendern i mobilen kommer till bra hands! Mycket ska hinnas och fixas. Det ska bakas och fixas här hemma inför min stora lilla pågs födelsedagskalas på lördag! På tisdag, dvs på den faktiskta födelsedagen, kommer morfar och morbror Johan hem och firar lite med oss. Mormor är i Falkenberg på kurs. Tänkte laga något i stil med korv med mos, det ska ju vara något som lille pågen tycker om!

Jag har ju som sagt spenderat denna dag på jobb. Olof har varit hemma hos mormor. Marcus skulle ju ha en slappedag.. hur det gick med det? Sådär. Vad har då min make gjort? Jo: tvättat och vaxat bilen, handlat på citygross, varit på mekonomen och fixat en trasig lykta på bilen, shoppat på Nova, kört iväg med återvinning, sågat ner granen som stått på uteplatsen, sopat uteplatsen och sen var det något med gräsmattan också.. vet inte om jag kommer ihåg allt, men det räcker väl!!

Olof ja.. han bestämde sig för att kaskadspy idag när mormor och morfar som minst anade det. Dom satt nämligen i bilen!! Hej frukost och varm korv liksom över hela morfars baksäte och golv! Tur att man har en mamma/mormor som inte räds något! Det blev ju till att torka så gott det gick med tunna pappersnäsdukar. Som tur var, så var de inte alls långt hemifrån när detta inträffade. I övrigt är Olof pigg och glad, ingen vidare aptit dock, men sjuk? Det är han inte! Var väl en släng av åksjuka??

Fick mms av Johan när jag var på jobb idag. Och behöver jag säga hur glad jag blev när jag öppnade mobilen och möttes av denna bild? Min son, the rockstar!



Nu: Sova!

Söndagsmys

Idag vaknade vi utan Olof här hemma! Han stannade kvar hemma hos mormor och morfar igår. Vi blev bjudna på årets grillpremiär! Åh, det var fan något av det godaste jag ätit i år! Sen var det melodifestival och allmänt tjatter. Olof var väldigt duktig måste jag säga,  lät oss titta på "vuxen-tv" hela kvällen :) han strosade omkring, kom ibland med någon bok och la sig bredvid Johan och ville läsa. Ibland så föreslog han att han skulle byta kanal eller sätta på Rorri-film istället :) Pigg och glad hela kvällen, vi åkte ju inte förrän klockan slagit tio. Fick sms av mamma en kvart senare, "Olof somnade direkt!". Hoppas dom ringer hit snart så man får prata med sin lille påg!

Ska iväg om en timme till jobb. Jobbar det strålande passet 11-18 idag. Hela söndagen går med andra ord. Men vi fick äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro iallafall :) Och så är jag hemma ikväll till Olofs nattning, det är viktigt!

Marcus får roa sig bäst han vill under dagen. Blir nog inga problem. Är inte ofta han är helt själv hemma i huset en hel dag, i princip aldrig ju!

Två dagar till Olof fyller 2år!


Kusinlek

Samuel kom med sin pappa på besök idag! Ett par timmars lek mellan pojkarna blev det.





Ibland var det svårt att veta om pojkarna kramades eller brottades :)






Tuta och kör

Olof tar bilen till skolan :)







Imorgon kommer kusin Samuel hit och leker lite!


(Malin: var köper man färdig sockerpasta?)

Boing boing

Åh, äntligen lite kärlek från sonen :) Igårkväll när jag kom hem från jobb, lagom i tid till Olofs läggning (tack vare skjuts från morfar!), möttes jag av Olofs öppna famn! Det var så mysigt. Och idag när vi kom hem från dagis ville han bara kramas och kramas och kramas. Sen kom det lite fejkgråt när han inte fick som han ville, och skulle då tröstas i famnen. Haha, något han faktiskt börjat med en del :)

I söndags fick vi snabbvisit från mormor och morfar. Och då sken ju Olof upp såklart. När de sen skulle köra hem blev han jätteledsen. Vi skulle stå i fönstret och vinka när de körde iväg, men Olof slängde sig i min famn och var ledsen istället. Tulle!

Idag upptäckte jag till min stora förtjusning att vi fått vita marsipanlock! Inte alltid man vill ha rosa eller grönt ju! Så jag tror att jag hoppar sugarpaste på Olofs tårtor, och kör hederligt marsipanlock! Det var massa ingredienser som skulle handlas på apotek, och ja.. jag pallar inte helt enkelt.

Min mage är stor och hård som sten. Man skulle kunna studsa en boll mot den! Marcus tyckte ikväll att den såg ut som en fejkmage, alltså som när nån skjuter ut sin mage allt den kan. Ja.. jag är verkligen gravid nu. Dessutom har jag känt ett sånt tryck neråt de senaste dagarna, kan de vara så att lillebror i magen är på väg att sjunka lite?

Slutligen:
Är det verkligen nödvändigt att fira semledagen på dagis på en avdelning med barn 1-3år?


Upp och sträck!

Ännu en slappedag! Vi fick ligga och dra oss rätt länge i morse, tror klockan var halv åtta när Olof vaknade :) Tänk ändå om det så vore att när barn somnar två timmar senare på kvällen än de brukar, så skulle de sova två timmar längre morgonen därpå.. men så är ju icke fallet! Men å andra sidan, skulle Olof sova till halv tio en morgon, vad skulle jag och Marcus htita på då?? Vi vaknar ju ändå senast sju :)

Här hjälps pojkarna åt med tandborstningen:



Kalaset igår var väldigt trevligt. Olof och kusin Samuel lekte fint ihop. Eller Olof var väldigt mån om att Samuel skulle vara med och leka, Samuel förstod väl inte alltid :) Samuel komma, Samuel komma!!, ropade Olof mycket.

Idag var vi lite effektiva och städade och plockade lite under förmiddagen, en tripp till tippen blev det också. Hade kartonger kvar från garderobsköpet som stod och väntade på att bli slängda.

Olof har lekt mycket själv idag, det är roligt att se. Han står vid soffbordet och bygger med sina pussel, rabblar upp alla figurerna ur Musses klubbhus gång på gång :)

Till lunch gjorde jag något alldeles alldeles "nytt"! Ja, nytt för att vi aldrig lagat det förut, jag tror inte ens att jag smakat det nån gång tidigare! Håll i er nu: Stuvade makaroner med falukorv!! Och varför gjorde vi denna innovation till måltid? Hade massa mjölk som behövdes drickas upp :) Men resultatet blev lyckat, och är en bra variant på världens godaste vardagsmat, eller om man har mjölk på väg ut :)



Under tiden jag lagade mat, hade pojkarna gymnastik på vårt solvarma golv!









Trevlig söndag!

Playdate

Det var jätteroligt hos Maria och Alex igår. Pojkarna lekte fint ihop, och Olofs ögon lyste när han såg Alex alla leksaker. Han var inte alls blyg, utan pratade på med Maria och sa Sluta Alex när han blev för närgången :) Försökte få pojkarna att sitta stilla bredvid varandra och titta fint in i kameran för att få en bra bild på de två ihop, Alex fattade grejen, men med Olof var det lite svårare!



Idag är det strålande sol ute! Och visst, vi är väl inte utomhusmänniskor nummer 1 precis. Men man kan vara glad för det ändå :) Vi hade långfrukost ihop hela familjen, sen lite Pippi-film på datorn. Sen tog vi bilen och körde iväg och storhandlade, Olof såklart med egen liten vagn :) Sen satt vi en stund på en bänk i solen och njöt. Olof sover, Marcus kollar Wallstreet och jag sitter här en stund. Känner tröttheten som smyger sig på, ska nog lägga mig en stund jag med :)

Ikväll: Kalas hos moster Therése som fyllde 30år igår! Hipp hipp hurra!

Mamma-son-time

Det är verkligen härligt att ha varje torsdag ledig med Olof. Det blir mer fokus på mor-och-son då, och inte bara pappa pappa pappa hela tiden :) Allt har varit perfekt idag, Olof har varit glad och pratsam, jag har orkat med allt vi gjort och vi är helt enkelt bäst!

Olof brukar stoppa olika saker i sin Rorri-väska, här ett pussel:



Om ni undrar varför Milo sitter med ansiktet in mot väggen på ett litet creepy sätt, så är det för att Olof satte honom där så han skulle kunna titta ut :)



Lunchen blev lite smått och gott :) Lyxyoggi ska han ha, pågen min! Danonino, ostmacka och mjölk.



Till middag åt vi laxbiffar, kokt potatis, broccoli och romsås. Olof krängde mest potatis faktiskt :) Han gillar sina kolhydrater, potatis och makaroner är favoriter!

Imorgon ska vi köra till Bjärred och hälsa på Maria och Alex. Var nästan två månader sen sist! Får se om Olof och Alex kommer ihåg varandra :) Annars så får väl pojkarna leka på vars ett håll, bara mammorna får babbla av sig lite! Måste komma ihåg att ta med kameran, mobilen tar ju inga dugliga bilder nästan längre. Jo, utomhus i dagsljus och om solen skiner.. Inte mycket av sånt väder nuförtiden!

Fashionshow!

Har ju glömt att visa vad mina pojkar fått i present!

Från mormor, skorna är tidig födelsedagspresent. Kläderna är helt enkelt för att mormor inte kan hålla sig!



Lille Dutt!



Lillebror i magen fick detta ursöta paket av moster Therése för ett par veckor sen. Härligt ljusturkos ton på kläderna och filten.



Och detta har jag faktiskt köpt själv till bebisen!



I morse gick Olof med på att ligga och mysa i en hel timme efter han vaknat! Det var riktigt mysigt. Halv sju vaknade han och var jätteledsen av någon anledning. Men jag stapplade snappt in och tog honom med in till mig. Sen låg vi helt tysta och kramades till halv åtta :) Det är riktigt härligt!

Strax iväg!


pippi whooa Pappa!

Idag säger vi Hipp hipp hurra! Mannen i huset, min älskade man, Olofs pappa lille fyller år! Marcus blir nu lika gammal som sin fru :) Christine var också med och firade, och var även med och hämtade Olof på dagis! När vi kom hem, så fick Olof en present av moster Tin, och då sa Olof Pippi whooa Olloff :) Haha, gullunge. Han har iallafall kopplat det där med paket och fylla år. Olof byggde sitt nya Musse-pussel med moster, och under tiden pågick matlagning i köket. Jag gjorde fläskpannkaka OCH raggmunk med fläsk :) Maken fick ju önska middag idag när han fyller år och allt. Och tycker jag då inte om det han önskade (raggmunk), ja då får jag snällt laga nåt som jag också ville äta (fläskpannkaka) Alla glada och nöjda!

Efter middagen blev det presentutdelning till födelsedagsgrisen. Olof var noga med att han ville sitta i pappas knä när paketen öppnades :) Sen blev det en liten kaka för att göra det riktigt kalasigt! Marcus fick en dammsugare av Christine, vi andra åt vaniljhjärta. Om Olof tyckte om det?? Eh, vad tror ni???!!









Som den gottegris Marcus (inte) är, så orkade inte han hela sin kaka. Olof var inte sen med att claima den!

Imorgon är det barnmorskebesök. Ska gå dit varannan vecka nu tills den lille ploppat ut. Vi pratade lite om det ikväll, jag och Marcus. Det är fan inte lång tid kvar nu! Vissa ungar vill ju komma ut tidigare, det kan ju hända närssomhelst! Vilket det säkert inte kommer att göra :) Men ändå. Det finns grejer som "måste" fixas innan lillebror kommer. BB-väskan, förlossningsbrev, inventering av bebiskläder, uppfräshning av vagnen och bilstol. Och sen vill jag gärna hinna klippa mig också :) Äh, i hinner nog :)


RSS 2.0