Bloggen


Jag tycker det är jättekul att blogga! Dokumentera vad vi gör, visa bilder på pojkarna och allmänt chitchatta. MEN tyvärr så får bloggen komma långt ner på prio-listan just nu. Och istället för att ha dåligt samvete för att jag uppdaterar så sällan, tänker jag nu bestämma mig för att i princip bara använda bloggen då jag vill dokumentera någon särskild händelse eller utveckling hos barnen. Som en dagbok att bläddra tillbaka i.

Blogga från mobilen är ju något som många gör, men nej, det funkar inte här. Tyvärr.

Facebook har jag, men tycker det känns som ett felaktigt forum att använda till att lägga upp massa bilder på mina barn! (nån bild då och då, men inte varje dag!)

SÅ, nu har jag, som mååånga andra också har, skaffat Instagram. DÄR tänker jag publicera bilder på de finaste jag har. Check it out! ()

Toodels!

Sixtenmys























Badpojkar









Sneak peak


Nu är det klart här hemma! Svärfar kom och åkte igen efter tre dagars intensivt målande med allt vad det innbär. Och det blev så jäkla snyggt! Rummen är långt ifrån klara, inredningsvis, men jag tänkte bjuda på några få smygtittar iallafall :)

I förmiddags körde vi hem till mamma och lämnade av Sixten. Olof var redan där efter en sleepover :) Jag och Marcus körde sedan till Ikea och var där i lagom tid, dvs 09.55. Perfekta tiden att komma en söndag. Vi kunde i lugn och ro gå och plocka på oss allt som vi var ute efter. Givetvis hade en noggrann shoppinglista föreberetts! Och det var riktigt skönt att vara där utan barnen. Och det var säkert ännu mer skönt för barnen att inte vara där med oss!

Två timmar och en kvart senare stod vi vid hemkörningsdisken och skrev på papper.

Vad som köptes? Jo, följande:
Garderober, bokhylla, datorbord, 2 st mattor, möbel till Sixtens leksakslådor, fönsterlampa, duschdraperi, förvaringslådor, pedalhink, bäddmadrass och toaborstar (såklart!). Hmm, det var nog allt. Inte så mycket smått alltså. Hemkörning betalade vi 349 kr för, vilket vi är anar är fel, för det var oväntat billigt.. men tack och bock för den.

Lite sneak-peaks var det ja:







More to come!

Mostermys


Olof har haft sin första sleepover hos moster Christine! Riktig lyx för Olof, att få 100% uppmärksamhet och bli rktigt bortskämd med lek och godsaker i ett helt dygn :) Dom hade jätteroligt och jag vet att Olof är saknad där hemma ikväll när han återigen ligger här hemma och snarkar högljutt i sin säng igen!





Tack Christine och Antonio för att ni tog så bra hand om Olof!

Här hemma pågår målning för fullt, då svärfar kom hit igårkväll. Fyra dagar ska han nu vara här och spackla, måla och dona. Ska bli så kul när det är klart!! Sixtens rum och allrummet ska äntligen bli vita och inredningsklara :)

I övrigt är det väl som det brukar! I fogarna lossnar det på som vanligt. (konstig beskrivning på foglossning kanske, men lite annorlunda!) Har även börjat få en strålande smärta under högra skinkan oftare och oftare. Konstigt, jag vet! Vet inte om det hänger ihop med fogarna, eller om det är diskarna som spökar igen. Eller nåt helt annat? Fortsätter med akupunkturen iallafall. Ska börja gå en gång i veckan igen över sommaren, eftersom det blev sämre direkt när vi började göra uppehåll på tre-fyra veckor. Not good...

Kusinlek


Olof, med minstingen Oscar!





Friska fläktar


Vi lagade fantastisk middag här hemma idag! Givetvis delar jag med mig av receptet, som vi hämtade ur ett gratis recept-häfte från ica-butiken. "Gott. Godare. Grillat." Receptet är aningens ändrat, men så här gjorde alltså vi!

Primörsallad med kokos, curry och kycklingfilé

1. Tvätta och skrubba och koka färskpotatis i saltat vatten. Låt den ånga av. Skrapa en knippe morötter, dela på längden och koka i saltat vatten.
2. Rosta 1 dl kokos-flingor i torr, het stekpanna. Värm 1 burk kokosmjölk med 3 tsk curry. Blanda ner 3 msk mango chutney och 1 toppad tsk sambal oelek. Smaksätt med saft från 1 lime, salt och peppar. Lägg ner morötter i såsen. Strössla över kokos-flingorna.
3. Grilla kycklingfilé, vi kryddade den bara med salt, peppar och curry. Värm naan-bröd på grillen.

Riktigt gott, med annorlunda smaker. Sixten åt massor, Olof likaså (massor i hans mått mätt alltså..), och jag och Marcus smaskade i oss med glädje. Prova!



RSS 2.0