Sixtens humör ja..








Lika söt alltid!



Sommarfina












Olof hade svårt att förstå varför han inte fick ha shorts och floppa-tlofflor i morse. "Det ÄR ju sommar mamma!". Lille Olof, idag var det inte riktigt det. Men det kommer igen!




Som i eurovision


Bon soir!! Good evening Europe! Qrhuasdlöjk aapiwrj Europeeee!

And now, it's time för snabbgenomgången!







Nej, jag är inte gravid. Hela härligheten bara väller ut av någon anledning. Nej, jag är inte puckelryggad heller. Inte min bästa pose, helt enkelt. Men pågarna.. mina pågar. En fröjd för ögat.



Jag älskar verkligen sommaren. (ja, jag kan väl kalla detta för sommar.) Vi älskar vår trädgård. Det är picknick i det gröna, slafs med vatten i sandlådan och hopp i studsmattan..













Chilledill





Lördagsgodis





Sen finns det massor mer att berätta! Som att Olof har hoppat flera steg i utvecklingen, känns det som. Han är frågvis, smart, eftertänksam och jäkligt rolig att umgås med! Häromdagen var vi ute och promenerade allihopa, en bit framför oss kommer två killar, varavar den ena med håret i tuppkam. Jag hinner precis tänka tanken, snälla Olof säg nu inget, när Olof utbrister "Vad är det för hår???". Och så är det mest hela tiden. Vad var det för påse hon höll i handen? Helt vanlig nettokasse.. Vad är det för boll? Basketboll.. Vad är det för konstig cykel? Permobil.. HÖGT och tydligt ställer han dessa frågor. Och upprepar tills han får svar. Underbar!

Och Sixten sen ja.. han är inne i en märklig period. Han har ett jäkla humör, den grabben! Och en underbar charm och humor (ja, en 1-åring kan väl ha humor?) Han är extreeeemt mammig. Nätterna är ett kapitel för sig. Han vaknar och gallskriker, tårarna rinner, och han lugnar sig icke förrän han får ligga som en tegelsten på mitt bröst.

Mitt i allt fick jag en släng av maginfluensa, Sixten snorar, Marcus har blivit tränings/äta-nyttigt-narkoman och Olof är _aldrig_ tyst.



Nu går det i racerfart


"Titta rakt fram Olof"

"Inte så fort Olof"

"Sväng in til kanten Olof"

"Håll med båda händerna Olof!"







Rivigt


Det blir inte mycket dator-tid nu för tiden. Dels är eftermiddagarn och kvällarna fulla med annat, och dels ser vårt datorrum ut så här just nu:





Nu är det bara två veckor kvar, sen kommer snälla svärfar ner och gör Sixtens rum och allrummet finfint! Tills dess blir det inte mycket bloggande från denna pall :)

Lite sorgset.. lite


Ikväll har jag tvättat (skrubbat!) den stora vagnen. Det är dags att sälja den nu. Lite snyft är det faktiskt. Trodde inte det skulle kännas, men när jag var klar med tvättningen och fotograferat den, och sedan körde in den i förrådet, kändes det liiite i magen. Där har ju våra bebisar sovit!!



Men nu är det alltså dags!





Nyklippt Olof





Lite bilder..


.. från veckan som gått.



Mellanmål









Jupp, min 3-åring lägger pussel med 100 bitar all on his own!





Makaroner med korv, götteligött





Sulky inköpt



ett par t-shirts och en kofta till Olof



Shorts



Skor till stor och skor till liten



En liten krabat som var något av det största jag sett. Höll på att snubbla på den när jag klev av bussen en dag.



lek med mosters telefon



på väg till Blekinge



på väg hem från Blekinge :)





och slutligen en liten promenad med mormor en härlig söndagskväll!




Söndagkväll


Det har varit en jättebra vecka som just avslutats med en jättebra helg! Jag är trött och kudden kallar, men en snabb uppdatering får ni först!

Igår körde vi upp till Olofström och där samlades alla Marcus syskon och syskonbarn hemma hos pågarnas farmor och farfar. Det blev lite kombinerat firande av Sixten och Marcus pappa. Vi grillade (stekte snarare.. ösregnade ute!) korv, åt potatissallad och brownie-kladdkaka. Det var jättetrevligt, och pojkarna stortrivdes! Sixten var riktigt farfar-tokig och Olof var lego-tokig och lekte med kusinerna Tuva, Nouva och Calle. Det blev en kort tripp, i förmiddags körde vi hem igen!

Sixten fick många fina presenter. Pengar, fonder och följande:

Sommardress av faster Elin och Erik



härlig bok med massa färger, också av Elin och Erik



Shorts och t-shirt med Blixten för att matcha storebror :) Av faster Anna



Sixten fick också ett gäng färgglada, coola bilar av faster Malin, men dom bilarna är redan utspridda här hemma :) Tack än en gång allihopa!

Vi pratade lite cyklar under kalaset. Jag och Marcus hade tänkt att vi skulle vänta tills nästa år med att köpa en riktig cykel till Olof, eftersom han knappt får igång trehjulingen. Men efter att ha hört hur bra det gick när Calle och Hugo (pågarnas kusiner) lärde sig cykla, tänkte vi om. OCH efter en titt på blocket och ett kort telefonsamtal därpå, körde vi inom Lund på väg hem idag, så nu har Olof en cykel! En riktigt sliten, cool cykel, som haft ett antal ägare före Olof. Men rejäl, och med stödhjul, flagga och pinne eller stav där bak, så vi slipper bocka oss när vi ska hålla i cykeln! Priset? 200 spänn :)





Olof blev plötsligt väldigt stor :)

Trevlig söndagkväll på er!

Fin finare finast











Familj på studs


Vilken skillnad från i somras, då Olof vägrade hoppa ståendes på studsmattan :)











Sixten vaktar Olofs skor :)



Puss älskling!



Jag vågade mig upp på studsmattan jag med. Dock blev det inte så mycket studsande, hrm.., men gött var det!










Körsbärsträd i blom





På cykel och bil





















Mormortokig


Jag vet ingen som är så mormortokig som Sixten är. Hade han fått (vilket han också faktiskt får..) så skulle han sitta varenda sekund i mormors knä eller mysa i mormors famn. Vid varje avsked strömmar tårarna ner för hans kinder. Olof är också mormortokig, men Sixten 100 snäpp värre :)




Annorlunda kalas


Detta skulle bli en helg i kalasets tema. Igår firades Christines 26-årsdag. Idag skulle vi vara 23 pers här hemma och fira Sixtens 1-årsdag. Men så blev Olof kräksjuk, (igen.. vinter/vår 2012 kommer vi minnas mycket väl.) Igår morse kräktes han flera gånger på väldigt kort tid. Bara att ställa in rubbet. Dock så blev det inte mer, som tur var, stackars Olof har varit med om mycket.

Iallafall så hade vi kylen full av korv som skulle grillats idag när hela Marcus familj skulle kommit ner. Och eftersom det inte blev mer av kräksjukan vågade sig mamma, pappa, Christine och Johan sig hit för att smaska grillad korv och Nutellasemifreddo (se föregående inlägg..). Mycket trevligt!

Bilder?? Massvis!



Mormor hade med sig några presenter till pojkarna. Sixten fick en body och en ursöt sommar-dress. Olof fick en Busiga Bebben-bok!







Mycket lek på studsmattan!



Christine var grym på att studsa :)









Det kommer fler bilder!!!

Nutellasemifreddo..


Asså.. gillar ni glass? Gillar ni gräddig glass och maräng? Nutella? Den gamla glassen Nogger? DÅ är detta ett recept att satsa på. Gott? Nja.. snarare GOTT!!!!







(Recept från Saltpeppar, jättebra sida med många roliga och goda recept!)

ca 8-10 port

Ingredienser:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Gör så här:
1. Separera gulorna från vitorna. OBS! Det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena och torra.
2. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
3. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker.
4. Avsluta med att vispa grädden för sig.
5. Lägg en marängbotten i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Krossa den andra i lite grova bitar.
6. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan, (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
7. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Detta bjöd jag min härliga familj på idag, succé!


Bränna!


Idag har vi haft det otroligt härligt! Marcus hade lite att jobba med på huset, lite målande och annat, så jag och grabbarna packade in oss i bilen och körde till Malmö för en heldag på Hindby! Vi mötte upp mormor på Ica Maxi för lite handling först.



Sen hängde vi i mammas och pappas trädgård hela dagen lång, alla syskon och barn. Jättemysigt! Vi turades om att hjälpa till med krattning och maskrosplockning, men mest satt jag, Christine och Johan på gräset och göttade oss i solen. Ja, solen tog bra idag förresten :)

Olof och Samuel hade tävlingar, lekte och plockade pinnar.







Och Sixten undersökte vad som fanns i denna gräsmattan också!







Marcus kom senare när måleriet blev klart. Sen blev det tacos på terassen bland alla rödnosade Nilsson-syskon :) Underbar dag, och underbart sätt att spendera en ledig dag på!

Lek


Lite lekbilder från maken från igår!



Olof har fantasi, och låtsas att Sixtens leksakslåda är en bil :)



Studs!


I söndags åkte studsmattan fram! Och jag var så sugen att testa själv. I somras hade jag ju nyss fött barn, och då sägs det att man INTE ska hoppa och studsa. Men nu är det ju ett helt år sen, så nu kunde jag inte hålla mig. Haha, varning varning känsliga läsare! Ingen bra idé för mamma Anna att studsa. Nästa gång får jag dra på mig en av pågarnas blöjor eller nåt :)







Och igår fortsatte Marcus och Olof att studsa, under tiden som jag var på jobb och slet!





Sixten undersökte allt spännande som fanns i gräsmattan :)






RSS 2.0