Såå god middag


Fast det har vi ju varje idag. Men idag var det liite extra smaskens!

Helt vanliga klyftisar. Kycklingfilé stekt med lite salt och peppar. Zatzikisås, lite grönsaker. Och så en liten liten prick över i:et idag i form av Findus Green Deli Italian pesto. Dvs, den produkt jag fick prova gratis från Smartson. Det var smarrigt!! Man bara stekte de frysta grönsakerna i lite olja, små klickar fryst pesto-gojs fanns bland grönsakerna, som smälte och blev gott gojs! Kan rekomenderas!






Sixten


var klädd i marint tema idag :) Se så fin han är i denna söta dress han fick av mormor i söndags:









Sixten fyller ju nästan ut hela liggdelen i vagnen. Hur ska han få plats där i ytterligare tre-fyra månader???



I hettan idag var det nog jobbigt för Sixten att ligga i vagnen. Han gnällde inte eller så, men jag kände ju att han var väääldigt svettig på ryggen när jag tog upp honom!


Jättekul


hade Olof haft idag på sin utflykt. Såklart!! Allt hade gått bra, sa fröken Sara. Olof tyckte det var jättekul att äta sin matsäck, och ville äta banan, risifrutti och macka på samma gång :)

Det har ju varit sjukt varmt idag, så det var en klibbig Olof jag hämtade hem! En blandning av svett, smuts och solkräm :) Ett långt bad stod på schemat ikväll!

Ännu mer gratis!


Idag fick jag hem en sån här i posten:



Dags att testa en sån här allså:


Handen är god


Sixten har upptäckt sina händer, och hur gott och mer lättillgängligt det är med hand när man tappat nappen :)






Olofs första utflykt!


Åh min store påg är i detta nu på utflykt med dagis. Jag gick och var lite smånervös med resfeber hela morgonen :) Hihi, och en liten klump i halsen när jag vinkade av honom. Tänk sicket äventyr att få gå på en sån stor buss med alla barnen och fröknarna, med sin lilla väska full med matsäck. Det måste ju kännas otroligt!

Försökte få Olof att stå stilla och posera för kameran, men det var inte det lättaste :)













Ska bli så spännande att få höra sen hur det gått!

Det är ju sommar


ute igen! Och det känns skönt. Sist det var varmt, då för ett par veckor sen, var jag låst i mina jeans fortfarande. Inga av mina halvbyxor passade, men som tur är kommer jag i ett par nu :) Så då behöver jag inte lida lika mycket i värmen! Tjohoo :)

Vi har haft en mysig dag ihop, jag och pojkarna. Sixten har mest sovit faktiskt, men Olof har verkligen varit på G. Fullt fart hela tiden. Det är skönt att han tycker så mycket om att gå själv, för då kan man gå ut på "långa" promenader, eller bort på Ica och handla (Citygross hade nog varit i det längsta laget för honom!) Men som sagt, skönt att han älskar att gå. Så går lite tid också :) (ja, men jag tycker _inte_ att det är roligt att leka en hel dag!)

Olof gottade i sig lite färska hallon till mellanmål (ja inte bara hallon!)



(ni får bortse från tvättstället i bakgrunden!)



Till middag lagade jag den neverending klassikern, pasta med pastasås. Ja men vad är då Pastasås? Variationerna är oändliga.. men en bra bas är Bacon, lök, champinjoner och creme fraiche. Sen kan man krydda med lite vad man vill och känner för. Kan tipsa om en god krydda från Kryddhuset (tror vi köpte den på ÖoB), den heter Kebabkrydda, och är jättegod i just en sån här maträtt. Men varför den heter just Kebabkrydda är en annan historia, för inte smakar den kebab just!



Inte så pjåkigt resultat va? Och två olika sorters pasta blev det. Ibland står man ju där med små slattar, så då får det bli en blandning!





Imorgon ska Olof iväg på sin första utflykt med dagis. Jag ska packa hans lilla Rorri-ryggsäck med lite matsäck :) Åh, min store påg. Lovar att fotografera honom på väg mot äventyr!

Musses klubbhus


Olof har kollat på Musses klubbhus sen i höstas, men det är nog först nu som den pedagogiska undertonen nått fram till honom :) Nu sitter han och räknar potatis med Musse, eller svarar när Musse frågar något, och säger "Tjohoo" när de kanar ner för kolaberget!



Olof fick en bok av mormor igår! Stor hit :)

dsc01263 (MMS)

Olof fick en bok av mormor igår! Stor hit :)


Åh så söt

dsc01261 (MMS)

Åh så söt


Mina pojkar





Hemma igen!


I fredags körde vi till Olofström direkt efter frukost. Vi skulle fira Marcus brors student/bal, samt tidig morsdag igår. Olof såg mycket fram emot att träffa sina kusiner, och tjatade om Tuva, Calle och Nouva hela tiden :) Vi hade lite otur med regn (correction: ÖSREGN) när Robert skulle in på sin bal. Haha, jag skrev VI, men givetvis var det ju mest synd om studenterna i sina finkläder. Men vi blev rejält blöta vi med :)

Olof hade humöret på topp iallafall, trots ösregn. Här står han och pratar med Nouva:



Robert, uppklädd till från topp till tå!



I lördags var vi ute en stund i farmor och farfars trädgård för att bli av med lite spring i benen.







Sixten fick jättefina presenter av sina fastrar med familj.

Detta gulliga set av Malin:



Och dessa härliga kläder av Elin:



Vi lämnade Olofström i morse efter frukost, så vi skulle komma hem tidigt. Skönt att kunna plocka lite i lugn och ro, packa upp, ladda tvättmaskinen. Marcus badar Olof, Sixten sover och jag surfar lite. Ska alldeles strax damma över lite och köra ett varv med dammsugaren, och sen hopp in i duschen. Sen ska vi iväg igen ju! I eftermiddag kör vi till min farmor för att äta smörgåstårta och fira morsdag :) Jag och mina syskon har köpt ***** till vår mamma! (ja jag kan ju inte skriva ut vad det är, mamma är ju bloggens mest flitigaste läsare!)

Sixten, min älskling


Åh vad man blir glad när ens lille påg jollrar mot en, och besvarar ens ljusa pipigia gullegullröst med ett leende. Äntligen!






Det finns shyssta grejer


att köpa i affären, som gör ens middag godare :) Färdiga såser, marinader och kryddblandningar får man ta hjälp av ibland tycker jag. Mer än gärna!

Det blev en bra grund till gårdagens middag!






Hos moster


min syrra bor på Slottstaden i Malmö. I en lägehet på fjärde våningen. UTAN HISS..

"Problem" 1: var parkerar man bilen? Jag behövde dock bara snurra runt kvarteret ett varv, sen hittade jag den perfekta parkeringen. Dessutom slapp jag fickparkera! :)

"Problem" 2: Asa upp vagnen fyra trappor? Nej tack. Då asar jag hellre bilstolen.

"Problem" 3: Att faktisk asa upp bilstolen, men Sixten i såklart, samt skötväska på ryggen. Fyra trappor upp var det ja. Noll kondition? Check! Till en början försökte jag föra ett samtal med Christine samtidigt som vi traskade på. Jag fick ganska snabbt be om att få återkomma när vi gått de resterande tre trapporna :)

Inga av dessa problem var några som helst problem, SÅKLART! Det var det värt :)




jag vet jag vet!


Usch så dåligt av mig att inte uppdatera igår! Men dagen gick i ett i ett. Jag och Sixten hade turen att ha bilen igår, så vi var iväg under tiden Olof var på dagis! Vi körde till Christine i Malmö och fikade och pladdrade lite :) Nice!

Olof är frisk igen. Min egna teori om varför han hade feber i måndags, är tandsprickning. Har följt utvecklingen av hans kindtänder ett bra tag nu, och i måndagskväll såg jag att de spruckit igenom på båda sidorna där nere i munnen. Måste vara högst smärtsamt, och det kan ju orsaka feber har man hört och läst. Kan också förklara varför han knappt åt något varken måndag eller tisdag. Men det konstiga är ju dock att han inte klagat på att ha ont i munnen..

I tisdags hade vi besök av pärona. Olof tyckte det var jätteroligt att mormor och morfar skulle komma, och han stod länge länge i fönstret och spanade efter mormor. Lite presenter fick pågarna, som mormor köpt med sig hem från sin skolresa i Polen. Sixten fick två bodies, som jag faktiskt inte har fotat! Olof fick en Rorri-tröja, som genast skulle provas såklart! Och en Nalle Puh-flaska





Mormor lyckades också locka fram det första lilla svarsleendet från Sixten!





Sen blev Sixten så trött efter allt garvande, så han slocknade hos pappa i soffan. Pappan ser ut att kunna slockna när som helst han med!




Dagens oss


är mycket piggare än gårdagens! Han sov från och till fram till halv fem igår eftermiddag. Sen blixtrade det till, och Olof började tjata om att han var hungrig. Okej, tänkte jag och erbjöd honom något lätt, banan eller äpple eller lite yoggi. Nej mamma, jag vill ha MAT!, var Olofs svar på det :) Haha, bäst att lyda! Jag rusade ut i köket och satte igång med matlagningen. Olof satte sig på sin stol vid matbordet, trots att jag försökte förklara att det dröjde en stund. Men vad är "en stund" egentligen för en sån liten? Så han satt där i tjugo minuter (snabblagad mat igår!) och sjöng lille katt och låtsades äta majs med sin sked :)

Supersnabb korvgryta med pasta blev det alltså (spagetti till mig, makaroner till Olof och Marcus). Innehöll kabanoss, gul lök, vitlök, champinjoner, krossade tomater, salsasås (taco), salt och peppar. Inte världens gourmet, men det gick ner :)





Efter middagen smet jag ut en stund med Sixten i vagnen. Jobbigt att vara "innestängd" i huset en hel dag! Underbar kväll utomhus dessutom :)

Sen blev det lite liggande magträning för Sixten









Det kommer inte många protester ur honom kan jag säga. Jag måste ha fått världens snällaste (och nöjdaste?) bebis :)

Framåt kvällen kom febern till Olof. 39grader hux flux, riktigt varm var han. Ville inte ha välling, bara "vila". Vi la honom runt åtta med en alvedon, men han var väldigt pigg. Förmodligen för att han sovit så mycket under eftermiddagen. Fram mot tio-tiden sa han att han ville gå upp :) Jag hade faktiskt tänkt att jag skulle sitta i soffan framför tv:n lite längre än vad jag brukar (vanligtvis stupar jag i säng vid tio!), men jag kände mig pigg och ville kolla på ett program på kanal5 som började just kl.22. Olof låg bredvid mig i soffan, ville helt plötsligt ha lite välling, men var fortfaranade kokhet över hela kroppen. Klockan elva gick jag och la mig med honom i hans säng, han somnade ganska snabbt.

Hur natten sen har varit kan jag summera lite snabbt: Jag sov mellan 00.00-03.00. Sen har pojkarna avlöst varandra i vakenhet! Så liite trött är jag. Var så sjukt yr i morse också, lite läbbigt.

Jag höll ju såklart Olof hemma från dagis idag. Avbokade även Sixtens bvc-tid. Olof hade förvisso ingen feber i morse, men man vet ju aldrig. Men peppar peppar, så har ingen feber åter visat sig. Olof har haft sjudundrans energi idag. Tur i oturen också att dagisutflykten blev inställd, med tanke på förmiddagens väder!

Vi var dock ute en kort promenad innan lunch. Skönt med frisk luft! Och kul med vattenpölar såklart :)





Nu sover Olof. Men Sixten är hejsansvejsan-pigg, så jag tror det blir svårt för mig att vila :) tror jag ska passa på att bada min lille påg nu!

Just nu


är vardagsrummet ockuperat av mina söta, sovande pågar.




oj!


Nu ringde precis en fröken från Olofs dagis! Det går tydligen Höstblåsor på hans avdelning, och hon ville informera om det. Och att det är väldigt smittsamt, smittar vid beröring helt enkelt. (Hon tänkte då på Sixten, snällt!) Sjukdomen visar sig oftast genom att barnen först får lite feber (check!), sen bildas det alltså blåsor främst i munnen, men kan även komma på händer och fötter. Och spricker dessa blåsor, smittar det alltså väldigt. Får se hur han mår när han vaknar.

Sen blev dagis utflykt imorgon inställd pga så många sjuka. Trist för barnen!

Vad hände med lille pågen?


Märklig förmiddag. Allt var som vanligt i morse. Olof var lika solskens-sprallig och snackig som vanligt. Vi har en hantverkare här hemma idag som pillar med vatten rör och annat, Olof pratade glatt på om bilar och bussar med honom :

Vid halvelva-tiden säger Olof att han är hungrig, äter nästan ett helt äpple. Vi leker vidare och läser lite böcker när jag ammar. Helt plötsligt säger han att han har ont i magen, att han vill byta tröja. Märkligt? Ja. Sen säger han att han är hungrig, så jag fixar fram lunch, men då vill han absolut inte ha någonting. Säger bara att han vill vila. Och det är verkligen nånting som INTE vanligen kommer ur Olofs mun.

Sagt och gjort, vi går in på Olofs rum. Jag rullar ner persienner, Olof kryper självmant upp i sängen och ber om nappen, kryper ner under täcket. Och jag lovar, han somnade på under en minut! Stackare. Lite varm var han, men ingen feber. Får se hur det utvecklar sig!

Middagen är serverad! Eller var :)


Gourmetmiddag idag hemma på vår gata i vår lilla stad :) Fiskpinnar, potatismos, lingonsylt och ärter! Om ni tycker fiskpinnarna ser aningens brokiga och krokiga ut, är det ju för att dom är hemmagjorda! Mina pågar hade aldrig accepterat något annat :) Jag däremot har inga större besvär med att äta fiskpinnar från frysen kan jag lägga till, men det är ju bra mycket godare att göra själv.

Köp helt vanlig torsk från frysdisken, torsk på block. Låt den tina lite, men inte helt. Det är mycket lättare att kunna skära till pinnarna om fisken fortfarande är lite fryst. Rulla sen fiskpinnen i mjöl, doppa i vispat ägg, och rulla till slut i ströbröd kryddat med salt och citronpeppar. Stek i riktigt SMÖR!



Åh så gott!

Fullt ös inne på lekrummet!


Mina grabbar sitter i detta nu inne på Olofs rum och leker. Marcus leker med den ena rösten efter den andra, föreställer alla bilarna, Kling & Klang, tåg, ja allt får en röst :) Väldigt uppskattat, från Olofs sida för att han såklart tycker det är jätteroligt att leka med pappa, samt uppskattat från min sida- som inte tycker det är särskilt roligt att just leka :)







Igår var pappa och Johan här och åt middag. Olof satt länge till bords och väntade och ropade på morfar och Johan :) Glädjen var total när de väl kom! Vi åt grillad fläskfilé , sallad och klyftisar. Efter maten var vi så sugna på nåt gott, typ en paj eller kaka, men fy vilken dålig värd jag var som inte hade förberett något! Som tur var kom jag på att jag hade en ask Paradis-choklad undanstuvad sen i julas, sparad till precis ett sådant här tillfälle!




Fredagsmys


Marcus överaskade oss alla med att komma hem från jobbet klockan tio i förmiddags! Så det blir en riktig långhelg ihop hela familjen. Vi var iväg en runda på biblioteket och lånade två böcker samt en dvd med Fem myror. Vet inte om Olof är för liten för att kolla på det, men han kan nog tycka det är kul. Och lärorikt! Jag menar, ungen är 2år och kan räkna 1-20 och känner igen flera bokstäver och namn när man skriver dom!



Min andre påg, som inte kan räkna till tjugo, men som är minst lika söt :)



Vi hade en helt okej god middag idag. Äh who am I kidding? Ibland är det så j*kla gott med grillad kyckling :) (Marcus förslag denna dag, då ingen av oss var direkt sugen på det som egentligen stod på veckomatsedeln, dvs fisk!) Alltså: grillad kyckling, sallad, zatziki och vitlöksbröd :)



Pågarna rensade tallrikarna!





Jag har väl skrivit förr att Marcus tycker det är vansinnigt roligt att dra upp byxorna på Olof så att de når armhålorna? Har väl smittat av sig på Olof nu också..



Efter maten gick vi ut i trädgården en stund. Det var Uppdrag: MASKROSOR










1 månad


Så gammal är min lille påg idag! En hel månad sen han ploppade ut :)

Igår gav jag honom ett mysigt bad. Jag kan säga att han njöt varje sekund!











Myspågen! 1 månad idag alltså :)

Nu ska det ammas, och sen ska vi hämta den store myspågen!

Dags för lunch


Är inte så hungrig egentligen, bara sugen. Alltid sugen. Inte på något specifikt direkt, bara vill ha något i munnen att tugga på. Äta äta äta. Jag älskar att äta. Suck!



men det här var det väl inget större fel på ändå..

För övrigt så har jag fortsatt med mina fruktsallader. Varje kväll, kväll efter kväll. Det där med 500gram frukt och grönt om dagen, klarar jag ju utan problems!

Utmattad


Sixten blev så trött från allt Zumbande, däckade precis :)


Nyhet


Sprang på denna nyhet (nyhet för mig iallafall?!?) i affären häromdagen. Ser smarrigt ut.  Man skivar alltså kycklingfilé i mindre bitar, blandar i olja och påsens innehåll. Sen brer man ut kycklingbitarna på en ugnsplåt. Ska prova det insom snar framtid.



Zumba!


Jepp, skratta ni. Men jag har köpt en Zumba-box :) Och denna förmiddag testade jag beginners-dvd:n. Den var på ca 15minuter, och innehöll grunderna i alla latindanserna som Zumba bygger på. Först tyckte jag att "det här var ju simpelt", men dom började ju i ett tempo som senare visade sig vara ungefär en fjärdedel så snabbt som det egentligen skulle vara! Knappast hann jag flytta mina ben i samma tempo som de tre chica personerna på tv:n! Benen hängde liksom inte med :) Jag får skylla på att kroppen inte är helt återhämtad efter graviditet och förlossning!

När skivan var slut kände jag mig inte precis slutkörd, men ändå lite lagom varm i kläderna. Kände att det räckte där för idag!

Underbare Sixten låg i sin babysitter och hejade på sin mamma med stora ögon! Sa inte ett pip på hela tiden, bara viftade med armarna och sparkade med benen. Kände väl sig lite inspirerad att köra lite Zumba han med :) När jag sen duschade satt han så fortsatt snällt och knäpptyst. Bara rosslade lite sådär som bara Sixten kan, hihi :)

Så det var alltså Zumba det. Finns tre dvd-skivor till. Men ska nog köra Beginner ytterligare ett par gånger först!

Tramsepåg :)



I detta nu


Skrål skrål skrål




Lite fina bilder




Den gulliga Musse Pigg-hoodien har Sixten fått av sin gammelfarmor (dvs min farmor). Visst är den fin?? Jag hade lagt den i en annan låda i byrån, den lådan jag lagt de kläder som Sixten fått i present men som fortfarande är för stora. Men så igår, så kräktes han i sin andra jacka, och då kom jag på Musse Pigg-dressen! (kom med ett par byxor också..) Den är strl 62, satt väl liite stort, men fungerade utmärkt!



En röd-vit-randig body idag, en av Olofs gamla bodies. Han har även röd-vit-randiga strumpor från Polarn o Pyret. NEJ, inte som jag köpt (tycker dom tar lite väl överpris för bebisstrumpor), men vi fick ett par i en av gratisväskorna från BB :)



I eftermiddag kommer Christine hit! Olof kommer bli överlycklig. Och så ska vi mumsa tacos!

Easy tone

Jag har köpt ett par Reebok Easy tone skor! Hämtade ut dom igår, och gick idag på premiärtur.




För det första var skorna superbekväma. För en bredfotad person som mig, är det inte alltid lätt att hitta skor som passar och sitter skönt på foten. När jag gick, kände jag inget speciellt i ben eller rumpa. Det är ju det skorna är till för, träna vader, lår och rumpa lite extra när man är ute och går. MEN när jag kom hem och tog av mig skorna, kände jag mig lite mör ändå :) Som lite mer än efter en "vanlig" promenad. Även om jag inte förväntar mig att skorna utför underverk, är jag nöjd med dom bara av anledningen att de satt så förbaskat skönt på foten! Och bra promenadskor är ju viktigt när man går mycket. Och jämför man med skorna jag vanligtvis traskar runt i (tunna tunna tygskor från H&M med en sula på ungefär 1cm, så varenda småsten känns under foten!) så är dessa kanon :)

Beställde skorna på Sportamore.se i söndagskväll, skorna levererades igår. Snabbt och smidigt! Dessutom gratis frakt och gratis retur ifall skorna inte skulle passa!

Wohoo!


Jag blev utvald att gratis få testa Findus Green Deli via www.Smartson.se Åh vad jag känner mig utvald, eller inte! Det visade sig att samtliga syskon (plus ett syskons fästman), som alla anmälde sig, också blev utvalda. Vad är oddsen? Eller är det relativt nytt fortfarande, så inte så många som anmälde sig? OCH gör jag mig en stor otänst nu genom att skriva detta här så alla mina hundratusentals läsare kommer anmäla sig till kommande kampanjer och sno min plats? Den som lever får se... Imorgon är det iallafall jag som går till affären och collectar en styck gratis Findus Green Deli!

Han tappar sitt fina hår!


Jag märkte det igår, när jag såg att min tröja var full med små små ljusa hårstrån. Sen fick jag rolla insindan av Sixtens mössa när vi varit ute :) Synd på hans urgulliga kalufs!





Vi var på bvc i förmiddags, tyvärr var vår ordinarie sjuk men vi fick träffa en annan trevlig tant som vägde och mätte min lille påg. 58,5cm har Sixten vuxit till! Och det anade jag, har redan fått rensa bort lite kläder i strl56 :) Och 300gram hade han ökat sen förra veckan. Allt går smooth!

Idag skulle egentligen Therése kommit hit med Samuel, men hon har fått halsfluss stackaren :( Så jag och Sixten får roa oss på egen hand. Just nu sover han sött i våra sängar. Det är lite kyligt här hemma idag, så han ligger så gulligt nerbäddad. Åh han är världens finaste!

Hoppas det slutat regna sen när vi ska ut och hämta Olof på dagis om ett par timmar. Har inte lust att bli lika blöt en gång till!!

Nu ska käka lunch, repris från igår: min bulgursallad!

En lugn stund


Just nu är det lugnt och skönt där jag sitter. Härligt!

Olof sitter i badet, Marcus läser tidningen, Sixten sover och jag skriver :)

Middagen ligger i magen










Pappa är hemma!


Marcus kom hem för en stund sen. Tio minuter senare är leken i full gång här hemma. Olof blir som tokig när pappa äntligen kommer hem från jobbet :)







Nu ska jag fortsätta med middagen! Idag blir det spagetti och köttfärssås!

Lunch!








Visst det ser smarrigt ut? Bulgur, krydda med smak av Persilja, mynta och citron. Väldigt god! Blandade ner morot, gurka och ärter, samt ett kokt ägg. Smaskens!

Sixten och Pricken


Sixten fick en liten kompis av Johan igår, och av nån anledning (tror det var Christines påhitt!) fick han namnet Pricken :)

(Sixten ser lite lazy-eyed ut, MEN han håller faktiskt på att somna!)


Trevlig kväll!


Har lite fina bilder från gårdagen! Vi åt smaskens god grillmiddag, följt av smaskens god smulpaj med rabarber och sen blev det lite eurovision på det! Jag och Sixten körde hem vid tio-tiden, efter ha skjutsat Christine först såklart! Olof blev kvar hos mormor och mös. (han sov till tjugo över åtta i morse, fick jag höra från mamma förut!!). Själv gick man ju upp klockan nio. NÄR hände DET senast?? Väldigt skönt iallafall. Kan ju lägga till att Sixten fortfarande sover..

Vad som händer idag, vet jag inte. Skönt va? Vi ska ju hämta hem pågen såklart! Men det väntar vi nog med ett par timmar, så mormor får lite tid med honom först :) Blir väl till att dra över med dammtrasan och köra ett varv med dammsugaren. Eller så spar jag det roliga till imorgon. Risken är tydligen rätt stor (vädermässigt) att vi blir fast inomhus imorgon, jag och pågarna.

Lite pictures:

Olof fick en "riktig" keps av morfar igår. Marcus svar på det var att nu måste han verkligen köpa en "riktig" keps till Olof :) (översättning: fel lag..)



Tröjan fick Olof också igår. Pippi :)



Christine och Olof gör peace-tecknet. Om ni undrar alltså :)



Sixten hos mormor



Fin bild!



Olofs första chips och dipp. Eller chips och sås, som han själv uttryckte det :) Klart Olof också skulle få smaka när vi andra festade loss framför eurovision. Fast mest doppade han bara chipset och slickade på det!



Olof delade gärna med sig till Johan också :)



Over and out!

Om en stund


packar jag in mig och pågarna i bilen och kör till Malmö! Min zombie till make stannar hemma och kollar på fotboll och går och lägger sig klockan åtta :)

Jag måste bara skriva en sak: Till alla som inte har körkort, ändra på det! Förra årets största händelse (ja förutom att vi blev gravida med Sixten!) var att jag "fick" körkort. Jag vet precis tillfället då jag bestämde mig. Det var inget jag funderat länge på, utan det var när vi satt i bilen hem från mina föräldrar. Jag minns att jag undrade för mig själv, VARFÖR har inte jag körkort egentligen?! Jag har haft så många år på mig, tillochmed påbörjat det vid två tillfälle men lagt av innan det ens hunnit sättta igång. Och vi planerade ju ett andra barn, så det kändes lite som "nu eller aldrig". Det fick bli NU (eller ja DÅ!) I mitten av april 2010 skrev jag in mig på körskolan här i Staffanstorp. Tisdagen den 7e december gjorde jag mitt förarprov, och blev godkänd :)

Varje gång jag nu sätter mig i bilen är jag så himla glad över det jag åstadkom förra året! Det var inte så lätt alla gånger med ryggproblem, en Olof, heltidsjobbande och en växande bebis i magen. Men det gick! (med hjälp från barnvaktande föräldrar och en styck fantastisk make till handledare.) Sen hade jag ju världens bästa körlärare Paula också på körskolan, som gjorde att varje körlektion kändes som ett kafferep :) Sen får jag väl vara lite ego och skriva att det mesta jobbet, och därför den som ska ha mest cred, är ju jag själv! Det var ju ändå jag som klarade det :)

Ikväll ska jag gotta mig med grillspett, smulpaj och min härliga familj!

Sleepy





Förresten!


Jag vill slå ett slag för Näsfridan! Denna fantastiske uppfinning, som iofs är lite läskig, men som verkligen fyller sin funktion och gör att mina pågar kan andas lite lättare!


Pigg och vaken?


Nu är klockan tjugo över åtta, och vi har redan varit vakna och "igång" ett par timmar faktiskt! Ska jag berätta om natten och morgonen? Okej då!

Klockan 1 inatt sitter jag i sängen och ammar. Det är ju okej, lillpågen måste ju ha mat och jag somnar snabbt om efter varje amning på nätterna. Men vad hör jag då plötsligt? Jo små små fotsteg ute i hallen. Jag har då två val. Antingen tar jag bort Sixten från bröstet och lägger ner honom i sängen och går in med Olof. Risken är ju då rätt stor att Sixten blir arg över det plötsliga avbrottet i hans måltid och börjar gnälla, och väcker då Marcus. Alternarnativ två är att jag väcker Marcus, och att han får gå in med Olof, och Sixten kan då lugnt käka vidare. Jag väljer det senare. Marcus kommer vakna i vilket fall som, och bättre då med en nöjd Sixten i famnen!

Sixten tar tid på sig, är dessutom smittad av storebror och har en liten retsam förkylning som täpper igen hans lilla lilla pyttelilla näsa. Stackarn. Olof somnar snabbt om i sin säng, jag, Marcus och Sixten kommer väl till ro vid 2-tiden. MEN, vem kommer tripptrappandes runt sex i morse? Jo, Olof. Olof, som tydligen då är färdigsoven! Jag hoppar snabbt upp ur sängen och går ut med honom, låter de två andra pågarna sova vidare. Men tyvärr dröjer det inte länge innan jag hör en hostig och ledsen Sixten inne hos pappa. Jag smyger in och tar ut även den andra sonen till vardagsrummet. Men bara en halvtimme senare, kommer även fadern ut ur sovrummet! (Han är ju sååå dålig på att somna om när han väl vaknat!!)

Ja, vi är en, om än ofrivilligt, morgonpigg familj!

Bra idé va?


Jag tog med mig pojkarna till bibilioteket i förmiddags! Är fortfarande glad över den idén :) och Olof visste ju direkt var vi skulle gå när vi kom dit. Han har ju varit där med dagis! Där fanns lite pussel och såklart massa böcker att bläddra i. Vi gick därifrån med en Bamse-bok och en Alfons-bok.





Sen blev det en sväng till torget där vi köpte äpple och bananer. Olof fick en banan av farbrorn som stod och tjöt att man minsann kunde köpa svenska jordgubbar. Fina! Färska! 40kronor! Men det hoppade jag. Fast dom såg väääldigt goda ut :) Hade inte så mycket cash på mig.

Nu sover Olof middag. Ska väcka honom om en timme, då har han fått sova i en timme och en kvart. Vi får prova oss fram med hans vila nu ett par dagar. Vi kan inte ha det så att han vaknar mellan fem och halv sex på morgonen!

Ikväll blir det kycklingspett och klyftisar till supper!

Imorgon


är det fredag och Olof är hemma från dagis. Ska bli "intressant" att se hur morgondagen ter sig. Vi hade en jättemysig stund efter dagis idag. Jag tog med mig lite frukt och pärondricka, och så satte vi oss på en bänk och åt mellis. Sen promenerade vi ner till ica och köpte nåt smått, och sen vidare hem. Det hela tog ungefär en och en halv timme, och kan ni tänka er att Olof gick själv hela den stunden? Han är makalös på att gå. Ville inte stå på nyckelpigan alls, utan gå själv!

När vi sen kom hem, var det dags för amning. Så då fick Olof kolla lite på film för att jag skulle kunna göra det i lugn och ro. Sen började det.. det trevliga trotset som det väl kallas. Det var dags för bad, och det i sig var inga problem. Men så plötsligt börjar han säga att han vill titta på Rorri på telefonen, och jag förklarar gång på gång att det bara är på Christines telefon man kan göra det, att mamma inte har en sån telefon osv osv. Men Olof blev ju helt förstörd! Var jätteledsen och skitförbannad på samma gång. Han skrek att han ville upp ur badet och titta på telefonen.. Ajja, upp ur badet kom han iallafall. Sen fortsatte det vid middagsbordet. Det var fel bestick, fel mat, fel dricka och fel mugg. Allt var fel fel fel. Tårarna sprutade, svetten rann, och jag började bli trött. Efter ett tag lugnade han ner sig, och ja.. vad ska man säga? Jag lyckas ignorera det mesta av det, men ibland är det svårt att inte bara skrika åt ungen att hålla tyst.. Hemskt, men sant!

Vad Sixten gjorde under allt detta? Sov :)

Åh mina gullungar..

Om


det skulle dyka upp några gamla inlägg helt plötsligt, är det för att jag försöker sortera in dom i lite kategorier.. Vet inte om det fungerar eller om dom publiceras på nytt.

Ooops!


Igår vid middagsbordet slår det mig plötsligt.. Jag frågar kvickt Marcus: Vad är det för datum idag? Ehm, den 11 maj är det väl, svarar han lite undrande. Då konstaterar jag att vi missat att uppmärksamma både vår 3-åriga bröllopsdag (10maj) och vår 6-årsdag (7maj). Är vi 2-barnsföräldrar med mycket annat i huvudet eller? Tur att vi firar vår kärlek dagligen istället ju :) (jaja, torka bort den lilla tår som bildades i ögonvrån nu!)

Fler bilder från i tisdags


Fick några bilder på mailen från Christine som hon tog i tisdags. Väldigt fina bilder på väldigt fina Olof!





Olof fick sitta själv med Christines telefon en stund. Rätt vad det är så hör vi intromusiken till Rorri. Då har han fått igång youtube OCH satt på Rorri-filmen. Det ska börjas teknikas i tid :) (visst ser han så himla stooor ut på dessa bilder!!??)





Fiskgratäng


stod på menyn igår. Hade tänkt göra mammas goda, men bestämde mig ändå för att prova ett helt nytt recept från matklubben.se. Tyvärr.. Eller inte tyvär kanske, det smakade helt okej. Men mammas recept hade varit godare! Men som Marcus sa, det är ändå kul att prova så mycket nytt!

Det som gjorde att det bara smakade okej, var nog den oväntade ingrediensen krossa tomater.. Men mitt hemmagjorda mos höjde iallafall rätten avsevärt :)








jag bryr mig inte om att lägga upp receptet, för jag kan faktiskt inte rekommendera detta till någon :)

Det blev


bloggfattigt igår, jag vet. Men idag blir det ändring! Se, redan nu får ni ju inlägg nummer 2 :)

Denna torsdag startade tidigt i morse. Eller, jag börjar med att berätta om natten istället. Olof vaknade gång på gång och var ledsen och ropade på mamma. Hade väl lite mardrömmar, stackaren. Så jag har sprungit mellan hans rum och vårt sovrum, samtidigt som Sixten ska ammas och mannen helst inte ska vakna då han sovit dåligt ett par nätter på rad nu.. Så liite trött var jag i morse när Olof för sista gången vaknade ledsen nån gång runt kvart över fem.. Då kom han med in och la sig hos oss, fast han ville ju helst gå upp.

När Marcus klev upp vid sex, tog jag ut Olof till soffan och satte på Rorri. Sixten åt lite, Marcus körde hemifrån och jag la mig för att sova en stund med Sixten bredvid mig i sängen. Men då kommer Olof in igen och ska leka rövare i våra sängar.. Energi som få!!!

Sötisen är på dagis nu och leker av sig lite. Jag sitter här och skriver och är trött. Ganska trött.. Tvinga mig att sova en stund idag innan Olof hämtas hem!

En trött Sixten i morse när jag verkligen fick kämpa för att få honom att vakna. Måste ju få i honom lite mat innan vi skulle iväg till dagis!



Idag är Sixten klädd i en av mina favorit-outfits från när Olof var bebis. Från Polarn O Pyret




Lång tisdag

Denna helt vanliga tisdag har jag lagat ytterligare en ny kycklingrätt. Vet inte varför det just blivit massa kycklingnytt. Det är ju sjukt gott med kyckling, snabbtinat, nyttigt och magert. Ja, fördelarna är ju många! Dagen till ära fick vi middagsgäster. Mamma, pappa och syster Christine kom och förgyllde vår eftermiddag!

Recept från www.matklubben.se

"Helt underbar kycklinggratäng"

Ingredienser

1 grillad kyckling (undrar varför.. jag tog helt vanlig kycklingfilé!)
Margarin till stekning
1 röd paprika, hackad (eller inte.. mannen är ju "allergisk"..)
1 purjolök, skivad
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad
1-2 syrliga äpplen, skalade och hackade (skippade. Har aldrig förstått det där med frukt i mat..)
1-2 burkar champinjoner, eller färska (FÄRSKA!)
2-3 dl crème fraiche (tog 5dl)
2-3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
5 dl jasminris (tog Basmatiris)
Riven ost
Cocktailtomater (No please)

Gör så här

Koka jasminriset och låt det sedan svalna.
Rensa och bena ur kycklingen, skär den i bitar.

Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tillsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något.

Häll över grädde, crème fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar. Rör om väl och puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt kycklingköttet och puttra ca 4 minuter. Bred det kokta riset i en smord form. Bred över kycklingröran, strö på ost och cocktailtomater.

Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomhet.


Resultat? Ja, jag önskar att jag hade bildbevis. Dåligt jag vet. Andra kvällen på rad nu som jag missat fotografera mina konstverk till middagar :) Illa. Ska bättra mig! Kan iallafall säga att det var väldigt gott. Detta var smaker som jag aldrig använt förr. (sambal oelek och mango chutney..). Men som sagt, gott och det är nog en rätt jag kommer göra igen. Passar bra att bjuda hem gäster på också!

Sixten hos mormor. Mormor som för övrigt har väldigt roligt åt något som jag nu glömt! Mitt emot henne satt Christine och Marcus, så det var väl någon av dom som var lite lustiga :)







Olof hos morfar!



Efter en fullspäckad dag (som för övrigt startade alldeles för tidigt..), ser jag fram emot morgondagen. Har nada inplanerat. Tänker att jag ska, efter Olof är lämnad på dagis klockan 9, gå en promenad på en timme eller så och sen hem och chilla i trädgården. Kanske sola (!) lite. Har redan börjat få lite bonnabränna, och i vanliga fall hade jag inte brytt mig så väldigt mycket. Men senare i sommar ska man ju se respektabel ut på bröllop och fastna på en massa foto. Då ser jag nog helst att jag inte ser fööör weird ut! Synd bara att det är så tråååkigt att sola..


Tulle!







Min store Sixten!


En vanlig viktuppgång hos små bebisar är 150-200 gram i veckan. Min Sixten har ökat 460gram på en vecka! Har jag grädde i tutorna eller??

Jag har sagt det förr, men jag säger det mer än gärna igen: Vi har världens bästa bvc-kvinna! Det är verkligen kul att gå dit igen. Nu är det ju besök varje vecka, sorgligt nog tunnas det ju ut ju äldre barnet blir. Med Olof var vi senast på 18månaders-kontroll. Nästa är inte förrän han är 2,5år!

Allt var kanon med Sixten såklart. Hon sa flera gånger att man inte kunde se på honom att han "bara" är tre veckor gammal. Rejäl grabb, väluttvecklad (henner ord). Så aktuell vikt är 4960gram! Längd mätte vi inte, det blir nästa vecka.

Nu vill han visst ha mat igen :) blir nästan varannan timme Sixten äter. Men det helt okej! Vi sover ju så gott om nätterna :) (peppar peppar!)

Olof är förkyld!


Japp, det snoras och hostas. Men pigg och glad ändå såklart! Morgonrutinerna avklarades galant i morse, det var en glad och sprallig påg som jag rullade iväg med till dagis strax innan klockan slog nio. Ståbrädan som vi köpte för 25kr på Blocket (JA jag ska sluta tjata om att vi bara betalade 25 kr för den..) är en fortsatt hit. Olof hoppar mer än gärna upp på den.

På väg till dagis kommenterar Olof varenda blomma vi passerar! Undrar var han fått detta intresse från..



Olofs klassiska "rynka-på-näsan"-look





Om en och en halv timme ska jag och Sixten hämta Olof på dagis. I samma veva kommer Christine hit och umgås och leker med Olof. Sen trillar den ena familjemedlemmen efter den andra in :) Skoj!

Egentligen


borde man laga fläskpannkakan dagen innan man ska äta den! Har precis ätit en bit (hrm eller tre..) till lunch nu, och den är såå mycket godare idag än igår :)

Premiärtur


Olof var inte svår att få upp på ståbrädan! Och hans egna ord när jag sa till honom att hålla i sig i vagnen var följande: Olof inte trilla ner. Och så höll han krampaktigt i sig hela tiden! Perfekt inköp! Och jag säger det som är väldigt värt att nämna ännu en gång: KÖPT FÖR 25KR! Det ni :)



Efter lite fruktmellanmål på en bänk i solskenet, stannade vi till på lekplatsen och gungade lite



När jag förberedde middagen, passade storebror sin lillebror :) Oslagbar min va!?





Fläskpannkakan blev en hit, som vanligt. Det är sjukt god vardagsmat det. (och perfekt om man har massa ägg som man vill bli av med..)

recept till stor ugnsform:

5dl mjöl
1 tsk salt
12 dl mjölk
6 ägg
3 pkt bacon

* Klipp bacon och lägg på plåten, skjuts in i ugnen en sväng och stek till.
* Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken, rör till en slät smet. I med resten av mjölken och till sist äggen.
* Häll på plåten med det tillgöttade baconet.
* Grädda 25 min, 225 grader.

Foto? Hrm.. jag var så vrålhungrig att jag kom på att jag skulle fota när jag redan var halvvägs in i ät-processen. Och då var tallriken ingen vacker syn :)

Måndag!


idag är det alltså måndag, vilket innebär att Olof är hemma från dagis. Och jag måste säga att det har gått superbra hittills! Jag har ju riktiga änglar till barn idag :) Morgonen flöt på (dock så vaknade ju Olof tidigt som vanligt..) Sixten hade en vakenperiod inatt mellan 2-4.30 ungefär. Inte gnällig eller så, bara VAKEN! Så lite seg var jag allt i morse.

Efter frukost så lekte Olof jättebra på egen hand med pippihuset. Sen ville han sitta och rita en lång stund själv. Då kunde jag fixa med allt annat under tiden. Jätteskönt! Tvätt, påklädning av mig och Sixten, bäddning osv..





Vid tio-tiden var Sixten nyäten. Då gick jag och Olof ut i trädgården och började Operation:trädgårdsland! Ja jag vet, det borde väl vara sått och klart för länge sen. Men det kom lite bebisfödande och annat i vägen :) Så under tiden Sixten låg i vagnen och sov (vilket han för övrigt fortfarande gör!!) så hackades det, och räfsades och rensades. Sen sådde jag och Olof morötter, lök och sallad. Det lär väl växa lite här och där, men det får det göra för Olof och jag hade så roligt :)

Efter 1,5timmar var vi klara och det var dags för lunch. Potatismos från frysen och färdiga köttbullar. Olof åt tills han var lika rund som de där köttbullarna :) Jag är både för och emot det här med halvfabrikat. Jag skulle aldrig aldrig nånsin köpa hem pulvermos eller köttfärssås på burk. Däremot Mamma scans köttbullar är faktiskt något vi ofta har i frysen. Det är inget vi har till middag, men just till Olof till hans lunch tycker jag det är så smidigt. Och så har jag nästan alltid portioner med potatismos i frysen. Perfekt! Och ungen älskar ju det :)



Nu sover Olof. Hoppas han sover ett par timma nu så jag hinner med följande: Äta lite, skriva klart här, läsa lite bloggar och vila lite själv! Sen har ju Sixten sovit i nästan tre timmar. Hoppas han vaknar snart och vill ha mat. Annars lär jag väl precis lägga ner huvudet på kudden, så vaknar han :)

Imorgon är det dags att mäta och väga lillkillen på bvc! Ska bli spännande. Han växer iallafall. Ingen tvekan om den saken!

Här kommer ett litet smarrigt tips! Såg en nyhet i yoggidisken:



Den var god! Äter den just nu till lunch tillsammans med ett kokt ägg och morotsstavar. Konstig blandning va :) har bestämt mig för att bara äta mackor till frukost! Visst låter det hälsosamt? Jo, jag försöker. Har tappat 10 av de 18kg jag la på mig under graviditeten utan ansträngning. De resterande 8kg får jag nog kämpa lite för. Det är ju de kilona jag käkade upp :) Nåja, så fort kroppen läkt ihop ordentligt ska väl tempot kunna ökas lite på promenixerna och det är ju en stor hjälp på vägen!

I eftermiddag blir det för övrigt fläskpannkaka till middag!

konstigt


men det verkar som om inlägget från igår inte publicerades. Men som tur var, låg det sparat. Så jag skickade iväg det igen! Skrevs alltså igår runt halv fyra på eftermiddagen.

För övrigt så var vi i Lomma igår och köpte en ståbräda till vagnen för 25kr! Blocket alltså.. man kan hitta grejer där! Ståbrädan är i form och figur av en nyckelpiga. Rätt så sliten och använd, men vad spelar det för roll liksom?? En ny bräda kan kosta så mycket som 600-700kr! No please till att betala så mycket.. Ska ut sen och testa den och se hur Olof reagerar och tycker om att stå på den :)

Stilla söndag


I förmiddags hade vi lite besök av Marcus kompisar Oscar och Annelie. Olof var överlycklig och pratade nonstop och ville dra in dom på hans rum och leka hela tiden. Haha, han är inte blyg precis :)

Just nu leker Olof inne på sitt rum med sin mormor.



Vi ska hem till syrran lite senare och grilla allihopa (utom andra syrran), och mormor kom hit för att leka lite innan vi sticker dit. Det leks för fullt kan jag säga!! Skönt. Jag själv är dålig på att leka. Eller rättare sagt, jag tycker inte det är särskilt roligt att leka! Jag vill hellre läsa böcker för Olof, eller bygga pussel. Men leka med bilarna och föreställa rösten eller bygga lego.. nja. Jag har sån dålig fantasi!! Marcus däremot är ju fenomenal på sånt. Han bygger allt från slott till ankor med det där legot. Hur han lyckas, fattar jag inte :)

Min man tycker det är enormt roligt att stoppa ner Olofs tröja i byxorna, och sedan dra upp byxorna så högt det går. Gärna upp till armhålan på Olof. Och sen hör jag Marcus säga, med största fnisset på rösten, "Olof, visa mamma, visa mamma!". Och där kommer då Olof skuttandes mot mig och säger, "titta mamma!". Givetvis är ju Olof dösöt :)



Lillebror följer panda-temat fullt ut idag! Fint va?


Mamma och Sixten


är ensamma hemma. Marcus fick ett ryck och klädde på sig och Olof körde iväg för en stund sedan. Det finns tydligen en hel drös med temalekplatser utspridda i Malmö (vi var ju i safariparken för ett par veckor sen), och idag ska pojkarna checka läget på en musiklekplats. Spännande! Det märks att det var några år sen jag gick ut grundskolan.. denna musiklekplats ligger nämligen precis bakom min mellan- och höstadieskola! På min tid var det bara en sliten gräsmatta där vi spelade brännboll på utomhusgympan. Ska bli kul att höra hur det var där!

Så jag är hemma med min minsting alltså. Mysigt :) Och viktigt för Olof såklart att få 100% uppmärksamhet lite då och då. Vilket är väääldigt svårt när man är hemma själv med båda barnen.

Tror jag se om Sixten vill ha lite käk nu, och sen klä på oss och gå ut en sväng i solen.




Finbesök :)


Första dagen allena med båda kidsen hemma. Fast vi var ju inte allena! Christine kom sin kompis Maja och hälsade på. Vi fikade goda frallor som jag och pågarna var iväg och köpte i morse. Jag var på ICA för första gången med syskonvagnen, och den fick plats :)

Besöket var mycket uppskattat av Olof som tjatade om Christine hela morgonen. När dom sen kom, var det dock mest Maja han var intresserad av :) Det är skönt med Olof. Han är inte främmande för nya människor, och det är faktiskt rätt skönt! Sen märkte han nog att Maja var väldigt snäll och faktiskt ville leka med Olof :)

Lite pics från dagen kommer här:





Olof är byxlös för att han precis vaknat från middagstuppluren :) Som vanligt fick han stund vid mosters ellefån :)



Christine ville ha en kram av Olof, som sa nej!



Christine fick dock till slut Olofs kärlek när hon visade Olof hur ledsen hon blev:



Och då blev Christine genast gladare!



Nu ligger det falukorv och makaroner i magen. Vi var lite trötta på alla nya recept, och kände att det var dags för något "vanligt", hihi :) recept kanske?

1. Koka makaroner
2. Stek falukorv
3. Servera med ketchup, senap och majs!

Trenden håller i sig!


Fruktsallad för typ fjärde kvällen på rad. Innehåller ikväll banan, mango, äpple och jordgubbar. Såå gott!


Kycklingkebab


Detta är verkligen något jag kan rekommendera er att testa!!

Kycklingkebab: (receptet är hämtat från matklubben.se. Jag ändrade lite, och här har ni det!)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Soja
Curry, efter egen smak
3 dl turkisk yoghurt (jag använde creme fraiche)
½ dl majonnäs (skippade)
2-3 klyftor pressad vitlök
1 färsk chilifrukt, hackad (skippade)
2 msk smör
Salt
1 ½ tsk chilipulver
½ tsk spiskummin

Gör så här

Lägg de frusna filéerna i en ugnsfast form. Droppa över ganska ordentligt med soja (inte för mycket. Mitt blev lite väl salt..) och pudra över rikligt med curry. Ställ in i 150 graders ugnsvärme i 45-60 minuter (beroende på storlek). Låt dessa svalna något så att du sedan kan skära dem till kebab.

Blanda sås av yoghurt, majonnäs, vitlök, chilipulver och spiskummin. Salta och låt dra i kylen. Den serverar du sedan som sås till eller vid sidan om.

För att få kycklingenfiléerna att bli kebab:

Skiva de genomstekta kycklingfiléerna tvärs över i tunna skivor. Bryn en ordentligt stor smörklick och låt fräsa. Häll över skyn som bildats i ugnsformen, tillsätt den finhackade chili och låt puttra tills det mesta kokat in. Rör inte mer än nödvändigt så behålls den fina formen på kycklingen.

Serveras till sin fördel med lite blandad krispsallad, tomat, gurka och gärna Jalapeno för den som uppskattar hetta.

Om du inte äter eligt LCHF är det gott att servera i pitabröd (vilket vï såklart gjorde!)



Lille Nicke och Jerka fick sitta med vid bordet efter Olof insisterat :)





Prova!!!

Åh mina sötisar!


Jag kunde i lugn och ro laga middag idag. Marcus har agerat lekfarbror hela eftermiddagen till Olofs stora förtjusning. Sixten hängde med morsan där det lagades mat:



Träning och bad


Träna på magläge, inte så illa ändå tyckte Sixten :)





Sen var det premiärbad! Inte så illa där heller :)





Så mysigt!

Snart går vi iväg och hämtar hem Olof. I eftermiddag ska jag, efter rekomendation från Marcus syster Elin, göra kycklingkebab till middag. Ska tydligen vara väldigt smarrigt!

Den där stunden


efter amning när Sixten somnar så gott... den är så gooo!



Lämningen på dagis gick bra. Lite motstånd hemma, "mamma jag vill inte dagis" osv.. Men när vi väl gick hemifrån var det nemas problemas. Har inte använt syskonvagnen många gånger. Den är faktiskt rätt klumpig!! Som tur är älskar Olof att gå, och är väldigt duktig på det. Han håller handen hela tiden, pratar nonstop och går ändå rätt raskt :) När vi sen kom fram till dagis, hade fröken S precis tagit fram I-paden. Då lös ju en viss påg upp direkt! Så då hade han ju plötsligt ingen tid att säga hejdå till lilla mamma!

På vägen hem slank jag inom Netto och handlade lite nödvändigheter. Det är inte världens bästa affär, man gör ju inga storköp där inne. Men det är Kanon att ha den så nära hemmet. Och faktum är att det nästan alltid finns minst två-tre klipp i deras annonsblad varje vecka. (pensionärsvarning.. I know!)

Köpte även hem dessa läckerheter :)



Och den här såg ut som en läckerhet. Om den faktiskt är en läckerhet, återstår att se. (dags att sluta dricka kalorierna!)



Vad som väntar idag vet jag inte. Det är Marcus sista lediga dag, får väl passa på att umgås lite :) Imorgon börjar "verkligheten". Dvs dags att hitta en vardag hemma med mina pågar. Än så länge har jag nog fått styr på dagisdagarna, men måndagar och fredagar är Olof hemma, och då blir det till att kunna underhålla honom samtidigt som Sixten ska ammas och bytas på! Tur att jag har såna gudasnälla barn :) Imorgon får jag dock sällskap av lilla lillasyster Christine :)

Dagens lilla Sixten!


Finns det någon sötare och snällare bebis? I think not!


Vänner


är bra att ha. Min äldsta och bästa vän var här idag för att hälsa på och träffa vår lille son. Det var som vanligt supertrevligt att pladdra på. Fick jättefina kläder till Sixte, och Olof fick ett pussel i 2-årspresent. Det är skönt att ha en vän som man känt så länge. Vi lärde känna varandra när vi var sex år! Bodde grannar länge och gick hela grundskolan tillsammans. Sen blev det olika gymnasieskolor, Marias studier i Italien, och nu när vi bildat våra egna familjer och bor på olika orter, håller vi fortfarande ihop! Det kan ibland gå så långt som ett par månader mellan gångerna vi ses, men det gör liksom ingenting. Vi vet båda att vi inte försvinner för det :)

Jag är glad att du finns Maria!

Vad gör pojkarna?


Olof är inne på sitt rum och leker. De senaste dagarna har han blivit väldigt duktig på att leka själv. Nu stänger han gärna dörren om sig också :) Stor pojk.

Min andra pågar befinner sig i följande läge:



Hur ska Marcus orka börja jobba på fredag? Varje dag vid den här tiden ungefär ligger han däckad i soffan!

Vad hände igårkväll?


Det var strax innan läggdags för Olof, han protesterade som vanligt lite när vi sa att det var dags att gå till katten Jansson (hans tandborste..). Först springer han iväg, men kommer snabbt tillbaka och säger, "Pappa jag vill sitta pottan". Jag och Marcus satt som två frågetecken och upprepade till Olof, "vill du sitta på pottan?!?!". "JA!" säger Olof och springer iväg mot toaletten. Eh okej.. Marcus följer efter för att kolla vad som försigår. Jodå, Olof sätter sig på pottan men vill resa sig ganska snabbt. Marcus frågar då om han ska hämta Rorri-boken, och det ville Olof. Så efter en stunds läsande så kissar Olof helt plötsligt i pottan! Olof ber om papper för att torka sig och säger sedan "nya blöja". Jaha..


Where did that come from??!!

Mamma och Olof


Tog lite bilder på en tramsig Olof :) (hrm ja och en tramsig mamma..)









Vad gjorde lillebror under tiden då?



Kolla in vad jag smaskar på till kvällsmat. Nej, det är Inte kalaspuffar och det är Inte ostmackor med o'boy (tyvärr!!). Fast detta var minst lika gott måste jag erkänna :) (och nyttigare!)

Mango, banan, hallon och äpple.



Idag var jag och Sixten och hälsade på på mitt jobb. Det var kul att visa upp honom, han låg och tittade storögt i vagnen hela tiden, vilket gjorde det ännu mer roligare ju! Fick en present också och massa "vi saknar dig". Det var roligt att höra :) Sen mötte vi upp med Christine en kortis innan hon började jobba. Och sen blev det till att köra hem för lite lunch och vila.

Imorgon kommer Maria hit!




Ännu en chans på gratis


Nu vill jag tipsa om att man kan anmäla intresse om att få testa en ny yoghurt från Lindahls sortiment!

Kolla in det här:

http://smartsontestpilot.se/lindahls/bli-testpilot/

finns även en liten film:

http://www.youtube.com/watch?v=M1u2ln8KHFk

Kan kanske vara smarrigt till sommarens alla grillsåser??!!

Middag


idag blev det följande maträtt som lagades:





Maträtten hittade jag på www.recept.nu och kallades där för Grönsakskyckling i ugnen. Och ja, det kanske man kan kalla det för :) jag fick ju ändra lite i receptet för att göra maken glad, tog tex bort paprikan (huj!). Det var gott och enkelt, MEN det saknades något. Något som kunde gjort det mera smakrikt, för det var lite för tråkigt nästan nu. För lite smaker. Men helt klart en rätt som är värd att utveckla vidare! Som vanligt undrar man ju vad personen som skrivit receptet tänkt på när det gäller såsen... eller mängden sås rättare sagt. I nästan alla recept jag gjort, krävs det att man iallafall dubblar mängden som står. Märkligt.. Eller är det bara så att vi gillar sås?


Pussa på pågen!



Idag är jag lite trött


fast ändå pigg faktiskt. Sixten ville amma ungefär varannan timme inatt, så jag har inte fått den här djupsömnen. Och så har Olof vaknat ett par gånge och skrikit på mamma. Fast han har sovit när jag väl kommit in till honom. Stackaren har väl drömt något. Och under allt detta ligger maken bredvid mig i sängen och SOVER :) Ajja, skönt för honom ju. Hade varit meningslöst om han också skulle vaknat varje gång Sixten skulle ammas ju!

Idag packar jag in mig och Sixten i bilen och kör till Malmö. Får ju göra det där obligatoriska "visa-upp-min-fantastiska-bebis"-besöket :)

Olof hjärtat ligger och myser i soffan!



Har förresten fått hem papper från skatteverket med Sixtens personnummer, så nu finns han även "på riktigt" :)

Bvc och långpromenad


I morse kom vår underbara bvc-kvinna hit. Hon har ju även hand om Olof, och jag tycker verkligen om henne. Att hon sen öste beröm över våra pojkar gjorde ju inte saken värre precis :)

Olof pladdrade på som bara den, skulle visa det ena pusslet efter det andra, pekade på våra foto på tv-bänken och berättade allt möjligt. Så fick ju även han lite uppmärksamhet innan hon gick till Sixten!

Sixten ja.. "en sån välmående pojke". "Det är svårt att se att han bara är två veckor gammal" osv osv hihi :) Han var så med i blicken, rejäl påg, perfekt in all ways helt enkelt! Även jag och Marcus fick beröm som föräldrar. Då sträcker man på sig lite extra ju. Sen är det ju såklart hennes jobb att få oss att må bra i föräldrarrollen, men jag tog så personligt det bara går!

För övrigt så fick jag bevisat det jag känt hela tiden, att amningen verkligen fungerar och att han går upp i vikt. 4500gram exakt vägde lillebror. Jag vet ju att han äter (hallå, han är ju klistrad vid mig hihi), och det regelbundet, men det enda lilla jag funderat på är det att han äter så himla kort stund! Med Olof satt jag typ en timme eller nåt, Sixten är ju klar på en kvart för det mesta! Men då kan jag ju som sagt släppa det nu :)

När hon sen hade gått, och Sixten var nyammad, klädde vi på oss och gick ut på "långpromenad". Egentligen är det inte så långt, vi gick bort till citygross och tillbaka. Men i min kropp kändes det som att vi gått en mil eller nåt. Så inom den närmsta tiden, får jag kanske begränsa mig till promenader bort till ICA :)

Sen har vi bara tagit det extremt lugnt resten av dagen. Jag lagade något nytt till middag, även idag! :) Det var gott, superenkelt med minimalt antal ingredienser verkligen. Rätten gick hem hos alla tre:

Risotto med falukorv majs och ärter (taget från www.recept.nu)

Antal portioner: 4

Ingredienser

1 st stor gul lök, finhackad
3 msk margarin
2 dl långkornigt ris (tog 2,5dl)
1/2 msk curry (tog nästan en hel msk)
4 dl hönsbuljong (tog 5dl)
1 1/2 dl majskorn
1 1/2 dl gröna ärter
ca 250 g falukorv i stora tärningar (tog 400g)
2 st tomater (uteslöt tomaterna helt!)
(hade även i champinjoner)

Gör så här

1. Fräs löken med fettet i en tjockbottnad gryta. Pudra över curryn och låt fräsa en stund innan riset vänds ner. Slå på buljongen när riset är blankt och sjud sakta under lock cirka 20 minuter.

2. Vänd ner majs, ärter och korv (jag förstekte korv och champinjoner)  och hetta upp. Servera med tomatklyftor.

 Det blev krämigt och smarrigt. Vi åt lite falu-knäckebröd till också!


Söndagschill


Jag och Sixten har varit upp ett par timmar, men nu har han slocknat och sover så fint. Små pipljud låter från hans näsa :)



Marcus stack ut huvudet från sovrummet, åt en halv banan, sen försvann han igen. Han är lite sådär "dagen-efter-seg" :)

Olof har sovit hos mormor inatt. Sist jag hörde från mamma igårkväll vid halv elva, hade han inte somnat! Hoppas Olof bjuder mormor på lite sovmorgon idag!

Kalaset igår var skittrevligt. Gott med grillat som vanligt, Olof pladdrade på som bara den (charmknutte!) och alla var på gott humör. Synd bara att födelsedagsgrisn själv inte var på topp på grund av förkylning :( Du får mysa och gosa med pågarna på fredag istället, sis!

Vad dagen bjuder på vet jag inte än. Maken är ju seg som kola. Å andra sidan så innebär ju det att jag iallafall har en styck bil att nyttja :) Jag har sovit kasst, men känner mig ändå oförskämt pigg! Sixten är ett gudabarn att ha att göra med, dag som natt.

Har inga bilder från gårdagen, glömde ju kameran! Men ska kopiera från fotografpappa i eftermiddag när Olof ska hämtas hem!

Citat Olof: "Pappa? Pappa är en pojke, heter Marcus. Mamma är en flicka, heter Anna". Jadå, min son har koll!

RSS 2.0