Click!


Härlig post idag! Jag beställde foton i måndags. Kolla vad som damp ner i brevlådan idag. Det är snabb service det. Dessutom fraktfritt och endast 49öre per bild.


Skördetid


Please.. ignorera det faktum att det är häcken i bakgrunden som är fokuserad på denna bild. Jag siktade förstås på hallonen......


Italiensk mandelfisk


minus mandel.. Recept från Arla 30-minuters

Fem ingredienser, allt som allt. Potatis, fisk, salt, peppar och Arla smaksatt creme fraiche soltorkade tomater och basilika. Smaskigt! Fast hade nog varit godare med ris än med potatis. Och jag kommer absolut köpa denna creme fraiche igen. Säkert hur god som helst med kyckling och pasta!



Lägg tinad fisk i ugnsfast form. Salta, peppra och häll över creme fraiche. In i ugn 225grader 20-25min.

Jag VET vad ni tänker nu.. VAR är grönsakerna? Tja, det blev grönsaksfritt idag. Det är allt jag har att säga om den saken..

TV-stars


Marcus ska vara med på "tv". Jag skriver "tv" och inte tv, eftersom det är på internet :) Gå in på www.aftonbladet.se och klicka på sportens livesändning. NU!

Moviestars








Att äta på sina fötter


När Olof var liten, trodde jag på fullt allvar att det där med att bebisar äter på sina egna fötter, var en myt. En vandringssägen. Olof gjorde aldrig det. Och jag hade svårt att se det framför mig. Att skulle kunna böja kroppen på det sättet. Visst, bebisar är mjuka. Men det finns väl gränser.

Sixten har bevisat motsatsen för mig. Han looooves sina fötter!




Ärofyllt uppdrag


Olof har lämnat Elefant-Elvis in charge över bilarna under tiden han är på dagis. Elefanten tar det på största allvar. Givetvis.


Asså...


jag som tyckte att jag hade träningsvärk igår.

Oh, how little did I know

Det blev lite shopping


Mannen kom hem lite tidigare idag! Eller ja, han jobbade inte över för en gångs skull, utan körde hem när han faktiskt jobbat åtta timmar :) Glada blev vi iallafall! Vi bestämde oss för att köra till Nova Lund för att fixa Olofs vintergarderob. Skönt att nu ha det avklarat! Vi förklarade för Olof att han måste ha overall och tjocka stövlar så att han kunde vara ute och leka i snön sen när vintern kom. När vi satt i bilen hem lite senare, frågade han var vintern var nånstans :)

Overall strl 104 (!), och halsduk one size. Kappahl. (Ja, som ni ser är overallen svart.. inte vårt första val. Hade gärna tagit den blåa, men det fanns inte i Olofs storlek. Och jag vill inte att min son ska ha en röd overall. En röd tröja, ja. Röda strumpor, fine. Men inte en röd overall!)
Kängor strl 25, Din sko



Jag beställde lite dregglisar till Sixten i fredags, damp ner i brevlådan idag! Snabb leverans. Beställde från Älsklingar.se / Dregellappar.se



Och äntligen har jag mina älskade bak- och kokböcker på display i köket! Vi har inte möjlighet att sätta upp någon hylla, och så snubblade jag över en bild på en blogg där hon hade några böcker i en korg i sitt kök. Tyckte det var lite fint. Denna lilla "bokhållare" köpte jag på Granit, halva priset så jag betalade bara 20kr! Diskret. Fint va?





Jag hämtade även ut en Libero-box på Lindex. Härligt med gratis-grejer :) Innehöll lite varuprover: ett par strumpor, babyolja och duschtvål, ett paket Libresse, ett paket engångshaklappar och ett paket byxblöjor strl 4. Me like!

Kolla in det här:

Liten blöja, stor blöja



Liten rumpa, stor rumpa



Gammelmormors kofta


Pågarnas gammelmormor, dvs Marcus mormor, stickar alltid en kofta till de små. Så här fin är Sixten i sin denna kyliga höstdag:


That's my boy


Olof klappade en ledsen Sixten på huvudet i morse, och säger:

"Lille vän, du ska inte vara ledsen. Pappa kommer snart. Han ska bara jobba lite först med alla sina kompisar. Lille gossen"

Är han inte söt, så säg?

SNOOOOR


Kvart i fem i morse blir Olof hysteriskt ledsen. Han vaknar av en hostattack och inser samtidigt att han är totaltäppt i näsan. Gråt och skrik och jämmer och gråt. Och Ge mig papper, såklart.. Det är hemskt att som förälder försöka trösta, när tröstande ord inte ger någon som helst tröst egentligen. Vad hjälper mina försök till lungnade, när allt Olof vill är att andas normalt genom näsan, och att ögonen ska sluta rinna.

Till slut, med hjälp av gråten faktiskt, lossnar det även i näsan. Och den börjar rinna. Och då är det ju hemskt jobbigt. Ännu mer papper, tack. "Mamma, det är snoooor. Där inne!!!! Torka!!." Stackars lille plutt.

Under tiden vaknar såklart Sixten och blir pigg. Och vad händer när en bebis vaknar? Jo, efter en stund känner han såklart hungern i magen. Marcus kom in till Olof och avlöste mig, jag gick in till Sixten och gav honom mat. Men då var han redan så pigg, att han ville fortsätta vara pigg. Även efter matningen.

Kvart i sex fick jag Sixten att somna om. Då avlöste jag Marcus och la mig bredvid Olof. Olof var då lugn, men visade inga tecken på att somna om. Marcus körde till jobb tio över sex, då gick jag och Olof upp och la oss i soffan istället. Blixten McQueen.

Ska säga till på dagis hur läget ligger. Olof lär vara astrött långt innan vilan ju. Eller inte. Man vet aldrig med barn!

Nu ska jag göra frukost till oss. Är hungrig som en varg nu. En varg med träningsvärk i magen. Tänk att jag hade några magmuskler alls därinne att få träningsvärk i!

Åh just det ja!


Ikväll har jag blivit påmind om ett par saker. Nämligen följande:

* Det är ju asgött att cykla i medvind! Speciellt när det nästan stormar lite, som det gjort här ikväll.

* Det är INTE asgött när man sen ska hem, och man får "cykla" i motvind. Kom liksom ingenstans. Fast konstigt nog så verkade de cyklister som jag ideligen blev omkörd av inte bry sig om motvinden. Konstigt..

* Lukten som stiger upp från golvet i en gymnastiksal. Efter att ha legat med näsan nertryckt i ett sådant ikväll, känner man att man lever!

* Att svettas UTAN att upprepade gånger utbrista "Guuud så varmt det är". Att svettas för att man gör situps eller höga knä eller liknande, är myyycket skönare än att svettas en varm och klibbig sommardag.

Skönt med lite påminning

(påmindning? påminning? påminsing?)

En sak i taget


Jag tycker jag har bra koll på läget som tvåbarnsmamma. Alltid ligger jag ett steg före i tankarna. Kanske gör det att jag inte hinner njuta tillräckligt av nuet, fast det tvivlar jag iofs på, men jag känner att det är nödvändigt för att kunna ta mig genom dagarna.

Hela förmiddagen flöt på bra. Jag åt frukost medan Olof drack välling och Sixten sov vidare i sin säng. Olof kollade film medan jag morgontvättade Sixten. Jag ammade Sixten medan Olof byggde pussel. Sen gick vi ut i blåsten på en liten promenix, handlade några nödvändigheter som mjölk och ost. Olof gnällde och beklagade sig över vinden. "Mamma, jag tycker det är jobbigt med blåsten".  Sixten sov bara i tjugo minuter i vagnen, han vaknade nämligen av att Olof lekte racerbil med kundvagnen på Netto. "Ett två tjugo, KÖÖÖÖÖR", ropade han och sprang iväg. Som tur var, var vi nästintill själva i butiken!

Väl hemma, påbörjade jag middagen som Marcus och Olof ska intaga utan mig i eftermiddag. Satte Olof vid köksbordet med lera, Sixten i stolen med en bitleksak, och mig själv framför spisen. Jag lagade makaronilåda, som nu står färdig i ugnen, redo att ätas i eftermiddag. Kokte extra makaroner till Olofs lunch, värmde puré till Sixten och serverade pågarna sin lunch.

Under tiden jag diskade, la sig Olof i soffan med nappen för att vila inför vilan, Sixten låg på golvet och gurglade lite. Sen blev det amning och lite Blixten McQueen. La Sixten i vagnen, somnade. La Olof i sängen, somnade. Gick ut och gjorde gröt och två rostade mackor till mig själv. En stund framför Greys anatomy, ett blogginlägg, lugn och ro!

Ingen spilld mjölk, inga makaroner på golvet som fastnar under strumporna, inga illtjut vid pottsittning. FAN vad BRA jag har det!

Nu ska jag gå och prova min outfit till eftermiddagens träningspass. Gud, jag kommer se löjlig ut. Känna mig tjock. Få träningsvärk av cykelturen dit. Fast, jag måste tillägga en sak.. vägde mig i morse. Har gått ner 1,1kg sen förra måndagen! Hur gick det till???? Det gav en liten extrakick i rumpan. Faktiskt.

Ge mig papper!


Olof har börjat vakna på nätterna och vara ledsen. Precis som om han drömmer mardrömmar. Och så galer han efter papper. Så gör Olof. Om han gråter, vill han ha papper att torka ögonen med. Om han sätter i halsen, vill han papper att torka munnen med. Om han hostar, vill han ha papper att torka halsen med. Det sistnämnda är inte alltid så lätt!

På nätterna är det alltså ögonen han vill torka. Och nu har han börjat ha synpunkter på pappret man ger honom också. Oftast tycker han att han får för liten bit. Då blir han ännu mer sorgsen, gråter ännu högre och skriker efter "STÖRRE PAPPER MAMMA".

Iallafall så blir det oftast ett par rundor varje natt man får springa in med papper. Lustigt egentligen! Oftast så nöjer han sig med det, blir lugn, och somnar om.

Kanske ska fästa en hållare på väggen vid sängen med en Torky-rulle? :)

I morse, vid halv sju-tiden, vaknade han och grät om papper. Men som tur var tog Marcus det, han var ju ändå uppe och åt frukost. Men när Olof, tjugo minuter senare, vaknar igen.. ja då var det bara att gå upp! Jag tycker ju att vi ska ha sovmorgon de dagar då vi inte ska till dagis. Men då ska Olof vakna som tidigast. Är det något inbyggt hos barn??


Garage i vardagsrummet


Sixten har börjat få en liten samling:


Sitt fint!


Idag hemma hos mamma premiärsatt Sixten i den barnstol som jag, och alla mina syskon, också suttit i när vi var små :) Fast ingen av oss var nog så här söt då!


Nya smaker för oss alla


Till lunch idag fick Sixten Majs- och potatispuré. Och det var no problems. Han åt och åt tills han inte fick mer :)



Till lunch till oss stora blev det Fattiga riddare! Första gången jag lagar denna delikatess. Och det var jättegott! Perfekt om man har gammalt bröd. Fast nu hade vi inget gammalt bröd hemma, så det fick blir färsk istället :) Och det funkade alldeles utmärkt. Gjorde en smet på ägg, mjöl och mjölk. La brödskivorna i blöt, stekte på järnet. På med lite socker och kanel och ät med sylt! Olof åt mer än vad hans pappa kan jag säga...

Tyvärr blev det inga bilder på det goda, vi var så hungriga att det han ta slut innan jag kom på att detta skulle ju dokumenterats! Får bli nästa gång :)

Om en timme eller så, packar jag in mig själv och båda pågarna i bilen och kör till Malmö. Här hemma vankas det fotboll, och det ska Marcus få avnjuta i stilla ro. Vi kör hem till mamma och får kålpudding!!

Wohoo!


Äntligen lördag och helg och två dagar tillsammans hela familjen!

Än så länge idag har vi varit ute en sväng i den klibbiga, kvava värmen. Vi tog Sixten i vagnen och Olof på min cykel. Gick bort till cykelhandlaren för att pumpa däcken så jag kan cykla till Friskis på måndag (yikes..). Olof tyckte det var roligt att åka cykel, men blev lite besviken när han förstod att vi inte skulle till dagis. Han förknippade ju cykeln med just det.

Olof är för söt förresten. Rätt som det var igår, började han sjunga en liten ramsa om en spindel som skulle kittlas. Haha, blev lite paff, har nämligen aldrig hört den innan. Så det är lite roligt när man faktiskt inser att Olof lär sig så mycket nytt när han är på dagis. En dag satt han tex och stirrade ut i luften framför sig när han åt äpple. Plötsligt började han flina lite och berättade att han och två flickor varit jätterädda för en pojke på dagis, för den pojken var nämligen ett monster :)

Nu sover båda pågarna. Marcus står i köket och skalar potatis! I eftermiddag kommer mamma, pappa och Johan hit. Olof har sagt att han ska göra spindelramsan och kittla morfar. Får se om han vågar! :)

Olofs egentid



Ensamtid


Båda barnen sover middag nu. Jag har precis ätit lunch framför datorn. Idag blev det en tallrik med havregrynsgröt och mjölk, samt två falu-knäcke med ost. Smaskens! Havregrynsgröt är en sån grej som låter tradigt, men det är faktiskt gott! (man får ju pimpa det med lite socker!) Och alla säger att man håller sig mätt så himla länge på det. Nja, det sista kan jag faktiskt inte hålla med om. Jag har provat att äta det till frukost nån gång, blir hungrig efter en timme! Nu får vi se hur snabbt jag blir hungrig denna gången.

Till middag idag ska jag laga kycklingkebab! Har ju gjort det en gång tidigare, och det var så sjukt smaskens. Repris på det alltså. Detta recept är verkligen inget 30-minuters. Först ska kycklingen stå i ugn i en timme. Sen ska den svalnam, skäras upp i lämpliga kebab-bitar, och sen puttra på stekjärnet. Men det är det värt!

Nu ska jag läsa lite bloggar, och sen väntar en maskin tvätt som ska hängas ut i trädgården!

Smakportion?


I de flesta föräldra-tidningar och annan lektyr om smakportioner, dvs bebisens första smak på "riktig" mat, skrivs det att det kan vara lämpligt att börja med att försöka få i barnet 1/2-1 tsk mat. Det är nu elva dagar sedan Sixten fick sin första smakis, och sedan tre dagar tillbaka äter han en hel portion gröt till kvällsmat. Till lunch idag åt han en tredjedels barnmatsburk med palsternacks- och morotspuré! Härligt med ett matglatt barn till :)

Trallala


Ungersk kycklingpasta


En 30-minuters middag från Arla. Fast enligt recept skulle man ta färdiggrillad kyckling, men jag valde helt vanlig kycklingfilé och stekte den i bitar. Men mycket mer än en halvtimme tog det inte iallafall!

3st kycklingfiléer, stek med salt och svartpeppar.
Häll 2,5 dl matlagningsgrädde i en panna. (som vanligt så dubblade jag såsen. Använde milda mat 4%)
Vispa i 1dl ajvar. Koka upp. (dubbel mängd där med)
Tillsätt 2st pressade vitlöksklyftor.
I med kycklingen och rör om. Tillsätt mer krydda om så önskas.
Ät med pasta!

I receptet tyckte dom att man även skulle ha färsk timjan i, men det skippade jag.

Resultat? Gott! Nu har jag ju en man som är "allergisk" mot paprika. Och eftersom ajvar till 84% består av paprika, så gick ju inte denna maträtt hem hos honom. Men det visste jag när jag lagade den. Jag ville prova ändå! Jag tyckte det smakade riktigt gott, och Olof.. han åt och åt och åt. Bad om mer kött och sås flera gånger. Kul!


Poop


Det märks att Sixten börjat äta riktig mat nu. Det märks på blöj-innehållet! När vi kom hem från promenaden innan, och böjde mig ner för att plocka upp honom ur vagnen, känner jag en liten doft stiga uppåt.. Och det hade ju runnit. Ner på benen, upp på ryggen, ut mot sidorna. Ja, ni fattar. What a mess! (Nu säger jag inte att det var pga av vad han ätit som han hade bajs överallt, det var bara en liten extra detalj!)

Så av med alla kläder, tvätta tvätta tvätta Sixten lille, på med ren blöja och rena kläder. Med Sixten, fräsh som en nyponros, i famnen, går jag till tvättstugan och ska slänga in nerbajsade kläder i tvättmaskinen. Passerar vagnen på vägen och slår ett öga ner där. Jomen vad trodde jag liksom. Att Sixten skulle vara nerbajsad, men inte vagnen. Trög!

Sixten placerade jag i bilstolen som stod på golvet precis bredvid, och tömde även vagnen på filt, lakan och plastlakan (thank god för plastlakan..).

Åh älskade unge!






Pust!


Jag är så sjukt otränad! Ja, jag slår nog de flesta rekord.

När jag och Sixten kom hem från dagislämning och förmiddagspromenad, var jag så klibbig av den äckliga, kvava värmen ute. Så då tänkte jag, varför inte passa på att bli lite svettig nu när jag ändå är så ofräsh? Jag satte i Paolo Robertos träningsdvd. Finns 15-minuter långa pass där. Ett med styrka och ett förbränning. Och eftersom vi har hårt stengolv i vardagsrummet, så kände jag inte för att lägga mig ner där och köra situps och liknande. Hopp och skutt och förbränning fick det bli. 15minuter.. det är väl ingen match liksom. Gör man ju på ett kick.

JOMEN TJENA... Efter tre minuter flåsade och svettades jag. Brösten hoppade runt, magen dallrade i takt med musiken. allt bara hängde och slängde. Tillochmed fettet på axlarna tycktes röra på sig. På måndag är det tänkt att jag ska på terminsstarten på Friskis och svettis. Och jag är en sån person som givetvis tror att ALLA kollar på mig när man tränar i grupp. Och ALLA kommer tänkte HAHAHAHAHA när dom kollar på mig. Tjock, svettig efter två minuter och smidig som ett kylskåp. Kanske skulle tillverka en skylt där det står "precis fött barn, inte tränat på två år" etc..

Vad Sixten gjorde under tiden? Ja, han ville inte vara sämre han inte. Han låg och tränade magläge bredvid mig. Han höll ut längre än morsan, kan jag säga!

Kramgoa







Lite shopping


Igår när middagen var uppäten, packade jag in mig och Olof i bilen och körde till Burlöv center. Shopping till Olof stod på agendan. Han har vuxit så mycket under sommaren! Strl 92 börjar bli litet. Och lite dagisvänliga plagg är alltid bra att ha!

Detta kom vi hem med:

Tre par mjukisbyxor i strl 98, fyra par tumvantar strl 4-6år, Lindex



Ett par termobyxor, strl 98, Lindex



Tre enkla, tunna långärmade tröjor strl 98/104, Kappahl



Ett par jean strl 98, en jättefin tröja med mönster strl 98/104, Kappahl



Det märks att vi bor en bit från shopping, det blir liksom inte mycket spontana besök där man bara kan gå och slötitta. Nu blir det bara att vi åker iväg när vi verkligen har ärende. Där fanns ju hur mycket fint som helst på barnavdelningen! Både som till Olof och Sixten. Men som sagt. Endast nödvändig shopping igår :)


Genvägar i köket


Det är väl tillåtet? Jo det tycker jag. Ibland så. Visst är det väl godast att göra sina egna såser och liknande, men jag håller ju på att samla på mig snabba vardagsrecept. Och då är ju genvägar välkomna.

Speciellt fisk behöver jag lära mig att variera lite mer. Kan inte bara alltid panera torsk ju :) Och man ska ju äta fisk varje vecka, gärna flera gånger. (fast det låter lite tokigt enligt mig.. EN gång räcker mer än väl..) Och Olof älskar ju fisk. Även när det inte blir gott, haha!

Igår åt vi följande: Fisk- och skaldjurspanna

Genväg:



Recept:

Häll grädden och smaksättningen i en panna, låt det koka upp.
Tillsätt 400gr tärnad torsk och låt det puttra ett par minuter så fisken blir tillagad.
Häll i 100gr räkor precis innan servering.
Ät tillsammans med kokt ris och broccoli.

Betyg? Ganska gott. Fast även om receptet sa att det var till 4 personer, så tyckte jag det var lite snålt med sås. (Som vanligt..) Så jag hällde i lite extra Milda mat4%. Därmed behövdes det mer kryddor, jag använde Citronpeppar och Aromat. Detta blev en lagom middag till mig, Marcus, Olof och en matlåda till Olof ner i frysen. Så visst, 4 personer. Fast dock 2vuxna och 2barn. 400gram torsk är inte så mycket.

Jag tyckte det var gott. Marcus betyg blev nog sådär. Och Olof då? Han åt så det stod härliga till!


Fläskläpp


Olof hade varit i närkamp igår. Med sina egna tänder :) Nä, men han och en flicka på dagis hade gett uttryck för sina starka viljor och haft dragkamp om en leksak. I all kämparglöd hade de skallat varandra. Och då bet han sig själv i läppen.


Sista besöket


Nu har vi varit i Lund, jag och Sixten, förmodligen på vårt sista besök hos sjukgymnasten. Hon var så nöjd med allt. Huvudformen var nästan helt rund och fin nu. Bara om hon verkligen letade skillnader (vilket hon ju ska) kunde hon se lite. Men det kommer ordna upp sig inom några veckor. Muskelstyrkan på båda sidorna var kanon. Han vred huvudet fint åt båda hållen. Jätteskönt!

Sån tur att detta upptäcktes i tid! När han var så pass liten att han liksom blev där man la honom. På sidan alltså. Nu, även om Sixten ligger i kilkudden på sidan, lyckas han ändå rulla över på rygg. Och ibland helt över på andra sidan. Men det är alltså ingen fara nu. Och han är ju uppe så himla mycket, står eller sitter i våra knä, sitter kortare stunder i sin matstol, så belastningen på huvudet är inte så stor. Och när han ligger, har han ju kudde.

Så detta blir bra det!


Mönsterbarn


Jag tycker verkligen om att gå till bvc. Kanske låter lite skrytigt, det som jag nu kommer att skriva, men att gå till bvc är en enorm bekräftelse på att jag är en grym mamma och att Marcus är en grym pappa. Så är det bara. Och det vet vi ju om, men ändå så spelar det stor roll (för mig iallafall) hur omvärlden uppfattar en som förälder.

Och vi har ju världens bästa bvc-sköterska.

Sixten 4månader väger 7,5kg och är 66cm lång. Följer sin kurva perfekt, ligger ett steg över medelkurvan på både längd, vikt och huvudomfång.

Vi hade ju matprat. Fick detta braiga häfte. Samma som vi hade med Olof, och jag har letat lite efter det i skåpet men inte hittat det. Men nu har jag alltså ett nytt! Mycket bra råd och recept.



Jag satte en lite större kudde bakom ryggen på Sixten i vagnen, så han kunde halvligga. Det var en succé. Perfekt om man inte vill att han ska somna :)



Fick inbokat en tid för Olofs 2,5-årskontroll också! Det ska bli roligt. Jag vet att han ligger långt fram när det gäller tal och att uppfatta saker, men det kan vara nyttigt att prata lite om potträning och så. Det går ju sådär med det. Han sitter ju på pottan, men det är sällan det händer något i den. Olof vill ju läsa böcker när han sitter på pottan, och det har vi gjort bara för att han ens ska vilja sitta där. Men jag tror att det distraherar honom för mycket, och tänker därför inte på den egentliga anledningen till att han faktistk är på pottan. Pussel det där. Braiga tips tas gärna emot! :)

Snart till bvc


Olof är på dagis har det roligt. Sixten tar sig en liten tupplur. Jag läser lite bloggar :) Chill förmiddag, inte sant?

Igårkväll hade jag och maken myggjakt i huset. Usch, dessa myggor! Vi har hur många som helst här. Är vi i Norrland eller?? Jag är alltid lite varm på kvällarna, har gärna dörren öppen ut mot trädgården. Hade inte en tanke (korkat kanske..) på att myggen skulle lockas in av värme och ljus. När jag stängde dörren, satt det en svärm på taket över köksbordet. Urk! Och det är ju inte bara att smälla myggen hur som helst. Blodfläckarna som lämnas kvar är nämligen inte så trevligt. Så vi gjorde vårt bästa och försökte smälla mellan händerna istället. Dubbelt urk.. men vi lyckades faktiskt ha ihjäl alla. Eller, mannen tog väl de flesta. Han var grym!

Myggen gillar verkligen mig denna sommaren. Har massa myggbett på benen, ett par på armarna och ett vid ena ögonbrynet! Även Sixten har fått några små i pannan.

Nåja. Snart ska jag försöka fylla på med lite mat i Sixten. Det brukar inte alltid vara så lätt. Han vill oftast bara äta när han är hungrig, inte i förebyggande syfte som jag tycker kan vara bra ibland! Vi ska vara på bvc klockan elva, dvs exakt den tiden då han brukar äta. Rutinmänniska som jag är, tycker jag ju genast att detta blir lite jobbigt :) Men det löser väl sig.

Vi ska ha mat-prat på bvc idag. Ska bli lite kul. Fast vi har ju redan börjat, och det har gått super. Kan dock vara kul att friska upp minnet lite ang hur stora portioner och så man ska ge sen när smakisarna satt sig lite.

Återkommer med uppdatering!

Mina pojkar


Det finns inget härligare än när mina pojkar skrattar!



Morot!


Och detta blev en hit :) Morotspuré var bra mycket godare än potatis. Det märktes ju direkt :)



(Varför ska föräldrar alltid lägga upp bilder på sina barn när de äter och är som mest kladdiga? Svar: För att de är ju så förbaskat söta!!!!!)

Söndagssysslor


Härligt slapp söndag. Vi kom hem till Staffanstorp vid halv-två. Sen har vi bara tagit det lugnt. Packat upp, lekt lite i trädgården, badat Olof och så en stund här vid bloggen. Olof sitter bredvid mig och spelar piano och sjunger så vackert. Marcus och Sixten sitter i soffan och kollar på fotboll. Den där Premiere League är ju igång igen. Härligt!!






Bröllopsfina


Det var inte så lätt att få med Olof på bild igår! Så, en i motljus:



Och en bild på enbart skallen :)



Sixten var lite lättare att hålla still



Och såklart brudparet, Elin och Erik. Fantastiskt fina! Och efteråt bjöds det på en riktigt fin fest med god mat.






Bröllop!


Idag ska vi på bröllop! Det ska bli himla roligt och spännande. Andra bröllopet denna sommaren :) Roligt med så mycket festligheter. Marcus syster Elin står som brud. Hoppas på fint väder!

Hoppas vi orkar hålla ut ikväll bara. Jag vet att Marcus varit vaken sen innan fem. Själv har jag sovit kasst pga värk här och där. Lederna gör ont, fogarna gör sig påminda, ryggen värker och jag harn nog legat och spänt ihop käkarna också för det känns väldigt spänt där med. Känner mig som 90år!

När höstterminen drar igång, har jag planer på att börja på Friskis och svettis. Måste stärka kroppen. Har läst att det finns ett Core-pass för nyblivna mammor. Låter ju toppen och precis vad jag behöver.

Nu är det frukost!

Sovmorgon?


Nja, en av tre här hemma tar sovmorgon idag. Ingen dagis idag ju, så jag behövde inte ställa klockan på sju. Men då bestämde sig Olof för att ropa på mig tio i sju istället! Jag var inte redo att stiga upp, så jag kröp ner under hans varma täcke och tvångsmös med honom en halvtimme. Eller tvångsmös ska jag inte skriva. För är det nån som frivilligt vill mysa nuförtiden, så är det faktiskt Olof! Han har blivit himla kramig de senaste dagarna. Och lilla mamman bara njuter och insuper så mycket Olof det bara går.

Men vem är det som tar sovmorgon då? Jomen Sixten såklart. Som sover fortfarande. Han verkar iallafall ha greppat det här med att slippa ställa klockan :)

Vad som händer idag vet jag inte riktigt. Det är ju riktigt grådassigt ute, tradigt! Vi får väl underhålla oss bäst det går här inne helt enkelt!

När Marcus kommer hem från jobb, hoppar vi genast in i bilen allihopa och kör till Malmö och äter tacos hos mamma! Inte så sugen på att ta bussen, med barnvagn och två barn, till Malmö idag nämligen. Malmöfestival ju! Och vi bor på landet. Vilket förmodligen innebär att bussarna kommer vara knökfulla in till stan idag! Jag har inga planer på att besöka festival alls i år. Skulle vara för en Texasburgare isåfall. Mmmm...

Såg dock i tidningen att Peter Jöback tillsammans med Cookies and Beans uppträder ikväll! Skulle varit nåt det..

Risplättar med falukorv


Jag har köpt en receptbok från Arla som bygger på "Middag på 30minuter". Verkar vara populärt det där. Jamie Oliver, Rachael Ray och nu alltså Arla :) Har gjort ett par recept därifrån redan, och än så länge har de varit helt okej vardagsrecept! Och vem vill inte ha en färdig middag på 30minuter liksom.. Nu har jag ju mer tid än så på mig, eftersom jag kan förbereda innan på dagen och så. Men jag tänker att jag ska samla på mig en massa bra, snabba vardagsmåltider nu till nästa höst när både jag och Marcus jobbar och pågarna går på dagis. Framförhållning? Tja :)

Idag blev det Risplättar med falukorv. Låter det märkligt? Jo, det tyckte Marcus iallafall :) Men jag ville ändå prova! För att hålla 30minuters-konceptet, var detta recept alltså perfekt om man hade ris över från en annan middag. Annars fick man göra som jag. Koka riset tidigare på dagen. (Kan ju också göra det kvällen innan..)

Recept:
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
5 dl ris

Blanda ihop detta, i med lite salt och peppar, och klicka ut stekpannan till små plättar. I receptet stod det även att man skulle ha i majs och koriander i plättarna. Men jag tycker inte om varm majs, och är inte så förtjust i koriander :)

Jag serverade detta ihop med falukorv, broccoli och lingonsylt.



Betyg? Gott! Som pannkaka med ris i. Som raggmunk fast med ris istället för potatis. Ja ni fattar :) Kommer återvända i vardagen!

Dagen


 hittills har varit bra! Lämningen på dagis gick jättebra. Olof rusade in även idag. Gömde sig under ett bord när jag ville kramas och säga hejdå! Sen gick vi en sväng, Sixten tupplurade en halvtimme i vagnen. Litet ärende på apoteket, en snabbis på ICA som hade billig färs, och sen hem. Men oj vad det regnade hela plötsligt! Ajja, lite vatten dör man inte av. Men inte blir man så glad heller! :)

Jag gjorde potatispuré till Sixten idag. Inte lika populärt som gröt, kan jag säga! Lite spott och fräs blev det. Men det är bara att fortsätta. Torsdag och fredag blir det också potatis. Tradig mat, jag vet. Men måste ju se så att han inte visar några allergier innan jag fortsätter. Nästa vecka blir det morot och majs. Det älskade Olof iallafall!

Har tvättat lite och även kört runt med dammsugaren. Sixten sover sedan en timme ute i vagnen. Ska strax ge mig av och gå lite längre innan Olof ska hämtas hem!

Känner att detta kommer bli en härlig höst! Har hittat bra rutiner. Rutiner som givetvis kommer ändras med tiden då Sixten blir äldre. Men det här kommer funka skitbra. De timmarna som Olof är på dagis tre dagar i veckan, är perfekta för mig att få egentid med Sixten, samt förbereda middag och annat när han sover. Sen när Olof kommer hem, kan vi bara umgås ju.

grejt :)

Man kan ju låtsas!


Detta var min lunch som intogs för en halvtimme sen.

Ett kokt ägg, en tallrik lättlätt yoggi och en på tok för mogen banan (så pass mogen, att jag endast lyckades trycka i mig halva. Sen gick det inte mer)



Kan ju tillägga att jag låtsades att det var kladdkaka med lättvispad grädde jag åt..

Plask plask


Först blev jag jättevåt när jag och Sixten gick i regnet i förmiddags. Men sen blev Sixten våt när han fick ett bad :)










Den perfekta dagen


Ja, hur den ser ut är det svårt att säga. Men jag kan säga som så att denna dagen varit kanon!

Klockan ringde klockan sju i morse. Upp gick jag och väckte Olof, som var på strålande humör direkt. Han låg och mornade sig i sängen medan jag gjorde vid mig inne i badrummet. Sen fixade jag frukost till oss, Olof kollade på film i soffan och jag läste tidningen. Vid halv-åtta väckte jag Sixten, som också han var på strålande humör! Jamen ni hör ju själva.. dagen kunde inte börjat bättre!

Olof började som sagt dagis idag. Efter lämning gick jag en timmeslång promenad. Hemma i huset blev det lite mys med Sixten. Vid tolv-tiden somnade han i vagnen. Då förberedde jag lite middag, åt ett par rostade mackor med skinka till lunch. 40minuter innan Olof skulle hämtas, gav jag mig av hemifrån igen. Gick en rejäl omväg till dagis. Sixten sov hela tiden.

Klockan två klev jag in på dagis för att hämta hem en Olof som inte ville gå hem! Han hade så roligt ju. Och hade haft det jättebra hela dagen.

Väl hemma vankades det syltsmörgås och äpple till pågen. När sista tuggan svaldes vaknade Sixten så lägligt. Han hade då sovit i tre timmar! Sen följde amning, pusslande, lek med tågbana, sjutusen gångers upprepande svar till Olof "pappa kommer snart", och middagslagande.

Under middagen somnade Sixten i sin pappas knä, bars ut i vagnen och sov i 45 minuter. Under tiden var vi alla ute i trädgården och pulade. Klippte gräs, grävde upp rabatter osv. Olofs händer var täckta med jord och lera. (ett smutsigt barn är ett glatt barn). In i badet, välling i soffan, godnatt godnatt.

Mys och härligt i soffan med Sixten innan han somnade vid halv tio. Ett avsnitt Greys anatomy i soffan, ett ganska onödigt detaljerat blogginlägg om hur min dag varit. Och godnatt!

Perfekt dag!

Jippy dagis!


Min son var sprudlande glad i morse. Hela promenaden bort till dagis sjöng och pratade han om att han skulle till dagis och leka med alla barnen. När vi kom dit, sprang han in på avdelningen. Säga hejdå till mamma och lillebror fanns liksom inte i hans värld :) Det var härligt att se. Jag hade en liten nervös klump i magen i morse nämligen. Det är så svårt att veta. När vi lämnade honom efter att Sixten var nyfödd, var han lite ledsen nämligen. Men som sagt, bara glädje hos Olof denna morgon!

Jag och Sixten gick därefter på en ungefär timmeslång promenad. Då sov han så sött ungefär halva den tiden. Sprang på en kollega också som besökte metropolen Staffanstorp för att handla! Det var trevligt att snacka lite med henne! Sen har jag och Sixten bara myst här hemma. Kollat lite tv, legat på golvet och skrattat åt varandra och ätit gröt har han också gjort! Lika gott idag!

Förberett middagen också, skalat potatis närmare bestämt. Blir kyckling med klyftisar idag tänkte jag. Skalade även två potatisar som jag ska koka till Sixten sen också. Göra lite smarrig potatispuré till lillkillen. Potatispuré måste vara det mest menlösa som finns egentligen.. Undrar om man "måste" ge det, eller om jag ska gå direkt på lite smarrigare saker som morot eller majs. Nåja, nu är de skalade iallafall :)

Och kolla så fint det är på Olofs rum! En enkel hylla att förvara hans böcker och pussel på!



Nu blir det lite menlös surfing här en halvtimme eller nåt. Sen går jag hemifrån lite tidigare än nödvändigt, så blir det ytterligare en rask promenad innan Olof ska hämtas hem! Jag gissar på att det kommer bli sådär svårt att få hem honom :) Spännande och höra hur han haft det idag!

Kan inte bara välja en!


Så jag lägger ut fem stycken bilder på Sixten istället! Här premiärsitter han i Olofs gamla stol :) Fyra månader om fyra dagar!











Tre dagar nu har Sixten ätit gröt, och tre dagar har han tyckt om det :) Tar gröt imorgon med, sen går jag vidare och erbjuder honom den mycket delikata och smakrika potatispurén!

Slut på sommarlov!


Imorgon ska Olof till dagis efter sju veckors uppehåll. Vi har pratat mycket om dagis nu de senaste dagarna så att han ska vara lite förberedd på det. Igår var vi även borta på gården och kollade lite in på hans avdelning och gick lite på kullen på hans gård. Och idag har han flera gånger pratat om att han ska dit på tisdag och att sommarlovet är slut osv.. tror att han ser mycket fram emot det! Ska bli spännande och se hur han faktiskt reagerar när vi kommer dit imorgon bitti!

Ikväll var Olof på fantasifullt lekhumör. Det är så roligt att se. Så såg han ut när han kom ut från sin rum tidigare ilväll. Filten hjälpte dock Marcus honom att knyta :)


Syrran på besök!


Idag kom Christine hit en liten sväng. Trevligt och roligt, och Olof blev jätteglad när det var hon som väckte honom efter middagstuppluren!

Och så har ju moster Christine en såndär fin och rolig telefon som inte mamma eller pappa har..








Sömntuta


Sixten håller nog på att slå nåt rekord i sömn! Han somnade 22.30 igårkväll, ammade i tjugo minuter vid 5-tiden o morse. Och sover fortfarande....

Slurp!


Tänkte bara få det att vattnas lite i munnen på pappa med en bild på dessa härligheter :)

raggmunk med fläsk!




Jag skrev ju att jag lagade raggmunkar för mannens skull. Men jag hittade det perfekta receptet, och även jag åt och njöt. Och när pappa hörde att jag lagat raggmunkar blev han lite avis.. Lär komma på veckomenyn igen snart!

Gröt!


Japp! Nu har liten blivit stor :) Vi har gett Sixten, snart 4månader, sin första smakis i form av havregröt. Och han loved it! Eller, han hatade iallafall inte det :) Det slank ner galant, och han hade nog kunnat fortsätta äta om han hade fått. Härligt! Hoppas hoppas att det ska gå lika smidigt som med Olof. Olof åt ju allt och älskade mat från första sekund. Från att han fick första smakisen tills han var amningsfri, gick det bara lite mer än en månad. Fast denna gången är jag inte lika ivrig att sluta med amningen. Kommer nog fortsätta med kvällsamning lite längre.

Men oj, nu går det nog för fort. Men som sagt, första smakisen avklarad. Bildbevis? Ja, men vad tror ni? :)









Mitt i allt ståhej, ville storebror också ha gröt :) Såklart han fick det! Men jag pimpade den med lite mjölk och jordgubbssylt.


Två bilder till


från lekplatsen igår! Glömde föra över från mobilen igår, tyckte dessa var så fina!




Ja hösten fortsätter


Idag hade Sixten mössa och hoodie! Han som levt i endast kortärmad body de senaste månaderna, har nu plötsligt byxor och strumpor på sig inomhus! Inte klokt! Och på nätterna har han också haft minimalt på sig, för han är alltid alltid varm och nästan lite svettig, speciellt när han sover. Men de senaste nätterna har han vaknat så kall om armar och ben. Filten sparkar han såklart av sig! Men nu ska syrran leta upp lite pyjamaser med både långa ärmar och ben. Sixten lille ska ju inte ligga och frysa!






Jag är så glad att jag tog fram dessa byxorna idag. När han fick dom i present av faster Malin m familj var de lite stora. Sen har han ju som sagt gått byxlös. Och nu satt de som en smäck! Ska använda byxorna så mycket det bara går tills han växer ur dom! :)





Och regnar.. ja det gör det. Och det har gjort nonstop hela dagen. Men på med regnkläder, så går det väl det med!





Nu har Olof åkt hem till sin mormor. Eller, mormor kom hit, fikade och tog sedan Olof med sig på bussen till Malmö :) Han ska sova där inatt. Sista sommarlovsveckan för både Olof och mormor ju!

Sixten sover och jag har precis grejat lite i vardagsrummet och lagt nya mattan på plats. Vi har en ganska dum soffa på ett sätt. Den är alldeles för låg för att komma under med dammsugaren. Och tung är den också. Hur ofta tror ni där dammsugas under? Just det. NEVER! Men så idag när jag ändå skulle bort med den gamla mattan och bodet, så drog jag fram soffan också. Oj oj oj oj... Men NU är där rent iallafall :) Och mattan blev väldigt fin. Grön :)

Till middag idag blir det raggmunk och stekt fläsk. Nja, inte den bästa bantarmaten. Inte den sistnämnda delen iallafall. Men mannen älskar det så.. Vad gör man inte :)

Lekplatsen


Det blev en tidig morgon för oss alla idag. Marcus steg som vanligt upp kvart över sex. Och strax därefter ropar Olof gråtandes på mig att han tappat nappen. Men när jag kom in till honom hade han nappen i munnen :) Jag sätter på Emil-sagan till honom och går och lägger mig en stund till. Jag hör Marcus köra hemifrån och en stund senare går jag upp. Ser då Olof ligga klarvaken och mysa med Elefant-Elvis och lyssna på sagan. Myspojke!

Strax före halv åtta kallar Sixten att han minsann också är vaken! Jamen perfekt, tänkte jag då. Precis så här kommer ju mornarna se ut när dagis drar igång nästa vecka. Nu sover båda pågarna middag, jag har precis ätit fil och flingor till lunch. Har ett par saker jag vill göra när de sover: damma över, skala potatis, plocka lite i vardagsrummet och äta kräm! Jo minsann. Jag har kokt rabarberkräm. Den står och svalnar nu bara :)

Olof ska få sova max i en timme, dvs jag väcker honom halv två. Tror det blir bra.

Lite pics från lekplatsen! Observera vår klädsel. Höstjackor och mössa på Olof! Ja det var ju trots allt bara 14,5grader och stormigt i morse. Nu är det väl en 17-18grader, men det blåser friskt där ute!
















Snackesixten


Magläge?


Jag la Sixten på mage idag när jag hängde tvätt. Men han ville inte ligga på mage. Han ville ligga på rygg. Och rullade därför över från mage till rygg. Gång på gång :)







När jag värmde lunchen till storebror, satte jag lillebror i babysittern en stund. När jag vänder mig om håller jag på att tappa andan! Trodde han var sekunder från att tippa över!



Jag lutade honom genast tillbaka igen, tänkte att han skulle vila ryggen. Men då grabbar han tag i sin ena fot och draaar sig upp i sittläge igen :)



Sixten kommer nog slå brorsan och kunna sitta i barnstol innan han är 4,5månad!


Leka med lera


Olof har tjatat i flera dagar om att han vill leka med lera. Men det har alltid kommit lite olägligt. Och så har vi varit lite för bekväma också :) Men så igår kunde jag inte motstå hans söta ansikte när han kom och frågade. I över en halvtimme satt han och pysslade med det. Djupt fokuserad. Och så kunde jag laga middag i lugn och ro. Perfekt ju :)




Resultat


Denna veckans viktnedgång: -0,4kg. Inget världsomvälvande resultat, jag vet. Men det var jag lite beredd på. Har inte "fuskat", dvs inga desserter eller godis. Eller jo.. nu kom jag på. Åt ju faktiskt en mjukglass förra veckan! Grr.. den var inte ens särskilt god. Men iallafall. Jag var som sagt beredd på ett ganska futtigt resultat eftersom jag knappast hållt igen när det gäller maten. Har ätit mycket mat, och gärna två portioner vid ett par tillfälle. För att det var så j*kla gott! Men skärpning denna veckan!

På fem veckor: -4,5kg. Helt ok.

Att vara utan blöja..


Nu har precis mamma, Therése och Samuel åkt hem efter ett par timmars visit! Mycket trevligt och Olof och Samuel fick leka lite. Dessutom hade jag bakat bröd till fikat, som blev mycket uppskattat :) Det var supergott! Hade i pumpafrön och även på toppen som blev lite rostade. Smaskens!

Olof var utan blöja i kanske 1,5timme. Var så söt i sina kalsonger. Han byggde mest pussel på vardagsrumsgolvet, så det var ju perfekt. Först var det mamma som upptäckte att han såg ut att behöva göra nr2. Så jag tog med mig honom in i badrummet tillsammans med Nalle Puh-boken. Lite protester mot pottan, men gick ändå hyftsat lätt att få honom till att sitta. Så efter en stunds läsande var pottan ganska full av både det ena och det andra. Ja, kiss och bajs alltså :) Stolt och duktig kille!

På med kalsonger igen. Tillbaka till vardagsrumsgolvet för att bygga pussel. Men det tar inte så lång tid förrän han säger att kommit bajs i kalsongerna. Fast det hade det inte. Däremot stod han i en liten sjö av kiss :) In i duschen. På med nya kalsonger. Fram med hushållspapper och Cilit Bang! Ytterligare två rundor med en nerkissad rumpa hann det bli faktiskt, på kanske en kvart! Man kan ju tycka att han kunde kissat allt på en gång istället :) Då blev det dags för en blöja istället.

Kan ju tillägga att jag nog inte hade gjort detta om vi inte haft besök. Under tiden hade ju mamma Sixten.. Så i framtiden blir det kalsongträning när Sixten sover!

Tycker ändå det gick hyfsat. Är bara andra gången vi provar utan blöja ju. Och han bajsade ju iallafall på pottan!

Ikea!


Jo minsann. Det blev ett besök på Ikea idag. Trots söndag och regn. Och där var mycket folk, men stället är ju så stort att liksom inte gör något. Det enda stället det syntes på, var i restaurangen. Och dit skulle vi ändå inte :)

Jag passade på när pågarna sov middag och hämtade upp mamma och körde alltså till Ikea. Kom hem med precis det jag åkte dit för! Bland annat en hylla till Olofs böcker och en matta till vardagsrummet! Bilder kommer när allt är på plats!

Imorgon börjar Marcus jobba igen. Men det blir inte ensamt här hemma för det. Inte imorgon iallafall. För då kommer nämligen mamma, syrran och Samuel hit! Ska baka bröd minsann :)

Kolla mamma!


Ganska så ofta hör vi, "kolla mamma" eller "kolla pappa", och så har han hittat på något :)



Och för er som inte ser.. Herr Nilsson hänger och dinglar i Olofs öra :)

Mina nya skålar!


Här är de skålar jag köpte på antikaffären i Olofström.

Först ett set med fyra skålar i fyra storlekar. Söta va?



Och så en fulfin skål. En favorit tror jag!



Mina fynd från loppiset har jag fortfarande inte packat upp och diskat. Så bilder på det kommer senare!

Kalsongpojken


Så, nu har vi introducerat kalsongerna för Olof. En timme ungefär var han blöjlös och sprang runt med sina små kalsonger. Om och om igen förklarade vi ju för honom vad som gällde, och vi satt en stund på pottan innan och så. Just då behövde han inte kissa helt enkelt, för kalsongerna var så torra så torra. Och vi frågade honom titt som tätt om han behövde kissa. Vilket han ju inte behövde :) men jag är inte så säker på att han skulle känna om han faktiskt skulle behöva kissa. Jag räknar med många nerkissade kalsonger framöver :) Och hoppas på fint väder så vi kan vara ute i trädgården, haha :)







Imorgon är det sista dagen på Marcus semester. På måndag börjar allvaret! Vardagen ska så smått infinna sig igen. jag får hitta mina egna rutiner med pågarna. Olof har dock sommarlov en vecka till. Men redan i mitten av veckan tänkte jag börja ställa klockan på sju, så vi kommer in i tiderna. Olof är morgontrött när han inte får vakna av sig själv :) Och så måste vi börja få honom i säng tidigare för att få upp honom tidigare på morgnarna. Enkel matematik helt enkelt!

Minisemester!


Lite glest bland uppdateringarna här, jag vet!

Vi har idag kommit hem efter att ha varit i Olofström i tre dagar och hälsat på pågarnas farmor och farfar. Stort kalas var det i torsdags, då både pågarnas farmor, faster och pappas mormor fyllde år. Smidigt att träffa alla på en gång :) Olof lekte med sina kusiner och hade jätteskoj. Sixten smajlade upp sig så fort någon log mot honom. Världens goaste bebis!

I fredags på förmiddagen var vi på en stor lekplats. Dit kom även lilla Nouva med föräldrarna. Olof älskade rutschkanan! Har några bilder här.

Olof med sin farmor:





När pojkarna sen sov middag, åkte jag och svärmor Agneta till en antikaffär i Olofström. Mitt första besök i en antikaffär! Och det var jätteroligt att gå runt och kolla på allt. Mycket minnen väcktes till liv när jag tittade på olika krus, vaser och porslin i 70- och 80-talsstil. "Åh, den påminner mig om farfar", "Åh såna tallrikar hade mormor", osv osv... Det var mysigt. Jag åkte därifrån med ett set om fyra skålar i olika storlekar, plus ytterligare en skål. Precis vad jag var ute efter :)

I förmiddags, innan vi körde hem, var vi på loppmarknad. Pensionärerna var hemska! Det var tramp på fötter, armbågar i sidorna och bufflande hit och dit. Men visst, de var rutinerade. Först till kvarn är det ju.. Köpte ytterligare två skålar, och åtta djupa tallrikar i gammal stil med blommor. Också lite mormor-stil där :) Ska ta bilder på allt lite senare och lägga ut!

Till lunch fick vi pannkakor :) Det var smaskens. Man blir aldrig för gammal för pannkakor! Olof älskar det dessutom, och klämde fyra stycken i raskt tempo. Och med hemmalagad jordgubbssylt dessutom. Mums!



Nöjd kille :)



Det var ett jättetrevligt och mysigt besök hos svärisarna! Fick med lite potatis och en papperskasse full med rabarber också! Ska skära ner rabarbern i mindre bitar, och lägga i frysen till framtida smulpajer och krämer!


Cool guy





Kärt återseende!


Efter amning kan man vara så är söt!



Mitt stora charmtroll





I fredags var Maria och hennes lille Alex här! Pojkarna lekte fint ihop, fast med var Alex själv inne på Olofs rum och Olof svansade runt Maria :) Lyckades inte få något bra foto på Olof och Alex, men se här. En del kramande (brottande??) blev det minsann!



Igår var jag och pojkarna hos mamma hela dagen. Marcus var nämligen i Lund hos en kompis. Och hem till mamma åker jag så gärna! :) Och pojkarna också såklart! En gigantisk regnskur gjorde att vi fick bli inne på terassen. (fast en fika hann vi med på soldäcket..). Olof har tagit upp pusslandet igen efter ett par månaders uppehåll. Och då åkte ju såklart Pippi-pusslet hos mormor fram direkt!





Idag har varit en väldigt rolig och trevlig dag. En gammal och kär vän till mig kom och hälsade på! Vi hade inte setts, eller hörts, på (skäms lite..) 5ÅR! Ni vet när man är sådär dålig på att höra av sig. Och så tar ens liv olika vändningar, och så till slut rinner det ut i sanden. Usch, hemskt uttryck egentligen. Rinner ut i sanden.. Det låter så nonchalant, och att man inte bryr sig. Maja, som jag lärde känna i gymnasiet, var dock lika go och härlig som jag mindes henne! Och att ses idag var faktiskt som att träffa just en gammal vän. Och jag vill gärna tro att det INTE kommer dröja ytterligare 5år innan vi ses igen!

Och Olof var såklart stormförtjust i Maja och lät henne inte vara ifred i många minuter :)

Imorgon är det återbesök hos sjukgymnasten i Lund. Hoppas på att få se ännu fler framsteg hos Sixten! Han är sååå stark i huvud och nacke. Och vilke magmuskler den lille killen har. När han ligger i våra knä, lutar sig med ryggen mot vår mage, så tar han i så han sätter sig upp från liggande läge! Och idag när han satt i babysittern en stund, kämpade och kämpade han för att komma upp. Samma sak i bilstolen. Undrar hur länge han accepterar liggvagnen egentligen!

RSS 2.0