Lördag!


Härlig dag idag! Regnigt i förmiddags, men det gjorde inget :) Lek och mys inomhus, helt enkelt! När Sixten sov middag, körde jag och Olof till Arlöv lite spontant, och fikade frallos hos syrran. Olof och Samuel kivades inte alls! När eftermiddagen närmade sig, sken solen och det blev snabbt otroligt härligt ute! Så efter mellanmål, tog jag och Marcus på oss promenadskorna, satte pågarna i vagnar, och traskade ut. Hamburgare till middag, mumsigt smaskigt. Ensamtid med Olof, då han och jag hoppade i stövlarna och rotade runt i trädgården en timme efter maten. Nu sover båda pojkarna, jag knappar ihop denna lilla osammanhängande och babblande text, så jag och mannen kan fläka ut oss i soffan och kolla på film!

Happy saturday!

Riddarborgen


Marcus och Olof har de senaste två kvällarna byggt på Marcus gamla riddarborg-lego. Ikväll blev det färdigt!



Olof är i full fart med att berätta för mormor om fängelsehålan som finns i den coola riddarborgen.

Dessutom är Olof extremt mallig över sin TATUERING! Haha, han var så stolt när han sprang mot mig när jag kom hem, för att visa upp sin tatuering han fått på dagis idag. Texten lyder "Håll Sverige rent", och alla barn fick en sådan eftersom det var skräp-plockar-dag idag!





Slänger in en, konstigt mörk, bild på mina gåvor jag fick från en säljare. Skafferiet börjar bli fullt :)



Lax med spenatpasta


Idag gjorde mannen underverk i köket. Det var riktigt riktigt smarrigt. Marcus hämtade inspiration från www.tasteline.se, och resultatet blev supergott.

Koka tagliatelle
hetta upp olja i en stekpanna och fräs spenat tillsammans med pressad vitlök, smaksätt med salt och svartpeppar. Häll över lite matlagningsgrädde och puttra samman. Häll sedan ner på den färdigkokta, avrunna pastan.
Servera med gravad lax.



Mått och proportioner finns inte. Man tar som man tycker om helt enkelt :) Kan nämna att vi hade fryst, hackad spenat.

Gott!!

Tisdag


Perfekt dag, även denna tisdag! Tränade i morse, storhandlade när Olof var på dagis och Sixten sov. En kort promenad i solskenet med Sixten på väg till dagis. Hämtade hem en glad Olof, som varit på teater på biblioteket idag (han hade skrattat och applåderat under hela föreställningen!). Bara mys och mys och mys. Mycket gos med Sixten efter middagen, då Olof satt med sin pappa och byggde riddarborgslego.



Sixten är ju för rolig asså! Han har verkligen kommit på det här med att, om jag inte får som jag vill- ja då pressar jag fram tårarna och ser jääääätteledsen ut! Han riktigt yltjuter. Och det är ju lite roligt, att han kan trolla fram en darrig underläpp och strömmande tårar på bara två sekunder :) Men vi går inte på det, lilla plutten!





Sunshine! Urk.. behöver klippa mig!





Tröttelitrött nu, är jag. Och hungrig! Ska sluka en halv liter vatten snart tänkte jag. Klunk klunk!

Smaskens


En tallrik fil, kanel, special-flingor och färska hallon. En skivad banan på är inte heller fel!



Kyckling med sambal


Vi lagade något nytt till middag idag. Extremt enkelt, väldigt få ingredienser. Gott, fast nästa gång drar vi till lite extra med smakerna. Blev lite fattigt idag!

1kg kycklingfilé, halvt upptinade
5 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
lite vatten, såsen blev lite väl tjock nämligen
knappt 1/2 dl soja
1 tsk sambal oelek
svartpeppar
två pressade vitlöksklyftor

lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen, in i ugnen på 175 grader, knappt en timme eller tills kycklingen är klar. Serverades med ris och grönsaker.



Hemmaträning











Kalas


Olof hade väntat sen i morse på att vi skulle ha kalas för Sixten. Allra mest var han nog spänd på att själv få leka med presenten han själv valt ut till Sixten :) Kalas-jeansen skulle han ha på sig när dom kom hem från dagis. Och bada på eget initiativ!

Så härligt att komma hem! (som det är alla dagar såklart :)) Maken hade lagat smaskig kycklingrätt, och tillochmed kokt grönsaker till mig. (precis som jag bad honom om. Puss!) Sixten fick gröt och kalas-macka, eftersom det var aningens för kryddstark mat för honom.







Och kalas-fika såklart! Sixten krängde en hel kanelgiffel. Utan problem :) Det stämmer nog det där med att man är lite slappare med andra barnet. Olofs första bulle kom låååångt senare :) Men är det kalas, så är det!







Här ser ni en av bodiesarna som han fick av mormor:



Cool guy, i brorsans brillor



Godnatt min plutt!


1 år idag!


Så är den här. Sixten lilles 1-årsdag. ETT ÅR! Jisses. En trip down memory-lane kommer som på beställning..

endast 2 dagar gammal



tre veckor..



2 månader



5 månader, och för övrigt en av de absolut bästa bilderna på vår lilla sötis. Nånsin.



9 månader



11 månader



1 år!!!



Bästa finaste goaste Sixten!

Mellanmål


Maken är flitig och whatsappar så att fingrarna glöder! Ofta får jag mellanmåls-bilder :)





Mina fina!

Nyheter


Sommarsatsningar från läkerol och Marabou! Håll utkik! Givetvis har jag redan fått hem dessa läkerheter :)






Shopping


Gick en liten sväng i affärer efter sjukgymnasten i förmiddags. Tog mig faktiskt tid att kolla runt och även prova lite :) Inte ofta det händer. Sneglade bara lite på barnkläder också, och guuu vilka fina vårkläder det som kommit in på Lindex pågarna. En annan gång. Dock köpte jag ett par Blixten-solbrillor till Olof. Hoppas han gillar dom :)

Det blev hårsnoddar och två bh:s inne på H&M. Ingen bild på detta! Undisarna vill jag inte visa :)

En tunika på MQ, bondelid 50%. Likeylike. Betalade 350 kr för den.



Två schalar på Lindex. Rea där med. Betalade 50 kr för båda två. Likeylike igen. En svart och denna:



Nytt på naglarna också. Fåfänga Anna. Eller ja, jag jobbar på det :)



OCH (ja, ingen hejd på mig idag...) en väska från Åhlens!



Nu ska det intagas lite lunch i form av vaniljyoggi, hallon och specialflingor. Nä, inga ostmackor precis, men det får gå ändå :)

Filten-haj


Olof var på sjung-humör. Hajarna hajarna hajarna osv.. Han drog till med de "vanliga" först, dvs mormor-haj, pappa-haj, Sixten-haj, och lillebror-haj. Sen spårade det kanske ut lite med mössa-haj, gräset-haj, fönster-haj och filt-haj. Vackert sjunget dock. Här för en nyvaken Sixten:




Olof och mamma











Cutiepie


Man kan inte alltid få som man vill..




Händige Marcus


Häromkvällen försvann Marcus ut genom dörren strax efter fem-tiden. Han skulle fixa lite i förrådet. Timmarna gick, pojkarna fick pyjamas och välling. Nattning av stor pojke. Nattning av liten pojke. Hohooo make? Strax innan halv nio stack han in snutan och meddelade att han var klar.



Bara nånting han snickrat ihop. Sådär bara.

(nä inte bara "sådär" såklart. Mycket planering och sömnlösa nätter med huvudet fullt av ritningar på hur man bäst snickrar ihop en enkel möbel att förvara diverse skruvar och dunkar på i ett litet förråd. Och inte en enda bräda har han köpt. Allt material bara "låg hemma". Fråga mig inte vart det kommer ifrån. Kanske borde kolla under sängen. Det kanske saknas några golvbräder..)


Kalas!




Igår hade vi kalas för Sixten lille! Han fyller 1 år på torsdag. ETT ÅR! Han är ingen bebis längre. Snutteplutte. Hela min familj kom på detta kalaset, och så har vi ett till kalas om tre veckor för Marcus familj. Vi bjöd på hemmalagad kycklingkebab med sallad, bröd och smarrig sås. Och så hade jag bakat (såklart) marängtårta, chokladbollar och chokladfudge. Yummie!!! (om man får skriva så själv...)



Storebror och lillebror









Var tyvärr rätt dålig på att ta bilder under själva kalaset. Men det var mycket lyckat! Alla åt av maten, pojkarna fick mycket uppmärksamhet och stämningen var på topp. Massa fina presenter fick Sixten också såklart. Tex en telefon, bultbräda, kläder, klosslåda, tågbana, böcker och massa pussar av mormor :)

I morse bestämde sig Olof för att vara tonåring och sova till halv tio (första gången ever!!! Dock var det en natt full av mardrömmar så han var nog trött på morgonkvisten..) Iallafall, eftersom Olof tog sovmorgon, hade Sixten fri tillgång till sina leksaker hela morgonen. (Ja, Olof tyckte Sixtens nya grejer var väääldigt spännande..)









Äntligen en egen tågbana!



Och så vaknade storebror..



Mina pågar asså..

Jojovisst


När hände detta?? När blev min lille plutt helt plötsligt så stor att han kan skriva sitt namn helt själv???



"OLOF" skrev han helt själv. Sen är det Marcus som skrivit Pappa och Olof som härmat undertill.

 MIN OLOF TRE ÅR!!!! Tillåt er att bli imponerade..

Jag kan ju cykla!




Småstadsidyll


Och så släppte vi ut Olof på gatan. Bara sådär. Vi älskar att bo som vi bor.






Söndag soliga söndag


Vilken perfekt söndag det har varit. (och fortfarande är... smaskar nämligen på överbliven tårta från kalaset igår...)

Det blev några timmar i trädgården idag, som jag hade hoppats på. Olof och Marcus var iväg en sväng och köpte födelsedagspresent från Olof till Sixten. Olof valde omsorgsfullt ut ett paket med en stor Jerka, en stor Blixten-kanin och en stor Rorri-bil. "Den vill nog Sixten ha". Sixten ja.. Olof joinade iallafall mig i trädgården när dom kom hem. Under tiden sov Sixten i 2,5 timme i sin vagn.

Dagens mission var att göra i ordning vårt lilla trädgårdsland. Innan jag sådde massa göttigt, mjukade jag upp jorden och rensade bort pinnar och stenar och annat skräp. Skönt att där inte var massa ogräs. Det kommer det tillräckligt med framåt sommaren..





Sallad, morot, dill, basilika och gul lök



Mammas lilla hjälpreda







Sått, vattnat och klart



Härlig vårträdgård, vår trädgård :)



Under tiden var Marcus lite spontan och pysslade med följande:



Idag har jag verkligen tankat energi inför kommande arbetsvecka!


Bildregn


Idag var mannen flitig med att skicka bilder på mina fina!











Lille plutten!





Åh min Olof :)




Himmalagat


När Olof var en liten plutt, gav vi honom både hemmalagat och färdiga burkar från Semper eller Nestlé eller vad det nu var. Hälften hälften ungefär. Han slukade rubbet. Sixten då? Nja, Sixten har lite mer krav på sin mat. Med all rätt! Vissa sorter från affären funkar, men det mesta tröttnar han på efter några tuggor och börjar istället peka mot det där skåpet där han vet att vi har fruktdesserterna. Smart kille. Hemmalagad mat, ska det vara. Och såklart min lille plutt endast ska ha det bästa!! (själv hade jag inte velat äta burkmaten..)

Idag kom jag hem till en doft av ugnsbakad falukorv och potatismos. Extremt gott. Min man är grym. (puss älskling!) Och pojkarna åt och åt och åt. (yes, Olof hade en ätardag idag. Rätt glest mellan dom nuförtiden..) Så blev det en del potatismos över. Så nu har jag precis gjort storkok (blev sju små matlådor till Sixten). Kokte fisk, morötter och broccoli smaksatt med lite fiskbuljong och timjan. Och som grädde på moset, potatismos och grädde såklart :)

Imorgon blir det himmalagat till lunch, Sixten lille.


Mellanmål















Tittut!




Rensat lite


Sixtens leksakslåda som vi har ståendes i vardagsrummet har länge varit överfull. Överfull med sådant han faktiskt inte leker med. Olofs bilar och tågbana är mycket roligare än saker som prasslar eller spelar någon trevlig melodi. Så idag rensade vi lite. Det mesta ville syrran ha, några få saker slänger vi. Men dessa tre saker ville jag verkligen inte göra mig av med. Snyft. Mina små bebisars favoritgrejer.



Dom sparas till barnbarnen haha :)

Påsken


Igår samlades vi allihopa, (nästan..) hemma hos syrran för härlig påskmatsätande. Nästan alla ja.. Sixten och Marcus stannade hemma, eftersom Sixten blev väldigt dålig väldigt hastigt. Han har ju varit småhängig och febrig hela veckan, av tänderna. Men igår var han mycket piggare när han vaknade. Men så, hux flux strax efter jag kommit hem från jobb, fick han hög feber och blev jättedarrig och skakig i hela kroppen. Min lille plutt!

Så Sixten och Marcus stannade alltså hemma, medan jag och Olof körde till Arlöv.

Massa god mat med sill och ägg såklart. Påskägg från mormor och morfar med bilar, tåg och sandleksaker i. Såna påskägg gillas!

Olof har sovit två nätter hos mormor denna veckan, och blivit riktigt bortskämd med uppmärksamhet och mys. Viktigt för honom. Och så har ju Marcus i sin tur kunnat ge Sixten lille 100% uppmärksamhet här hemma. Och jag har jobbat..

Lite pics från veckan som gått:

















I eftermiddag vankas det grillat hos mamma och pappa. Fram tills dess ska vi bara mysa hela familjen och njuta av en hel dag ihopa!





Härliga lediga dag


Idag är det är härlig dag. Dock har jag ett uns av vemod hängades över mig. Jag känner att jag verkligen saknar att vara mammaledig. Verkligen. Det var så mysigt att ta promenaden till dagis med Olof och Sixten i morse. Se hur kul Olof tyckte det var att komma till dagis, och kunna lämna honom med insikten om att han kommer hämtas igen om bara fem timmar. Sen ha en mysig förmiddag hemma med Sixten. Sitta på golvet och leka, se hur han blir mer och mer självständig. Pekar på det han vill ha, mer och mer vågar släppa taget när han står upp. Sedan fixade jag med lite tvätt, plockade lite allmänt, förberedde middagen. Gav Sixten lunch och njöt av att titta på honom när han koncentrerat försökte få upp maten på skeden.

 

Nu sover Sixten där ute i vagnen, och jag lullar runt själv här inne. Plockar lite till. Läser en tidning och äter lite själv. Och nu, uppdaterar bloggen.

 

Heliga tisdag!!! Glad att jag har en ledig dag mitt i veckan. Behöver den verkligen. Få koppla bort stressiga vardagen på jobb, vara med mina barn, vara i mitt hem. Ha lite lugn i kroppen. Viktigt.

 










Äpple och mössa


Olof äter äpple och gör sin "söt"-pose. Klockrent, eller hur :)3



Och så lilla Sixten lille, i nya mössan.



Toodels!

En dröm.. eller?


Jag gick ut på en härlig långpromenad alldeles allena efter lunch idag. Traskade bort till den där affären jag skrivit om i ett tidigare inlägg, Kids and friends. Dom har lite premiärpriser och erbjöd 20 % på hela sortimentet. Så jag tänkte jag skulle dit och gotta mig lite.

Jag gick ett tag och fingrade på lite olika Odd Mollysar. Väldigt vackra kläder. Speciellt blusarna/tunikorna. Fanns även ett par fantastiska klänningar och koftor. Men alltså... inte ens med en rabatt på 20 % tyckte jag det kändes vettigt..



Och porslinet!! Åh porslinet. Bland annat Matteus. Extremt otroligt fantastiskt vacker. Tunga, rejäla grejer. Lergods tror jag. I alla möjliga färger. Mönster. Smakfullt. Och DYRT. Jag tror inte att mitt té hade smakat så mycket godare i en mugg för flera hundralappar eller att min sallad hade blivit lyxigare i en skål för runt tusenlappen. Jag hade nog känt mig liiite gladare, och njutit aningens mer, men nej. Jag hade haft svårt att lägga ner så mycket pengar. på. porslin..

men vackert var det..





Jag gick en lång stund och höll i ett paket med über-vackra muffinsformar, med underbara blommor på i olika färger. 15-pack för 70 kronor. Men nej. Jag la faktiskt tillbaka paketet igen.

På vägen ut från affären såg jag ett ställ med schalar och scarfes. Oh Lord.. i stil med min underbara kreation som mamma och svärmor hade massa fuffens med i julas, som jag fick i födelsedagspresent. Och jag tyckte ju den var lite pricey.. Åk till Kids and friends om du har en sisådär 1099 kr över att lägga på en schal, väldigt vacker förvisso, men dock en schal.

Det sista jag gjorde var att jag sneglade bort mot kassadisken och gav alla kvinnor i kön ett Evil eye. "Stå ni där, och släng upp era Odd Mollysar på kassa-disken. Gör ni det." Så drog jag upp blixtlåsen på Lindex-kappan och begav mig hemåt igen.



Ajja bajja


Sixten är för go. Och busig. Och väldigt väldigt rolig. Han ger ifrån sig såna härliga gapskratt! Och så applåderar han åt sig själv när vi säger Bra Sixten! Idag upptäckte han blommorna i fönstret. Ja, han har faktiskt ägnat ovanligt lite uppmärksamhet åt just blommorna tidigare. Idag var det som om han upptäckte dom för första gången! Och jag fångade det på bild, innan jag sa Appappapp Sixten!









Akta mammas (och pappas) blommor!



Så här fint väder var det i morse vid 08.20-tiden.




Bamseklubb


Våriga kläder med korta ärmar fick pojkarna i present av mormor igår. Så fina och väldigt härliga färger!




Mmmmumsigt


Igår kom mamma, pappa och Johan hit. Pojkarna blev överlyckliga. (ja jag och Marcus också såklart!) Vi proppade i oss tacos och efterrätt och lösgodis. Mumsigt värre.

Efterrätt? Jovisst. Och det var superenkelt och supergott. "Receptet" (ja jag använder "" för det är knappt ett recept, så enkelt är det!) har jag fått från kära svärmor. Vi blev bjudna på det där hemma för ett tag sen.

Ta alltså frukt eller bär eller både och, helt enkelt vad man gillar. Jag tog endast jordgubbar. Och inte vilka jordgubbar som helst, utan jordgubbar från just svärmor Agneta som plockades i somras och som legat och väntat i frysen på att bli uppätna. Alltså: lägg frukt/bär i en ugnsform eller i portionsformar, strö över kokos och hackad vit choklad. Jag använde chokladknappar. In i ugn på 200 grader grill, 7-10 minuter, håll koll på godsakerna! Frukten ska bli varm och chokladen smälta, men inte brännas! Njuuut med vaniljglass.

En bild på miraklet innan det åkte in i ugnen. En bild på miraklet efter det varit inne i ugnen finns inte, för det åkte snabbt in i våra munnar istället :)




RSS 2.0