Imorgon


är det fredag och Olof är hemma från dagis. Ska bli "intressant" att se hur morgondagen ter sig. Vi hade en jättemysig stund efter dagis idag. Jag tog med mig lite frukt och pärondricka, och så satte vi oss på en bänk och åt mellis. Sen promenerade vi ner till ica och köpte nåt smått, och sen vidare hem. Det hela tog ungefär en och en halv timme, och kan ni tänka er att Olof gick själv hela den stunden? Han är makalös på att gå. Ville inte stå på nyckelpigan alls, utan gå själv!

När vi sen kom hem, var det dags för amning. Så då fick Olof kolla lite på film för att jag skulle kunna göra det i lugn och ro. Sen började det.. det trevliga trotset som det väl kallas. Det var dags för bad, och det i sig var inga problem. Men så plötsligt börjar han säga att han vill titta på Rorri på telefonen, och jag förklarar gång på gång att det bara är på Christines telefon man kan göra det, att mamma inte har en sån telefon osv osv. Men Olof blev ju helt förstörd! Var jätteledsen och skitförbannad på samma gång. Han skrek att han ville upp ur badet och titta på telefonen.. Ajja, upp ur badet kom han iallafall. Sen fortsatte det vid middagsbordet. Det var fel bestick, fel mat, fel dricka och fel mugg. Allt var fel fel fel. Tårarna sprutade, svetten rann, och jag började bli trött. Efter ett tag lugnade han ner sig, och ja.. vad ska man säga? Jag lyckas ignorera det mesta av det, men ibland är det svårt att inte bara skrika åt ungen att hålla tyst.. Hemskt, men sant!

Vad Sixten gjorde under allt detta? Sov :)

Åh mina gullungar..

Kommentarer
Postat av: faster elin

styrkekramar till er alla! Trotsen kan ta väldigt på krafterna. Ett litet tips som kan funka är att ha ett ställe i huset där Olof får skrika och vara arg hur arg han vill. Man kan behöva att skrika av sig ibland och få ur sig allt. Då kan ni leda honom dit och lugnt förklara att här kan man vara arg och när man sen känner att det räcker så kan man gå tillbaka till de andra i familjen.. Hugo hade tidigare utbrott som kunde pågå länge, det kändes i alla fall länge när man lyssnade på oljudet, men nu sen vi började med att man får skrika av sig på ett ställe (toaletten i vårt fall) så varar utbrotten några få minuter sen kommer hugo ut och säger att han inte vill vara arg mer och sen brukar han själv inse att det faktiskt var ganska dumt att skrika så han ber om ursäkt.. Olof kanske inte just är skrikig, utan trotsig på andra sätt? men det funkar i alla fall för Hugo :)

2011-05-12 @ 22:18:45
Postat av: Mamma

Det kommer säkert att bli en fantastisk fredag...efter regn kommer sol! Hörs i morgon och pussa gullungarna från mormor



Kram och godnatt

2011-05-12 @ 22:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0