Friska fläktar
Vi lagade fantastisk middag här hemma idag! Givetvis delar jag med mig av receptet, som vi hämtade ur ett gratis recept-häfte från ica-butiken. "Gott. Godare. Grillat." Receptet är aningens ändrat, men så här gjorde alltså vi!
Primörsallad med kokos, curry och kycklingfilé
1. Tvätta och skrubba och koka färskpotatis i saltat vatten. Låt den ånga av. Skrapa en knippe morötter, dela på längden och koka i saltat vatten.
2. Rosta 1 dl kokos-flingor i torr, het stekpanna. Värm 1 burk kokosmjölk med 3 tsk curry. Blanda ner 3 msk mango chutney och 1 toppad tsk sambal oelek. Smaksätt med saft från 1 lime, salt och peppar. Lägg ner morötter i såsen. Strössla över kokos-flingorna.
3. Grilla kycklingfilé, vi kryddade den bara med salt, peppar och curry. Värm naan-bröd på grillen.
Riktigt gott, med annorlunda smaker. Sixten åt massor, Olof likaså (massor i hans mått mätt alltså..), och jag och Marcus smaskade i oss med glädje. Prova!

Kommentarer
Trackback