Olof, 2 år och 10 månader


Vi har ju verkligen fått ett genombrott i Olofs potträning. Inte bytt en bajsblöja på två veckor (förutom en hemma hos mormor, men endast för att mormor inte hade någon potta hemma! Dock åtgärdat nu!) Olof har även kissat på pottan ett par gånger, och protesterar inte lika högt längre när vi säger att det är dags att gå och kissa. Dock tror jag inte att Olof riktigt fattar när han behöver kissa än, utan det mer kommer av sig själv till skillnad från när det trycker på lite mer rejält så att säga :) Men jag är så glad för de framsteg som gjorts, och räknar med att det tar flera veckor innan han är böljfri. Men en bit på vägen alltså!

 

Olof har även slutat sova middag. Och det funkar väldigt bra. Har inte varit alls så gnällig på kvällen som vi hade räknat med. Dock återstår ju den stora prövningen och ser hur det går nästa vecka när han ska till dagis igen efter juluppehållet, då går vi ju upp lite tidigare än vad vi gjort de senaste veckorna.

 

Och munnen går i ett på honom. Han är grym och pratar och diskuterar och sjunger. Leker jättebra, hittar på dialoger och olika scenario mellan alla bilarna. Jättekul att lyssna på!

 

Äter sisådär. Vissa dagar jättemycket, andra dagar betydligt mindre. Men så får det vara. Han är så stor nu, så han får själv avgöra om han inte vill äta något en middag eller lunch. Han tar igen det nästa dag helt enkelt :)

Är inte särskilt trotsig, bara envis och har en stark vilja. Har liiite svårt fortfarande att dela med sig av sina leksaker när han leker med sina kusiner och lillebror, men det ska väl gå över det med :) Är riktigt riktigt mysig och gosig på kvällarna när vi läser saga i sängen.

VÅR FINA OLOF!


Kommentarer
Postat av: Mormor

Vår superfina Olof!

2012-01-07 @ 13:18:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0