Sixten, 8,5 månader


 

Sixten Sixten Sixten, snabb som blixten.

 

Detta lilla yrväder är aldrig stilla! Han kryper snabbt som tusan, är nyfiken, mamma-galen, klätterapa nr 1, älskar att vara med på foto, badlejon, matvrak, sötis och underbar. Bra sammanfattning, va? :)

 

Han äter all mat vi serverar honom, älskar frukt, sover regelbundet på dagen, tycker om att gosa kind mot kind när han är trött, älskar att gå runt när vi håller honom i händerna, har börjat så smått att försöka ställa sig upp mot våra dvd-lådor, kan nästan gå från liggandes till sittandes, går från sittandes till liggandes utan problem och har inga tänder än.

 

En dag ser ut som följer:

7.30 vaknar, dricker välling

10-11 sover utomhus i vagn

11.20 lunch

13.30-14.45 (varierar givetvis.. allt från en timme till två..) sover ute i vagn

15.00 mellanmål, mosad banan eller macka med fruktpuré

17.00 middag, varm mat eller gröt

18-18.15 sover i någons famn i soffan

20.00 välling

20.30 somnar

 

Just nu är nattasömnen och nattningen rätt rubbad, sen nån vecka tillbaka. Det finns tydligen en känd separations-ångest-fas hos barn när de är 8-9 månader. Och detta märks tydligt hos Sixten. Han somnar på två röda i vår famn när han är trött, men så fort vi lägger ifrån oss honom i hans egen säng, vaknar han på studs. Blir hjärtskärande ledsen. Vi tar det med ro, för Olof gick genom exakt samma grej vid exakt samma ålder. Höll i sig en månad eller nåt, sen återgick han till att somna gott i sin egen säng igen. Och vi hoppas ju att detsamma ska ske med Sixten. Än så länge har jag inget emot att ha Sixten bredvid mig i sängen, tycker det är rätt mysigt, och han är ju fortfarande rätt liten så det är inte så himla trångt heller :)

 

Sixten är vår lilla solstråle!


Kommentarer
Postat av: Mormor

Verkligen en solstråle, alla kategorier!

2012-01-07 @ 12:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0