Dagistankar


Jag och Marcus är lite kluvna. Vi funderar mycket över dagis. Vad som ska hända nästa höst. Eller rättare sagt, vad vi kommer önska ska hända nästa höst. När även Sixten ska börja på dagis.

Först ville vi inte ha båda pojkarna på samma avdelning. Personlig utveckling, individer, osv..

Sen började vi se fördelar med att ha båda tillsammans. Färre pedagoger att lära känna och ha kontakt med, hämta och lämna på samma avdelning, och att de alltid skulle ha varandra där.

Igår på föräldramötet på Olofs avdelning, pratade vi lite själva med två av fröknarna. Och båda var ganska eniga om att Olof nog skulle ha det "bättre" på en storbarns-avdelning istället för en med 1-5åringar.

Olof är väldigt bestämt, och lite dominant bland de yngre barnen. Han skulle bli mer utmanad bland de större barnen. På storbarnsavdelningen finns även sånt som vattenfärg, pärlor och annat pyssel tillgängligt i barnens nivå. På den blandade avdelningen måste allt vara högt upp, så de mindre inte kommer åt det.

Och så tycker vi ju om Olofs nuvarande avdelning, där Sixten isåfall kommer börja. Så då känner vi personalen väl, och Sixten kommer vara väl bekant med lokaler och personal iom att han alltid är med och hämtar och lämnar Olof där.

Någon som har erfarenhet av att ha sina barn på samma avdelning?

Kommentarer
Postat av: malin

Calle och tuva är på den stora avdelningen tillsammans, fördelen är ju att man slipper att hämta och lämna på olika. Tror olika syskon fungerar olika när de är tillsammans. hos oss funkar det hos våra kompisar funkade det inte då vägrade det stora barnet skaffa egna kompisar utan skulle bara vara med lillasyster. ni känner ju olof och sixten bäst och vet hur de är och vilka utmaningar de behöver. Tror att ni när det är dags vet vad som är bäst

2011-10-13 @ 06:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0