Polarbak


Bakade polarkakor idag!



20 st

 

50 g smör

5 dl vatten

50 g jäst

3 msk ljus sirap

1 tsk salt

Ca 16 dl råksikt

 

1. Smält matfettet, tillsätt vattnet och värm till 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med lite av vätskan. Blanda i resten av spefet tillsammans med sirap och salt.

3. Tillsätt det mesta av rågsikten och arbeta degen blank och smidig. Degen ska släppa bunkens kaster när den är färdigarbetad. Strö lite mjöl över och låt degen jäsa under balduk i ca 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på flera plåtar.

5. Dela degen i ca 20 jämnstora bitar. Rulla runda bollar och kavla ut dem till rundlar, ca 16 cm i diameter på lätt mjölat bakbord. Nagga rundlarna och lägg dem på plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 10 min.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 3-5 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.





Kommentarer
Postat av: Christine

De var sååå goda!

2011-12-30 @ 08:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0