Min stora fina

 
Olof var spänd i morse. Lite tystlåten vid frukostbordet. Högtidlig på cykelturen till dagis. När vi skulle gå in i kapprummet, frös han till is några få sekunder. Jag fick locka honom över tröskeln. Han såg sitt namn på hyllan för skorna. Och sen även vid en krok vid regnkläderna. Ännu längre in i kapprummet, fanns en hylla, en krok och en låda, allt med hans namn på. Det kändes tryggt. För både Olof och hans mamma :) Olof tog små små pyttesteg in i lokalerna. Vi blev välkomnade av två fröknar och några nyfikna barn. Olof gick direkt fram till ett bord där några grabbar satt och spelade spel. Sixten var också väldigt nyfiken, förresten. Kan ju tillägga att även Sixten lille kändes väldigt stor hela dagen. Han ville inte bli buren, utan hålla i handen och själv gå hela tiden :)
 
En stadig frukost fick han i sig iallafall, Olof spillevinken
 
 
Vi fick vara med på samlingen. 10 barn var där idag. Totalt 20 stycken kommer de vara när alla är samlade. Och 5 fröknar på det. Känns bra. 20 barn låter mycket, tycker jag. Men tror att de är mycket uppdelade i små grupper i verksamheten. Det har vi ju sett när vi gått förbri förut på väg till Grodan. Några barn ute, några barn inne. Ett måla-pyssel-rum fanns det, med saxar, penslar, färgflaskor, konfetti och klister så långt ögat nådde. Allt tillgängligt för barnen. Ett byggrum, med klossar och en jättestor låta med tågbana. (himmel) och ett dockrum, med dockor, dockvagn, prinsessklänningar och leksaksspis. (GENUS haha!) Och såklart stora rummet, där man kan bygga pussel, spela spel och läsa böcker. Även där de har samling och äter.
 
Mycket trevlig personal, de jag träffade idag. Och Olof tog för sig snabbt. Kan ju tillägga att han pratade bättre än vissa av de barn som på torsdag flyttar upp till 5-års-gruppen..
 
Blev lite lek utomhus också. Olof grävde med en annan pojke. Lite klättring i rutschkane-ställningen. Givetvis åkte han ju inte. Jag blev förvånad över att han ens klättrade upp :) Jag och Sixten lämnade Olof en kort stund och gick bort till Grodans gård för att säga hej. Olof brydde sig väldigt lite om det!
 
Sixten tyckte det var spännande med så många barn. Han gick runt runt runt, med ett stadigt grepp om mammas hand! En av fröknarna frågade om han ville hålla hennes hand också, men då skakade han bara på huvudet, så som bara Sixten kan :) Vi börjar inskolningenpå Grodan på torsdag. Då ska vi vara där 9-12. Jag ska va med hela tiden.
 
 
 
Imorgon ska vi tillbaka till Giraffen. Då ska Olof minsann bygga tågbana :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Christine

Fiiina!!!

2012-08-13 @ 21:55:42
Postat av: Mamma

Det är så roligt att det händer saker på bloggen så ofta! Blir ju riktigt bortskämd med alla dessa uppdateringar.

2012-08-14 @ 11:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0